18reacties

Mohammed van de Heistraat naar Brussel


Mohammed Chahim wordt op 3 juli beëdigd als de eerste* Helmonder in het Europees parlement. Hij gaat niet naar Brussel omdat Frans Timmermans doorschuift naar de Europese commissie of vanwege een restzetel in verband met de waarschijnlijke Brexit. De reden is dat hij op plek 6 van de PvdA-lijst stond en zijn partij 6 zetels haalde. Én omdat geen partijgenoot voldoende voorkeurstemmen kreeg om hem in te halen bij de EU-verkiezingen. Dat blijkt uit de officiële uitslag die de Kiesraad dinsdag bekend maakte. 
Vrijdagmiddag leverde hij zijn geloofsbrieven in en zette de krabbel voor het aanvaarden van zijn functie (zie de foto rechtsboven). Zodoende staat het definitief vast: Chahim wordt 1 van de 26 Nederlandse leden van het Europees Parlement. De kersverse Europarlementariër blijft in Helmond wonen en wil zich de komende jaren vooral bezighouden met de sociaal-economische agenda. Vanwege zijn beëdiging in Brussel stopt hij bij TNO. Na de zomer neemt hij afscheid van de gemeenteraad.
Vanaf zijn tweede levensjaar groeide Mohammed op in en rond de Heistraat. Inmiddels is de 34-jarige Helmonder getrouwd, vader van 2 kinderen en uitgegroeid tot wetenschappelijk onderzoeker bij TNO. Sinds 2006 is hij PvdA-gemeenteraadslid in Helmond. Omdat hij vindt dat er een vrouw in zijn fractie thuishoort, stond hij in 2010 zijn gewonnen raadszetel af aan Mirjam van der Pijl.
Een bijzonder jaar voor deze Marokaanse Nederlander was 2013: hij promoveerde tot doctor in de economische wetenschappen en werd beschoten in ‘zijn’ Heistraat. Een jaar later was hij even de werkloze Yousouf.
Gezien zijn tegel op de Catwalk of Fame blijkt Mohammed een kenner van onze stad te zijn. Sinds het begin van de weblog droeg hij ook flink bij aan de weblog. We noemen zijn 31 weblogcolumns in de periode 2007 tot 2019. En ook nam hij het initiatief de weblog te nomineren voor Helmonder van het Jaar 2014. Hoewel ruim 60 Helmonders dat verzoek ondersteunden, vond de Rabobank in al haar wijsheid dat Mario Coolen, Wim Daniëls en ene Berry van Aerle dat jaar de nominaties verdienden.

* Vaak wordt gedacht dat Toine Manders in 1999 de eerste Helmonder in het EU-parlement werd. Het ligt er aan hoe je een Helmonder definieert. Maar doe je dat op basis van inwonerschap dan is hij geen Helmonder. Toine woonde tot zijn dertiende in de zelfstandige gemeente Stiphout en werd door de annexatie Helmonder. Toen hij in de gemeente Asten woonde en dus Astenaar was, werd hij Europarlementariër.

18 reacties
Reageer

Als een hond in een paardenstal wordt geboren, is het nog geen paard. Daarbij is hij geboren in Fes Marokko. Dus waarom een Helmonder?

Paul Konings

Het is geen Helmonder, maar een Marokkaan. Geboorteland Marroko.

Marja Konings

Een Helmonder van Marokkaanse afkomst, hè hè, het is ook nooit goed. Wees er nou trots op.

Heel veel succes met je nieuwe baan 😊

Ga je missen Mohammed Chahim
Een politicus met hart voor de mensen in z'n stad
Jammer dat mensen niet verder kijken voor ze oordelen.
Een ding is zeker, dat doe jij niet!!!

Ingrid Harry

Heel veel succes met je nieuwe baan het is je gegund

Martina Henraath

Heel veel succes mohamed chahim met je nieuwe baan 💐💐💐😄

Rachid Bekhoch

Gefeliciteerd Mohammed. Succes gewenst in je nieuwe functie.

PROFICIAT en SUCCES

Succes Mohammed met alweer een nieuwe stap voor je....wat een eer 😊

Zet hem op daar in Brussel

Mohammed Chahim gisteren bij Carat:

Wim van den Broek

heel veel succes in Brussel Mohammed Chahim

Benaderbaar, oprecht, intelligent, trouw en buitengewoon aardig! Jij bent een aanwinst voor Brussel Mohammed en een verlies voor Helmond. Heel veel succes!

Hanneke Hegeman

Gefeliciteerd Mohammed, we zijn trots op je, wat een eer!

@Paul Konings op zondag 9 juni 2019 om 17:36:
@Marja Konings op zondag 9 juni 2019 om 17:37:
:-( Koop eens een Nederlands woordenboek, het meervoud van koning is koningen! Open je dat woordboek Marja en je kijkt een beetje verder dan je neus lang is, dan zie je meteen dat in Nederland de vrouwelijke koning koningin heet. Wie weet ken je onze koningin Máxima. Zij werd geboren in Argentinië en heeft de Argentijnse en de Nederlandse nationaliteit. Ook op haar ben ik trots. En heus niet alleen omdat ze zo slim en knap is. :-)

Succes Mohammed , jij weet wat strijd is en wat overleg !!

Hij zal toch geen wachtgeld krijgen?

De Helmond keerde alleen aan voormalige wethouders de afgelopen 5 jaar 1.201.792 euro wachtgeld verdeeld over 11 oud-wethouders. 2 ervan kregen 367.000 en 362.000, Helmond staat hiermee op de 3e plaats op gebied van wachtgeld uitkering in Nederland. En dan hebben we het nog niet gehad over de gemeente raadsleden.

bron:
https://eenvandaag.avrotros.nl/item/gemeenten-betaalden-in-vijf-jaar-126-miljoen-euro-wachtgeld-aan-oud-wethouders/

Allen bedankt voor de felicitaties! Ik ga mijn best doen.

@bert: raadsleden in Helmond ontvangen geen wachtgeld.

Mohammed Chahim

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: