Buiten is het 16 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 114.681 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Deze bedrijven maken de weblog mede mogelijk.

Marlotte

19reacties

Verenigingen vervullen een belangrijke rol. Uit onderzoek blijkt dat leden van verenigingen tevredener zijn met hun sociale leven en zich meer betrokken voelen met hun directe leefomgeving. Men voelt zich minder eenzaam en komt sneller in contact met mensen uit verschillende lagen van de bevolking. Je netwerk is, kort gezegd, groter en meer divers. Lees verder »

28reacties

Afgelopen donderdag was er een bijeenkomst over de huidige stand van het sociaal domein. Het sociaal domein is alles wat te maken heeft met ondersteuning en zorg aan de inwoners. Dat is natuurlijk heel breed; denk aan zelfredzaamheid, werk, schuld, jeugdhulp en meedoen in de samenleving. Het is de taak van de gemeente om inwoners met dergelijke hulpvragen te ondersteunen. Lees verder »

6reacties

Afgelopen maandag hebben we de presentatie kunnen bijwonen over de nieuwe inrichting van het Stationskwartier. Het wordt een ontmoetingsplaats met veel groen, hoogbouw en het moet zorgen voor een natuurlijke ontsluiting met het centrum. Deze ontwikkelingen laten zien dat Helmond vooruit wil; we omarmen ons industriële verleden als maakstad door het door te zetten naar de 21e eeuw. Lees verder »

16reacties

Momenteel kom je ze overal in de stad tegen: de Ao-kanters, de Spurriezeiers, de Brouwhazen en vele anderen. Carnavalsverenigingen ademen, voor mij, carnaval in zijn puurste vorm: verbinding, verbroedering en gelijkwaardigheid. Zij organiseren dat fijne feestje. Zij zorgen dat alles gesmeerd loopt en iedereen goed carnaval kan vieren. In deze dagen zijn honderden vrijwilligers in Helmond bezig om al het gefeest op een veilige en verantwoorde manier te laten verlopen. Dat is bijzonder en daar mogen we best even bij stilstaan want veel verenigingen hebben het moeilijk. Lees verder »