Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 117045 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

6reacties

Buurman over Grijze muizen

Bij de laatste wedstrijd van het jaar kwam ik een Telstar-supporter tegen. Hij vroeg me waarom de stemming op de tribunes zo negatief was in Helmond. Ik legde uit dat ‘mopperen ons in het bloed zit’. Bovendien waren de laatste wedstrijden niet zo positief verlopen. Vooral het gebrek aan inzet was bij een aantal supporters niet goed gevallen. Zelf vond ik het gebrek aan inzet wel meevallen. Het was, naar mijn mening, meer een combinatie van onkunde en gebrek aan zelfvertrouwen. De Telstar-supporter was jaloers op de manier hoe er in Helmond al jaren ‘aan de weg getimmerd wordt’. Met ongeveer dezelfde begroting zag hij Helmond Sport steevast met de Play-offs meedoen, terwijl zijn club uit Velzen Zuid een grijze muis was geworden. Met het positiespel was niets mis, maar het was allemaal te voorzichtig en te voorspelbaar. Bovendien bleven de broeken en shirts van de Witte Leeuwen na een wedstrijd té vaak té wit, iets wat alleen de wasjuffrouw van Telstar leuk vond. “Het uittenue is daarom misschien net zo lelijk zwart als dat van het Nederlands elftal”, klaagde de Telstar-supporter. “Dan valt het niet op, dat er geen echte sliding meer gemaakt wordt. Ben maar trots op jullie club”, zei hij, toen hij na een 1-0 nederlaag het stadion verliet. Hij paste zich al prima aan, aan ‘de bromberen’ uit Helmond.

Vaak moet je door een buitenstaander wakker worden geschud. Ondanks het vele gemopper op de tribunes, gaat het niet zo slecht met Helmond Sport. Saai is het, over het algemeen genomen, dit seizoen ook zeker niet. De overwinningen op onder meer de Graafschap, FC Eindhoven, SC Cambuur, FC Volendam en FC Den Bosch mogen er zeker wezen. De gelijke spelen tegen Excelsior, Go Ahead Eagles en FC Oss waren niet goed, maar gaven wel het nodige spektakel. De uitschakeling in de KNVB Beker, door de 4de club uit Rotterdam, was zeker ook niet saai te noemen. We zijn ook nog eens de ploeg, in de Jupiler League, die de meeste punten over 2012 bij elkaar wist te sprokkelen. Ze maken overal statistieken van, maar deze is wel leuk om het voetbaljaar mee af te sluiten. Ik hoop, na de wedstrijd tegen Telstar, niet dat ze het aantal keer buitenspel staan bijhouden.

De Vender, zei het jaren geleden al: “Alles beter dan een grijze muis”. Daar sluit ik me graag bij aan. Promoveren zie ik niet gebeuren, maar ik hoop wel weer op spektakel in de 2de seizoenshelft. Buurman wenst iedereen het allerbeste en tot volgend jaar op een goed gevulde Braak!

