Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 117045 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

8reacties

Een opmerkelijk man is niet meer

.. is niet meer

Een opmerkelijk man is niet meer.
Zaterdagavond pleegde hij zelfmoord in Café 't Aambeeld in Stiphout. Zijn familie en vrienden wensen wij veel sterkte met dit verlies.
De politie wil op dit moment nog geen mededelingen doen over zijn identiteit. Daarom zullen wij dat nu ook niet doen.
De eerste reacties werden al bij ’n ander log gegeven, vandaar dat die hier staan. Helga schreef: "Ik vind het gewoon te bizar voor woorden. Een uurtje geleden kreeg ik te horen dat een jongeman van ongeveer 34 jaar oud, gekleed in onderbroek zichzelf heeft neergestoken in t’ Aambeeld. Dit gebeurde voor in het cafe en daarnaast is de wielervierdaagse bezig."
En Geert: "Rust zacht Bart!"

Laten we vooral de mooie herinneringen aan hem hier met elkaar delen.

Deze bedrijven maken de weblog mede mogelijk.
4reacties

Naw en Vruuger XXX

WaardstraatDe Waardstraat van vroeger en van tegenwoordig zijn eigenlijk niet meer met elkaar te vergelijken. Toch doen wij het hier.
Naw zien we aan de rechterzijde een gedeelte van Keizerinnedael en links het parkeerterrein van de Albert Heijn XL. Het enige herkenbare punt met Vruuger is de villa Huize De Waard die nu gelegen is in De Waard.
De Waardstraat Vruuger (in de volksmond ook wel de Tramstraat genoemd) liep van de Kanaaldijk helemaal tot aan het Binderseind. Die straat was toen dus beduidend langer en had 2 grote bochten. Rechts in dit stukje Waardstraat uit begin jaren 60 zie je een deel van Diddens en van Asten en links woonhuizen.

GGG, Betrapt

  GGG Helmond

Kunnen jullie het allemaal nog volgen wat er wél mag en níet mag? Wij hebben het over de verkeersregelgeving. Kijk, dat je in Helmond een deugdelijke fietsverlichting moet hebben, is door de intensieve campagne van de gemeente nu wel duidelijk.
Maar zaken als wanneer je op het fietspad moet rijden of juist op de gewone weg? Of wie waar voorrang heeft en wat daarop weer de uitzonderingen zijn? Lastig. Ook met het aantal controles en de manier waarop hebben wij steeds meer moeite.
De Helmonder die wij knipten voelde zich betrapt toen hij werd aangehouden door agenten in een gewone personenwagen die hem al een tijdje volgde. Hij reed helemaal niet hard en bleef ook nog netjes op het fietspad. Moet hier nou een bon voor worden uitgeschreven?

en laat het maar horen.
.

3reacties

GGG, Wasvoorschrift

  GGG Helmond

Bij ons op de redactie begon vanochtend om half 9 al meteen een stevige discussie. Een discussie die ondertussen aardig aan het oplopen is omdat er eigenlijk geen kenners met verstand van deze materie aan deelnemen.
Het gaat namelijk om het in te stellen wasprogramma. De meeste gaan voor een programma van maximum 30 graden, alleen maar spoelen met antikreuk en zonder te centrifugeren.Hebben deze ‘kenners’ het bij het rechte eind? Wat is de mening van een echte huisvrouw in deze? Wat moeten we doen? Wie het weet, help ons!

om te kunnen oordelen.
.

Naw en Vruuger XXIX

HeistraatAls er in Helmond 1 straat veranderd is (en nog steeds aan verandering onderhevig is) dan is het wel de Heistraat. De foto’s van Vruuger (1959) en Naw zijn richting Binderseind. De huizen van Naw zijn wel iets rianter dan Vruuger.

1reactie

GGG, Hondenoverlast

  GGG Helmond

Onlangs kreeg de GGG-redactie het verzoek om wat te doen aan de overlast van een Helmondse hond.Gelukkig hebben wij iemand in dienst die veel met honden werkt. Hij werd er dus op afgestuurd om een kijkje te gaan nemen en om ook te gaan luisteren.
De hele buurt stond al maanden overhoop. Ze waren het blaffen en gejank van de hond meer dan zat. De eigenaar had al van alles geprobeerd, maar had geen oplossing. De hond deed het alleen maar bij afwezigheid van de eigenaar.
De rust in de buurt is wedergekeerd dankzij de oplossing van onze “hondenman”.

en je moet er maar opkomen of niet?
.

6reacties

GGG, Op slot

  GGG Helmond

De zondagavond is voor een aantal medewerkers van de weblog een vast stapavondje. Zo ook voor onze fotograaf. Maar gisteren liep dat een klein beetje uit de hand.
Zijn fiets had hij goed op slot gezet én vastgemaakt aan een gedeeltelijk opengewerkt rolluik.Veiliger kon de fiets bijna niet gestald worden, dacht hij. Ware het niet dat hij bij het naar huis gaan helemaal vergeten was dat ie met de fiets was gekomen.
Vanochtend op weg naar kantoor kwam hij er pas achter dat ie gisteren zijn fiets had laten staan. Hij dacht hem vlug even op te pikken. Maar daar aangekomen besloot hij toch maar om na kantoortijd eventjes terug te gaan.

voor zijn gestalde fiets.
.

211reacties

Ik vind…

Ik vind... HelmondOp de weblog proberen we een breed scala aan onderwerpen te bieden. Onderwerpen waar Helmonders over veel Helmondse items hun mening kwijt kunnen.
We realiseren ons dat we nooit alle onderwerpen over Helmond in de logs aan bod kunnen laten komen. Daarom dit log.
Want áls je iets vindt over iets Helmonds kun je dat in dit log kwijt. Positief of negatief, uitgebreid of bondig, over iets groots of juist iets heel kleins, iets uit het verleden, heden of over iets dat er aan zit te komen. Kortom: geef hier je mening.

Er zijn 2 praktische spelregels bij dit log:

  • Check eerst even de gele rechterkolom (bij Logs en Langlopende logs) of er al een log over is. Is dat het geval, dan hoort die mening namelijk daar. Zodoende blijven alle reactie over 1 topic bij elkaar. Zoniet, dan is dit log de juiste plek.
  • ELKE reactie in dit log (dus ook als je reageert op een ander) begint verplicht met deze 2 woorden: Ik vind

Soms kan iemand hier een onderwerp aansnijden dat wij tot een log promoveren. Sommige onderwerpen verdienen dat.

1reactie

Naw en Vruuger XXVIII

KetsegangskeHet Ketsegangske verbindt de Markt met de Noord Koninginnewal. Deze straat is waarschijnlijk vernoemd naar Jan Kets die er in 1837 woonde. Naw is het steegje met de oude arbeidershuisjes uit 1869 volledig gerenoveerd en herbergt vooral speciale ateliers. Het Ketsegangske geldt Naw als 1 van Helmonds mooiste en intiemste plekjes. Vruuger (in 1932) was dat anders zo te zien.

4reacties

GGG, Apple computer

  GGG Helmond

Bij ons op kantoor moeten binnenkort alle computers vervangen worden. 1 Van ons zweert bij Apple computers. Daarom is hij daarvoor de hele dag bij de grote baas aan het lobbyen. En tegen ons blijft hij maar zaniken dat wij ook mee moeten helpen zodat die Apples er komen.
Gisteren ging hij daarin zo ver dat voor ons de spreekwoordelijke druppel van toepassing was.Vandaag bij aanvang werktijd hebben wij onze collega een Apple computer gegeven.Hij is er behoorlijk van ontdaan want we hebben hem tot op dit moment nog niets horen zeggen.

en zie hoe de boodschap werd overgebracht.
.

3reacties

GGG, Uitvaartreclame

  GGG Helmond

Ook uitvaartondernemingen maken tegenwoordig volop reclame. Op zich hebben wij daar geen moeite mee, als er maar enige terughoudendheid wordt betracht.
Dat je door reclame meer klandizie wilt trekken: vanzelfsprekend.
Dat ook Uitvaart Frits Spierings daaraan meedoet: logisch.
Maar de advertentie op de voorpagina van het weekblad De Loop van afgelopen zaterdag vinden wij echter een brug te ver gaan.
Om op deze wijze toekomstige klanten op een idee te brengen, het moest verboden zijn.Wij zijn benieuwd wat de Reclame Code Commissie hiervan vindt.

voor die advertentie (iets vergroot).
.

8reacties

Naw en Vruuger XXVII

De LoopNaw zie je de Matthijs Vermeulenstraat. Bij het hekje gaat die straat over in De Loop, een zijstraatje van de Marktstraat. Het eerste pand achter het hekje stond er Vruuger, 1960, ook al. Het hekje nog niet, De Loop was een stuk langer.

1reactie

GGG, Ornitholoog (vervolg)

  GGG Helmond

In onze GGG van 4 juni maakten jullie al kennis met onze collega ornitholoog (intern “de vogelaar” genoemd). Wij lieten toen ook zien dat hij daar zeer ver in kan gaan. Begin oktober ging hij zelfs té ver. Want die keer leverde dat hem een flinke longontsteking op waarvan hij nog steeds herstellende is.
Maar het zit in je bloed of niet, het maken van foto’s dan, en hij kan het maar niet laten.Op deze manier loopt hij wel veel minder risico.

voor onze vogelaar in actie.
.