Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 117045 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Marlotte

17reacties

Brouwers: Kansen in Helmond

“Helmond heeft twee gezichten, het maakt uit waar je wieg staat.” Een uitspraak van burgemeester Blanksma tijdens de Nieuwjaarsreceptie legt precies de vinger op het probleem: de kansen voor jongeren zijn niet gelijk. Het maakt uit in welk nest, welke straat, welke wijk je bent geboren. Tijd om daar, met een wijkgerichte aanpak, een einde aan proberen te maken.Lees verder »

Deze bedrijven maken de weblog mede mogelijk.
10reacties

Brouwers: Samen tegen pesten

Afgelopen raadsvergadering is een motie van D66, VVD, CDA, Helder Helmond en Mí Hellemonders unaniem aangenomen; er zal met gemeente, schoolbesturen en externen worden gekeken hoe (digitaal) pesten op basisscholen en middelbare scholen aangepakt kan worden.
Pesten, en dan met name online pesten, is actueler dan ooit. Momenteel gaan er, ook in Helmond, zogenaamde gossipgirl-accounts en expose-accounts rond op sociale media.Lees verder »

19reacties

Brouwers: Regels voor verenigingen streng?

Verenigingen vervullen een belangrijke rol. Uit onderzoek blijkt dat leden van verenigingen tevredener zijn met hun sociale leven en zich meer betrokken voelen met hun directe leefomgeving. Men voelt zich minder eenzaam en komt sneller in contact met mensen uit verschillende lagen van de bevolking. Je netwerk is, kort gezegd, groter en meer divers.Lees verder »

28reacties

Brouwers: Oproep aan de lezer

Afgelopen donderdag was er een bijeenkomst over de huidige stand van het sociaal domein. Het sociaal domein is alles wat te maken heeft met ondersteuning en zorg aan de inwoners. Dat is natuurlijk heel breed; denk aan zelfredzaamheid, werk, schuld, jeugdhulp en meedoen in de samenleving. Het is de taak van de gemeente om inwoners met dergelijke hulpvragen te ondersteunen.Lees verder »

6reacties

Brouwers: Helmond als maakstad

Afgelopen maandag hebben we de presentatie kunnen bijwonen over de nieuwe inrichting van het Stationskwartier. Het wordt een ontmoetingsplaats met veel groen, hoogbouw en het moet zorgen voor een natuurlijke ontsluiting met het centrum. Deze ontwikkelingen laten zien dat Helmond vooruit wil; we omarmen ons industriële verleden als maakstad door het door te zetten naar de 21e eeuw.Lees verder »

16reacties

Brouwers: Ontzorg onze verenigingen

Momenteel kom je ze overal in de stad tegen: de Ao-kanters, de Spurriezeiers, de Brouwhazen en vele anderen. Carnavalsverenigingen ademen, voor mij, carnaval in zijn puurste vorm: verbinding, verbroedering en gelijkwaardigheid. Zij organiseren dat fijne feestje. Zij zorgen dat alles gesmeerd loopt en iedereen goed carnaval kan vieren. In deze dagen zijn honderden vrijwilligers in Helmond bezig om al het gefeest op een veilige en verantwoorde manier te laten verlopen. Dat is bijzonder en daar mogen we best even bij stilstaan want veel verenigingen hebben het moeilijk.Lees verder »