Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 117045 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

2reacties

Nieuw hoofdstuk in zaak Easy Life

De Autoriteit Financiële Markten (AFM), De Nederlandsche Bank (DNB) en het Openbaar Ministerie (OM) moeten zich morgen bij de rechter verweren tegen beschuldigingen van de beleggers in het Helmondse beleggingsbedrijf  Easy Life. De groep beleggers is boos. Ze zeggen dat de 3 instanties nalatig zijn geweest omdat er niet werd gewaarschuwd terwijl lang duidelijk was dat hun inleg niet werd geïnvesteerd.
Voor wie het een beetje kwijt is, dit overzicht van de gebeurtenissen tot dusver:

  • 5 december 2005: de AFM ontvangt de eerste melding van verontruste beleggers over Easy Life.
  • mei 2006: bij de AFM is duidelijk dat van 685.000 euro die is ingelegd in Easy Life nog geen enkele Amerikaanse levensverzekering is gekocht.
  • 27 februari 2007: de AFM doet aangifte tegen Easy Life omdat niet is voldaan aan de prospectusverplichting, de handel gaat door.
  • 2 september 2008: de politie valt binnen bij de kantoren van Easy Life, 4 (ex-)directeuren worden aangehouden op verdenking van miljoenenfraude. Van 42,5 miljoen inleg van 500 beleggers werd maar 9 miljoen euro geïnvesteerd.
  • 12 september 2008: de AFM legt een boete op aan het bemiddelingskantoor dat effecten Easy Life verkocht. De vergunning wordt ingetrokken.
  • 14 oktober 2008: Easy Life wordt failliet verklaard.
  • 21 januari 2010: de hoofdverdachte directeuren John W. en Frans O. komen vrij uit voorarrest omdat hun strafzaak maar niet wil opschieten.
  • 2 april 2012: Een grote groep gedupeerde beleggers daagt AFM, DNB en OM wegens nalatigheid.
  • 26 april 2012: Vier directeuren van Easy Life worden veroordeeld voor oplichting en deelname aan een criminele organisatie. Anders dan aan de plusminus 500 beleggers was beloofd, werd maar een klein deel van 42 miljoen euro inleg geïnvesteerd. Aan de beleggers werd niet verteld dat van hun geld huizen, bedrijfspanden en dure auto’s werden gekocht. “De verdachten hebben de schijn van succesvol handelen gewekt. Een groot deel van de inleg werd echter gebruikt om hun luxueuze levensstijl te betalen. Er was sprake van een piramidespel. Easy Life was een criminele organisatie”, aldus de rechter. John W. en Frans O. krijgen ieder 4,5 jaar celstraf, 2 medeverdachten Frits R. en Henk van de V. kregen respectievelijk 1 en 2 jaar gevangenisstraf. Alle 4 gaan in hoger beroep.
  • 3 december 2013: De rechtbank in Amsterdam behandelt zaak van de beleggers tegen AFM, DNB en OM.
Deze bedrijven maken de weblog mede mogelijk.
9reacties

Ramkraak tankstation bij Bureau Brabant

Op vrijdag 8 november 2013 wordt er heel vroeg in de ochtend een ramkraak gepleegd op het Shell tankstation aan de Mierloseweg. De eigenaar wordt gebeld door de alarmcentrale en treft een ravage aan als hij gaat kijken. Een auto heeft met een enorme knal de hele voorpui van de winkel aan diggelen geramd. Er zijn 3 verdachten in deze zaak en die staan allemaal op beeld. In deze uitzending laten we de hele ramkraak zien. Wie (her)kent een van de verdachten?
Vanavond is dat 1 van de onderwerpen bij opsporingsprogramma Bureau Brabant op Omroep Brabant. Om 18.15 uur begint de uitzending, dat programma wordt ieder uur herhaald tot dinsdag 17.15 uur

10reacties

De TextielBaron: Boter op het hoofd

De TextielBaron“Dus we doen het?” De vraag doet een ijzige stilte vallen op deze late avond aan de Weg op den Heuvel. Op de achtergrond tikt een klok zachtjes richting middernacht en de centrale verwarming doet de lamellen die erboven hangen licht bewegen. Het is buiten donker en het kantoor, bevolkt door het college, is de enige ruimte waar nog licht brandt op ’t Cour.
Het college, zonder Tielemans’ vriend Jan van den Heuvel, heeft zojuist een pijnlijk besluit genomen. Peter Tielemans moet nu echt door het slijk. Al was het maar om de afgrijselijke krijtstreeppakken van de inmiddels oud-wethouder, want die werken op de zenuwen van Frans Stienen. Margreet de Leeuw vindt dat wel meevallen; krijtstreep is toch modern? “Nee Margreet”, foetert Frans, “als ik ’s avonds mijn ogen dichtdoe, dan zie ik alleen maar krijtstrepen. Ik trek dat niet langer.”
Lees verder »

22reacties

Nieuw Helmonds nieuws december 2013

Alleen het nieuwe Helmonds nieuws publiceren wij hier, voor het andere nieuws kijk je bij de krantTot 12 januari is er geen Nieuw Helmonds nieuws.
Dat wil zeggen, dan wordt deze nieuwsrubriek niet aangevuld omdat de redactie zo nodig op vakantie moest. Dat betekent natuurlijk niet dat er dan geen nieuws is. Als je wilt kun je (net als vorig jaar) dat Helmonds nieuws zelf in de reacties hieronder of bij de betreffende topics plaatsen.
Vanzelfsprekend lopen vaste items als de columns en kennisquiz op de weblog gewoon door. En wil je als gastblogger nu of later een opiniërend stuk over een Helmonds onderwerp schrijven (max. 400 woorden), mail dat naar [email protected]. Dat onderwerp mag nog niet op onze voorpagina staan, want dan kun je je mening in de reacties daarbij zetten.

Let op:
De techniek verplicht helaas om voortaan bij je reacties in ’t betreffende hokje een mailadres te typen. Andere bezoekers zien dat mailadres niet.

Zaterdag 7 december:
 De oplage van de Stadsgids is met 56% gedaald
Vanavond Thomas Pieters in finale Grote Prijs in Paradiso

Vrijdag 6 december:
 Optie1 (het vroegere Take-it) maakt een doorstart
• Berovers bejaarde vrouw langer in voorarrest

Donderdag 5 december:
Advocaat ontkent frauderol bij failliet makelaarskantoor
Vrachtwagenchauffeur rijdt greppel in
Inspraakprocedure Ruit loopt gewoon door
 Waar moet dé StemWijzer van Helmond over gaan?
 Nieuwe station kreeg zojuist de naam Helmond, 2 foto’s

Woensdag 4 december:
 17 Foto’s van de werkzaamheden aan het nieuwe station

Dinsdag 3 december:
 16 B&W-antwoorden nav Tielemans-publicaties over subsidies & vergoedingen
 Uitstel van de Ruit
 Man mishandelde zijn vrouw weer

Maandag 2 december:
Helmondse auto-inbrekers snel gepakt
 De gerestaureerde weversspoel is terug (met foto)
Vanaf 9 december is de nieuwe Stadsgids verkrijgbaar
Nieuw hoofdstuk in zaak Easy Life (+ een overzicht)
Ramkraak tankstation vanavond bij Bureau Brabant (update met video + foto’s)

Zondag 1 december:
 Geen treinverkeer dit weekend