Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 117045 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

2reacties

Burgemeester Jacobs bedreigd? (JC)

Burgemeester Jacobs heeft voor de tweede maal geklaagd omdat hij zich ‘bedreigd voelt’ door een reactie op de website van het Eindhovens Dagblad. Dit keer zelfs zo erg dat hij aangifte doet, kennelijk zonder eerst met de redactie contact op te nemen. De gewraakte reactie kwam er kennelijk op neer dat hij de recente overvallen in de stad bagatelliseert en “dat ‘ze’ Jacobs zelf maar eens thuis moeten overvallen.” Dat is “een uitnodiging tot geweld,” constateert de burgemeester. Hij voelt zich daardoor “echt bedreigd” en doet aangifte.
En passant wordt duidelijk dat Jacobs al eerder een reactie bij het ED heeft laten weghalen omdat hij zich ‘gegriefd’ voelde door ‘aantijgingen’.
Nu voelen overheden zich vandaag de dag nogal snel bedreigd. Ook niet verwonderlijk. Diezelfde overheid probeert ons allemaal bang te maken. Voor terroristen, voor rampen, voor armoede. Bewaking krijgen is onderhand een statussymbool. Af en toe laten weten dat je bedreigd wordt, past dus keurig in dit beleid. Maar laat ik niet te ver op deze zaak ingaan en het houden bij de samenvatting: je moet niet de boodschapper onthoofden.
Overigens is het opvallend dat Omroep Brabant datzelfde nieuws al twee dagen eerder had.Zoals onder meer Marijn elders op dit weblog heeft gemeld.
Want ons onvolprezen Helmonds, pardon: Eindhovens Dagblad blijft leuk: Op de tegenoverliggende pagina meldt de krant vandaag dat Helmond een fijnstofcentrum krijgt. De actie van Jacobs is inderdaad wel heel fijn stof. Misschien iets voor de stofkam…

Was getekend,

Deze bedrijven maken de weblog mede mogelijk.
2reacties

‘Religie: meer onheil dan voorspoed’

Stichting SEM debatten in Helmond Hoe zijn jouw manieren?

Geloof is van alle tijden. Toch is er de laatste 1600 jaar in de wereld maar weinig veranderd op religieus gebied. In Helmond is het Christendom altijd de belangrijkste godsdienst geweest. Sinds de jaren 60 en 70 heeft de Islam daar verandering in gebracht: het Christendom is niet hier meer de enige ‘grote’ godsdienst.

Op welke manier hebben 2000 jaar oude religies invloed op de samenleving van nu? Gelden de waarden en normen van toen ook voor deze tijd? Waarom wordt religie zo absoluut beleefd? Daarover gaat het vierde debat in de reeks ‘Hoe zijn jouw manieren?’, komende zaterdag in het Filmhuis.

Mensen maken veel ruzie in naam van God, Allah en Jaweh – van felle debatten tot complete oorlogen. Toch hebben Christendom, Islam en Jodendom dezelfde oorsprong. Waar komen die tegenstellingen dan vandaan? Zijn er zo veel verschillen dat er geen plaats is voor een eerlijke dialoog?

SEM vindt dat die ruimte er moet zijn en organiseert daarom deze workshop over religie en identiteit. Jaap Zwart, Nienke Muurling en Pien Bos geven vorm aan het debat.

Jaap Zwart heeft als toegepaste antropoloog gewerkt in het onderwijs en bij verschillende organisaties. Hij was onder meer directeur van het trainingscentrum van de Wereldomroep. Door zijn vele reizen heeft hij kennis opgedaan over de rol van religie in de ontwikkeling van landen en van achtergestelde groepen.

Nienke Muurling werkt bij de vakgroep Culturele Antropologie van de Universiteit van Amsterdam. Ze doet onderzoek naar Malinese huwelijkspraktijken en migratie en is gespecialiseerd in gender (man-vrouw verhoudingen) en Islam.

Pien Bos doceert Ontwikkelingsstudies aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Zij doet onderzoek naar adoptie in India en is gespecialiseerd in Hindoeïsme, gender en adoptie.

‘Hoe zijn jouw manieren?’ deel 4: Religie en identiteit.
Zaterdag 7 februari, 16:00 tot 18:30 uur in Filmhuis Helmond, Frans Joseph van Thielpark 6.

Stichting SEM Helmond

Meer informatie op www.stichtingsem.nl en bij de inleiding van de 7 workshops.
Contact: [email protected]

Naw en Vruuger XCIII

https://www.deweblogvanhelmond.nl/wp-content/uploads/2023/03/molenstraat61-Helmond.jpgNaw een stukje Molenstraat in de richting van de Burgemeester van Houtlaan. Rechts ligt het begin/eind van de Korenbloemstraat en links (direct achter de struiken) de Deurneseweg. Vruuger (1961) waren dat deel van de Deurneseweg (het verlengde van de Kasteel Traverse) en de struiken er niet: er stonden huizen.

3reacties

WilHelmonds update

Helmond, het Helmonds Volkslied, WilHelmondsNa een geslaagde lancering lééft het WilHelmonds! Dat weten wij, Helmond en zeker de muzikanten weten dat. Belangrijk, want die musici zorgen voor de muziek (waar het WilHelmonds om draait!). Achter de schermen is het team van WilHelmonds druk bezig. Hieronder wat nieuws van het front.

de HelMondriaan Helmond

Allereerst het feit dat sinds de lancering zich 3 Helmonders spontaan bij ons hebben aangemeld om mee te helpen. Het team dat WilHelmonds organiseert groeit dus.
Met enige regelmaat krijgen we ook losse ideeën en voorstellen toegespeeld. Ontzettend leuk dat de Helmonders zo meedenken! Wat te denken van de volgende voorbeelden.
Bart Kuipers benaderde ons zondagmiddag omdat hij een extra prijs ter beschikking stelt. Speciaal voor WilHelmonds maakt hij een schilderij ter grootte van 60 bij 60 cm, “de HelMondriaan”. Bart wil deze prijs uitreiken aan een deelnemer die het volgens hém verdient, het is tenslotte zijn werk. Dat zal niet de finalewinnaar zijn, de winnaar wordt immers al rijkelijk beloond. Welke criteria hij gaat gebruiken, laat hij ruim voor de live rondes weten.
Een ander voorbeeld zijn de sponsortips die enkele Helmonders ons gaven. De eerste gesprekken naar aanleiding daarvan vonden inmiddels plaats. “Looking good!” was de reactie van onze sponsorgroep naderhand. Dergelijke tips zijn super, want ook de sponsors maken het WilHelmonds tot wat het moet zijn.

Verder kregen we enkele keren de vraag of wij iemand wisten die een songtekst muzikaal zou willen begeleiden. Heb jij ook een dergelijke oproep, plaats die dan hieronder bij de reacties. Wellicht vindt je op die wijze de benodigde muzikanten of tekstschrijvers of … voor deze wedstrijd. Zo kunnen er mooie muzikale Helmondse huwelijken ontstaan.
Voor bands die willen gaan meedoen is het goed om te weten dat we jullie nummers op volgorde van aanmelding plaatsen. Want vanaf 2 april staan alle nummers in de WilHelmonds-jukebox en de bijbehorende poll (waarop Helmond kan stemmen). Snellere inzenders staan dus hoger in de jukebox en de poll. Ons advies: is je nummer nog niet gereed, maar weet je al dat je gaat meedoen, meld je dan alvast aan. Zie het reglement voor de benodigde informatie bij inschrijving.

Tenslotte, qua aandacht in de media mogen we zeker niet klagen. En dat zal voorlopig niet veranderen. Want vanaf komende zondag plaatst weekblad het Zondagsnieuws telkens een artikel over een ingezonden WilHelmonds-nummer. Goede promotie voor WilHelmonds én voor de betreffende muzikanten.Zoals je wellicht al zag, besteedt weekblad De Loop vrijwel wekelijks aandacht aan WilHelmonds middels achtergrondartikelen en WilHelmonds-nieuwtjes. In de uitgave die morgen in de brievenbus ligt (kijk hier (pdf) alvast voor de digitale versie) zijn de ridders uit de WilHelmonds-video aan het woord.

Tot zover, deze WilHelmonds update. We houden jullie op de hoogte!

5reacties

Carat plaatst beelden in alle wijken

Helmond-Oost en Mierlo-Hout krijgen een standbeeld van de stichting Carat. De stichting heeft alle Helmondse wijken opgeroepen om een voorstel te doen voor een kunstwerk in de wijk. Oost en ’t Hout zijn de eerste 2 die reageerden.
Ondernemersstichting Carat stelt 25.000 euro per wijk beschikbaar om een beeld te laten maken en plaatsen. Het nieuwe kunstwerk moet zo breed mogelijk door de wijk gedragen worden, iets zeggen over de wijk en als het even kan gemaakt worden door een kunstenaar uit de wijk.

0492-paviljoen van Carat in Helmond

Het project gaat 5 jaar lopen. Met elk jaar 2 wijken, hebben na die periode alle 10 de wijken een nieuw kunstwerk. Dit alles onder het motto ‘Carat houdt Helmond bij elkaar’. Dat blijkt dan uit het oprichten van een zuiltje of ander merkteken bij elk kunstwerk om het te markeren als onderdeel van een stadsbreed project.Het laatste grote project van Carat is het 0492-paviljoen op de Markt.
Jan van der Velden van Carat motiveert de keuze voor dit project als volgt: "Op zoek naar een nieuw project waren we het er al snel over eens dat we eens buiten het centrum en de Oranjebuurt / Warande moesten kijken. Vandaar dat we op het idee kwamen iets voor alle Helmondse wijken te gaan doen."
Carat heeft voor het invullen van het project contact opgenomen met alle Helmondse wijkraden. Die mogen zelf de volgorde per wijk vaststellen. De 2 uitgekozen wijken kunnen dan op zoek gaan naar een kunstenaar, een markante plek en een bijpassend ontwerp.

36reacties

Wat zijn de eerste 2 woorden?


Helmond
Op de foto zie je een deel van een zuil.
De vraag in de volledige versie:
Wat zijn de eerste 2 woorden die bovenaan deze zuil staan?


Tussenstand:
3 punten: Els
1 punten: Anita*én Hans én wilma

Een * betekent dat die persoon dit kwartaal 2 vrijkaartjes won voor een voorstelling in ’t Speelhuis.
2reacties

Rieter: van raadslid tot filmster!

Column Michael Rieter Helder Helmond

Ja, u leest het goed. Van raadslid tot filmster! En dat geldt dan niet alleen voor mij maar voor de hele raad. Hoezo, vraagt u zich nu misschien af? Ik zal het proberen helder te maken voor u. Wie wel eens een avondje raadsvergadering heeft gedaan – en wie heeft dat niet in Helmond! – die zit als publiek naar de ruggen van ons aller gerespecteerde raadsleden te kijken. Nou ja, die in de voorste rijen zitten wel eens gedraaid in hun bankjes, geïnteresseerd naar hen die achter hen zitten, te kijken. En dán zie je als belangstellende toeschouwer een glimp van wellicht uw favoriete volksvertegenwoordiger. Maar de meeste tijd zit je toch naar de ruggen van de sprekende raad te kijken; komt daar het woord ruggespraak vandaan? Nee, maar toch.
Er gaat echter verandering in komen. In al haar wijsheid zal de raad eerdaags besluiten om de opstelling van de raadszaal aan te passen. En wel zodanig dat deze het meeste zal lijken op de bekende lagerhuisopstelling van o.a. de TV. Twee of drie rijen links en twee of drie rijen rechts, tegenover elkaar, zodat raadsleden elkaar in het gezicht kunnen aanspreken. Maar bovenal dat het publiek niet meer naar de ruggen hoeft te kijken. Verder zal de zogenaamde interruptie-microfoon meer gebruikt gaan worden waarmee het politieke debat nog meer verlevendigd gaat worden. En of dat nog niet genoeg is, komen er ook nog eens grote beeldschermen waarop het sprekende raadslid automatisch te zien zal zijn. Politiek en publiek komen dan nog dichter bij elkaar te staan. En dat is dan het toetje van de volksvertegenwoordigende rol van uw raadslid die náást in de straat, wijk of stad, óók op scherm in ons aller Helmonds huis van de democratie te zien zal zijn. Aan dit alles hangt natuurlijk een prijskaartje. Het kost dan wel iets maar dan heb je ook wat!
En voor al die hoofd- en bijrollen hoeft u straks niet eens meer massaal naar Boscotondo te komen. Want er wordt ook gespeeld met de gedachte om de hele raadsvergadering als complete voorstelling live naar uw huiskamer uit te stralen. Wie wordt straks het knapste raadslid? Wie wordt het best discussierende raadslid? Als een echte Helmondse soap zijn raadsleden daarmee verworden tot filmsterren. De walk of fame ontbreekt nog. Of moet die komen op het binnenplein van Boscotondo? Ziet u ze al lopen over een rode loper naar de raadsvergadering toe? Mijn handtekening mag u hebben.