Buurman

Deze bedrijven maken de weblog mede mogelijk.
9reacties

De TextielBaron: Geluksgetal 13

De TextielBaronBinnen staat de kerstboom. We hebben er dit jaar niet te veel ballen ingehangen, al was het maar om er in januari niet te veel werk mee te hebben. Ik kan, kijkend naar de boom, maar één ding denken: alwéér staat de kerstboom in de huiskamer wonderschoon te zijn. Alwéér een jaar voorbij. De jaren vliegen mij tegenwoordig als straaljagers voorbij, maar dat terzijde.
In een jaar waarin Helmond af en toe wat minder snel vooruitging dan gehoopt, is er toch genoeg gebeurd wat aanknopingspunten voor 2013 biedt. Ik kijk daarom graag vóóruit. Terugkijken op het jaar geschiedt al genoeg op radio en tv en een mooi spreekwoord leert ons dat gedane zaken geen keer nemen, toch? Ik hoop dat sommige zaken komend jaar een positieve impuls krijgen.
Want sinds kort kent ons stadscentrum een trieste lege vlakte. Het Speelhuis is inmiddels afgebroken en ook de gebouwen van Obragas zijn niet meer. Natuurlijk staat er een aantal plannen op de rol, maar ik hoop dat deze door de aanhoudende crisis niet al te veel vertraging oplopen. Ik hoop dan ook vurig dat de ‘Golanhoogvlakte an de knaal’ snel vernadering ondergaat. Zet er desnoods een stadion neer!
Over een stadion gesproken; ook zoiets. Gaat het de gemeente Helmond en voetbalclub Helmond Sport lukken om eindelijk overeenstemming te bereiken over Berkendonk? Komt er komend jaar eindelijk een einde aan dit slopende dossier? Ik hoop het van harte. Wellicht kan Helmond Sport wat extra druk op de ketel zetten door in 2013 de nacompetitie te winnen. Ik zie het al voor me; via Sparta naar de finale, die ‘we’ deze keer winnen van VVV.
En voor de finale komen fans van Helmond Sport uit Deurne aan op het nieuwe station Helmond. Via het nieuwe stationsgebouw (dat alsnog de twee sporen overkapt) komen ze, roodzwart gekleed, op het Stationsplein waar een fraai kunstwerk ze verwelkomt in de hoofdstad van Peelland.
Ach, mijmerend over de toekomst hoop ik dat Helmond komend jaar een aantal stappen vooruit kan zetten. Dat gemeentebestuur en Helmonders het lef en de wijsheid daarvoor hebben.
De drie wijzen in de kerststal onder de boom staren me aan. Hun geschilderde ogen lijken me te zeggen dat we hen altijd om hulp en advies kunnen vragen. Plotseling weet ik het zeker: 2013 wordt een topjaar. Vanaf volgend jaar is 13 een geluksgetal!

Ik wens u alle goeds voor het nieuwe jaar.

De TextielBaron

Van der Zanden: Succes, echt waar?

Column Nathalie van der Zanden SP HelmondOp 12 juni 2012 kopte het ED: “Helmonders in bijstand ‘succesvol’ aan het werk gezet” . Een krantenbericht van de afgelopen maanden wat ik als SP-raadslid met de nodige scepsis heb gelezen en waarover wij vragen hebben gesteld aan het college die onlangs zijn beantwoordt.
Het artikel lijkt zo op het eerste gezicht een successtory voor onze stad en met successen is niets mis, toch? Maar mogen we Helmond@Work hiertoe rekenen?
Uit de beantwoording van de door de SP fractie gestelde vragen , zie: http://www.helmond.nl/BIS/2012/VA/VA%2027%20SP%20HelmondatWork.pdf. blijkt dat onze belangrijkste vragen onbeantwoord zijn gebleven. Nog steeds is niet duidelijk of men wel een baan vindt, en wat voor baan dit dan is? Hoe duurzaam deze baan is en of men misschien een maand later weer opnieuw bij Helmond@Work staat.

