Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 117045 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

GGG, Nieuwe bouwtechniek op Brandevoort

GGG Helmond

Tot op heden was alleen het uiterlijk van de huizen op Brandevoort interessant voor de vele toeristen uit binnen- en buitenland. Daar komt verandering in. Want nu komt er nog een zeer revolutionaire manier van bouwen bij.
De weblog van Helmond zou De weblog van Helmond niet zijn, als wij niet als eerste met dit zeer opzienbarende nieuws naar buiten zouden komen.

  voor de nieuwe manier van bouwen.

Deze bedrijven maken de weblog mede mogelijk.
15reacties

Rioleringswerkzaamheden

Ingezonden stuk

Hierbij een bericht over de gevolgen van de rioleringswerkzaamheden in Helmond ter hoogte van de Straakvense Boschdijk, Zeppelinstraat, Jan Olieslagersstraat én de Plesmanlaan.

Sinds een kleine 2 maanden is de Straakvense Boschdijk afgesloten vanaf de Bakelsedijk tot aan het winkelcentrum Straakven. Beloofd was om éérst deze werkzaamheden af te werken alvorens de volgende werkzaamheden, die aan het riool in de Plesmanstraat, werden gestart. Helaas konden de werkzaamheden aan de Straakvense Boschdijk niet worden afgerond vóór de aanvang van de werkzaamheden aan de Plesmanlaan.
Het gevolg daarvan is dat het flatgebouw in de Zeppelinstraat niet met de auto bereikbaar is. Alle wegen rondom dit flatgebouw (waar ik een woning bewoon) zijn afgesloten of opengebroken. Zélfs met de fiets dient men zich in haast onmogelijke posities te manouveren om maar niet tot de enkels in de modder en het zand weg te zakken.

Nu is dat voor jongeren wat lastig, maar komen doen ze er wel. Maar de ouderen in de flat, en de woonhuizen er omheen (Plesmanlaan) kunnen nauwelijks meer weg uit huis. Ze moeten echt letterlijk door de modder banjeren, zeker met dit slechte weer.

Ronald de Leest
Woonachtig aan de Zeppelinstraat

2reacties

GGG, Bescherming & voortrekkerij

GGG Helmond

1 Van onze collega’s kan helemaal niets verkeerd doen in de ogen van onze grote baas. Ondanks dat deze collega veel fouten maakt en blunders begaat, krijgt hij nooit een kwaad woord te horen van de leiding. Dit in schrille tegenstelling tot de rest van het personeel. Hem wordt, zoals we hem al meerdere malen verteld hebben, heel duidelijk de hand boven het hoofd gehouden.
Waarschijnlijk om ons op de kast te jagen, maakte hij dat vrijdag op een speciale manier kenbaar.

  voor het vriendje van de baas.

2reacties

GGG, Overdrijven is ook een kunst

GGG Helmond

Dat ze in Stiphout alles mooier, beter en groter willen dan hier in het centrum, daar hebben wij normaal niet zo veel problemen mee.
Maar deze keer vinden wij het net iets te overdreven.

  en zie of wij gelijk hebben.

10reacties

7 maart: Provinciale Statenverkiezingen

Ingezonden stuk

Allereerst wil ik De weblog van Helmond bedanken voor de ruimte die ze me bieden om de Provinciale Statenverkiezingen bij de inwoners van Helmond voor het voetlicht te brengen.

Paul Smeulders is 19 jaar, woonachtig in Helmond en student Bestuurskunde op de Avans Hogeschool in Den Bosch. Hij staat vijfde op de kandidatenlijst van GroenLinks voor de Provinciale Statenverkiezingen in Noord-Brabant van 7 maart. Daarmee heeft hij kans het jongste Statenlid van Nederland te worden. In Helmond is Smeulders commissielid namens zijn partij in de raadscommissie Ruimtelijk Fysiek.

