4reacties

Speelhuis-kerk voor 1 miljoen euro gekocht

De gemeente koopt voor 1 miljoen euro de OLV-Kerk van R.K. Parochie H. Damiaan De Veuster. Sinds 2013 is in dat kerkgebouw theater Speelhuis gehuisvest. De kosten van deze aankoop komen ten laste van het herbouwbudget van een kleine 10 miljoen. Vorig jaar liet wethouder Frans Stienen al weten dat hij met het bisdom en de parochie in gesprek was om dat gehuurde kerkgebouw te kopen. De naastgelegen voormalige pastorie dat onderdeel van het theatercomplex wordt, kocht de gemeente eerder dat jaar al.

Voor wie het niet meer precies weet:
Na de alles verwoestende brand 5 jaar geleden werd in 2012 na wat gedoe  besloten dat het Speelhuis tijdelijk gehuisvest werd in de leegstaande OLV-kerk. Omdat het daar kon én beviel, werd er in 2014 voor gekozen om het theater permanent in dit godshuis te vestigen. Vorig jaar werd de grote facelift bekend gemaakt en sinds een week is de aanbesteding (pdf) van deze ingrijpende verbouwing gestart.
Wil je nu al rondlopen in het vernieuwde Speelhuis dat in de zomer van 2018 klaar moet zijn, ga dan naar Virtueel Helmond. Op dit moment worden de kerktoren en het dak van het kerkgebouw gerenoveerd. Wat er met de Mariaschool gaat gebeuren, is nog even de vraag.