Laten we eens kijken naar een presentatie die onlangs op verzoek van de SP door de gemeente is gegeven, zie deze en deze PowerPoint-presentatie. Zijn de cijfers inderdaad representatief genoeg om te claimen dat het project ‘succesvol’ mag worden genoemd?
Volgens informatie zijn er vanaf 6 september 2011 221 klanten aangemeld. Van dit aantal waren er na 6 maanden 109 deelnemers ‘gediagnosticeerd’. En hoewel diagnose het hoofddoel is, lukt het niet om voor meer dan 50% van de klanten deze diagnose te stellen. Overigens is dit hoofddoel sowieso opmerkelijk omdat je zou denken dat dit “het vinden van werk” is. In werkelijkheid probeert de gemeente in korte tijd – 6 tot 8 weken – duidelijk te krijgen wat kansen en beperkingen van klanten zijn ten aanzien van het aanvaarden van werk.
Voor 77% van de wel gediagnosticeerde klanten heeft de gemeente onderzocht dat deze binnen één jaar “zicht hebben op werk” en dat 23% niet naar werk kan binnen 2 jaar. Maar wat leveren deze cijfers op? Wordt er wel daadwerkelijk geïnvesteerd in mensen of gaat het enkel om het verzamelen van cijfers?
Wij vinden dat om onze welvaart te behouden het nodig is dat iedereen die kan werken, dat ook doet en er de mogelijkheden voor krijgt. Wij zijn geen voorstander van projecten waarbij het gaat om cijfers en waarin de menselijke maat ontbreekt.
Voor de Helmondse SP fractie is het laatste woord over dit project nog niet gezegd. Er blijven voor ons nog teveel vragen over. We zullen nog meer eigen onderzoek moeten doen iets wat onze partij ook nadrukkelijk vraagt aan haar volksvertegenwoordigers. Op basis van goed onderzoek, het maken van goede analyses en het aandragen van reële alternatieven proberen wij fundamentele kritiek te leveren op de gevestigde orde.
Natuurlijk blijf ik dit doen, ook in het nieuwe jaar. Het blijkt goed gereedschap in de politieke arena en…….voor mezelf als individu.

Prettige feestdagen en een gezond en gelukkig Nieuwjaar.

Nathalie van der Zanden
Raadslid
SP

2reacties

Naw en Vruuger CCXXXIII

we schrijven 1975

Naw de woningen uit 1853 aan de Watermolenwal, schuin tegenover het oude hoofdpostkantoor. Uiterst rechts zie je nog net een stukje van de nieuwe bieb.
Vruuger (1975) stond die huizen er dus ook al. Toen fungeerde de schoorsteen van Ramaer’s Textielfabriek nog als achtergrond.

14reacties

Wiens logocontouren zijn dit?

Helmond

Wat is de naam van de Helmondse organisatie (naam zoals ingeschreven bij de Kamer van Koophandel) wiens logocontouren hier staan?
Let op: Omdat het precies komt, telt elke letter in regel 1 van je reactieveld mee als antwoord. Wat je daaronder in de volgende regels zet mag je zelf weten.


Tussenstand:
9 punten: Erik
4 punten: Mark
2 punten: Ad
1 punt:en Arjen én Thom én Michiel van Geel én RoelAdriaans én ad én Marc
1 punt:en én Sjef én Hans Gruijters

Kijk hier voor meer informatie over
De kennisquiz over Helmond.
9reacties

Van der Pijl: Wensen?

Column Mirjam van der Pijl PvdA HelmondDe gemeenteraad was afgelopen woensdag (12-12-12) uitgenodigd voor een bijeenkomst met de Brabantse gedeputeerde Van Heugten. Hij gaf een presentatie over o.a. een onderwerp dat 4 Helmondse wijken, bijna letterlijk, raakt: de opwaardering van de N279.
De wens van de Provincie is om de Wolfsputterbaan, vanwege een plan dat de verkeersdoorstroming in de regio moet verbeteren, van 2 naar 4 banen en mogelijk 100 km/u te brengen. U begrijpt dat dit gevolgen heeft voor Dierdonk, Helmond-Noord, Brouwhuis en Rijpelberg. Daarbij moet u o.a. denken aan ongewenst ruimtebeslag en de ongewenste toename van verkeerslawaai. Maar ook ongewenste toename van fijnstof, niet alleen door uitlaatgassen maar ook door slijtage van banden, remschijven en andere metalen voertuigdelen en slijtage van het wegdek. De zeer ongewenste trieste gevolgen daarvan staat statistisch op 12 doden. Maar er zijn ook gevolgen waar u niet zo snel bij zal stilstaan. De ontsluitingen van Dierdonk via de Coendersberglaan en de Waterleliesingel zullen, zeer waarschijnlijk, komen te vervallen. Per auto kan men dan alleen nog Dierdonk in of uit via de Bakelsedijk of door de Venuslaan. Extra verkeer door de stad dus. Is dat wenselijk?
Groot was mijn verbazing toen Van Heugten met grote stelligheid beweerde dat Helmond wel éérst moet meebetalen alvorens er een uitgewerkt plan komt voor de opwaardering van deze weg. In het uit te werken plan zal dan bekeken worden óf er mogelijkheden zijn om de gewenste compenserende maatregelen te treffen voor de overlast die Helmonders van deze weg zullen ervaren. Hoeveel er aan gewenste compenserende maatregelen wordt gerealiseerd kan pas worden bepaald als er genoeg geld bij elkaar is. En hoe die er dan uit komen zien (wegomlegging, groencompensatie, geluidswering enz.) is voorlopig dus ook een wensdroom. Vooralsnog is slechts een klein deel van de ongeveer benodigde 900 miljoen zeker. Dat is de 450 miljoen die de Provincie op de plank heeft gelegd voor dit plan. Ruim een vierde deel (zo’n 260 mio) moet komen van het Rijk. Daar vindt momenteel, vanwege de bezuinigingen, een grote heroverweging plaats welke wegen er in aanmerking komen voor Rijksbijdrage. Onzekerheid dus. Verder is er de wens dat SRE (112 mio) en de Waterschappen naast de verschillende gemeenten gaan bijdragen.
Of dit bedrag ooit bij elkaar gesprokkeld wordt? ’t Staat op het wensenlijstje van de voorstanders….

Dit is voor het jaar 2012 mijn laatste column. Mijn wens voor u is dat een mooi einde van het jaar en dat het jaar 2013 ons allen weer voorspoed zal brengen. In elk geval: Gelukkig Nieuwjaar gewenst!

Mirjam van der Pijl
Raadslid
PvdA

83reacties

De Burger King komt er bijna aan

Burger King denkt en hoopt medio 2013 een vestiging aan de Europaweg te openen. Misschien eerder, maar zeker dit jaar. Alles lijkt daar nu voor gereed. De gemeente moet het bouwplan nog goedkeuren, maar gezien het vele vooroverleg met hen worden daarover geen problemen verwacht. In april besloot de gemeenteraad dat het bestemmingplan gewijzigd mocht worden zodat het fastfoodrestaurant daar (ter hoogte van het Esso tankstation) kon komen.
Het ontwerp van het gebouw is inmiddels ook bekend. Door de vraag van William en Ad’s reactie zie je de onderstaande impressies van de nieuwe Burger King in Helmond:

Ariëns Groep uit Wijchen (Gelderland) maakte dit ontwerp in de nieuwste huisstijl van Burger King. De grond is inmiddels eigendom van Burger King Nederland. Een woordvoerster van deze franchise-organisatie liet ons weten dat zij vanwege hun corporate policy helaas geen antwoorden kon geven op vragen over stores die in de planning staan. bkh

20reacties

Gewapende overval cafetaria Adelaars

Vanochtend werd cafetaria Adelaars aan de Hoofdstraat in Mierlo-Hout overvallen. Daarbij maakten 2 gewapende daders een nog onbekend geldbedrag buit. De eigenaar van die friettent raakte lichtgewond.
De 2 daders drongen Friture Adelaars (bij Zaal Adelaars) aan de Hoodstraat 137 binnen rond waarschijnlijk half 5. De nog alleen aanwezige eigenaar werd op zijn hoofd geslagen. Het ambulancepersoneel heeft de man ter plekke aan zijn lichte verwondingen kunnen behandelen.
De politie is nu bezig met een sporenonderzoek. Henri van Vonderen, de wijkagent in Mierlo-Hout liet weten dat een politiehond een deel van de buit dankzij een geurspoor wist te vinden.
Een maand geleden vond aan deze doorlopende straat door Mierlo-Hout (op de Mierloseweg aan de andere kant van het spoor) ook al een gewapende overval plaats bij Juwelier Van den Aker.
Onderstaande foto’s werden gemaakt door Harrie Grijseels.

