Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 117045 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

1reactie

N270 Helmond-Deurne weekend afgesloten

Komend weekend voert de Provincie Noord-Brabant onderhoud uit aan het asfalt van de N270 tussen Helmond en Deurne. Reparatie is noodzakelijk voor de weggebruikers om de weg veilig te kunnen gebruiken zo laat de gemeente weten. De weg is door deze wegwerkzaamheden in beide richtingen afgesloten voor verkeer.
Bestemmingsverkeer richting Raktweg en Raktseweg is vanuit Helmond nog wel mogelijk. Er is een omleidingsroute ingesteld. Volg hiervoor de gele borden. 
De werkzaamheden staan gepland vanaf vrijdagavond 12 november vanaf 19.00 uur tot en met zondagmiddag 14 november tot 17.00 uur.

Deze bedrijven maken de weblog mede mogelijk.

Auto belandt op zijn kop in de greppel

Op de Europaweg (N270) is vanochtend kort voor 8 uur een ongeluk gebeurd. Een 26-jarige automobiliste zag te laat dat auto’s voor haar gaan remmen voor het stoplicht en maakt een uitwijkmanoeuvre. Hierdoor komt ze in de berm terecht waar haar auto doorschiet in de greppel en over de kop slaat. De bestuurster wordt nagekeken in de ambulance. De auto is weggesleept.
Walter van Bussel maakte de bijgaande foto’s.Lees verder »

Auto eindigt in heg na achtervolging

De politie heeft vanmiddag een man aangehouden na een achtervolging in Helmond. Bij een verkeerscontrole sloeg de automobilist op de vlucht waarna de politie een achtervolging inzette. De auto is op een doodlopende gedeelte van de Sterrenlaan in Helmond Noord een heg ingereden. Een persoon is hierna te voet gevlucht. Hij is ergens anders in de wijk aangehouden. Ook een politiehelikopter was aanwezig bij het zoeken.
Harrie Fotografie maakte de bijgaande foto’s.Lees verder »

6reacties

Peijs: De TONK moet blijven

Sinds medio maart voert de gemeente Helmond de regeling Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten (TONK) uit. Veel mensen hebben het als gevolg van corona financieel moeilijk. Door de coronamaatregelen zijn er banen verdwenen en ondernemers kunnen hun werk niet of maar deels uitoefenen. Dit betekent voor veel mensen minder inkomen dan voorheen. Zij hebben daarom mogelijk moeite om bijvoorbeeld hun woonkosten te betalen. Om hen tijdelijk te helpen is er de TONK; een eenmalig bedrag  van 1.750 of 3.000 euro per huishouden, afhankelijk van de hoogte van de woonlasten.Lees verder »

1reactie

HVV Helmond wint eerste periodetitel

SPV uit Vlierden tegen HVV Helmond was vanmiddag een match in de bovenste regionen van de 4de Klasse. Een leuke competitie waar iedereen van iedereen kan winnen. SPV stond voor de wedstrijd derde, de geel/zwarten eerste met nog geen enkel puntverlies.

SPV-speler Toon van Lierop speelde tegen zijn oude club en was zeer dreigend voor het vijandelijke doel. Hij kreeg in de 6de minuut reeds een gevaarlijke kans en maakte onbedoeld een ongelukkige overtreding op doelman Lesley Jacobs van HVV en kreeg hiervoor de gele kaart.Lees verder »

Wedstrijd na rust pas wedstrijd

In februari 2020 berichtte de weblog over het plan van Angelo van den Heuvel om met SV De Braak zaterdagavondvoetbal te gaan spelen: SV De Braak: “Denk in kansen!”  Het zou beginnen vanaf het seizoen 2020/2021 maar kwam vanwege corona nog niet echt van de grond. Dit jaar is het pas echt begonnen en hoe! SV De Braak won de eerste 6 wedstrijden en stond fier bovenaan met 18 punten. Vanavond speelden ze in het stadion van Helmond Sport tegen SV TOP. Een Angstgegner voor de toppers in deze klasse. Zo hield SV TOP vorige week Oss ’20 die de koppositie met SV De Braak deelde op een gelijkspel.Lees verder »

1reactie

Ongeval electro brommer, persoon gewond

Op de Uiverlaan ter hoogte van het Willem Prinzenplein vond vanochtend kort na half 9 een ongeval plaats tussen een auto en elektrische brommer. De bestuurder van de brommer, een jongeman, is hierbij gewond geraakt en naar het ziekenhuis vervoerd. De personenauto reed ook een lantaarnpaal omver. De politie doet onderzoek naar de oorzaak van het ongeval en daarom is de weg afgesloten. 
Harrie Fotografie maakte de bijgaande foto’s.Lees verder »

2reacties

Man gezocht vanwege vernieling 6 auto’s

In de nacht van zaterdag 7 en zondag 8 augustus 2021 werden door een tot nu onbekend gebleven verdachte aan 6 geparkeerde auto’s op de Welpenstraat in de Binnenstad vernielingen gepleegd. De politie heeft camerabeelden waarop de verdachte van de vernielingen goed zichtbaar op is. De verdachte werd niet intern bij de politie door agenten herkend.Lees verder »

6reacties

Brommer klapt in zijkant van busje

Een brommer klapte vanmiddag rond kwart voor 4 in de zijkant van een afslaand busje. Dat gebeurde op het industrieterrein ter hoogte van Van Rooi Meat.
De brommerbestuurder raakte gewond aan been en nek en is naar het Elkerliek ziekenhuis gebracht. Hoe het kwam dat 1 van de 2 bestuurders de ander niet gezien heeft is onduidelijk. Het brommertje werd meegenomen voor controle op het politiebureau. 
Walter van Bussel maakte de bijgaande foto’s.Lees verder »

34reacties

Van den Bogaard: wonen

Zoals bekend is er landelijk een groot tekort aan woningen, ook in Helmond. Onze D66-wethouder Gaby v/d Waardenburg zet hier dan ook vol op in. Er wordt volop gebouwd in Helmond om het woningtekort zo veel mogelijk te beperken. Zo worden er dit jaar rond de 700 woningen opgeleverd. Vorig jaar is extra geld uitgetrokken voor het aannemen van meer personeel om meer vergunningen te verlenen en stedenbouwkundige plannen te begeleiden. Overal staan bouwkranen en een mooi voorbeeld vormt Suytkade, waar momenteel op alle woningbouwpercelen wel een bouwproject loopt.Lees verder »