Buiten is het 10 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 110.570 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Deze bedrijven maken de weblog mede mogelijk.

Patty

49reacties

De plank misslaan is de beste omschrijving van het Helmondse politieke toneel na het kerstreces. De nieuwjaarstoespraak van locoburgemeester Dortmans was op twee punten voor velen herkenbaar. Los van je politieke voorkeur of mening herkennen we allemaal de toenemende verdeeldheid in Helmond en hebben we te maken met een verdere daling van het schrijnend lage vertrouwen in de politiek. Transparant bestuur, inspelen op breed gedeelde behoeftes en aanpakken van ergernissen in de stad zijn dan ook van cruciaal belang om dit te herstellen. Lees verder »

34reacties

‘En hoe moeten onze kinderen later nog aan een huis komen?’ Een van de vele zorgen die omwonenden van het Tai Chi centrum op de Mierloseweg, afgelopen donderdag uitten op de informatieavond. Een meer dan terechte zorg als je het mij vraagt. Vragen over deze woningtekorten evenals de vragen over de enorme migratiestromen werden weggewuifd. Het ging nu immers alleen over de crisisopvang van 70 asielzoekers. Burgemeester Blanksma deed voor deze noodopvang een beroep op de solidariteit van ons Helmonders. ‘We moeten het samen doen’, was de boodschap. Door de omwonenden werd, met soms wat inwendig gemopper, wederom over het hart gestreken. Lees verder »