Lees verder »

13reacties

‘Daarom kost ’n bordje ophangen zoveel’

“En daarom kost een bordje ophangen zoveel geld in Helmond” aldus de begeleidende tekst bij deze foto die Frans van Duijnhoven vanochtend maakte.
De nieuwe bordjes die vandaag worden opgehangen, zijn voor ’t Rondje Helmond. Deze fiets- en wandelroute van ruim 45 kilometer gaat langs de mooiste plekjes van onze stad. “U hoeft alleen maar de bordjes te volgen!” aldus Stadspromotie Helmond op hun website.

2reacties

De hulp stal geld bij bejaarde Ameideflat

Zojuist werd een schoonmaakster op heterdaad betrapt op het stelen van geld bij een bejaarde bewoner in de Ameideflat.
De politie hield haar aan en de huishoudelijke hulp bekende 2 keer geld bij hem gestolen te hebben. Het gestolen geld werd bij haar aangetroffen. De schoonmaakster is op staande voet ontslagen door haar werkgever. Dat meldde Haci Koklu, de wijkagent in het centrum zojuist.
Toeval of niet, maar afgelopen woensdag gaf deze wijkagent voorlichting over babbeltrucs, skimming en oplichting.aan de bewoners van Woonzorgcentrum De Ameide van Savant.

2reacties

Ko: Klimaatprogramma

Columnist Ling Ko GroenLinks HelmondVorige week dinsdag stemde GroenLinks tegen het nieuwe klimaatprogramma voor 2012-2016. Hierin stonden wij alleen. De reden voor onze tegenstem is dat wij menen dat er kansen blijven liggen voor een schoner, gezonder en duurzamer Helmond. GroenLinks ziet de urgentie voor de klimaatproblematiek en geeft daarom hoge prioriteit aan duurzaamheid. De raad oordeelt helaas anders.

Helmond is een industriestad met het Ruhr-gebied als achterland. Goede luchtkwaliteit is daarom extra van belang. Schone lucht is een collectief goed, u en ik hebben daar evenveel recht op. Iedereen wenst dan ook schone lucht te ademen, maar het is lastig te bepalen wie waar en hoeveel van onze lucht en milieu mag vervuilen. Consumenten en bedrijven betalen voor vervuiling. Een goede zaak, maar het maakt uw of mijn lucht er niet schoner op. Daarom is het goed dat de overheid implementatie van duurzame technologie actief stimuleert en faciliteert. En zeker hier in de slimste regio van Nederland zouden wij hierin voorop moeten lopen om het woon- en leefklimaat nog aangenamer te maken. Niet alleen de snelst groeiende economie, maar ook de groenste en daarmee competitieve economie: het kan!

Helmond hoopt tussen 2035 en 2045 een klimaatneutrale gemeente te zijn. Daarmee hebben we het meest ambitieuze doel uit het klimaatprogramma aangehaald. Ter vergelijking: Eindhoven heeft zich voor diezelfde periode ten doel gesteld energieneutraal te zijn; dat getuigt pas werkelijk van ambitie! Landelijk zetten PvdA en VVD zich in voor een ‘ambitieus internationaal klimaatbeleid’. In het regeerakkoord melden zij: “Wij streven internationaal naar een volledig duurzame energievoorziening in 2050.”

Er is namelijk een verschil tussen klimaatneutraliteit en energieneutraliteit. Het voorgaande heeft betrekking op activiteiten die geen negatief effect hebben op het klimaat. Bijvoorbeeld door een sterke reductie van de uitstoot van broeikasgassen (waaronder CO2, methaan) of door compensatie (boomaanplant). Wanneer wordt gesproken over energieneutraal, betekent dit dat alle energie die binnen een gemeente (of gebouw) wordt gebruikt, binnen deze gemeente (of dit gebouw) duurzaam wordt opgewekt.
Het moge duidelijk zijn dat het klimaatbeleid in Helmond ons niet ver genoeg gaat.

