Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 117045 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

25reacties

Van Mullekom: 'boefjes' hard aanpakken

Column Theo van Mullekom Helmond Aktief

Jongeren die over de schreef gaan moeten worden gecorrigeerd; bij grensoverschrijdend gedrag worden de jongeren zelf en hun ouders aangesproken; spijbelen wordt niet getolereerd en er moet een spijbelrechter komen in Helmond die ouders en jongeren straffen kan opleggen. Klare taal zonder ook maar één woord Frans.

Waar kunt u die klare taal terugvinden? In het verkiezingsprogramma 2006 van Helmond Aktief. Maar heeft Helmond Aktief er dan ook wat aan gedaan om die belofte waar te maken? Wis en waarachtig! Tijdens commissievergaderingen, inspraakavonden en in de gemeenteraad heb ik als raadslid voor Helmond Aktief voortdurend de aandacht gevestigd op het meer handhaven van regels en meer blauw toezicht op straat. Kortom: Helmond Aktief wilde meer veiligheid in Helmond. Ook pleitte mijn partij voor het vroeger sluiten van de cafés in Helmond. Zo ook drong de partij sterk aan op het nemen van maatregelen op het gebied van drank- en drugs en was het vooral ondergetekende die stelling nam tegen het pappen- en nathoudenbeleid in de stad.

Werd Helmond Aktief door de collega’s in de raad gesteund? Allerminst! Slap van de lach lagen bijvoorbeeld de collega’s van het CDA met tranen in de ogen van de pret voorover gebogen op hun tafels. Ondertussen als een stel kleine kinderen met hun vuistjes wild trommelend op diezelfde tafels. Dolle pret!

Waarom? Omdat Theo van Mullekom gewone en begrijpelijke mensentaal spreekt. Taal waar het CDA zich natuurlijk ver boven verheven voelt. Daar spreekt men als deelnemer aan het college van B en W liever de regententaal. Daar heeft men als leverancier van heel veel wethouders (inclusief de burgemeester(s)!) al vele jaren bitter weinig gedaan aan de problemen op het gebied van veiligheid, drank en drugs.

En nu pleit in het ED van 26 maart Margreet de Leeuw van het CDA plotseling voor een harde aanpak van drank en drugs! Kennelijk is Margreet na twee jaar eindelijk uitgelachen over de eerder gedane serieuze voorstellen van Helmond Aktief en is eindelijk bereid iets te gaan doen aan onze veiligheid!

En voor we het vergeten: wat stond er in 2006 nog meer in het verkiezingsprogramma van Helmond Aktief? Helmond Aktief wil dat jongeren in ruil voor een aanvulling op hun uitkering de plicht krijgen om maatschappelijk zinvolle arbeid te verrichten. En wat zegt het CDA in 2008?
Precies, u raadt het al!

Theo van Mullekom
Fractievoorzitter Helmond Aktief

Deze bedrijven maken de weblog mede mogelijk.
20reacties

In welke straat bevond zich de fotograaf?

Zoals eerder aangekondigd: het goede antwoord op déze vraag is goed voor 5 Velvet-consumptiebonnen. Behalve voor de onderstaande Helga, Ad, Ellen en Cor, zij kunnen hun ‘Catwalk of Fame’ notering verhogen.


Dit is de laatste vraag dit kwartaal. Voor de prijsuitreiking aankomende donderdag moeten we nog minimaal 5 Velvet consumptiebonnen toegekennen, dus doen we dat ook. Met het goede antwoord maak je natuurlijk de grootste kans daarop. Maar ook zonder het goede antwoord kun je 5 bonnen in de wacht slepen. Hoe? Dat lees je als ze verdiend zijn.


Onderstaande personen wonnen al 5 Velvet Lounge consumptiebonnen
(die op donderdagavond 3 april uitgereikt worden):

Wil-Jan (5 extra bonnen), Helga (2 keer), Cor Wildenberg (2 keer), Ad (2 keer),
Ellen (2 keer), Hans2, John en Hans Gruijters

23reacties

Koopavond op donderdag of vrijdag?

Sinds jaren is de koopavond op vrijdag. Die avond mogen alle winkels in Helmond tot 21.00 uur geopend zijn. Om Helmond voor het winkelende publiek aantrekkelijker te maken, wordt overwogen de koopavonden te verplaatsen naar de donderdag.
De komende weken houdt centrummanager Peter Tielemans daarom een enquête. Blijkt daaruit een voorkeur voor de donderdag dan wordt aan het gemeentebestuur gevraagd om (voor een proefperiode van 1 jaar) de koopavond naar de donderdag te verplaatsen.

