Buiten is het 12 graden, binnen zit

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 90.321 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
7reacties

Het EDAH-Museum en het Draaiorgelmuseum komen in het Van Gend en Loos gebouw tussen het station en de Vlisco. Als alles gaat als gepland is de feestelijke opening komend voorjaar. Dat liet B&W aan de leden van de gemeenteraad weten.
In oktober 2018 leek de wens om de beide musea daar onder te brengen niet uit te komen. Maar inmiddels is met de eigenaar van het pand overeenstemming bereikt. Dit heeft geresulteerd in een huurovereenkomst voor een periode van 10 jaar. De gemeente huurt het pand en stelt het ter beschikking aan de beide musea. De procedure voor de omgevingsvergunning loopt op dit moment en wordt naar verwachting op korte termijn afgerond.
De gemeente, de eigenaar van het pand en de 2 musea werken nauw en constructief samen. De musea richten zich vooral op de inrichting, het doorontwikkelen van hun museale concept en de onderlinge samenwerking. Voor het vormgeven van deze onderlinge samenwerking is een kwartiermaker aangesteld.
De in juni bekend gemaakte vertraging van de nieuwbouwplannen voor De Waart betekent ook uitstel van de sloop van de Gaviolizaal. Het Orgelmuseum kan daardoor voorlopig gebruik blijven maken van de Gaviolizaal. In september volgt meer informatie zo beloofd B&W.
Tenslotte meldt B&W: “Daarnaast hebben wij geconstateerd dat het rijke accordeonverleden van de stad nog niet goed gedocumenteerd is. Daarom wordt momenteel gewerkt aan een publicatie, waarbij de familie van de Helmondse accordeonisten Addy Kleijngeld en Arie Willems betrokken wordt.”

7 reacties:

He gelukkig, en dit kon nog wel eens heel mooi worden.

Beantwoorden

Food court had veel leuker geweest, is het perfecte pand er voor.

Beantwoorden

Geweldig dat het beetje erfgoed wat er is bewaard wordt

Beantwoorden

Leuk dat er weer eens een markant pand van Helmond een publieksbestemming krijgt.
Verzoek aan de eigenaar is om het woekerende onkruid weg te halen, zodat het pand nu al iets van zijn glorie kan laten zien.

Beantwoorden

3 museum stukken op zijn plaats ..in een mooi gebouw ☺🙂
Er word keer iets behouden in helmond …gelukkig

Beantwoorden
Erwin van der Heijden

@Rob op vrijdag 12 juli 2019 om 17:28:

ik zou zeggen, ga straks als vrijwilliger helpen om het allemaal schoon te houden. Het zal je in dank worden afgenomen. Ik kan het niet vanwege
ouderdom en gebreken.

Beantwoorden

Hopelijk houd het pand zijn karakter

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *