Buiten is het 14 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 102.543 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
69reacties

Het EDAH-Museum en het Draaiorgelmuseum komen in het Van Gend en Loos gebouw tussen het station en de Vlisco. Als alles gaat als gepland is de feestelijke opening komend voorjaar. Dat liet B&W aan de leden van de gemeenteraad weten.
In oktober 2018 leek de wens om de beide musea daar onder te brengen niet uit te komen. Maar inmiddels is met de eigenaar van het pand overeenstemming bereikt. Dit heeft geresulteerd in een huurovereenkomst voor een periode van 10 jaar. De gemeente huurt het pand en stelt het ter beschikking aan de beide musea. De procedure voor de omgevingsvergunning loopt op dit moment en wordt naar verwachting op korte termijn afgerond.
De gemeente, de eigenaar van het pand en de 2 musea werken nauw en constructief samen. De musea richten zich vooral op de inrichting, het doorontwikkelen van hun museale concept en de onderlinge samenwerking. Voor het vormgeven van deze onderlinge samenwerking is een kwartiermaker aangesteld.
De in juni bekend gemaakte vertraging van de nieuwbouwplannen voor De Waart betekent ook uitstel van de sloop van de Gaviolizaal. Het Orgelmuseum kan daardoor voorlopig gebruik blijven maken van de Gaviolizaal. In september volgt meer informatie zo beloofd B&W.
Tenslotte meldt B&W: “Daarnaast hebben wij geconstateerd dat het rijke accordeonverleden van de stad nog niet goed gedocumenteerd is. Daarom wordt momenteel gewerkt aan een publicatie, waarbij de familie van de Helmondse accordeonisten Addy Kleijngeld en Arie Willems betrokken wordt.”

In de reacties hieronder staan updates.

69 reacties:

He gelukkig, en dit kon nog wel eens heel mooi worden.

Beantwoorden

Food court had veel leuker geweest, is het perfecte pand er voor.

Beantwoorden

Geweldig dat het beetje erfgoed wat er is bewaard wordt

Beantwoorden

Leuk dat er weer eens een markant pand van Helmond een publieksbestemming krijgt.
Verzoek aan de eigenaar is om het woekerende onkruid weg te halen, zodat het pand nu al iets van zijn glorie kan laten zien.

Beantwoorden

3 museum stukken op zijn plaats ..in een mooi gebouw ☺????
Er word keer iets behouden in helmond …gelukkig

Beantwoorden
Erwin van der Heijden

@Rob op vrijdag 12 juli 2019 om 17:28:

ik zou zeggen, ga straks als vrijwilliger helpen om het allemaal schoon te houden. Het zal je in dank worden afgenomen. Ik kan het niet vanwege
ouderdom en gebreken.

Beantwoorden

Hopelijk houd het pand zijn karakter

Beantwoorden

Update 1:
EDAH- en Draaiorgelmuseum over ½ jaar in Van Gend en Loos gebouw
B&W stuurde een brief aan de leden van de gemeenteraad inzake de voortgang Van Gend en Loos gebouw. Om in een samenvatting de nuance niet te verliezen, hieronder de volledige brief:

In juli van dit jaar hebben wij u geïnformeerd over de stand van zaken van de herhuisvesting van het EDAHMuseum en het Draaiorgelmuseum. De huidige situatie vraagt om het nader informeren van uw raad.
Hiermee beantwoorden wij ook de vragen die de fractie 50Plus (pdf) op 15 oktober heeft gesteld.
Sinds de zomer is het project in een nieuwe fase gekomen, waarbij meer concreet invulling wordt gegeven aan de inhoud. Daarbij gaat het bijvoorbeeld om de museale inrichting (inclusief ruimtelijke invulling), de bedrijfsvoering en het educatief programma.
Wij hebben grote waardering voor de inzet van de beide besturen. Hun toewijding en passie zijn enorm. Het zijn allemaal vrijwilligers en een dergelijk omvangrijk en complex project vraagt veel van hen. In de raadsinformatiebrief van juli gaven wij aan dat er nauw en constructief wordt samengewerkt. Dat is niet altijd gemakkelijk. De onderwerpen die aan de orde komen, in combinatie met enorme betrokkenheid hebben een aantal punten blootgelegd waar verschillend over wordt gedacht. Concreet gaat het om bouwkundige kwesties, de (toekomstige) exploitatie en de financiering (dekking) hiervan.
Discussiepunten horen bij een dergelijk project. Een constructieve en positieve instelling van alle partners is hierbij noodzakelijk. Dit overigens zonder de discussie uit de weg te willen gaan. In de afgelopen weken hebben wij hierover diverse gesprekken gevoerd met het bestuur van de Stichting Draaiorgels. Interne onrust binnen het bestuur had daarbij een negatieve invloed op de slagkracht. Inmiddels hebben we een aantal duidelijke afspraken gemaakt om dit complexe proces tot een goed einde te brengen.
Wij houden vertrouwen in een goede uitkomst van het project. Met de gemaakte afspraken gaan wij ervan uit dat de samenwerking geborgd is en er geen verdere vertraging wordt opgelopen, zodat de stad over ongeveer een half jaar verrijkt zal worden met twee prachtige musea.

