21reacties

Feest: kwaliteitsimpuls centrum bijna af


Over een maand is het feest, want dan is de kwaliteitsimpuls van het centrum na 8,5 jaar officieel helemaal gereed. Op 12 april 2005 begon die cosmetische upgrading van het winkelcentrum en aanloopstraten met de Ameidestraat. Zondag 24 november eindigt die met de feestelijke opening van het gebied achter de Hema (De Kegelbaan). Dat laat het Centrummanagement weten.
Morgen wordt de Parkweg opgebroken en 3 weken later is die opnieuw ingericht. Daarmee begint dan het laatste deel van het werk bij de Hema. Op 22 november zal ook het andere nu nog lopende kwaliteitsimpuls-project gereed zijn: het opknappen van het gebied tussen de Kasteel Traverse en de Molenstraat, bij parkeergarage Doorneind. Waar voorheen het pand van de nachtopvang voor verslaafden stond, komt een doorsteek voor voetgangers. Op Virtueel Helmond kun je er al op je gemak gaan wandelen.
Vanaf 2005 kreeg het centrum van Helmond een flinke opknapbeurt. Onder meer de Veestraat, Markt, Traversebrug, Molenstraat, Ameideplein & Marktstraat, Steenweg en de Koninginnewallen kregen een nieuwe inrichting. Maar het centrum is natuurlijk nooit klaar, aldus centrummanager Marlène Drouen in de nieuwsbrief Centraal van oktober (pdf). “Bij een nieuwe stilstand, zal er opnieuw een impuls moeten komen. Maar dat we er veel beter voor staan dan negen jaar geleden, ja, dat lijkt me duidelijk.”

Afgevoerd van de voorpagina
21 reacties
Reageer

Het heeft even geduurd, maar het centrum is veel mooier geworden. Trots.

Eindhoven kan met zijn saaie centrum nog veel leren van Helmond. Centrum Eindhoven is kaal, kil en saai brrrr

Die afgebroken nachtopvang bij Doorneind was vroeger een school.
Op zich toch jammer dat het afgebroken is en niet opgeknapt.
Die lelijke gebouwen ernaast , die blokken dozen konden ze beter slopen.

Gisteren werd het kunstwerk Lightspace van Rob Sweere op De Kegelbaan geplaatst.

Ook het project De Kegelbaan wordt mede mogelijk gemaakt door een bijdrage uit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling in het kader van OP-Zuid. Wat wellicht niet iedereen weet is dat een kunstwerk een voorwaarde is om die bijdrage uit dat fonds te krijgen.

Gisteren werd het kunstwerk Lightspace van Rob Sweere bij De Kegelbaan (achter de Hema) onthuld.

Ben niet zo van die kunstwerken, kvind ze duur en meestal vind ik het niets toevoegen. Maar deze ziet er zo op foto wel cool uit!

Helemaal eens met Miranda. Vaak veel te duur en overbodig (wat mooi groenwerk is net zo fijn en honderd keer goedkoper), maar dit ziet er inderdaad fraai uit.

Moet je eens opletten van de winter met een dik pak sneeuw. Hoe mooi dat licht dan uitkomt. Dit is een Glow in the dark. Tijdelijk zouden we er een zwarte Piet in kunnen plaatsen.

Strak idee @Wilhelmus en met kerst een boom of kerstman...voor elke feestdag(en) een toepasselijk item...ik zeg DOEN :-)

Het is wel te hopen, dat ze dat "ding" niet gaan slopen.
Er zijn er namelijk te veel die met hun vingers nergens
af kunnen blijven. Het zou jammer zijn als het op de
Gemeentewerf terechtkwam.
Ziet er inderdaad fraai uit en zal de boel achter de Hema
wel degelijk opvrolijken. Ben benieuwd hoe het er 's avonds uit
ziet.......Ga snel een keer kijken.

@Miranda op woensdag 13 november 2013 om 13:52:

Precies, dat mag ook wel eens gezegd worden!

Het stukje achter de Hema was een beetje de anus van Helmond maar het ziet er nu wel weer netjes uit.

Op het meest onooglijke stuk van Helmond wordt een kunstwerk neergezet en wat lange banken. Het enige wat je daar ziet zijn muren van winkels en het aangezicht van de Kasteel Traverse. En oh ja, 's avonds jongelui die daar drinken of blowen of beide. Zet er maar een politieagent naast om het vandalisme tegen te gaan. Je had er beter parkeerplaatsen voor kunnen aanleggen, dan brengt het tenminste nog iets op. Maar ja, voor dit laatste kreeg je geen subsidie.

@Mark Berens op woensdag 13 november 2013 om 19:37:

Dan was een but-plug meer op z'n plaats geweest, toch :)

Dit is wel een heel erg mooi stuk hoor!

Ik zeg, gooi er een fotowedstrijd tegenaan in 3 categorieen. Creatief, grappig en artistiek. Geen fotobewerkingssoftware toegestaan bijvoorbeeld (nog wat extra regeltjes).
En dan over een half jaar de uitslag in elke categorie. Dan heb je nog mooi de tijd om leuke foto`s te schieten in winter, carnaval, voorjaar enz.

Ik kon zo al een paar leuke ideeen bedenken, vandaar dat ik op een fotowedstrijd kwam :)

De werkzaamheden achter de Hema zijn zo goed als klaar
Het opknappen van het gebied achter de Hema (De Kegelbaan) is bijna klaar. Vandaag wordt het laatste onderdeel van dit project, de Parkweg, vrijgegeven voor het verkeer, zo laat de gemeente weten. Het gebied bij De Kegelbaan is dan weer volledig bereikbaar en alle omleidingsroutes zijn dan opgeheven. Vandaag worden ook de 2 'dakplatanen' (bomen) in de Smalle Haven teruggeplant. In de loop van de week wordt de beplanting in de rest van het gebied aangebracht.
Het enige dat daarna nog moet gebeuren, is het schilderen van de muur tegen de Traversebrug. Hiervoor moet eerst het voegwerk worden hersteld. Dit werk kan alleen worden uitgevoerd bij goed weer. Het verkeer zal hiervan geen hinder ondervinden.
Komende zondag wordt de vernieuwde Kegelbaan (met het hierboven getoonde kunstwerk als blikvanger) feestelijk geopend.

Kwaliteitsimpuls Centrum zondag officieel opgeleverd
Zoals hierboven 3 weken geleden al gemeld, het feest kan zondag beginnen. De bestrating, bankjes, prullenbakken, lantaarnpalen, kunst in het straatbeeld, het groen is zo’n beetje geheel vernieuwd. Met deze ‘Kwaliteitsimpuls’ moest het Helmondse stadshart mooier en aantrekkelijker worden.
De officiële oplevering van het Kwaliteitsimpulsproject vindt dus aankomende zondag plaats. Met ludieke acties bij de Kamstraat en De Kegelbaan zo belooft de gemeente:
• rond 13.30/13.45 uur wordt in de Kamstraat op een leuke manier stilgestaan bij een nieuwe expositie van de bijzondere Openlucht Fotogalerij. Hier is een Wereldtopper bij aanwezig,
• om ongeveer 14.30 uur vindt de opleveringshandeling plaats van de totale Kwaliteitsimpuls bij de Kegelbaan.

Yes, nieuwe prullenbakken. Ik kan niet wachten!

Mooi, dat blauwe licht in het kunstwerk. Waar is het blauwe licht van de bloempotten op de traverse gebleven? Hopenlijk gaat dit langer mee.

Het pand van de nachtopvang voor verslaafden (aan de Kasteel Traverse) werd vorig jaar afgebroken. Inmiddels is er voor voetgangers een doorsteek naar de Molenstraat.
Cees van Dijk kwam er vandaag langs en twitterde de onderstaande foto (gemaakt richting het politiebureau). Daarop zie de plaatsing van de geplande banken of zoals hij het noemde "nieuwe opvang".

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: