Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 117045 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Patty

22reacties

Spoek: Klimaattrein tot stilstand?

Eindelijk goed nieuws! Geen zak geld van Europa om klimaatneutraal te worden. Een zucht van verlichting gaat door Helmond. Kunnen we dan eindelijk weer ‘gewoon normaal’ gaan doen?
Vele visies van dit college staan in het teken van klimaatneutraal in 2030. Allemaal gebaseerd op de Europese missie klimaatneutrale steden. Helmond stond als duo met Eindhoven voorop bij het indienen van een klimaatcontract in Brussel. Nu er geen financiële middelen tegenover staan, gaat het conceptcontract door de papierversnipperaar.Lees verder »

Deze bedrijven maken de weblog mede mogelijk.
5reacties

Spoek: Nog meer bedrijvigheid in Brouwhuis?

Op donderdag 7 december besprak de gemeenteraad de wens van het college om ‘tijdelijk voorkeursrecht’ te krijgen op aankoop van grond, bestemd voor de realisatie van het ‘Regionale Bedrijventerrein Brainport Oost’. Het gaat hier om het gebied in de hoek van het kanaal met de Rochadeweg en aan beide zijden van de Veldbeemd; de achtertuin van de wijk Brouwhuis.Lees verder »

28reacties

Spoek: Oost en West Helmond?

Een stad gescheiden door het kanaal! In de huidige mobiliteitsvisie van het college (pdf), wordt dit kanaal de scheidslijn tussen twee werelden – Oost en West Helmond. Dit plan heeft de gemoederen flink in beweging gebracht, getuige de overweldigende opkomst van insprekers bij de opinie- en adviescommissies. Vooral ondernemers en winkeliers in het centrum maken zich zorgen.Lees verder »

35reacties

Spoek: Klimaattrein dendert door!

Op de klimaatconferentie, anderhalve week geleden in wijkhuis de Fonkel, werden Helmonders uitgenodigd mee te denken hoe we in 2030 als stad klimaatneutraal kunnen zijn. U leest het goed: ‘HOE’ en niet ‘OF’, want de vraag of Helmond dit wel wil is een paar jaar geleden, zonder het u te vragen, al beantwoord door onze stad aan te melden voor de Europese missie Climate neutral city’s. Helmond is samen met Eindhoven gekozen als een van de honderd ‘lucky ones’ in Europa om, uiteraard in ruil voor een zak geld, voorop te lopen in de klimaatneutraal missie.Lees verder »

49reacties

Spoek: De plank misslaan…

De plank misslaan is de beste omschrijving van het Helmondse politieke toneel na het kerstreces. De nieuwjaarstoespraak van locoburgemeester Dortmans was op twee punten voor velen herkenbaar. Los van je politieke voorkeur of mening herkennen we allemaal de toenemende verdeeldheid in Helmond en hebben we te maken met een verdere daling van het schrijnend lage vertrouwen in de politiek. Transparant bestuur, inspelen op breed gedeelde behoeftes en aanpakken van ergernissen in de stad zijn dan ook van cruciaal belang om dit te herstellen.Lees verder »

34reacties

Spoek: Van crisisopvang naar voorrang?

‘En hoe moeten onze kinderen later nog aan een huis komen?’ Een van de vele zorgen die omwonenden van het Tai Chi centrum op de Mierloseweg, afgelopen donderdag uitten op de informatieavond. Een meer dan terechte zorg als je het mij vraagt. Vragen over deze woningtekorten evenals de vragen over de enorme migratiestromen werden weggewuifd. Het ging nu immers alleen over de crisisopvang van 70 asielzoekers. Burgemeester Blanksma deed voor deze noodopvang een beroep op de solidariteit van ons Helmonders. ‘We moeten het samen doen’, was de boodschap. Door de omwonenden werd, met soms wat inwendig gemopper, wederom over het hart gestreken.Lees verder »