Beantwoorden

Breek da kraakpand af zeg.

Beantwoorden

mooi gebouw ..goed dat het eens word gebruikt

Beantwoorden

Heel erg zonde dat de Gaviolizaal wordt afgebroken !!!

Beantwoorden

Fijn dat er iets met die gebouwen gedaan wordt

Beantwoorden

Gavioli moet blijven , ‘!!!!!!!!!!

Beantwoorden

Dat is geen fijn nieuws in de krant vandaag!!! Daar verschiet ik van!!!
Frans van der Zanden was een hele goede voor het draaiorgelmuseum!!!

—————————————————————-
Museumvoorzitter stapt op
Verbouwplannen leiden tot onenigheid in bestuur draaiorgelmuseum
Frans van der Zanden is opgestapt als voorzitter van het Helmondse draaiorgelmuseum. Hij zat niet meer op één lijn met de andere bestuursleden.

Van der Zanden hield dinsdag de eer aan zichzelf, één dag na een bestuursoverleg met de gemeente.

@fan van het draaiorgelmuseum

We zijn het eens met de onderstaande reactie van onze collega Rob de Bruyn van het Eindhovens Dagblad. Daarom is het grootste deel van jouw citaat verwijderd. Mocht jij (of een ander) iets vinden van onze ingreep, dan is een reactie bij dit topic de plek om daarover je zegje te doen. Reacties over onze ingreep die hieronder worden geplaatst, beschouwen we als offtopic en worden daarom verwijderd.
Zelf hebben we er ook een bloedhekel aan dat/als anderen artikelen of foto’s of andere items van de weblog ‘copy-pasten’ en spreken hen daarop dan ook aan. Meestal achter de schermen en soms doen we dat op het scherm.

De weblog van Helmond 

Beantwoorden
fan van het draaiorgelmuseum

Beste fan van het draaiorgelmuseum,

Door ons hele verhaal hier te publiceren, schend je het auteursrecht. Dat is dus niet de bedoeling.

Mvg,
Rob de Bruyn, Eindhovens Dagblad

Beantwoorden

aanfluiting voor de prachtige renovatie van dit Helmonds Gedeelte Weg met die rotzooi Welke achterlijke ambtenaar wil dat nog intact houden Of renoveer het naar Cacaofabriek voorbeeld

Beantwoorden

Update 2:
De bouw van het EDAH- en Orgelmuseum is officieel gestart
Gisteren was de officiële start van de verbouwing van het voormalig Van Gend en Loos-gebouw tot EDAH- en Orgelmuseum. Het net geplaatste bouwbord werd onthuld, wethouder Antoinette Maas deed een woordje en er werd een glaasje gedronken op project Vermaakperron. Op het bouwbord zie je de laatste impressie, helemaal onderaan een eerdere impressie.

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op dinsdag 12 november 2019 om 06:00:

Wie is VGL Beleggingsfonds Helmond op dat bouwbord op die eerste foto? Ik dacht dat de gemeente opdrachtgever was.

Beantwoorden

Mooi dat het blijft staan de panden ???????? van gendenloos

Beantwoorden

Kunnen we eindelijk weer eens beginnen in het EDAH museum

Beantwoorden

Succes ermee.
Ik hoop dat het wat wordt en vooral dat alles goed geïsoleerd wordt, want nu is het toch een tochtige, wankele bouwval, lijkt mij!

Beantwoorden

@Piet de Wilde op dinsdag 12 november 2019 om 07:39:

Dat weten we ook niet. Bij de Kamer van Koophandel is de organisatie op dit moment in ieder geval niet bekend.
We stelden die vraag vanochtend aan de deskundige en bij de gemeente wordt ‘as we speak’ naar het antwoord gezocht.

Beantwoorden

Update 3:

De gemeente maakte het filmpje en meldde daarbij het volgende:

Rond de zomer 2020 gaan de deuren open van het Orgelmuseum en het EDAH Museum in het markante Van Gend en Loos gebouw. Hoe het er van binnen uit gaat zien, houden we nog even geheim. Maar dat het bijzonder gaat worden, dat is zeker.

Afgelopen maandag, 11 november 2019, werd een start gemaakt met de verbouwingswerkzaamheden. Wethouder Maas onthulde samen met de eigenaar en vertegenwoordigers van beide musea het bouwbord. Waarna de aanwezigen hebben geproost op de toekomst, onder het genot van een broodje met Jam van d’n EDAH.

Beantwoorden

Superleuk museum moet ik zeggen maar komen er nog wel veel mensen?

Beantwoorden

@Mark Berens op woensdag 13 november 2019 om 13:10:

Dat is de vraag natuurlijk, maar als het niet behoorlijk wordt ondergebracht dan al helemaal niet. In het begin zal het wel bezoekers trekken, want dat is dan vanwege nieuwsgierigheid. De nieuwigheid wil men zien.
De toekomst zal uitwijzen of er veel bezoekers blijven komen. Soms was er nauwelijks volk bij het EDAH-museum en soms was het er behoorlijk druk. Het orgelmuseum ken ik niet. Dus daarover kan ik niet oordelen.

Beantwoorden

@Piet de Wilde op dinsdag 12 november 2019 om 07:39:

Aanvullende op @De weblog van Helmond op dinsdag 12 november 2019 om 10:10: “Het gaat om particuliere investeerders. In het kader van de privacywetgeving verstrekt de gemeente geen gegevens van derden.” Dat liet een woordvoerster van de gemeente ons zojuist weten.

Beantwoorden

Update 4:
Nieuwe museum van het EDAH- en Orgelmuseum heet Loods20
Het oude Van Gend en Loos gebouw gaat Loods20 heten. Die naam onthulde wethouder ⁦Antoinette Maas⁩ vanmiddag.
130 Helmonders stuurden tot 8 januari suggesties voor die nieuwe naam in. De besturen van het EDAH-en Orgelmuseum wilden een korte naam met een duidelijke link naar ofwel beide musea ofwel het stationsgebied. De gekozen naam is een samenvoeging van 2 inzendingen, namelijk Loods 0492 en Perron 20. Die namen werden bedacht door Elly Koppes-Bakker en Marcel van Lierop. Zij winnen een jaar gratis toegang tot die musea.
“Hopelijk is alles over een maand of 2 klaar” meldde het EDAH-Museum eerder deze week. De bedoeling is dat die 2 musea op 1 april de sleutel van dat pand naast het Centraal Station krijgen. Tot die tijd wordt het oude Van Gend en Loos gebouw grondig verbouwd tot hun nieuwe onderkomen. Na de sleuteloverdracht wordt het ingericht. Naar de vandaag uitgesproken verwachting zullen de museumdeuren dan begin september open gaan voor het publiek.

Beantwoorden

Een nagezonden foto van wethouder Antoinette Maas tussen de 2 winnaars van de namenwedstrijd:

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op donderdag 6 februari 2020 om 16:03:

Loods20 is een vlotte naam, de duidelijke link naar ofwel beide musea ofwel het stationsgebied zie ik niet. 🙁

Beantwoorden

Update 5:
(Eerste?) tegenvaller: Loods20-pand valt 69% duurder uit dan begroot
Het realiseren van Loods20, het nieuwe onderkomen van het EDAH-Museum en het Draaiorgelmuseum, gaat 242.500 euro meer kosten dan de begrote 350.000 euro. “Ten tijde van het schrijven van de eerdere voorstellen waren een aantal kostenposten nog niet in beeld, zoals het inrichten van het terrein, diverse algemene kosten (zoals kwartiermaker), verhuizing, kosten voor communicatie en educatie.” Dat schrijft B&W in het raadsvoorstel (pdf) dat de gemeenteraadsleden morgenavond gaan bespreken.
Uit de nu gepresenteerde totaalbegroting van de verhuizing blijkt dat er geen rekening was gehouden met het inrichten van het buitenterrein bij het Van Gend en Loos-gebouw. “Het terrein ligt er nu verwaarloosd bij en om de beide musea te bereiken is het nodig om de ingang / toegangspoort te verplaatsen.” Dat gaat 135.000 euro kosten. Samen met de andere onvoorziene kosten kostenposten (diverse algemene kosten, verhuizing, kosten voor communicatie en educatie) brengt dat de totale (eerste?) financiële tegenvaller op een bedrag van 242.500 euro (dat is 69% meer dan 350.000 euro).
In november startte de verbouwing (zie update 3), begin september verwacht én hoopt Loods20 haar deuren voor het publiek te openen.

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op maandag 9 maart 2020 om 21:45:

Hoezo wisten die niet dat er een buitenterrein was dat er niet uitziet? Dat weet toch zowat elke Helmonder. Rare jongens die politici. 🙁

Beantwoorden

Wat ben ik blij dat die lui mijn huishoudboekje niet bijhouden anders kwam ik elke maand geld tekort.????

Beantwoorden

om een toegangspoort te verplaatsen 135.000 euro? Daar verplaats je een heel gebouw voor onderhand…

Beantwoorden
Alex van der Velden

Vertel eens iets nieuws

Beantwoorden

Ik vind dat niet slim. Maar i.p.v een nieuw voetbalstadion kan dat geld gedeeltelijk gebruikt worden hiervoor. Dan hebben we et een fantastische trekpleister bij.

Beantwoorden

Ik weet niet wat het is met politiek en begrotingen. Maar als ik mijn werk zo uitvoer word ik buiten geflikkerd.

Beantwoorden

En maar roepen dat de jeugd niet kan rekenen… ik weet wel wie hier extra rekenles nodig heeft! ????????????????

*iets met “de beste stuurlui..”

Beantwoorden

Het nieuwe kantoor van de gemeente maar wat minder ramen er in..er moet gewerkt worden.
En dat geld gebruik je maar voor het Museum

Beantwoorden

Dit moet een grap zijn, dat kan niet anders.
Indien niet; dan stuur de hele zooi maar naar huis, voorgoed.
Een foutje kan, maar dit? Maarrrr ik heb het hier al vaker gezegd: ambtenaren? Niets kunnen ze.

Beantwoorden

Ongelofelijk

Beantwoorden

Skitterend nieuws dit, weer wat te lachen vandaag.

Beantwoorden

Het gaat maar weer alleen om geld en wie worden er weer beter van is met elk project dat ze tekort komen je hoort nooit dat ze geld over houden raar he

Beantwoorden

Het is altijd duurder dan de begroting!! Heb nog nooit gehoord dat het een meevaller is..

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op maandag 9 maart 2020 om 21:45:

Lijkt mij dat wethouder Maas in dit dossier een ordinair politiek spelletje heeft gespeeld. Als zij vooraf gemeld had dat dit plan in totaal € 592.500,00 ging kosten was het waarschijnlijk afgekeurd of flink ingeperkt.
Eureka, dan verdelen we dat bedrag toch gewoon over twee bedragen. Want mij maak je niet wijs dat zij die “nieuwe” kosten vooraf niet stuk voor stuk wist. Door haar politieke spelletje heeft de raad vanavond geen andere keus dan die belachelijke overschrijding goed te keuren. Missie Loods20 is gelukt want een verwilderd voorterrein geeft geen pas.

Een culturele aanwinst voor Helmond krijgt op voorhand een heel vies bijsmaakje. Dat is slecht voor Edah-museum 2.0 en Draaiorgelmuseum 2.0 want hun herintroductie zal er niet makkelijker op worden. Brevet van onvermogen voor de cultuurwethouder. BAH
Maar misschien nog veel erger, het is precies hoe Frank Martens het verwoordt en daarmee andere reacties typeert: vertel eens wat nieuws. Want zo gaat het altijd in de politiek. Dat zal wel weer met de politieke mantel der liefde worden toegedekt “nooit meer doen wethouder…” Het maakt deze Helmonder verdrietig en boos. BAH

Beantwoorden
een boze Helmonder

@Frank Martens op dinsdag 10 maart 2020 om 08:48:

We doen ons best, wellicht in de nog volgende updates. Blijf dit topic volgen!

Beantwoorden

De overschrijding voor de kwartiermaker en communicatie komt een beetje vreemd over.
Met mij kun je gratis communiceren, fooitje wordt wel op prijs gesteld.

Beantwoorden

Er zit nog geen schep in de grond en nu komt men aanzetten van “O ja, wat we nog vergeten waren….”. Iemand heeft dat òf flink geblunderd en die persoon zou nooit meer een begroting mogen maken, òf (zoals hierboven staat) iemand heeft doelbewust verkeerde (onvolledige) informatie gegeven.

Dat men bij megaprojecten de fout ingaat, dat snap ik beter dan dat men met een simpel projectje als dit flink misrekent.