Heb jij de koopavond liever op donderdag of op vrijdag? We willen dat ook via een poll graag peilen. Die poll staat bovenaan in de gele kolom aan de rechterkant.

18reacties

In welke straat bevond zich de fotograaf?

Zoals eerder aangekondigd: het goede antwoord op déze vraag is goed voor 5 Velvet-consumptiebonnen. Behalve voor de hieronder genoemde Helga, Ad en Ellen, zij kunnen hun ‘Catwalk of Fame’ notering verhogen.


Dit is het laatste weekend voor de prijsuitreiking aankomende donderdag. Dit weekend stellen we minimaal 2 vragen. Omdat er minimaal nog 2 keer 5 Velvet consumptiebonnen toegekend moeten worden, doen we dat dus ook. Door het goede antwoord te geven maak je natuurlijk de grootste kans daarop. Maar ook zonder het goede antwoord kun je toch 5 bonnen in de wacht slepen. Hoe? Dat lees je pas als ze verdiend zijn.


Onderstaande personen wonnen al 5 Velvet Lounge consumptiebonnen
(die op donderdagavond 3 april uitgereikt worden):

Wil-Jan (5 extra bonnen), Helga (2 keer), Cor Wildenberg, Ad (2 keer),
Ellen (2 keer), Hans2, John en Hans Gruijters

1reactie

Naw en Vruuger XLIX

“Deze fotograaf stond ooit, maar dan bijna 108 jaar geleden, op de Watermolenwal. Met zijn gezicht richting de Ameideflat. Rechts zie je het oude postkantoor van Helmond, de oude VVV. Links verscheen het nieuwe postkantoor (inmiddels ook alweer decennia oud!).”
Ingestuurd door Tim en vandaag geplaatst omdat het pand op de hoek van de Watermolenwal en de Markt sinds gisteren weer volledig zichtbaar is.

21reacties

De weblog kan beter!

De weblog van Helmond kan beter vinden wij. Niet dat we ontevreden zijn. Integendeel zelfs. Maar wij denken dat het altijd beter kan.
Natuurlijk brengen we regelmatig verbeteringen aan of komen met nieuwe mogelijkheden op de weblog. Soms naar aanleiding van een tip of mailtje van een bezoeker, soms omdat we zelf een ingeving hebben.  De weblog van Helmond wil jouw hulp

Maar om de weblog verder te verbeteren vragen we jouw hulp. Want wie weet beter hoe de weblog verbeterd kan worden dan onze bezoekers? In dit log vragen we naar jouw suggesties, ideeën, tips en kritieken wat betreft kleine of grote zaken, gebroken links, (taal)fouten die we maakten, iets dat je stoort of mist, onduidelijkheden, onderwerpen die je mist of juist liever niet meer ziet etc.etc.
Als je naar iets specifieks verwijst, geef dan precies aan waar dit op de weblog staat. Alles mag hieronder genoemd worden. Aan 1 ding willen en zullen we niet tornen: op De weblog van Helmond gaat het over Helmond, maar dat is logisch.
Als jij reageert, zullen wij daarop reageren. Niet elk idee zal natuurlijk (meteen) overgenomen worden. Maar als je ons zegt wat je denkt, weten wij tenminste waar we in de toekomst rekening mee kunnen houden.

Het verbeteren van de weblog willen we ook bereiken door meer Helmonders te laten helpen. Dat kan op vele terreinen. Er zijn er diversen waar je iets aan zou kunnen bijdragen. Denk bijvoorbeeld eens aan het bekender maken van de weblog, fotograferen, onze Hyves, ontwerpen, commerciële zaken en het beheer achter de schermen. Denk je aan iets (heel) anders waarmee je iets wilt bijdragen aan de weblog: super als je ons dat laat weten. Hetzelfde geldt als je niet weet wát je zou willen doen, maar wel graag iets zou wíllen doen. Misschien kunnen we je verleiden tot iets wat op de plank ligt of komt te liggen.
Nadrukkelijk nodigen we je ook uit als je met enige regelmaat een log over een bepaald onderwerp wilt schrijven. Bijvoorbeeld over Helmond Sport, gemeentelijke persconferenties, cultuur, muziek, consumententesten of de wijk waar je woont.
Alles gaat op basis van vrijwilligheid, niet te verwarren met vrijblijvendheid. Veel tijd hoeft het niet te kosten, met een paar dagdelen in de maand kun je al iets wezenlijks bijdragen. Technische kennis is voor de meeste taken niet nodig, als je kunt mailen ben je al een heel eind.
Is je interesse gewekt om eventueel zo’n taak op te pakken, dan horen we dat het liefste via een mailtje naar [email protected]. Geef daarin aan wat je zou willen doen, wat je achtergrond op dat gebied is en een indicatie van de tijd die je er aan zou willen besteden. Daarna nemen wij contact met je op en bespreken we het per mail, telefonisch en/of in levende lijve met elkaar.

14reacties

In welke straat bevond zich de fotograaf?

Zoals eerder aangekondigd: het goede antwoord op déze vraag is goed voor 5 Velvet-consumptiebonnen. Behalve voor de hieronder genoemde Helga, Ad en Ellen, zij kunnen hun ‘Catwalk of Fame’ notering verhogen.



Onderstaande personen wonnen al 5 Velvet Lounge consumptiebonnen
(die op donderdagavond 3 april uitgereikt worden):

Wil-Jan (5 extra bonnen), Helga (2 keer), Cor Wildenberg, Ad (2 keer),
Ellen (2 keer), Hans2, John en Hans Gruijters

1reactie

GGG, Multifunctioneel sportpark

  GGG Helmond

Onze wethouder ging er speciaal voor op studiereis. Maar of we in Helmond nu zitten te wachten op hetgeen hij meebracht? Wat ons betreft hoeft dit geen deel uit te maken van het nieuwe multifunctioneel sportpark. Wij zien de Helmonders op zo’n manier niet vlug de sport beoefenen.

voor eventueel sportplezier.
.

8reacties

Perry: Jimmy, een Helmonder

Column Perry Vermeulen HelmondWereldberoemde Helmonders hebben we niet veel. Op nationaal niveau hebben we onder andere wat sporters en politici voortgebracht, maar echt bekend op diverse plekken in de hele wereld is eigenlijk niemand. Of toch één persoon; en dat is dan wel meteen de markantste in het rijtje ‘bekende Helmonders’. Onlangs zag ik online een documentaire uit 2006 over het boeiende leven van deze jongen die in april pas 28 jaar gaat worden, maar al meer heeft meegemaakt dan velen in een heel leven. Jimmy Rosenberg.

Jimmy Rosenberg is een Sinti-zigeuner, geboren met een gitaar. Al snel kwam zijn wonderbaarlijke talent bovendrijven. Als tiener kreeg hij van Sony al een miljoenencontract. Hij heeft in de jaren nadien op het podium gestaan met Stéphane Grappelli, James Brown, Les Paul, Biréli Lagrène, Willy Nelson, Eric Clapton en vele anderen. Bekendheid en ontzag geniet Jimmy bij musici wereldwijd.

Maar dan gaat het mis. De vader des huizes moet voor meerdere jaren naar de gevangenis nadat hij zijn schoonzoon om het leven bracht, omdat die zijn dochter mishandelde. De structuur die Jimmy nodig heeft, valt weg. In minder dan een jaar tijd gooit hij al zijn geld over de balk en zijn heroïneverslaving trekt een spoor van vernieling door zijn leven.

Lees verder »

16reacties

In welke straat bevond zich de fotograaf?

Zoals eerder aangekondigd: het goede antwoord op déze vraag is goed voor 5 Velvet-consumptiebonnen. Behalve voor de hieronder genoemde Helga, Ad en Ellen, zij kunnen hun ‘Catwalk of Fame’ notering verhogen.



Onderstaande personen wonnen al 5 Velvet Lounge consumptiebonnen:
Wil-Jan (5 extra bonnen), Helga (2 keer), Cor Wildenberg, Ad (2 keer),
Ellen (2 keer), Hans2, John en Hans Gruijters

77reacties

Wie is dit?

Zoals eerder aangekondigd: het goede antwoord op déze vraag is goed voor 5 Velvet-consumptiebonnen. Behalve voor de hieronder genoemde Helga, Ad en Ellen, zij kunnen hun ‘Catwalk of Fame’ notering verhogen.


Je hoeft alléén de achternaam te geven.
De voornaam, voorletters of eventuele tussenvoegsels zijn dus overbodig. Stel dat de persoon Ruben van Dierdonk heet, dan is het correcte antwoord Dierdonk.


Onderstaande personen wonnen al 5 Velvet Lounge consumptiebonnen:
Wil-Jan (5 extra bonnen), Helga (2 keer), Cor Wildenberg, Ad (2 keer),
Ellen (2 keer), Hans2, John en Hans Gruijters
Vandaag kunnen zij hier nog meebeslissen welke avond het wordt.

Naw en Vruuger XLVIII

Aan de overkant van de Traverse is Naw een parkeerterrein.
Vóór 1891 stond daar het Postkantoor. De Helmondsche Bank en daarna de Amsterdamsche Bank kwamen er later in. Tenslotte, voordat het gebouw gesloopt werd, zat er geruime tijd de Gemeentelijke Sociale Dienst in. De foto van Vruuger komt uit het jaar 1958.

10reacties

GGG, Beweging

GGG Helmond

Iedereen weet dat beweging goed voor de mens is. Trouwens niet alleen voor de mens, ook voor hun huisdieren. Sommige mensen krijgen een loopband en/of een hondje cadeau om hen zodoende indirect te dwingen te gaan wandelen.
Een dame uit het chique deel van Helmond begreep de achterliggende gedachte van de gulle gevers niet helemaal.

Klik hier en zie waarom.
.

26reacties

Miljoenenfraude bij kienen

Bord boven ingang van het Supporterscafé van Helmond SportDe politie heeft gisterenavond rond 10 uur een inval gedaan bij het kienen in het supporterscafé van Helmond Sport. Deze inval op De Braak richtte zich op de 3 organisatoren van de kienavonden van het zo genoemde Kienbingo Paleis. Zij werden opgepakt op verdenking van het illegaal organiseren van deze kienavond(en), helling en merkvervalsing.
De uitbater van de kantine en het supportershome wordt daarbij gezien als de spin in het web en het brein achter de zwendel. Hij zou in de afgelopen 5 jaar miljoenen verdiend hebben met deze illegale kienavonden en de daarbij gepaard gaande handel. Die handel betrof het, ver onder de prijs, verkopen van illegaal verkregen producten (zoals sigaretten en merkkleding) tijdens deze avonden.
Zo’n 100 opsporingsambtenaren waren betrokken bij de inval. De actie van gisterenavond werd maandenlang voorbereid en samen met de belastingsdienst en de douane uitgevoerd.
Na een korte interruptie konden de honderden aanwezige kieners hun spelronde gisteren gewoon afmaken. The game must go on.
De politie gaat onderzoeken of men bij Helmond Sport wist dat er daar al jarenlang (iedere zondag tot en met donderdag) illegaal werd gegokt en gehandeld.

Update: Bij het RTL Nieuws op RTL4 was dit zojuist het openingsbericht.

39reacties

In welke straat bevond zich de fotograaf?

Zoals eerder aangekondigd: het goede antwoord op déze vraag is goed voor 5 Velvet-consumptiebonnen. Behalve voor de hieronder genoemde Helga, Ad en Ellen, zij kunnen hun ‘Catwalk of Fame’ notering verhogen.



Onderstaande personen wonnen al 5 Velvet Lounge consumptiebonnen:
Wil-Jan (5 extra bonnen), Helga (2 keer), Cor Wildenberg, Ad (2 keer),
Ellen (2 keer), Hans2, John en Hans Gruijters
Tot zondag a.s. kunnen zij hier meebeslissen welke avond het wordt.

17reacties

Chahim: Helmond citymarketing

Column Mohammed Chahim PvdA

Helmond is al een tijdje bezig met citymarketing. Het doel is Helmond op de kaart te zetten als aantrekkelijke stad met veel potentie zowel voor de gewone man en vrouw, maar ook voor het bedrijfsleven.

Onlangs reed ik door de stad en kwam achter een Amerkiaans busje te rijden, zo eentje zoals in de A-team. Op het busje stond geschreven Hellmond: Nobody likes us, We don't give a damn. Dit stukje tekst vond ik zo typerend aan Helmond en misschien ook wel aan alle Helmonders. Vanuit het verleden heeft dé Helmonders altijd een minderwaardigheidscomplex gehad, maar zoals de mensen van het busje heeft de Helmonder er plat gezegd scheit aan.

Als raadsleden zitten wij wel met het image van Helmond. Ik ben zeer kritisch op onze stad, maar verdedig Helmond buiten Helmond altijd. Dit laatste ben ik sinds ik raadslid ben steeds vaker gaan doen. Dit niet alleen omdat ik vertegenwoordigen ben van de stad, maar ook omdat ik veel meer op de hoogte ben van de plannen en veranderingen die in stad plaats vinden. Helmond verandert (in positieve zin) steeds sneller. Helaas kom ik er vaak achter dat de gewone Helmonder vaak niet goed op hoogte is van deze veranderingen.

Willen we Helmond positief op de kaart zetten dan moeten we dit niet alleen met leuke boekjes en/of folders doen. Ik geloof echt dat we de gewone Helmonders hiervoor moeten inzetten. Helmonders komen overal in Nederland ( en de rest van de wereld). Op het moment dat ze positief en vol overtuiging over hun woonplaats spreken dan is dit de beste reclame die maar kunt maken. Veel Helmonders doen dit al, maar komen vaak niet verder dan dat dit de stad is van de twee Willy's en Renee of een van de andere voetballers/sporters die Helmond geleverd heeft. Wat wij moeten doen is meer en mischien ook beter de Helmonders informeren over wat er allemaal gebeurd. Laat ik wel voorop stellen dat de gemeente doet al veel in de vorm van stads-tv op zondag en de pagina's wekelijks in de Trompetter. Waar we nou moeten verbeteren of waar het fout gaat weet ik niet.

Misschien kunnen wij als politiek niets doen aan het gevoel bij de Helmonders en zal het altijd zo blijven. Misschien maakt dat ze zo verbonden met de stad en maakt dat de stad weer zo aantrekkelijk voor mij om in te blijven wonen.

Mohammed Chahim
Raadslid PvdA

2reacties

GGG, Mabel bij de weblog?

  GGG Helmond

Als een wilde stormde onze grote baas vanochtend ons kantoor binnen. “Werkt die Mabel nu voortaan ook bij de weblog?” vroeg en schreeuwde hij tegelijk. Wij, de toegeschreeuwde aanwezigen, keken elkaar verdwaasd aan en dachten waar heeft hij het nú weer over?. Weken zagen we hem niet en dan komt hij op een zondag zo binnenstormen.
In een poging hem enigszins tot bedaren te brengen werd zijn Mabelvraag ontkennend beantwoord. Zonder resultaat want meteen daarop schreeuwt hij “dan hebben jullie zeker een stelletje ambtenaren of een vandaal aangenomen”. Ambtenaren? Vandaal? Wetende dat hij dat beledigingen vindt, keek iedereen elkaar geschrokken aan. “Waarom zouden we dat doen?”. “Ja die doen dat ook!” snauwde hij meteen terug. Meteen rent hij naar een pc en klopte een adres in.

om te zien waar hij zo over raaskalde.

een screenshot (mocht er toch een Mabel aan de slag gaan)
7reacties

In welke straat bevond zich de fotograaf?

Zoals eerder aangekondigd: het goede antwoord op déze vraag is goed voor 5 Velvet-consumptiebonnen. Behalve voor de hieronder genoemde Helga, Ad en Ellen, zij kunnen hun ‘Catwalk of Fame’ notering verhogen.



Onderstaande personen wonnen al 5 Velvet Lounge consumptiebonnen:
Wil-Jan (5 extra bonnen), Helga (2 keer), Cor Wildenberg, Ad (2 keer),
Ellen (2 keer), Hans2 en John

5reacties

Naw en Vruuger XLVII

Een vertrouwd beeld dit deel van de Kromme Steenweg van Naw.
Vruuger (in 1985) zag het er, met als blikvanger het Nederlands Hervormd kerkje, net iets anders uit. Dat kerkje heeft ook nog enige tijd dienst gedaan als magazijn/werkplaats van een schildersbedrijf.

GGG, Essent

  GGG Helmond

Het lijkt erop dat Essent van Den Bosch naar Helmond komt. Dat zou natuurlijk een welkome aanvulling zijn nu we het gasleidingwerk en personeel van RWE Obragas aan Eindhoven zijn kwijtgeraakt.
Tot op dit moment krijgen we van geen enkele woordvoeder een bevestiging. Van een wat vage bron vernamen we dat er nogal moeilijke onderhandelingen lopen. Maar zeker is dat het alweer de zoveelste keer is dat we dit wagenpark van Essent bij ’t Speelhuis zagen staan. Wij zijn benieuwd wanneer het nieuws naar buiten komt?

en onthoud waar je dit het eerste zag.
.