Stemmen?
Ik weet dat veel mensen, ook in Helmond, zich afvragen of ze wel of niet zullen gaan stemmen voor de Provinciale Statenverkiezingen van 7 maart. De provincie staat immers zo ver weg, hoor je zo vaak. Met dat laatste ben ik het niet helemaal eens. Ik zal jullie hierbij aardig wat redenen geven om te gaan stemmen.

Lees verder »

GGG, Tijdelijke hulp

GGG Helmond

Wat zit er toch een groot verschil in de stagiaires die wij toegestuurd krijgen.
De ene stagiaire maakt ons deelgenoot van allerlei spannende liefdesavonturen die zij in haar vrije weekenden beleefd. De ander vraagt of ze haar bureau een persoonlijk tintje mag geven. Dat mag bij ons allemaal, wij zijn de moeilijkste niet.
Maar dit vinden we toch net iets te ver gaan op een professioneel kantoor als dat van ons.

  voor de werkplek van Suzie.

Alle voorgaande GGG’s kun je hier lezen.

2reacties

GGG, Helmondse Brandweer

GGG Helmond

In onze kenniskwis schonken we al enige malen aandacht aan de brandweer van Helmond. Dat had steeds betrekking op de brandweer in een wat verder verleden.
Dit keer de foto die wij gisteren maakten. Zo zie je dat onze brandweer zich niet alleen met blussen bezig houdt. Wij hebben ons laten vertellen dat 2 duikers op zoek zijn naar de stadssleutel. Deze zou iemand in een boze (lees dronken) bui in het kanaal hebben gegooid. Behalve enige nog op slot zittende fietsen, werd er geen sleutel gevonden.
Wij zijn benieuwd of dit nog gevolgen heeft voor aanstaande zaterdag met de sleuteloverdracht. Zoals jullie wellicht weten, draagt de burgemeester deze dan over aan de prins van de Keiebijters.

  voor de actiefoto van de Helmondse Brandweer.

12reacties

GGG, Draagbare computer

GGG Helmond

Zoals de meeste van jullie weten, hebben wij iedere week 2 vragen in onze kenniskwis over Helmond (in Het WWWWW-spel).
Sinds een tijdje is er 1 deelnemer die er steeds erg vlug bij is, vaak ook nog met het goede antwoord. Deze deelnemer is zeker de hele dag thuis, dachten wij in het begin. Maar nee, wat blijkt? Hij moet toch vrij regelmatig op karwei. Onlangs troffen wij hem toen hij op het punt stond om te gaan werken.
Het hoe en waarom van de vele goede antwoorden was ons meteen duidelijk.

  en jullie weten ook waarom.

2reacties

GGG, Probleemhuurders

GGG Helmond

Deze week werd er in Helmond door verschillende partijen een samenwerkingsovereenkomst Vroegtijdige Interventie Probleemhuurders (VIP) ondertekend (pdf-file). Probleemhuurders worden zodoende door een interventieteam begeleid om zo mogelijk huisuitzettingen te voorkomen.
Wij denken dat het team goed werk kan verrichten, maar er zijn natuurlijk probleemhuurders in alle soorten. We betwijfelen of het interventieteam in onderstaande situatie de helpende hand kan bieden.

  voor de foto van het probleem.

2reacties

GGG, Sneeuwpret

GGG Helmond

Het gebeurde gisteren bij een niet bij naam te noemen basisschool in Helmond. Die gaven de kinderen toestemming om een kwartiertje op het schoolplein te genieten van de eerste en waarschijnlijk ook de laatste sneeuw van dit schooljaar.
De kinderen vonden een kwartiertje veel te weinig en door goede samenwerking hebben ze er een uurtje achteraan weten te plakken. De onderwijzers, die allemaal binnen waren gebleven, stonden machteloos en moesten via een raam orde op zaken komen stellen. Dit zonder de hulp van de leerlingen.

  en zie wat je met wat samenwerking kunt bereiken.

16reacties

Vraag 174 in Het WWWWW-spel

Het WWWWW-spel



Wie is de persoon wiens gezicht achter het gele rondje zit?

(voornaam, eventuele tussenvoegsels en achternaam)
_______________________________________________________________________________

Tussenstand:
10 punten: fr@ boy slim
06 punten: Helga
05 punten: Ad
03 punten: Porcupine (a.k.a. Noud)
02 punten: Heinz
02 punten: Merke
0en1 punt: Angelique
0en1 punt: Ellen
1reactie

GGG, Berkendonk

GGG Helmond

De actiegroepen die tegen de komst van het Oostappen-gebeuren op Berkendonk zijn, hebben hun stellingen al betrokken. Dit om maar zeker te zijn dat ze altijd gratis kunnen blijven zwemmen. Zie ook hier.
Wij vinden het iets te voorbarig want er is nog geen definitieve beslissing genomen. Maar als het wel doorgaat, lijkt het een hete zomer te gaan worden.

  en zie waarom.

68reacties

Vraag 173 in Het WWWWW-spel

Het WWWWW-spel



Wanneer werd de Helmondse weekmarkt voor een lange periode
verplaatst van de dinsdag naar de zaterdag?

(de notatie via jjjj)
_______________________________________________________________________________

Tussenstand:
8 punten: fr@ boy slim
6 punten: Helga
3 punten: Ad
3 punten: Porcupine (a.k.a. Noud)
2 punten: Heinz
2 punten: Merke
en1 punt: Angelique
en1 punt: Ellen
1reactie

GGG, Reclamestunt

GGG Helmond

De heer J.M. Boetzkes slaagde de eerste keer voor zijn rijbewijs. Gefeliciteerd! Als reclamestunt kreeg hij gisteren van de wethouder, namens Auto- en motorrijschool “De dubbele bediening”, zijn volledige lesgeld terug.
Dit bedrag is ruim voldoende voor een splinternieuwe auto die hij nu zelf mag besturen. Maar of dat gezien het aantal lessen nou zo verstandig is?

  voor de zojuiste geslaagde Helmonder.

57reacties

Sluitingstijd van de horeca (Stadsdebat)

Nadat vele Helmonders en kasteleins er al jaren over praten (waaronder in het log Is er uitgaansleven in Helmond?), gaat nu ook de gemeente er iets over vinden. Dit najaar gaan zij namelijk een discussie starten over het vrijgeven van de sluitingstijden in onze stad.
Niet meer verplicht allemaal om 03.00 uur de straat op, maar blijven zolang het gezellig is. Dat zou dan een mogelijkheid kunnen worden. Willen we dat?

Update op vrijdag 2 februari:
Zoals hierboven al aangekondigd, zou de gemeente een discussie starten over de sluitingstijden van de horeca in Helmond. En hoewel iets verlaat, is het dan nu zover! Het stadsdebat met alle Helmonders en belanghebbenden kan starten.
Ons gemeentebestuur bedacht 4 varianten. De volledige beschrijving daarvan vind je hier, de samenvatting hieronder.
Variant 1: De sluitingstijden met 2 uur verruimen
Variant 2: Het huidige regime handhaven
Variant 3: Het afschaffen van de sluitingstijden
Variant 4: De droge horeca (shoarmatenten ed.) sluit gelijk of na de natte horeca

Wij zullen er voor zorgen dat de verantwoordelijke personen van de gemeente de reacties die vóór 16 maart geplaatst worden, zullen meenemen. Dus gebruik je toetsenbord. Want daarna wordt een besluit genomen.
Rechtsboven in de gele kolom staat een Poll.
Met 1 klik kun je stemmen op de sluitingstijdvariant die jij wil.

Update op woensdag 7 maart:
Vandaag is de Poll afgesloten met onderstaande uitslag:

Stemmen is dus niet meer mogelijk. Reageren hieronder natuurlijk wel.