Maar zijn we er dan wel met die € 592.500?
Natuurlijk niet, dat wordt echt nog wel met vele tientallen procenten overschreden. (Remember het cultuurgebouw aan de andere kant van het spoor?!! Ging dat niet van 8 miljoen naar 17 miljoen?)

Beantwoorden

Verwacht nu wel dat de Edah met aanbiedingen gaat komen.

Beantwoorden

Met €592.000 nu al 69% duurder dan begroot. Over een paar maanden lezen we dat het behouden van de historische elementen nog eens €150.000 extra gaat kosten en de benodigde extra geluidsisolatie €75.000. Goed bezig Helmond,

Beantwoorden

Wat een Helmonds kwakzalverij, te erg

Beantwoorden

De kans dat de hondenbelasting wordt afgeschaft is nu zeker nihil, dit blunderbestuur kan maar beter opstappen

Beantwoorden

Buiten alles om, ben ik benieuwd of dat museum wat wordt.
Ik denk dat het tentoonstellen van de orgels uitloopt op een blamage, want zoveel ruimte (hoogte) is er niet.

Laten we het beste er van hopen en heren ambtenaren: “leer eens calculeren”.

Beantwoorden

Update 6:
De bouw van Loods20 is in volle gang
De verbouwing van de oude Van Gend & Loos hal gaat ondanks de coronacrisis gewoon door. Het toekomstige onderkomen van het EDAH-Museum en het Draaiorgelmuseum krijgt steeds meer vorm. Inmiddels is de betonvloer gestort en zijn de tussenmuren geplaatst. Ook heeft het pand, dat de naam Loods20 kreeg, nu een huisstijl inclusief logo.
Gaat alles volgens planning dan wordt Loods20 in september geopend. Hoe het pand eruit komt te zien, is duidelijk. Architect Benny Munsters, verantwoordelijk voor het ontwerp, hield in zijn tekeningen rekening met het industriële karakter van het pand. De kleur goudoker krijgt een belangrijke rol in het nieuwe gebouw. Die kleur verwijst naar het goud van de draaiorgels en het oorspronkelijke logo van het EDAH-Museum. De komende tijd begint interieurbouwer Cialona met de inrichting van het museum.
De afgelopen periode heeft een afvaardiging van de gemeente en het bestuur van de 2 musea zich gebogen over de huisstijl van Loods20. Hiervoor werden 3 creatieve bureaus uit de stad benaderd met de opdracht na te denken over een krachtig logo. “Uiteindelijk sloot het ontwerp van het reclamebureau Branding Topics het meest aan bij het karakter van Loods20. In het logo zijn 2 dozen verwerkt, een duidelijke verwijzing naar de vorige huurder, pakketdienst Van Gend & Loos” zo wordt in het keurige persbericht uitgelegd. De stijl van het logo wordt doorgetrokken in de website, flyers en andere uitingen van het museum.

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op woensdag 6 mei 2020 om 12:57:

Nou ben benieuwd hoe ver ze over het budget heen gaan.????

Beantwoorden

Update 7:
Loods 20 deed zijn huiswerk goed
Loods 5 is opgericht in 1999 en handelt in kwaliteitsmeubilair. Het bedrijf begint landelijke bekendheid te krijgen en maakt een televisieprogramma als Eigen Huis & Tuin mede mogelijk. Het heeft al verschillende bedrijven met de naam Loods in hun merk gedreigd met een dagvaarding. Zo moest Loods G uit Groningen na een rechtszaak 2 jaar geleden zijn naam veranderen. Loods G verkocht onder meer tweedehands meubilair en hiermee wilde Loods 5 niet geassocieerd worden. Loods 40 uit Eindhoven koos direct eieren voor zijn geld en heet sindsdien Loads 040. Tegen die laatste naam had Loods 5 geen bezwaar.
Wat heeft dit alles te betekenen voor Loods 20, het nieuwe onderkomen van het EDAH-Museum en het Draaiorgelmuseum? Krijgen zij binnenkort ook een dagvaarding aan hun broek? Sterker nog: zou het nieuwste museumgebouw zijn naam moeten veranderen? De weblog zochten contact met Loods 5 en die stelde onze stadgenoten gerust. Loods 5 gaat niet procederen tegen Loods 20 mede omdat dit pand een compleet ander product levert. Verder had procederen weinig kans van slagen want Loods 20 is niet-commercieel. Ook mag de naam Loods normaliter altijd gebruikt worden omdat die term (zo leert de jurisprudentie) in het algemeen taalgebruik veel gebezigd wordt. Ook is er geen sprake van verwarringsgevaar.
Een ander puntje: er zijn nog meer Loods 20 ondernemingen in Nederland. Zo is er in Eindhoven het bedrijf Loods 20 die bedrijfsunits verhuurd. Het heette vroeger Loods 18 maar heeft nog niet zo lang geleden zijn naam veranderd in Loods 20. Dit gebeurde rondom het tijdstip dat het Helmondse Loods 20 ook die naam koos. Bedrijfseigenaar Jacques Sol klonk verbaasd toen hij het verhaal hoorde. Vooral toen bleek dat de Helmondse naam Loods 20 ook refereert aan het jaar 2020. De gemeente en de 2 musea hebben echter niets van hem te vrezen. Zijn bedrijf zit in een heel andere sector als het museumgebouw. Wel had hij het chiquer gevonden als de Helmonders bijvoorbeeld de naam Loods 2020 hadden gekozen. Dit om spraakverwarring te voorkomen. Desgevraagd vertelde woordvoerder Koen Chatrou ons dat aan dit laatste zeker gedacht is, echter ‘Loods 20 bekt net wat beter dan Loods 2020’. Tot slot, met de domeinnaam http://www.loods20.nl hebben onze stadgenoten sinds januari een eigen plek op het wereldwijde platform. Op dat vlak valt dus niets te vrezen. Loods 20 uit Helmond heeft zijn huiswerk blijkbaar goed gedaan.

Inmiddels staat op de ruim honderd meter lange achterzijde van Loods 20 een mural. Die zijn de laatste jaren populair in onze stad. Kunstenaar Gino Bud Hoiting uit Rotterdam begon 2 weken geleden in opdracht van de gemeente met de illustraties die zichtbaar zijn voor de reizigers die Helmond per trein bereiken of verlaten. Gisteren zette Bud Hoiting de bijgaande foto van zijn muurschildering op zijn Instragram.

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op donderdag 9 juli 2020 om 05:55:

Mooi te lezen dat er ook zaken goed gaan in dit dossier!
Erg benieuwd wanneer de deuren opengaan.

Beantwoorden

Update 8:
Vandaag verhuizen de draaiorgels naar Loods 20
De voorbereidingen voor de verhuizing van de 2 musea naar hun nieuwe onderkomen zijn in volle gang. Vandaag verhuizen de draaiorgels vanuit de oude Gaviolizaal naar het EDAH-Museum en het draaiorgelmuseum. In antwoord op de vraag van Jan de Vries: verwacht wordt dat vóór 1 januari Helmonds nieuwste museum haar deuren kan openen.
Zoals bij update 7 al gemeld, prijkt op de goudkleurige achterzijde van Loods 20 een muurschildering van de Rotterdammer Gino Bud Hoiting. Op die mural een fingeerde dag uit het leven van een Helmonds stel in de jaren 30. Hun dag begint met een draaiorgel en gaat via de etenswaren van EDAH naar het einde van de dag in de danszaal van de familie Bocken. De kunstenaar won daarmee een ontwerpwedstrijd van Qkunst, een organisatie die bedrijven helpt bij het beheer van kunst. Esther Hartzema, kwartiermaakster van Loods 20, vindt het kunstwerk goed passen bij het karakter van het pand.

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op maandag 20 juli 2020 om 12:02:

Tja, smaken verschillen zal ik maar zeggen..

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op maandag 20 juli 2020 om 12:02:

Het is geweldig

Beantwoorden

Gelukkig op een goede plek👍

Beantwoorden

@Twanneman op maandag 20 juli 2020 om 12:43:

Goh, Twanneman. Je wordt een oude zeur en dan nog zó jong!

Beantwoorden

Helemaal geweldig, ben zo benieuwd hoe het er van binnen uitziet. Veel succes gewenst.

Beantwoorden
Beppie van Lierop

krijgen we nog fotos te zien als de orgels er staan?

Beantwoorden

@Nick Tilburgs op maandag 20 juli 2020 om 19:51:

M’n buurman maakte foto’s

Beantwoorden

@Nick Tilburgs op maandag 20 juli 2020 om 19:51:

Dit filmpje maakte Loods 20 gisteren:

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op dinsdag 21 juli 2020 om 09:33:

Job well done! 👍

Beantwoorden

Beantwoorden

Loods20 maakte foto’s van de voortgang van de verbouwing:

Beantwoorden

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *