Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 117045 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

12reacties

Verdient OH-DIOW subsidie?

In onze stad hebben we het Eindhovens Dagblad, Weekkrant De Loop en Weekblad Traverse. Naast hun papieren edities heeft dat trio ook websites waarop zij nieuws, achtergrondartikelen en videofilmpjes over Helmond plaatsen. In 2018 begon indebuurt Helmond en bijna 15 jaar geleden zag De weblog van Helmond het levenslicht. Geen van die 5 media krijgt 1 cent subsidie van de gemeente en van 4 van die 5 kan elke Helmonder volledig kosteloos genieten. En ook bij de krant kun je het meeste lokale nieuws gratis online lezen.Lees verder »

Deze bedrijven maken de weblog mede mogelijk.
30reacties

Rieter: Referendum de oplossing?

Het is maart 2020. De raadsperiode is daarmee precies op de helft. Twee jaar geleden in maart waren namelijk de gemeenteraadsverkiezingen in Helmond. U weet wel, die verkiezingen waar Helmond de laagste opkomst behaalde van heel Nederland. Slechts 42,1 procent in vergelijking met een landelijk gemiddelde wat op ongeveer 55 procent bleef steken. Natuurlijk niet iets om trots op te zijn. In de twee jaar dat ik nu in de raad zit voor Helder Helmond is me ook opgevallen dat weinig inwoners direct betrokken zijn bij de lokale politiek. Door weinig vertrouwen in de besluitvorming keerden veel inwoners zich af van de Helmondse politiek. Natuurlijk is de steeds groter wordende kloof tussen politiek en kiezer een landelijke trend. Maar dat maakt de situatie in Helmond niet minder zorgelijk.Lees verder »

1reactie

Conflict leidt tot brandstichting

Gisterochtend werd kort na 05 uur de poort van een pand aan de Zeppelinstraat in Helmond Oost in brand gestoken met brandbare vloeistof. De bewoner heeft een conflict met een kennis, zo meldde wijkagent Johan Meeuwsen vanochtend.
De kennis werd in de omgeving aangetroffen, is door de politie aangehouden en zit nog vast op het politiebureau. 

3reacties

Bikkelvoetbal bijna funest voor Stiphout

Jorn Dekkers scoort 0-1Stiphout Vooruit was in de eerste helft duidelijk een klasse beter dan Bavos. Goed combinatievoetbal van de 3 voorhoedespelers Dekkers, Maaswaal en Tersteeg leek de wedstrijd al in de eerste helft in het slot te gooien. Het was dan ook niet verrassend dat de tricolores in de 19de minuut op voorsprong kwamen door een doelpunt van de nummer 9 Jorn Dekkers (zie de foto rechts). De neutrale toeschouwer zal wel gedacht hebben dat dit een walk-over zou worden en een hele saaie wedstrijd voor de boeg had. Bij Bavos ontbreekt het immers aan een rotzakje die het team op scherp zet en ze hebben geen afmaker. Nagenoeg geen enkele bal in de eerste helft ging bij de tegenstander tussen de palen. Wel hadden ze een strafschop moeten krijgen toen linksbuiten Loek van den Waardenburg getackeld werd in het penaltygebied.Lees verder »