Buiten is het 12 graden, binnen zit

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 93.513 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
22reacties

Alleen het nieuwe Helmonds nieuws publiceren wij hier, voor het andere nieuws kijk je bij de krantTot 12 januari is er geen Nieuw Helmonds nieuws.
Dat wil zeggen, dan wordt deze nieuwsrubriek niet aangevuld omdat de redactie zo nodig op vakantie moest. Dat betekent natuurlijk niet dat er dan geen nieuws is. Als je wilt kun je (net als vorig jaar) dat Helmonds nieuws zelf in de reacties hieronder of bij de betreffende topics plaatsen.
Vanzelfsprekend lopen vaste items als de columns en kennisquiz op de weblog gewoon door. En wil je als gastblogger nu of later een opiniërend stuk over een Helmonds onderwerp schrijven (max. 400 woorden), mail dat naar [email protected]. Dat onderwerp mag nog niet op onze voorpagina staan, want dan kun je je mening in de reacties daarbij zetten.

Let op:
De techniek verplicht helaas om voortaan bij je reacties in ’t betreffende hokje een mailadres te typen. Andere bezoekers zien dat mailadres niet.

Zaterdag 7 december:
 De oplage van de Stadsgids is met 56% gedaald
Vanavond Thomas Pieters in finale Grote Prijs in Paradiso

Vrijdag 6 december:
 Optie1 (het vroegere Take-it) maakt een doorstart
• Berovers bejaarde vrouw langer in voorarrest

Donderdag 5 december:
Advocaat ontkent frauderol bij failliet makelaarskantoor
Vrachtwagenchauffeur rijdt greppel in
Inspraakprocedure Ruit loopt gewoon door
 Waar moet dé StemWijzer van Helmond over gaan?
 Nieuwe station kreeg zojuist de naam Helmond, 2 foto’s

Woensdag 4 december:
 17 Foto’s van de werkzaamheden aan het nieuwe station

Dinsdag 3 december:
 16 B&W-antwoorden nav Tielemans-publicaties over subsidies & vergoedingen
 Uitstel van de Ruit
 Man mishandelde zijn vrouw weer

Maandag 2 december:
Helmondse auto-inbrekers snel gepakt
 De gerestaureerde weversspoel is terug (met foto)
Vanaf 9 december is de nieuwe Stadsgids verkrijgbaar
Nieuw hoofdstuk in zaak Easy Life (+ een overzicht)
Ramkraak tankstation vanavond bij Bureau Brabant (update met video + foto’s)

Zondag 1 december:
 Geen treinverkeer dit weekend

22 reacties:

Ik kreeg de link al van het winternummer van het Helmond-magazine die morgen uitkomt. Erg mooi gemaakt weer:

http://www.helmondmagazine.nl/pers/hlmdec13.pdf

Beantwoorden

Fijne vakantie!

Beantwoorden

Veel plezier!

Wij werken wel door 🙂

Beantwoorden

Prettige vakantie.

Beantwoorden

En dat neemt maar vakantie. En dan nog zóóóó lang. Ik hoef niks te zeggen, want ik heb altijd vakantie en hoef helemaal niet door te werken!

Beantwoorden

Fijne vakantie!!

Beantwoorden

Trompetter stopt Brabantse bladen

EINDHOVEN/HELMOND – Van de Brabantse edities van weekblad De Trompetter komt woensdag de laatste uitgave uit.

Dat heeft directeur Mark Vermeulen van uitgever A en C Media in Roermond bevestigd. “De steeds veranderende markt heeft ons gedwongen onze keuzes te veranderen. We gaan daarom meer inzetten op onze lokale titels.”

Volgens Vermeulen heeft het terugtrekken van de titels geen gevolgen voor de organisatie. “Wij hebben begin dit jaar een op de vijf personeelsleden moeten ontslaan. Dus hadden we al ingespeeld op deze maatregel. Nu kunnen we volstaan met het veranderen van de organisatie en met hooguit enkele mensen die via natuurlijk verloop kunnen vertrekken.”

Bij A en C werken in totaal 180 mensen, nadat begin dit jaar ruim 40 mensen werden ontslagen. Het grootste deel hiervan werkt in het hoofdkantoor in Roermond en de vijf overige kantoren in Limburg. In Brabant heeft het bedrijf kantoren in Hapert (Kempen Pers), Gemert en Helmond. De kantoren blijven voorlopig nog wel open, volgens Vermeulen omdat het bedrijf aan huurcontracten gebonden zit. Later worden mogelijk kantoren samengevoegd.

