Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 117045 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

24reacties

Corona-speech van Rutte in het Helmonds

Ge moet zò veul muggeluk binne blieve! Ge moet effe da bietje verstand gebroike wa ge het en nie gaon zitte mòùwe wa ge nou drie wèke tois mì oe strontjoong an moet. Want as ge nou nie zo veul muggeluk binne bliet dan blieve die jong nog langer tois.
Kiek, we worre allemaal ziek, mar de kunst is da we allemaal un bietje ziek worre, zodè die awtste as laatste ziek worre en behandeld kenne worre in het ziekenhois. Ut land hillemòl op slot doen da wèèrikt nie (die kakkers noemen da lock down) want dan stelde ut allenig mar oit en worde toch allemol zìèk als ut land wir van ut slot af gù. Lees verder »

Deze bedrijven maken de weblog mede mogelijk.
5reacties

4½ Jaar cel voor 4 gewapende overvallen

De rechtbank Oost-Brabant heeft vandaag een 20-jarige man veroordeeld tot een gevangenisstraf van 6 jaar voor een reeks gewapende overvallen op supermarkten, cafetaria’s en een tankstation. Een 21-jarige Helmonder krijgt een celstraf van 4 jaar en 6 maanden voor zijn aandeel in een deel van die overvallen. De rechtbank oordeelt dat een 22-jarige man uit Nuenen medeplichtig is aan 1 overval en dat hij 4 woninginbraken pleegde: 30 maanden celstraf waarvan 12 maanden voorwaardelijk. Een 21-jarige man uit Aarle-Rixtel gaat 11 maanden de cel in voor 3 woninginbraken. Lees verder »

11reacties

Vrouw gewond na ongeval met vrachtwagen

Vanochtend raakte een vrouw gewond bij aanrijding met een vrachtwagen. Ze reed op een snorscooter en wilde de Traverse richting het station oversteken. Op de oversteekplaats kwam zij in botsing met de vrachtauto. Met onbekende verwondingen is de vrouw met de om 10.34 uur gealarmeerde ambulance naar het ziekenhuis gebracht.
Het is ons niet bekend hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren. De oversteekplaats is met verkeerslichten beveiligd. 
Harrie Fotografie maakte de bijgaande 4 foto’s.Lees verder »

19reacties

Heesakkers: Boscotondo verkocht, wat nu?

Ondanks de aanhoudende coronacrisis, zal er vorige week toch gejuicht zijn bij het college in ’t Cour. Want Boscotondo is verkocht voor ruim 2,1 miljoen euro. En dat geeft het college financiële ruimte voor het nieuwe ‘Huis voor de stad’.
Maar in dezelfde brief (pdf) van college aan gemeenteraad staat dat er wel sprake is van een financieel verschil van 500.000 euro. Betekent dit dat we te maken hebben met de eerste vage tekenen van een tekort op het budget voor het nieuw te bouwen stadhuis? Kan het allemaal nog steeds budgetneutraal nu we meteen een gat hebben van een half miljoen?Lees verder »

28reacties

Bijna 80 jaar lid HVV Helmond

Nico Docters van Leeuwen, icoon bij HVV Helmond. Hij is geboren in 1928 en het langstlevende lid van de club. De oude man heeft een positieve levensinstelling en is nog op tal van fronten actief. Docters van Leeuwen overleefde ternauwernood een zware longontsteking en een hartaanval. “Ik heb een engeltje op mijn schouder!”, zegt hij lachend. Door een vriendje, wiens vader bij de kassa zat, kwam hij bij HVV Helmond terecht. Docters van Leeuwen werd in 1941 lid. Zijn positie in het veld was stopper. De HVV’er was niet het grootste voetbaltalent, het hoogste elftal dat hij haalde was het vierde.Lees verder »

14reacties

Peijs: Verdient Helmond een omroep?

Terwijl de wereld op zijn kop staat door het Coronavirus maak ik me druk om Omroep Helmond. Misschien ben ik er juist nu wel zoveel mee bezig. Juist in zo’n crisissituatie zie je het belang van de media. Ze informeren ons nu we steeds meer aan huis gebonden zijn en ze verwoorden en verbeelden de maatschappelijke kritiek, zowel op het handelen van de overheid als op te laconieke burgers.
Afgelopen week stelde ik kritische vragen (pdf) aan het college van burgemeester en wethouders van Helmond. Willen zij wel onafhankelijke en kwalitatief hoogstaande lokale media? Misschien zou dan ook een deel van het omvangrijke gemeentelijke communicatiebudget daaraan besteed moeten worden, dat nu vooral een PR-functie heeft.Lees verder »

8reacties

Waterlekkage zet straat blank

Op de Bestevaer in Helmond Oost zorgde een kapotte waterleiding ervoor dat heel de straat vanavond blank stond. Bij een lantaarnpaal is een waterleiding kapot waardoor er een grote hoeveelheid water uit de leiding stroomt.
De rond 20 uur gealarmeerde brandweer heeft de omgeving afgezet en Brabant Water in kennis gesteld. We weten niet hoeveel woningen er momenteel zonder water zitten.
Pim Verkoelen maakte de bijgaande foto’s.Lees verder »

16reacties

Helmonder gewelddadig beroofd door duo

Vanmiddag tussen 16.15 uur en 16.24 uur mishandelden 2 mannen een 28-jarige Helmonder op de Marktstraat in het Centrum. Ter hoogte van Chinees Indisch restaurant Indrapoera werd het slachtoffer diverse keren door het duo geslagen en geschopt.
Na deze mishandeling bleken zijn 2 mobiele telefoons en jas van het merk Peuterey gestolen. 
Daarna parkeerde het slachtoffer zijn auto op het nabijgelegen Zuidende en liep hij terug naar de Marktstraat om te kijken of zijn mobieltjes op straat waren achtergebleven. Die lagen er niet. Toen hij terugkwam bij zijn geparkeerde auto bleek de voorruit van zijn auto vernield te zijn.Lees verder »

5reacties

Helmondse militair gepakt voor drugshandel

In een onderzoek naar drugshandel hield de Koninklijke Marechaussee gisterochtend 2 militairen aan op de Koninklijke Militaire Academie (KMA) in Breda. Het gaat om een 21-jarige Helmonder en een 19-jarige inwoner van Haarlem. Rechercheurs van de Marechaussee startten eind februari een onderzoek na een incident in een uitgaansgelegenheid in Breda. Daar probeerde een militair vals geld uit te geven. Lees verder »

14reacties

Man gewond geraakt bij de Julianabrug

Vanavond om 18.56 uur rukten de hulpdiensten (waaronder een traumahelikopter) uit voor een steekpartij bij de Julianabrug.
De politie meldt echter dat het vooralsnog níet lijkt te gaan om een steekincident. Wat er wel gebeurde, weten zij nu nog niet en wordt nader onderzocht. Heb je tips of info voor de politie, dan kun je dat melden via 0900-8844 of anoniem op 0800-7000. 
Het slachtoffer is bij kennis en buiten levensgevaar. Hij is naar het ziekenhuis overgebracht om zich verder te laten onderzoeken. 
Harrie Fotografie maakte de bijgaande 2 foto’s.Lees verder »

247reacties

Eerste patiënt met coronavirus in Elkerliek

foto: Harrie FotografieIn het Elkerliek ziekenhuis is voor het eerst sinds de uitbraak van het coronavirus, een patiënt opgenomen met een positieve uitslag na het testen op COVID-19. De patiënt kwam gisteren met klachten bij de Spoedeisende Hulp in Helmond. Vanwege de verdenking van besmetting, is de patiënt direct geïsoleerd en getest op het coronavirus. De testresultaten bleken positief zo meldde het ziekenhuis 10 minuten geleden.Lees verder »

2reacties

Tuerlings: Jeugdvriendelijk Helmond

Op zondag 8 maart was het Internationale Vrouwendag. Een mooie dag, waarvan er eigenlijk te weinig zijn, want we leven nog steeds in een wereld waar gelijkheid helaas niet overal te vinden is.
Onze Helmondse powervrouwen lieten zich in het kader van Internationale Vrouwendag horen met verschillende bijeenkomsten en Helmonds vrouwelijke raads- en commissieleden waren de drijvende kracht achter een talkshow op 8 maart in het Annatheater over wat vrijheid voor een vrouw in 2020 betekent. Ook hun stem horen we eigenlijk te weinig. Lees verder »

7reacties

Frontale botsing 2 auto’s op Wolfsputterbaan

Een personenauto en een auto met hondenaanhanger zijn vanavond frontaal op elkaar gebotst op de Wolfsputterbaan (N279). In de aanhanger zaten honden die (naar het zich nu aanziet) niets mankeren. 1 Van de inzittenden is op dit moment voor behandeling in de ambulance. Het is nog onduidelijk of die naar het ziekenhuis moet. Om 22.10 uur werden de hulpdiensten gealarmeerd voor dit ongeval 
Harrie Fotografie maakte de 4 foto’s.Lees verder »

30reacties

Ook een zeer grote brand op industrieterrein

Om 04.13 uur vannacht werden de hulpdiensten gealarmeerd voor een uitslaande brand in een bedrijfsverzamelgebouw aan de Vossenbeemd op het industrieterrein. Deze brand werd inmiddels door de brandweer opgeschaald naar een zeer grote brand (GRIP 1 net als gistermiddag bij de brand in het oude EDAH-kantoorpand).
Harrie Fotografie en Pim Verkoelen zorgden voor de video en foto’s. Lees verder »

28reacties

Zeer grote brand in leegstaand kantoorpand

De om 16.09 uur gealarmeerde brandweer is een leegstaand kantoorpand aan de Kanaaldijk N.O. een uitslaande brand aan het blussen. Dat is het voormalige kantoor van de EDAH naast de AH XL. Zij zijn met meerdere eenheden ter plaatse en er is opgeschaald naar zeer grote brand. Voor coördinatie tussen de hulpdiensten is GRIP1 afgekondigd.
De brandweer vraagt een ieder de hulpdiensten de ruimte te geven. Zij adviseren uit de rook te blijven en ramen en deuren te sluiten als je last hebt van de rookontwikkeling.

.

Herman Krikke maakte de video, Pim Verkoelen maakte de onderstaande foto’s.Lees verder »

14reacties

Gaat de rode lantaarn naar Dordrecht?

Gaat de rode lantaarn na 21.45 uur schijnen in Dordrecht? Raken we eindelijk verlost van die hatelijke laatste plaats? Jawel! Tenminste als Helmond Sport vanavond op De Braak wint met 3 doelpunten verschil. In voor een gratis gokje op de uitslag van deze kelderkraker? Ga dan naar We Are Helmond
Wim van den Broek maakte de foto

In de reacties hieronder staat een update.

12reacties

Wethouder Van Dijk accepteert huiswerk

Mijn vriendinnetje heeft een probleem. Een levenslang probleem waardoor ze is aangewezen op ondersteuning vanuit de Wmo. Die krijgt ze sinds 9 jaar in de vorm van begeleiding aan huis. Het is gemiddeld maar een uurtje in de week en toch helpt het haar het leven zo volwaardig mogelijk in te richten. Ze werkt (beschermd), neemt deel aan het sociale leven en is daardoor een gelukkig mens. Haar bestaan is van ‘luctor et emergo’ doorgegroeid naar een leven in balans en dat is precies wat de doelstelling van de Wet maatschappelijke ondersteuning beoogt. Niets aan de hand zou je zeggen. Toch wel: de ambtenaar, verantwoordelijk voor de jaarlijkse verlenging van de ondersteuning (het afgeven van een nieuwe beschikking) vond dat een ‘maatje’ de professionele hulp zou kunnen overnemen. U begrijpt het: weg balans en paniek alom!Lees verder »