Naast de slimste regio zouden we ook de groenste regio kunnen worden. Eindhoven gaat ervoor! Maar helaas deelt Helmond die visie niet. De wethouder is allang tevreden dat we een ‘goede middenmoter’ zijn en dat is ons inziens een mentaliteit die niet past bij een stad die zich tot een van de slimste ter wereld rekent!

Ling Ko
Fractievoorzitter
GroenLinks

8reacties

Wat is die achternaam?

Helmond

Op de foto zie je iets dat wordt gebouwd voor een bedrijf. Een deel van de naam van dat bedrijf is de achternaam van de oprichter.

Wat is de achternaam van die oprichter?
Het gaat dus alleen om die achternaam, de voornaam en de eventuele tussenvoegsels tellen niet mee. Stel dat de persoon Els van den Kamer heet, dan is Kamer het correcte antwoord. Het eerst woord in je reactie dat een hoofdletter heeft, beoordelen wij we als jouw antwoord.


Tussenstand:
8 punten: Erik
4 punten: Mark
1 punt:en Arjen én Thom én Michiel van Geel én RoelAdriaans én ad én Marc
1 punt:en én Ad én Sjef én Hans Gruijters

Kijk hier voor meer informatie over
De kennisquiz over Helmond.
21reacties

Gladheidbestrijding in volle gang (+ foto’s)

De bestrijding van de gladheid in Helmond is op dit moment in volle gang. Met man en macht werkt Blink (een samenwerkingsverband van Sita en de gemeente) om de belangrijkste wegen en fietspaden sneeuw- en ijsvrij te houden, zo laat de gemeente weten.
15 Blink-medewerkers zijn voor de wegen in de weer met 6 grote strooiwagens met sneeuwschuiver. Voor de fietspaden zijn 6 kleine strooiwagens en 2 kleine borstelwagens ingezet. Omdat zij niet overal tegelijk kunnen strooien, zijn de hoofdroutes het eerste aan de beurt, daarna volgen de aanvullende routes.

Onderstaande foto’s werden gemaakt door respectievelijk Roel van Rijswijk en Simone Henderikx. Heb je ook een mooie foto, mail die naar [email protected] of stuur hem ons via Twitter of (als je de foto al ergens op internet zette) plaats de link in een reactie hieronder. Wij zorgen dan dat jouw foto erbij wordt gezet.

Lees verder »

2reacties

Brouwhorst op 1 na schoonste van ‘t land

Winkelcentrum Brouwhorst is het op 1 na schoonste winkelcentrum van Nederland. Dat blijkt uit onderzoek van Stichting Nederland Schoon onder 14.662 bezoekers van 346 wijk- en buurtwinkelcentra in oktober en november. Winkelcentrum Kronenburg in Arnhem is Nederlands schoonste en Meerhoven (in Eindhoven) werd derde. De centrale stadskernen en grote shopping malls werden in dit onderzoek buiten beschouwing gelaten.
In Helmond werden in totaal 10 winkelgebieden onderzocht. Helmonds schoonste was dus WC Brouwhorst, op de voet gevolgd door het Steenweg Kwartier. Derde werd WC Brandevoort (De Plaetse). Het smerigste (minst schone) winkelgebied van onze stad.was volgens de ondervraagde bezoekers WC Vondellaan.
In de onderstaande ranglijsten staan ze alle 10. Hun rangschikking wordt bepaald door de som van de score die men gaf op moment van de enquête en de score die men over het algemeen aan het winkelgebied gaf.

De ‘schoonbeleving’ van het winkelend publiek dat werd ondervraagd, werd vooral beïnvloed door de hoeveelheid zwerfafval in de winkelcentra die men zag. Graffiti en sporen van vandalisme waren ook van invloed op het cijfer dat gegeven werd. “Het is belangrijk dat het winkelend publiek een winkelgebied als schoon ervaart, omdat er een direct verband is met de mate waarin men een gebied als prettig en veilig ervaart. En in een prettige en veilige omgeving blijven mensen langer hangen en geven ze meer geld uit” aldus Nederland Schoon. Deze onafhankelijke stichting heeft ten doel de hinder van zwerfafval in Nederland te voorkomen en te bestrijden.
Opmerkelijk volgens deze stichting, is dat leegstand een negatieve invloed heeft op het gevoel van veiligheid in een winkelgebied. De ondervraagden gaven aan dat ze gebieden met veel leegstand als minder prettig en minder veilig ervaren.

26reacties

Wat zijn de beste zaken in het Centrum?

Nadat in 2009 Boekhandel De Ganzenveer en Lunchcafé Ethel Freriks werden gekozen tot Beste Zaken van het Helmondse centrum, worden deze prijzen ook begin 2013 weer verdeeld. In de afgelopen maanden maakten een publieksjury en een vakjury een voorselectie. Zij nomineerden in totaal 8 zaken.
Aan de Helmonders om nu te beslissen wie uiteindelijk de prijzen krijgen. In Weekkrant Traverse staat daarom deze week een invulformulier waarop je jouw keuze kan aangegeven. Hier op de weblog kun je dat toelichten en je mening geven. Op 1 februari worden de prijzen uitgereikt.

In de categorie detailhandel/grootwinkelbedrijf de volgende 5 nominaties:
Lady Sting, de jury roemde de uitstraling van de mooie winkel aan de Markt. Ook de deskundigheid van het personeel, sfeer, inrichting en collectie worden hoog gewaardeerd.
Iets Anders, een verrassende keuze. Of toch niet? Iets Anders, aan de Kasteellaan, wordt een ‘leuke snuffelwinkel met een authentieke uitstraling’ genoemd.
Van Oorschot Mode, in 1 van de gezichtsbepalende panden in de Veestraat, staat ook bij de genomineerden. Een mooie zaak met fraaie etalering en chique uitstraling. Ook hier wordt de deskundigheid van de verkoopafdeling genoemd.
Boetiek 26, deze winkel verhuisde onlangs van de Oude Aa naar de Speelhuisboulevard. ‘Een leuke kledingwinkel met een origineel aanbod en een goede service’, aldus het juryrapport.
Esprit, gevestigd aan de Veestraat en wordt door 1 van de juryleden ‘1 van de mooiste zaken van Helmond’ genoemd. Een mooie collectie en prettig personeel.

De 3 genomineerden voor Beste Zaak horeca:
Lunch & Zo, veel punten door de keurige en snelle bediening. Ook de passende kaart en de frisse uitstraling van deze zaak aan de Veestraat worden genoemd.
Il Borgo, deze (relatief) nieuwe zaak kreeg een uitstekend juryrapport. Daarin worden onder meer genoemd: het leuke concept, het correcte personeel en het werken ‘op detailniveau’.
Bufkes, veel lof voor de vriendelijke bediening en de goede producten van deze broodjeszaak aan de Ameidestraat. Vooral de goede prijs-kwaliteit kwam meerdere malen naar voren.

5reacties

Buurman over Helmond Sport TV

We got him! Vanaf vandaag is Buurman onze vaste columnist. Hij gaat over Helmond Sport en aanverwante zaken schrijven. We zijn er trots op dat Buurman voor de weblog koos waardoor media als Metro en In de hekken het nakijken hebben. Eerder schreef hij op de weblog deze en deze, Vandaag zijn eerste column. Wij wensen hem alle succes en de lezers veel leesplezier.
_______________________________________________________________________________

Of het nu gaat om Fierljeppen in Brandevoort, de 200.000-ste bezoeker bij Sinterklaas of bijvoorbeeld het Oktoberfest, het is allemaal te zien bij Helmond-TV. Ik vind het wel vermakelijke tv. Reality-tv van Helmondse bodem. Lekkere onthaast-TV waar omroep Max nog een puntje aan kan zuigen. Ik verheug me nu alweer op de eerste schaatsbeelden bij boer Kuijpers. Die ik dan lekker thuis bij de warme kachel kan bekijken, zonder zelf gezien te worden. Het is bovendien een goede manier om mijn dialect bij te houden, ik woon namelijk niet meer in Helmond. De kneuterige Frans Bromet-achtige manier van filmen spreekt me erg aan. Een vast onderdeel van Helmond-TV, was HS-TV (Helmond Sport-TV). Als een nieuwe speler van Helmond Sport, van buiten Zuidoost-Brabant, geïnterviewd werd bij HS-TV, moest hij eerst een inburgeringcursus hebben gehad om alles te begrijpen en verstaan.

Helmond Sport wil dat HS-TV er professioneler en gelikter uit gaat zien. De samenwerking met Helmond-TV staat hierdoor op een laag pitje. Onze ‘Helmondse Frans Bromet’, die zoveel mogelijk achter de camera bleef, is vervangen door een kruising van ‘Wethouder Hekking’ en ‘Jan Joost van Gangelen’. Hij probeert, in tegenstelling tot Frans, juist zo zolang mogelijk zelf in beeld te blijven. Hij raakt bij een interview lichtelijk in paniek als er ingezoomd wordt op een speler en hij zelf niet meer zichtbaar is. Hij manoeuvreert zich dan met veel moeite in het zicht van de camera, zodat we tenminste nog een oor van hem in beeld krijgen. Ook laat hij duidelijk merken dat hij de spelers persoonlijk kent, door ze bij de voornaam te noemen. En nog belangrijker is, dat de spelers hém kennen. Charles Kazlauskas behoort blijkbaar tot zijn vriendenkring en kreeg afgelopen uitzending op HS-TV even zendtijd om zijn contractbespreking toe te lichten.

Ook de geluidsman is vervangen. Tegenwoordig wordt er bij het monteren van de samenvatting een vreemd muziekje door de achtergrondgeluiden gemixt. Zo’n filmmuziekje wat ook gebruikt wordt bij een spannende film van Bassie en Adriaan. Ik vind het jammer dat Helmond-Sport-TV steeds meer moet lijken op Ajax-TV of PSV-TV en hoop dat het snel weer gaat vriezen. Ik kan niet wachten tot Helmond-TV weer een uitzending maakt over het schaatsen bij boer Kuipers.

Buurman

1reactie

Q&A BZOB-bos

Marijn van Stratum en Maarten Janssen van D66 stelden zojuist schriftelijke vragen aan het college van burgemeester en wethouders over het BZOB-bos.
Vandaag plaatsen wij hieronder hun vragen (Questions) voorafgegaan door hun inleiding. Later volgen de antwoorden (Answers) van het college. Zodra die bekend zijn, plaatsen we die antwoorden in zijn geheel in de reacties.

Naar aanleiding van RIB 90 ‘Programmering Bedrijventerreinen’ (pdf) (20 november 2012) en het ED-artikel ‘Bedrijven toch al vóór 2020 in BZOB-bos’ (24 november 2012) zijn er bij de fractie van D66 Helmond en onze leden vragen en zorgen over dit dossier.
D66 Helmond heeft in de raadsvergadering van 10 januari 2012 benadrukt dat ontwikkelingen op BZOB pas het sluitstuk van het ontwikkelen van bedrijventerreinen moet zijn: enkel als er geen andere mogelijkheden op andere terreinen zijn, de behoefte aan het ontwikkelen van het BZOB-bos
zich heeft vertaald in een concrete vraag, en er sprake is van arbeidsintensieve bedrijven, pas dan komt het BZOB-bos in zicht als mogelijke ontwikkellocatie.
Uit de toon van de RIB en genoemd artikel proeft D66 Helmond een andere teneur. Daar D66 Helmond het BZOB-bos ziet als een belangrijke groene grens aan de oostzijde van Helmond welke niet zomaar ontwikkeld mag worden, heeft zij de volgende vragen aan het College:

  1. Hoe ziet het college zelf de toon/strekking van de RIB in relatie tot het tijdens de raadsvergadering van 10 januari 2012 aangenomen raadsvoorstel/amendement van de hand van fractie SDOH-D66-HB en de gevoelens van de Raad in die vergadering?Lees verder »