Michael Rieter
FractievoorzitterHelder Helmond

8reacties

Gewelddadige berovingen uitgaansgebied

embleem van de politie, politielogo, in Helmond

Vannacht zijn er in het uitgaansgebied 4 mensen slachtoffer geworden van 3 gewelddadige berovingen.
De politie vermoedt dat een groep Antillianen verantwoordelijk is voor deze berovingen. Samen met burgemeester Jacobs neemt de politie de zaak hoog op. Zij zijn uiterst geschokt door deze gebeurtenissen en hebben direct een onderzoeksteam van 20 rechercheurs op de zaak gezet. Tevens beraden de politie en het bestuur van de gemeente Helmond zich over het effect van deze gebeurtenis en het toezicht in dit uitgaansgebied.

Vanavond omstreeks 18.30 uur heeft de politie in een woning in Helmond een 20-jarige man uit Heerenveen aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de gewelddadige beroving op de Heistraat. De politie verwacht vanavond nog meerdere aanhoudingen te verrichten.

3 Berovingen in 1 nacht

  • Een 20-jarige Helmonder was vannacht rond 0.45 uur het eerste slachtoffer van de groep Antillianen. Op de Marktstraat werd hij van zijn fiets beroofd. Voor een café moest hij afstappen en werd daar op zijn oor geslagen. Hij wist te ontkomen en liet zijn fiets achter waarmee de dader er vervolgens vandoor ging.
  • Nog geen kwartier later werd rond 1.00 uur een 21-jarige man uit Beek en Donk op de Kasteellaan beroofd van zijn portemonnee. Net voorbij de brug, in de richting van de Kasteellaan, werd hij van zijn fiets getrokken en door 3 personen in zijn gezicht geschopt en geslagen. Het drietal doorzocht vervolgens de kleding van het slachtoffer en rende weg. Toen de man zijn zakken controleerde bleek hij zijn portemonnee te missen.
  • Omstreeks 3.00 uur sloeg de groep toe op de Heistraat. Daar werd een Helmonds stel (een 21-jarige man en zijn 18-jarige vriendin) beroofd van hun fietsen. De Helmondse werd geslagen en de man zwaar mishandeld. De daders gingen er vandoor met beide fietsen. De Helmonder is in zorgwekkende toestand vervoerd naar het ziekenhuis. Daar is hij met ernstig hersenletsel opgenomen.

De politie vraagt getuigen zich te melden. Zij kunnen contact opnemen via telefoonnummer 0900-8844. Anoniem kan ook via 0800-7000.

UPDATE Om 17.00 uur (26 januari) kregen we onderstaande aanvulling:

De politie heeft 4 mannen aangehouden die vermoedelijk verantwoordelijk zijn voor bovenstaande  gewelddadige berovingen
Zoals gemeld werd zondagavond rond 18.30 de eerste opgepakt. Later die avond omstreeks 22.30 uur werden 3 mannen in een woning in Tilburg aangehouden. Het betreft een 20-jarige man uit Tilburg en 2 mannen van 18 en 20 jaar zonder vaste woon- of verblijfplaats. Alle 4 verdachten zijn in verzekering gesteld voor verder onderzoek en worden woensdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.
De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit. Momenteel onderzoekt het rechercheteam de zaak door middel van buurtonderzoek (horen van getuigen) en het horen van de verdachten.

‘Ik verstoa oe nie, wa zidde gaai?’

Stichting SEM debatten in Helmond Hoe zijn jouw manieren?

“Het Helmonds kenmerkt zich door felle, schelle en harde klanken gecombineerd met het uitrekken van klinkers. Het Helmonds wordt vaak gezien als de taal van het volk: het is ruw, grof en hard. Nog maar een klein deel van Helmond spreekt het Helmonds. Omdat steeds meer mensen van buitenaf in de stad komen wonen, hetgeen onvermijdelijk zijn effect zal hebben.”
Bron: Wikipedia

Veel Helmonders staan niet meer in contact met elkaar. Op straat groeten we elkaar niet meer, laat staan dat we een praatje maken. Komt dit door de taal? Daarover gaat de derde workshop uit de reeks ‘Hoe zijn jouw manieren?’, zaterdag vanaf 16:00 uur in het Filmhuis.

Wat zegt taal over Helmonders? Er worden veel talen gesproken in de stad, omdat er mensen wonen met verschillende etnische achtergronden. Hoe komen die mensen met elkaar in contact? Soms spreken we dezelfde taal, soms gebruiken we onze handen en voeten om iets duidelijk te maken.

Vincent de Rooij, universitair docent Sociologie en Antropologie van de Universiteit van Amsterdam, verzorgt deze workshop. Hij is gespecialiseerd in taal als sociaal en cultureel verschijnsel. De laatste jaren houdt hij zich bezig met nieuwe vormen van het Nederlands, zoals de straattaal van jongeren, en met beeldvorming rond ’taalvarianten’. “Als ik een meisje hoor met een Goois accent, heb ik direct een bepaald beeld van haar”, gaf hij vorige week als voorbeeld. Hoe zit dat in Helmond? Denken wij anders over iemand die ‘algemeen beschaafd’ Nederlands praat, of Helmonds, of met een Marokkaans accent? Deze week gaan we daar verder op in.

‘Hoe zijn jouw manieren?’ deel 3: Taal en identiteit.
Zaterdag 31 januari, 16:00 tot 18:30 uur in Filmhuis Helmond, Frans Joseph van Thielpark 6.

Stichting SEM Helmond

Meer informatie op www.stichtingsem.nl en bij de inleiding van de 7 workshops.
Contact: [email protected]

1reactie

Naw en Vruuger XCII

Helmond van vroegerHotel Bruxelles  HelmondNaar aanleiding van deze oproep schoof deze Naw en Vruuger wat naar voren. Als er een deel van Helmond aan verandering onderhevig is geweest, het bleek al eerder, dan is dat het stationsgebied. En de toekomst heeft nog meer in petto. Naw zie je het Kantongerecht met rechts het appartementencomplex Residentie Binderen. Naw gelegen aan de Weg op den Heuvel.Vruuger (rond 1970) zie je hetzelfde Kantongerecht, toen gelegen aan de 2e Groenstraat. Rechts Hotel Bruxelles dat begin 80er jaren ten prooi viel aan de slopershamer.

8reacties

Overlast in Mierlo-Hout

criminaliteit in Helmond

De bewoners van Mierlo-Hout kunnen met elkaar in debat gaan over de leefbaarheid in hun wijk. Op donderdagavond 29 januari organiseert de gemeente Helmond een discussie daarover in de Geseldonk. Deze staat onder leiding van een onafhankelijke gespreksleider, de cabaretier enzovoort Joop Vos uit Stiphout.

Wethouder Jos Boetzkes had beloofd deze discussie te organiseren en komt die belofte hiermee na: "Wij hebben gekozen voor een discussieavond in de vorm van een 'lagerhuisdebat," zegt de wethouder. "Hiermee willen we een stap te zetten in het tot stand komen van een dialoog tussen diverse bevolkings- en leeftijdsgroepen in de wijk."
De wethouder vindt dat de sleutel voor veel oplossingen ligt in het met elkaar in gesprek gaan. Hij wil een positieve bijdrage leveren aan een goed leefbaar Mierlo-Hout.
De toezegging voor meer overleg met de bewoners kwam na klachten van omwonenden over overlast van hangjongeren in de zo geheten Houtwijk vorig jaar september/oktober. Daarnaast spelen in de wijk veel zaken: (kleine) criminaliteit, brandstichting, sloop en nieuwbouw, ingrijpende verkeersplannen, toenemende drukte op de wegen en natuurlijk de nooit eindigende soap rond de voetbalclubs Klein Arsenal en Haagse Boys en andere sportperikelen.
De avond is bedoeld voor alle (groepen van) wijkbewoners, jong en oud. Maar je hoeft natuurlijk niet tot volgende week donderdag te wachten. Bij de weblog kun je hieronder nu al in discussie gaan!

55reacties

2 Vragen met een extra prijs


Helmond
Waar staat de villa waartoe deze entree behoort?

(je antwoord dient zowel de straatnaam als het huisnummer te bevatten,
de notatie zoals in dit voorbeeld: Doctor Dreeslaan 22)

Wat is de oorspronkelijke naam van die villa?
(zoals altijd dient je antwoord in de juiste spelling
en hoofdletteraanduiding gegeven te worden)

Zoals je hierboven waarschijnlijk al zag, stellen we vandaag 2 vragen over de foto. Geef jij het juiste antwoord op de eerste vraag, dan levert je dat 1 punt op in de tussenstand. Het juiste antwoord op de tweede vraag levert je ook 1 punt op PLUS een erg toepasselijke extra prijs. Want weet je dat antwoord, dan is die extra prijs ook aan jou goed besteed.
Om het niet te gemakkelijk te maken, mag iedere deelnemer vandaag (woensdag 21 januari) in totaal maximaal 5 antwoorden geven. Bijvoorbeeld: 1 antwoord op de eerste vraag en 4 op de tweede vraag. Elk antwoord vandaag (tot 24.00 uur dus) na je vijfde antwoord is ongeldig. Morgen geldt deze restrictie niet meer.
Donderdag (morgen dus) is de eerste keer dat De weblog van Helmond iets gaat zeggen over de gegeven antwoorden.


Tussenstand:
1 punt: Anita*én Hans én Els

Een * betekent dat die persoon deze ronde 2 vrijkaartjes won voor een voorstelling in ’t Speelhuis.
6reacties

Handige info voor muzikanten

Helmond, het Helmonds Volkslied, WilHelmonds

Vanaf 16 januari kunnen alle muzikanten hun stukken inzenden om mee te dingen naar de titel WilHelmonds, hét Helmondse lied. De sluitingsdatum voor inzending is zaterdag 25 april 2009 <inschrijving is dus verlengd>. Alle inzendingen komen op www.wilhelmonds.nl te staan, waar tussen 1 en 15 mei 2009 <data gewijzigd> kan worden gestemd op het beste nummer. Iedere bezoeker kan één stem uitbrengen. Na deze internetstemronde gaat er een aantal artiesten (afhankelijk van het aantal inzendingen) door naar de live voorronde op vrijdag 29 mei <datum gewijzigd>. Op vrijdag 12 juni is de grote finale.

Wat kun je winnen?

  • Professionele studiotijd
  • Een single met het WilHelmonds en twee eigen nummers
  • Minimaal twee keer per dag airplay op Stadsradio Helmond voor een jaar
  • Geldprijzen voor de eerste, tweede en derde plaats
  • Het nummer eeuwig afspeelbaar op elke pagina van De weblog van Helmond (6 duizend bezoekers per maand)
  • Een optreden op Festival Impact
  • Drie optredens in cafés en/of Helmondse evenementen.
  • Goede promotie voor de band of artiest
  • Eeuwige Helmondse roem: Jij hebt hét Helmondse lied geschreven!
  • Een flink aantal andere prijzen, die we later bekend maken

Waar moet het nummer aan voldoen?

  • Het lied moet een Helmondgevoel weergeven
  • Elk muziekgenre is toegestaan
  • Het hoeft geen nieuw nummer te zijn: ook een bestaand nummer kan het WilHelmonds worden
  • Het lied mag niet beledigend zijn
  • De inzending dient een Mp3-bestand van maximaal 5 Mb te zijn
  • De inzending moet geschikt zijn voor live-performance door de inzender
  • De tekst moet in het Helmonds, Nederlands of Engels geschreven zijn
  • De inzending wordt door de jury beoordeeld op Helmondgevoel, creativiteit, originaliteit, sfeer en het technische aspect van de muziek

Overige Spelregels

  • De inzender kan een afbeelding krijgen bij zijn lied op de site. Deze afbeelding, een .jpg van maximaal 132 bij 132 pixels, moet de inzender zelf meesturen bij inzending van het lied.
  • Om technische redenen mogen de naam van de inzender en de titel van het lied samen bestaan uit maximaal 30 tekens (waarbij spaties ook tekens zijn).
  • Maak je een cover van een bestaand nummer, dan is de eventuele afdracht van Buma-rechten voor het afspelen op de website voor rekening van de inzender.
  • De stemmen van de eerste internetronde tellen niet mee voor live-rondes en de finale.
  • De jury van de live-rondes bestaat uit het aanwezige publiek en vier deskundige juryleden. Bij de finale bestaat de jury uit het aanwezige publiek, vier deskundige juryleden en een nieuwe internetronde.
  • Heeft de inzender een website dan verwachten wij dat de inzender het WilHelmonds-logo met een link op je site plaatst. Goed voor WilHelmonds, goed voor de inzender in verband met de internetstemronde.
  • Elke inzender mag met maximaal drie nummers meedoen. Slechts één daarvan kan doorgaan naar de live-rondes. De internetstemming bepaalt welk nummer dat is.

Vermeld bij inzending de volgende gegevens:

  • Je naam en/of de naam van je band
  • De titel van het lied
  • Hoe moet het geheel genoemd worden in de WilHelmonds-jukebox en de WilHelmonds-poll, de naam van de inzender en de titel van hetlied samen mogen bestaan uit maximaal 30 tekens (waarbij spaties ook tekenszijn)
  • Je website of MySpace of Hyves
  • Je postadres
  • Je mailadres
  • Je telefoonnummer
  • Je beschikbaarheid op vrijdagavond 22 en 29 mei

Inzendingen sturen naar:

Nog vragen?

Mocht je over dit reglement vragen of opmerkingen hebben dan kun je die hieronder plaatsen. Wij zullen binnen een dag reageren.

1reactie

GGG, Cadeautjes uitpakken

  GGG Helmond

Frans (1 van onze collega’s) zat bijna de hele week na Sinterklaas én een dag of 4 na de kerst te zeuren. Hij vond het geen stijl dat hij geen enkele surprise van zijn collega’s had gekregen. Zeker gezien zijn nog grotere behulpzaamheid dan het voorgaande jaar, had hij op zeker een paar mooie cadeaus verwacht. Want voor hem is er geen groter genot dan het uitpakken van cadeautjes.Hij vertelde ons dat nu al zo vaak, dat wij het nog onthielden ook.
Eerlijk toegegeven: zijn behulpzaamheid is prijzenswaardig. Omdat Frans morgen jarig is zorgden wij dat hij in dit prille jaar toch nog aan zijn gerief komt.

voor de foto die we zojuist van zijn kantoor maakten. 
.

Pst: Wees niet bang dat Frans dit bericht te vroeg (= voor zijn verjaardag) ziet: vandaag is hij vrij en thuis heeft hij (zoals de meesten van ons) geen internet.

3reacties

Van Mullekom: Voetbal in Brandevoort!

Column Theo van Mullekom Helmond AktiefNadat het college in de afgelopen jaren niet tot echte daden is gekomen in het dossier Helmond Sport, lijkt nu ook het dossier “voetbal in Brandevoort” voorlopig tot stilstand te zijn gekomen. Dat is erg jammer.

Vooraf even wat geschiedenis. Na de eeuwwisseling werd ik enkele maanden voor zijn overlijden door Harrie van den Eventuin gevraagd het voorzittersstokje van hem over te nemen bij Klein Arsenal. Zoals bekend heb ik dat gedaan. Klein Arsenal moest haar twee velden op wat nu Suytkade heet, inleveren. Op een correcte manier heeft Klein Arsenal haar accommodatie opgegeven. Lees verder »

9reacties

"Wat een geweldig feest!" aldus Femke

Helmond, het Helmonds Volkslied, WilHelmondsFemke Verhees (lid van het WilHelmonds-team) zegt over de lanceringavond van WilHelmonds:
“Ik wil iedereen bedanken voor een supergeslaagde kick-off van ons project! Wat een geweldig feest was dat vrijdagavond en -nacht, en wat gaaf om te merken dat er nu al zoveel interesse is in het WilHelmonds! Dat doet mijn PR-hart goed, haha!

De Vender van Vender's Breakfast in HelmondMijn WilHelmonds-collega’s en ik werken al ruim driekwart jaar aan de opzet van dit project en vrijdag gingen we dan écht van start.
“Dat komt helemaal goed!” was gisteravond mijn gedachte bij het zien van zoveel aanwezigen die stuk voor stuk leken te genieten. Super! De eerste inschrijvingen staan al genoteerd en we hebben zelfs al enkele nummers mogen ontvangen. Ook alle WilHelmonders stonden echt te genieten. Jullie begrijpen dat onze after party, bij een WilHelmonder thuis, niet stuk kon.
Special thanks voor alle bands die zo vriendelijk waren de avond muzikaal in te vullen, voor Marlon voor de presentatie, voor wethouder Bethlehem en de  gemeente Helmond en de provincie Noord-Brabant voor het toekennen van de subsidie, voor SLG licht & geluid, voor alle sponsors, voor de fotografen & alle anderen die meehielpen en last but not least, voor het publiek!! Want zonder jullie stonden wij alleen.

Check hier alle foto’s van de avond. We hebben er 82 geselecteerd en dat zijn er 32 meer dan we vooraf hadden afgesproken. Want de fotografen van dienst (Ben van de Velden, Désirée Verkaar en Peter W) gaven ons te veel mooie foto’s. Oordeel zelf, misschien zie je jezelf nog terug!

Wil je meedoen aan het WilHelmonds? Eerdaags staat op www.wilhelmonds.nl alle benodigde info over hoe je je moet inschrijven en dan weet je ook meteen wat er te winnen valt (en dat is veel)!

Niet vergeten: vanaf 2 april kun je stemmen op de ingezonden nummers op deze site. Zorg dat je JOUW stem laat gelden zodat JOUW favoriete Helmondnummer wint! In mei zijn de live rondes, tot die tijd staan op deze website regelmatig de laatste nieuwtjes.”

4reacties

Ook altijd druk, druk, druk?

Stichting SEM debatten in Helmond Hoe zijn jouw manieren?

“Nee sorry, ik heb geen tijd. Ik ga naar de stad, ik moet nieuwe kleren hebben… Daarna? Nee, dan ga ik uit eten… Nee vanavond ook niet, ik ga uit met vrienden, een filmpje pakken en daarna naar het Havenplein…”

Komt jou dit bekend voor? Heb jij ook geen tijd? Altijd druk, druk, druk?

Hoewel we meer vrije tijd hebben dan ooit, lijkt het wel alsof Helmonders geen tijd meer voor elkaar hebben. Wat doe je dán in al die tijd? Van hot naar her vliegen om maar niets te missen. Het één is nog niet afgelopen of je bent alweer bezig met het volgende. ’s avonds snel een hapje eten en daar gaan we weer. We willen meer, veel meer. Turbo consumptie noemt men dat. Geen wonder dat jij je buurman niet kent!

Heb jij ook zo’n druk bestaan of doe je het rustig aan? Hoe ziet jouw leven eruit? Hoe ga jij om met je geld, je vrije tijd? Dat willen we graag weten. Vertel je verhaal aan je buurman.

SEM organiseert aanstaande zaterdag de tweede bijeenkomst over ‘hoe zijn jouw manieren’, een serie van zeven workshops over ‘de’ Helmondse identiteit. Antropoloog Huub de Jonge zal deze bijeenkomst begeleiden. Hij is vooral geïnteresseerd in de relatie tussen cultuur en economie, levensstijl en identiteit, ondernemerschap en etniciteit.

Hoe zijn jouw manieren: zaterdag 24 januari 2009, 16:00 – 18:30 in Filmhuis Helmond, Frans Joseph van Thielpark 6.
Meer informatie op www.stichtingsem.nl en bij de inleiding van de 7 workshops.
Contact: [email protected]

8reacties

Naw en Vruuger XCI

Naw zie je een modezaak. Zomers verkoopt ijssalon Gelato Fresco daar echt Italiaans ijs. Dat ijs wordt gemaakt door een familie die daarvoor elk jaar vanuit Italië naar Helmond komt. Bij het opwaarderen van de Koninginnewallen is dit “blok” een sta in de weg, maar om het weg te kopen zou veel te duur zijn.
Vruuger (1961) stond er op ongeveer die plek ook al zo’n blok. Dat was een onderverdeelstation en urinoir. Links zie je nog een stukje winkel van Adams (Naw zit Rob Haver daar). Links midden de Prinzen & van Glabbeck schoorsteen. Rechts op de lege plek kwamen in 1962/1963 o.a. ijssalon Cortina, het Meyhuis (met daarin de VVV) en de automatiek van S & S. Daarvoor stond er de boerderij van Swinkels die in de laatste jaren verbouwd was tot kleine woningen.