Beantwoorden

Ben je nog niet klaar met uitrusten?

Beantwoorden

De ChristenUnieHelmond werd vandaag onaangenaam verrast, behalve raads- en burgercommissieleden waarvoor een toegangskaart is gereserveerd, moet iedereen een toegangskaart aanvragen, met als principe op is op! De sluitingstermijn was in 2013 reeds verstreken! Er zijn nog losse kaarten! Wij vinden dit reden genoeg om hierover een brief naar de gemeente Helmond te sturen: http://nieuw.us/?q=node/1113

Beantwoorden
Lodewijk den Breejen

@Lodewijk den Breejen op woensdag 1 januari 2014 om 21:36:

Vreemd van de gemeente, goed dat jullie aan de bel hangen. Wordt weer een beetje een elite feestje zo.

Beantwoorden

@Lodewijk den Breejen op woensdag 1 januari 2014 om 21:36:

Wel apart ja, bezuinigen???

Is ook wel een rare website waar dit staat werkt niet optimaal, van alles gaat niet goed op die site.
Op de iPhone kun je het menu niet gebruiken, jammer.

Beantwoorden

@Lodewijk den Breejen op woensdag 1 januari 2014 om 21:36:

Op de informatiepagina van de gemeente van 20 december j.l. stond duidelijk aangegeven dat men voor de nieuwjaarsreceptie kaarten moest reserveren.
Misschien de volgende keer gewoon lezen.

Beantwoorden

Jammer dat het dit jaar ineens zo moet met die nieuwjaarsreceptie. Zo hou je burger wel op afstand van de politici die heel wat te beantwoorden hebben.

Beantwoorden

Het verhaal van de nieuwjaarsreceptie ligt toch wat genuanceerder dan wij eerst dachten. Noud heeft gelijk dat het op de gemeentelijke website heeft gestaan en in de Loop. Toch blijft het vreemd dat aan organisaties is gevraagd om met maximaal twee personen te komen. De gemeente heeft ons een reactie doen toekomen en het lijkt mij wel zo netjes om die dan ook af te drukken: http://nieuw.us/?q=node/1113#comment-733 , oordeel zelf!

Beantwoorden
Lodewijk den Breejen

Vrijdag 3 januari 2014 jl. heeft er rond 18:00uur een ongeval plaatsgevonden tussen een voetganger en een fietster in de Fokkerlaan in Helmond. De Fietster is met verwondingen aan het hoofd naar de huisartsenpost gebracht in het Elkerliek. Er zijn echter geen adresgegevens bekend van de voetganger en wij vragen de persoon in kwestie alsnog de adresgegevens te overhandigen aan de politie.

Beantwoorden

Na jaren keihard vechten heeft hij het voor elkaar.. de wereldtitel kickboksen! Terwijl de een na 30 seconde knock out ging, bleef hij 2 rondes staan en sloeg zichzelf naar de overwinning! Natuurlijk heb ik het over onze eigen Helmondse trots Nieky Holzken! Alleen al zijn opkomst wordt perfect verzorgd. Hier in Helmond en omstreken wordt hij vergezeld door rapper/beatmaker Carlos-M. die het nummer ‘the Natural’ opvoert terwijl Nieky opkomt.

Op 14 oktober jongstleden heeft Nieky nog in het Amsterdamse Koninklijk theater Carré mogen vechten, waar hij wederom de overwinning haalde. Sophie Hilbrand heeft toen nog een item besteed aan Nieky. Toen Nieky terug kwam van zijn grote overwinning, het winnen van de Golden Glory 2013 op 21 december 2013 in Tokyo, stonden de camera’s niet voor hem klaar. Helmond is trots, heel trots, maar televisiewereld in Nederland blijkbaar niet!

Een beetje vreemd vonden zijn vrienden en familie, aangezien de wereldkampioen darten wel in het nieuws kwam en wel gehuldigd werd. Dus de vrienden en familie besloten een fb-pagina op te richten voor Nieky, die al binnen een dag ruim 3400 likes heeft gekregen. Zo trots zijn we op hem! Zijn jullie dat ook? Dan kunnen jullie hem supporten op deze pagina: https://www.facebook.com/pages/Nieky-Holzken-wint-wereldtitel-in-tokio-en-komt-niet-in-het-nieuws/198429137016835?fref=ts

Waar moeten we in Helmond trots op zijn? Op deze geweldige overwinning natuurlijk! En dat moeten en mogen we niet stilletjes voorbij laten gaan! Deze jongen heeft er immers keihard voor gevochten om zo ver te komen, letterlijk en figuurlijk!

Zelfs ik als import-Helmondse ben trots op onze eigen wereldkampioen Nieky Holzken! 😉
Mvg,
Natasja Blomsma

Beantwoorden

Politie zoekt getuigen van ramkraak

Helmond – De politie is op zoek naar mogelijke getuigen van een ramkraak op een supermarkt aan het Janssen en Fritsenplein in de Helmondse wijk Mierlo Hout.

Rond 2.30 uur werd daar de schuifdeur van de winkel tot twee keer toe geramd door een personenauto. Daar stapten vervolgens twee mannen uit, beiden met een helm op het hoofd. Zij gingen de winkel binnen en deden een poging om de pinautomaat open te breken. Vervolgens gaan zij er in de personenauto vandoor. Het is nog onduidelijk of de mannen iets buit hebben gemaakt. De politie doet verder onderzoek. Daarbij zijn we op zoek naar getuigen van de ramkraak of mensen die iets weten dat er mogelijk mee te maken heeft. Zij kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Beantwoorden

In dezelfde nacht van de poging “ramkraak”, hebben onverlaten mijn 24 jarige auto geprobeerd mee te nemen, die geparkeerd stond in de Jan Agtenstraat.
De rechterdeur was geheel ontzet,ook is geprobeert de autoradio mee te nemen,maar dat was een hele oude,zonder slee of kliksysteem, daarnaast heeft men de kabels uit het slot getrokken, en hierbij is een stuk kuststof dat onder de stuurkolom afgebroken,die heeft de politie meegenomen, want hier zaten fraaie vingerprints op, o ja de auto is voorzien van een invalide parkeerkaart,vanwege mijn handicap,maar daar geeft dat gajes niet om.
Je kunt begrijpen dat ik behoorlijk pissed off was, gelukkig had de garage[Wim Sevenich] medelijden met mij, en hebben de auto weer kosteloos gefatsoeneerd,waarvoor mijn hulde en dank!

Beantwoorden

@ruudpeter op donderdag 9 januari 2014 om 10:20:

Wat is dat balen zeg!!!
Maar wat een prachtig gebaar van die garage[Wim Sevenich]!!! Hulde!

Beantwoorden

Inderdaad Jan, ik als 70tiger,met een AOW + klein pensioentje, zou geen raad weten als mijn auto’tje zou gestolen worden, ik kan nooit hoge kosten ophoesten,dus vandaar mijn blijdschap met zo’n garage, die altijd klaar staat!

Beantwoorden

Werknemer interieurbouwbedrijf Helmond moet € 5.000 betalen voor overtreden relatiebeding

Het Gerechtshof in Den Bosch heeft bepaald dat een werknemer van een interieurbedrijf die naar de concurrent overstapte en vervolgens het relatiebeding overtrad € 5.000 moet betalen. De rechtbank kwam eerder tot een bedrag van € 1250.
De man werkte sinds 2006 bij een bedrijf dat exclusieve interieurs bouwt. In 2010 gaf hij aan over te stappen naar het concurrerende bedrijf Stelpas uit Helmond. Bij het binnenhalen van een klant voor zijn oude werkgever, stuurde de werknemer de opdrachtbevestiging op papier van zijn nieuwe werkgever Stelpas en overtrad daarmee het relatiebeding.

De volledige uitspraak: http://deeplink.rechtspraak.nl/uitspraak?id=ECLI:NL:GHSHE:2014:6

Beantwoorden

2 Gesnapte winkeldieven in WC Brouwhorst snel opgespoord
Twee winkeldieven zijn donderdagmiddag snel opgespoord nadat winkelpersoneel had gezien dat ze spullen hadden gestolen.
De politie kreeg van personeel van een supermarkt aan de Brouwhorst de informatie dat er om 13 uur een diefstal was gepleegd door twee mannen. In de winkel waren beveiligingsbeelden voorhanden van het tweetal die drogisterij artikelen wegnemen. Het personeel kende de naam van een van de dieven. De agenten namen een afdruk van de filmbeelden mee naar het bureau waar diezelfde jongen herkend werd door een collega. Ze gingen direct naar zijn huisadres en troffen de verdachte aan. Het was een 23-jarige Helmonder. De identiteit van zijn vermoedelijke medepleger was ook snel achterhaald en ook hij, een 22-jarige Helmonder, kon na enkele bezoeken aan verschillende adressen alsnog aangehouden worden. Aan het bureau is het tweetal in verzekering gesteld. De recherche onderzoekt de diefstal.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *