Buiten is het 18 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 99.067 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
16reacties

wethouder De Leeuw in 2015De gemeente ‘denkt na’ over zo min mogelijk naar het geslacht vragen op formulieren. Dat blijkt uit een recente enquête (pdf) van de NOS over genderneutraal beleid waaraan 150 gemeenten mee hebben gedaan.
Op de vraag naar een genderneutraal toilet en aanspreekvorm, moet ons gemeentebestuur ‘nee’ zeggen. En dat terwijl Helmond al sinds oktober 2014 Regenboogstad is. Wat weer een vervolg was op een project dat in 2012 begon om de veiligheid en acceptatie van lesbische vrouwen, homoseksuelen, biseksuelen en transgenders (LHBT) te vergroten.
Dit project richtte zich met name op scholen, om ‘seksuele diversiteit bespreekbaar te maken’. En daarop focust onze gemeente zich nog steeds, ondanks het regenboogpad op de Veestraatbrug en enkele homo-verkeerslichten. Zij benadrukt bovendien dat zij, net als veel gemeenten, gebruik maakt van landelijke registratiesystemen voor bijvoorbeeld het aanvragen van uitkeringen en schulddienstverlening. Als gemeente heb je daar weinig invloed op, aldus de gemeente. “Wel kunnen we melden dat wij in Helmond inzetten op optimalisatie van acceptatie van LHBT, waar genderneutraliteit bij hoort. Genderneutraliteit is geen doel op zich; waar wij vooral voor staan is dat iedereen kan en mag zijn waar diegene zich prettig bij voelt,” laat hun woordvoerster desgevraagd weten.
Uit onderzoek 2 jaar geleden blijkt dat de meeste Helmonders positief staan ten opzichte van LHBT’ers. Onze stad heeft ook al sinds jaar en dag een kleine maar actieve stichting Homobelangen, die onder meer een in de verre omtrek bekende soos drijft. Desondanks worden ook hier mensen uitgescholden, weggepest of mishandeld. In veel kringen is het nog steeds moeilijk om uit te komen voor je geaardheid of gender. En het geweld tegen de LHBT-gemeenschap lijkt de laatste jaren weer toe te nemen.
Overigens kost al dit genderbeleid de gemeente nauwelijks geld: voor de projecten krijgen we 10-tallen duizenden euro’s van de Rijksoverheid en het regenboodpad en de homoverkeerslichten kosten ‘slechts een paar tientjes’.

16 reacties:

Ach ach…..ze denken er over na. Is er nou werkelijk niks belangrijker dan dit soort onzin. Het is man en vrouw en niets anders, sexueel gestoorde hoeven we toch niet apart te benoemen wel? Wat is het volgende een apart toilet voor pedo sexuele met foto’s van minderjarigen?

Beantwoorden

Natuurlijk zijn er wel belangrijkere dingen. Maar de gemeente hoeft niet te kiezen tussen die dingen. Het is niet het een of het ander.

Daarnaast blijkt door jouw opmerking over seksueel gestoorde en de vergelijking met pedofilie dat er hier nog genoeg werk aan de winkel is.

Beantwoorden

Wat ik jammer vind is dat we (lees: het ambtelijk apparaat) per direct blijken te “kunnen schakelen” als het om beste gaat i.p.v. man/vrouw, maar oh wee als het gaat om iets wat niet met politieke-correctheid te maken heeft… dan gaan er letterlijk maanden overheen voordat er een beslissing genomen kan worden. En dan liever nog niet. Of we bedenken weer een uitzondering, op de uitzondering.

En landelijk rollen we over elkaar heen om maar niet weet-ik-hoe-snel kenbaar te maken dat ze de 0,01% (overdrijf ik dan?) van de bevolking niet voor het hoofd willen stoten.
Zie tevens de lopende en aanstaande “Al dan niet-Gekleurde LHBTQIAP op een Varend Voertuig” discussie.

Kan niet wachten tot de komkommertijd (die voor mijn gevoel al diverse jaren duurt) voorbij is en we ein-de-lijk weer eens wat zinnigs gaan doen…maar ik denk dat het ijdele hoop is…

Beantwoorden

Ik vind het een beetje doorslaan in het accepteren dat iedereen die “anders” is gelijk is.. Niemand is hetzelfde en lekker boeiend hoe iemand zijn/haar leven wil leven.. accepteer het gewoon en maak er niet zo’n drama van! Nu leg je er juist de nadruk op dat bepaalde mensen “anders” zijn..

Beantwoorden

Later iedereen zijn wat hij wil
Maar deze ophef gaat wel ver
Een toilet een verkeerslicht laat toch gewoon zoals het is
Je legt er alleen maar de nadruk extra op
Vind dat niet nodig
Ze zijn er hoe dan ook

Beantwoorden

Jeanne de Bruin ik ben het helemaal met je eens ????

Beantwoorden

Mijne alloch- en autochtonen (of moet ik zeggen “Beste mensen”?),

Hartelijk welkom op deze thema-avond over herkomst-neutraliteit. Er gaan steeds meer stemmen op om in officiële documenten een aanhef zoals “Geachte autochtoon Jansen” te vervangen door een neutrale formulering, en om herkomst-neutrale wc’s in te voeren. Dit om mensen niet nodeloos te kwetsen die zich niet alloch- of autochtoon voelen, of juist iets ertussenin (de zogenoemde intertonen).

Maar er zijn ook mensen die dit veel te ver vinden gaan. Zij hechten juist aan de traditionele aanspreekvormen en aan aparte wc’s voor autoch- en allochtonen. Sommigen verlangen zelfs terug naar de tijd waarin we aparte scholen hadden voor alloch- en autochtoontjes.

Vanavond zal elk van beide standpunten verdedigd worden door één spreker. Daarna is er gelegenheid tot discussie. Als eerste geef ik graag het woord aan de allochtoon Mandela.

Beantwoorden

We zijn verloren, echt waar, dat we hier enige tijd, geld en discussie in stoppen in een iets wat slaat op heel misschien 1% van de bevolking, niet te geloven.
Maar zoals alles wordt het de strot ingestampt, we MOETEN het accepteren en geloven net zoals de omvolking van Europa, klimaatverandering, slecht Rusland, idioot Trump en ga zo maar door!
Mensen die iets MOETEN accepteren krijgen er nog meer een hekel aan, averechts effect dus.
Maar voordat de politiek dat snapt is de mensheid dankzij zijn eigen stommiteiten en vernietigingsdrang reeds verleden tijd.

Beantwoorden

@Twanneman op dinsdag 8 augustus 2017 om 09:21:

Ter informatie de link naar deze publicatie (pdf) uit november 2015. Daarin staat onder meer hoeveel lesbische vrouwen, homo mannen, biseksuelen en transgenders (LHBT’s) er zijn.
Die verwijzing sneuvelde gister bij de eindredactie. In ons artikel stonden al erg veel linkjes en die cijfertjes maakte het er niet leefbaarder op. Tenminste, dat vonden wij. Dat deze handreiking werd gemaakt door Movisie waar oud-wethouder Yvonne van Mierlo de grote baas is, vonden we geen argument. 😉

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op dinsdag 8 augustus 2017 om 09:51:

De leuke afkorting LHBT zal gewijzigd moeten worden vrees ik:

>>Facebook biedt meer dan 50 opties voor ‘geslacht’ aan

Facebook heeft deze week meer dan 50 varianten om het geslacht te definiëren toegevoegd. Gebruikers kunnen nu naast ‘man’ en ‘vrouw’ kiezen voor onder andere ‘Geen van beiden’ en ‘Anders’.

De nieuwe geslachtsaanduidingen zijn vooralsnog alleen in het Engels beschikbaar. Facebook heeft de lijst met aanduidingen niet zelf samengesteld. De optie is aangepast zodat het nu niet langer een keuzemenu is maar een open veld waarin getypt kan worden.

Website Slate zocht uit welke opties er mogelijk zijn door elke letter van het alfabet één voor één in te voeren en te kijken welke opties Facebook aanbiedt. Zij kwamen uit op 56 nieuwe aanduidingen. Bekijk hieronder de hele lijst.

Agender
Androgyne
Androgynous
Bigender
Cis
Cisgender
Cis Female
Cis Male
Cis Man
Cis Woman
Cisgender Female
Cisgender Male
Cisgender Man
Cisgender Woman
Female to Male
FTM
Gender Fluid
Gender Nonconforming
Gender Questioning
Gender Variant
Genderqueer
Intersex
Male to Female
MTF
Neither
Neutrois
Non-binary
Other
Pangender
Trans
Trans Female
Trans Male
Trans Man
Trans Person
Trans Woman
Transfeminine
Transgender
Transgender Female
Transgender Male
Transgender Man
Transgender Person
Transgender Woman
Transmasculine
Transsexual
Transsexual Female
Transsexual Male
Transsexual Man
Transsexual Person
Transsexual Woman
Two-Spirit

Zomaar een greep uit het assortiment, en we weten; wat in Amerika reeds is, komt ook naar Europa, ziek zijn we.

Beantwoorden

Flikker toch op met da homo gedoe

Beantwoorden

@Twanneman op dinsdag 8 augustus 2017 om 11:46:

Je lijst laat goed de ontoereikendheid zien van het denkraam “man/vrouw”. Daarom vind ik het een prima oplossing om het onderscheid niet meer te maken in situaties waarin het er toch niet toe doet.

Voortbordurend op de fictieve thema-avond van mijn vorige reactie: we kunnen het onderscheid allochtoon/autochtoon uitbreiden naar alle nationaliteiten, inclusief alle mogelijke meervoudige nationaliteiten en de mogelijkheid van statenloosheid, en daarbij nog een onderscheid maken tussen de gevoelde en de door de overheid gehanteerde nationaliteit(en), met in conflictsituaties een nader onderscheid om welke overheid het gaat, en misschien nog meer nuanceringen aanbrengen waar ik nu even niet aan denk, maar we kunnen ook herkomst-neutraal met elkaar omgaan.

Ofwel je deelt mensen in hokjes in, ofwel je doet het niet. Als je het wel doet, laat dan het aantal hokjes recht doen aan de diversiteit die er nu eenmaal is. Anders sluit je mensen uit, alleen maar omdat ze niet in jouw hokjes passen.

Beantwoorden

Transgender wc is een klusje van 10 minuten. Overal het bordje man/vrouw weghalen.

Beantwoorden

Onzin en kappen met die handel !.
Doorgaan met zoals het nu is , en geen tijd , energie of geld insteken.
Klaar , basta.

Eerst maar eens oude problemen oplossen zodat onze nieuwe burgermeester , met een schone lei kan beginnen.

Beantwoorden

@Erik Noten
In ‘achterlijke landen’ als Frankrijk maken ze vaak niet eens een onderscheid op die éne wc die ze hebben…

Beantwoorden

Blijkbaar hebben gemeentes niks nuttigs te doen.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *