Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 117045 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

8reacties

SamenLoop voor Hoop brengt € 101.405 op

Zojuist werd bekendgemaakt dat de Helmondse SamenLoop voor Hoop in totaal 101.405 euro heeft opgebracht. In 2017 bij de vierde editie van dit wandelevenement werd 55.119 euro ingezameld. Ruin 7 honderd deelnemers in 29 teams wandelden dit weekend 24 uur op en rond de atletiekbaan van sportpark Molenven in Stiphout. Daarmee haalden zij geld op voor de bestrijding van voor KWF Kankerbestrijding en het Helmondse inloophuis De Cirkel.

Deze bedrijven maken de weblog mede mogelijk.
14reacties

Fieke Boekhorst koninklijk onderscheiden

foto door de LEVGroepFieke Boekhorst is bij haar afscheid vanmiddag bij de Hockeyclub Helmond benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. De Helmondse oud hockey-international kreeg de Koninklijke Onderscheiding uitgereikt door burgemeester Elly Blanksma.
Gedurende haar hele leven heeft Fieke zich ingezet voor de hockeysport van club- tot internationaal niveau. Haar hockeycarrière begon in 1969 bij HUAC (later met HMHC gefuseerd tot HC Helmond) waarna ze op het hoogste niveau uitkwam bij EMHC, Eindhoven.Lees verder »

4reacties

Gemeenteraadsleden krijgen een witte anjer

Burgemeester Elly Blanksma heeft alle Helmondse raads- en burgerleden een witte anjer toegestuurd. Met daarbij het verzoek deze vandaag (tijdens de Nederlandse Veteranendag) of komende week te dragen als symbool van erkenning en waardering voor alle Nederlandse veteranen.
Een motie (pdf) van Helder Helmond om meer aandacht te schenken aan de veteranen werd deze maand met 36 van de 37 stemmen in de gemeenteraad aangenomen. In overleg met de Stichting Veteranen Brabant Zuid Oost wordt nu naar een passende actie gezocht. dat zou de aanleg van een ‘Witte Anjer perkje’ kunnen zijn

2reacties

Q&A over hoge winsten bij zorgaanbieders

Nathalie Peijs van de PvdA stelde 7 schriftelijke vragen aan B&W over de volgens haar onacceptabele winsten die worden gemaakt door zorgaanbieders die onze gemeente contracteerde.
Hieronder staan haar raadsvragen (Questions) voorafgegaan door haar inleiding. Zodra we de antwoorden (Answers) van het college hebben, plaatsen we die ook (zoals altijd) in zijn geheel in de reacties hieronder.Lees verder »

13reacties

Helmondse cliënten tevreden over de Wmo

Circa 95% van de cliënten met een Wmo-voorziening vindt de kwaliteit van de ondersteuning in 2018 goed. Zij gaven daarvoor een 7,8 als rapportcijfer (in 2017 was dat een 7,8). “Dit is een groot compliment voor de zorgaanbieders in onze stad,” zo laat B&W weten. 
Gemeenten zijn wettelijk verplicht jaarlijks onderzoek te doen naar de ervaringen van cliënten met een Wmo-voorziening. Uit het factsheet (pdf) van dit cliëntervaringsonderzoek blijkt verder onder meer dat de meerderheid van de cliënten positieve ervaringen heeft met de toegang tot de zorg. Het meest positief zijn zij over het onderdeel dat men zich serieus genomen voelt. In 2018 maakten 10% (= 8.916) Helmonders gebruik van 1 of meer Wmo-voorzieningen.
De Wmo is een wet in het kader van hulp en ondersteuning. Het doel van de wet is om burgers te helpen, zodat zij zo lang mogelijk zelfstandig thuis kunnen blijven wonen en deel kunnen nemen aan de maatschappij. Gemeenten zijn verantwoordelijk voor uitvoering van de Wmo.

2reacties

Auto vliegt spontaan in brand in het centrum

Ter hoogte van de ABN AMRO vloog vannacht een auto spontaan in brand. De bestuurder die slechts enkele meters van zijn huis vandaan was, kon het voertuig op de kruising van de Traverse en Zuidende in het centrum tijdig verlaten. Hij wist nog enkele kleine spullen uit de personenauto veilig te stellen.
De om 03.36 uur gealarmeerde brandweer heeft het vuur geblust, maar kon niet voorkomen dat de auto door de brand total loss is. Een bergingsbedrijf is opgeroepen om de auto op te komen halen.
Harrie Fotografie maakte de onderstaande foto’s.

3reacties

Woningoverval vannacht in Helmond Noord

Vannacht rond 01.45 uur werd er een overval op een woning aan de Paulus Potterlaan in Helmond Noord gemeld. Voor zover ons bekend raakte er niemand  gewond.
We weten op dit moment niet of er bij deze woningoverval iets is buit gemaakt. De politie is direct na de melding met diverse eenheden de wijk in gereden op zoek naar de dader(s). De politie doet verder onderzoek.
Harrie Fotografie maakte de onderstaande 5 foto’s.

In de reacties hieronder staat een update.

3reacties

Helmond als enige mbo-opleiding Wildlife management

Als enige mbo-school in Nederland krijgt Helmond een complete 3-jarige opleiding Wildlife management. Helicon start die nieuwe opleiding op Suytkade komend schooljaar met 2 klassen. Hun huidige specialisatie Wildparkmanagement wordt dan een complete opleiding Wildlife management. Voor doorstroming naar het hbo wordt samengewerkt met Hogeschool Van Hall Larenstein, de duurzaamste hogeschool van Nederland.
Steeds meer natuurgebieden staan onder druk en wilde dieren worden bedreigd in hun voortbestaan. In het (verre) buitenland maar ook in Nederland. Dieren in de natuur of in dierentuinen of asiels. Apen in Apeldoorn, zeehonden in Pieterburen, de terugkeer van de wolf in Nederland, wilde zwijnen op de Veluwe, luipaarden in Hilvarenbeek en de vos dicht bij huis. Om waardevolle natuur te kunnen behouden is kennis en passie nodig om het publiek te kunnen voorlichten, natuurbeheer uit te voeren en maatschappelijke betrokkenheid te creëren.
In deze nieuwe opleiding is onder meer aandacht voor dierverzorging, dierenbescherming, duurzaamheid en media. Ongeveer een kwart van de opleiding bestaat uit stagelopen en werken aan opdrachten bij een bedrijf.
Met Wildpark management kun je aan de slag bij bijvoorbeeld een dierentuin, opvangcentrum voor wilde dieren of natuurbeschermingsorganisatie. 
Het reclamefilmpje dat door de school werd gemaakt:

3reacties

Mogelijk vroeger slachten bij Van Rooi Meat

De Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NVWA) gaat morgen in gesprek met Van Rooi Meat over het vervroegen van de slachttijden in verband met de hitte.
Van Rooi Meat aan de Roggedijk op het industrieterrein is 1 van de grootste vleesverwerkers in Nederland. Het familiebedrijf met zo’n 1600 werknemers wil graag al om middernacht beginnen met de slacht. Nu kan dat vanaf 04.00 uur, dit is wegens de hitte al een uur eerder dan normaal. Maar nog eerder beginnen is tot nu toe niet mogelijk omdat keuringsinspecteurs vanwege hun arbeidsovereenkomst niet ’s nachts kunnen werken.
Mede-eigenaar Addy van Rooi meldde de NOS. “Hoe eerder je ’s nachts begint, des te koeler het in de hitteperiode is. We moeten doorwerken omdat de varkensstallen bij de boer anders overvol raken. Die hebben een productie waarbij er telkens jonge dieren bijkomen. Die moeten op hun beurt worden vervoerd naar de slachterij. Gebeurt dat niet, dan komen er dus steeds meer dieren in de stal. Dan wordt het daar steeds warmer, en dat is niet goed voor het dierenwelzijn.”
De Bucket Boys gingen vorig jaar naar deze varkensslachterij om te zien hoe het slachtingsproces eraan toe gaat.

79reacties

De Lightyear One uit Helmond onthuld

Het prototype van de eerste particuliere zonneauto van het Helmondse Lightyear werd zojuist onthuld. In Katwijk werd de Lightyear One, zoals het eerste model heet, voor de eerste keer aan de wereld getoond. Deze gezinsauto met zonnecellen in het dak wordt geproduceerd op de Automotive Campus. Het bedrijf liet eerder weten dat die naar verwachting in 2020 op de Nederlandse wegen gaat rijden. Lees verder »

6reacties

Uitslaande brand in de Binnenstad

Op de Jan van der Spekstraat in de Binnenstad heeft een uitslaande brand vannacht een garage in de as gelegd. De politie zegt dat er mogelijk sprake is van brandstichting. Zij gaan in de loop van de dag onderzoek doen. Verdacht is dat een kilometer verderop rond hetzelfde moment een auto in brand vloog.
Door snel optreden van de om 04.23 uur gealarmeerde brandweer sloeg het vuur niet over naar de naastgelegen woning. Na 20 minuten konden zij het sein ‘brand meester’ geven. Wel heeft die woning schade opgelopen. De bewoners waren niet thuis, buurtbewoners hebben de brand gemeld.
Onderstaande 5 foto’s werden gemaakt door Pim Verkoelen.

59reacties

Weg met de Traverse!!!

archieffoto
Weg met de Traverse!!! Maar dan ook echt helemaal weg! Dus geen viaduct. Maar ook geen tunnel. Maar al helemaal geen weg meer op maaiveld. Of dat kan? Ik weet het niet. Maar het is volgens Helder Helmond meer dan de moeite waard om dit eens serieus te onderzoeken. Voor velen is de Traverse altijd al een doorn in het oog geweest. Dat begon al in de jaren ’50 toen de plannen voor een luchtbrug (traverse) werden gesmeed. Er kwam zelfs een anti-luchtbrug-partij, onder aanvoering van Jan Overzier, die zelfs meerdere periodes zetels in de Helmondse gemeenteraad behaalde. Lees verder »

34reacties

Fietsster verongelukt, Helmonder reed door

Een meisje van 18 jaar uit Ell (Limburg) is vanochtend overleden na een aanrijding op de Brugstraat in Nederweert. Zij fietste met anderen over de weg toen er de aanrijding ontstond met een auto. De politie onderzoekt wat er precies is gebeurd.
Rond 04 uur werden de hulpdiensten waaronder een traumahelikopter gealarmeerd dat iemand gewond was geraakt bij een ongeluk in de Limburgse gemeente. De bestuurder, een man van 20 jaar uit Helmond, ging er na de aanrijding vandoor maar kon even later worden aangehouden.Lees verder »

2reacties

Een uur gratis bowlen winnen?

Wil jij met 6 vrienden/familieleden/collega’s gratis een uur bowlen bij Fletcher Wellness-Hotel Helmond op Suytkade? Dat kan, tenminste als je op Facebook de weblog leuk vindt (of daar snel aangeeft dat je onze pagina leuk vindt). Onze Facebookvrienden en -vriendinnen maken namelijk kans op een uur bowlen plus welkomstdrankje voor 7 personen.
Interesse? Ga naar dit bericht en doe mee aan onze eerste Like, Share & Win-actie. Daar kun je ook het promotiefilmpje van Myrna Goossen bekijken.

In een reactie hieronder staat een update.

32reacties

Q&A over overlast van de eikenprocessierups

Lydia van Bokhoven en Jeanne Janssen van de VVD stelden vanmiddag 4 schriftelijke vragen aan B&W over de toenemende overlast van de eikenprocessierups in Helmond.
Hieronder hun raadsvragen (Questions) voorafgegaan door hun inleiding. Zodra we de antwoorden (Answers) van B&W hebben, plaatsen we die (zoals altijd) ook in zijn geheel in de reacties hieronder.Lees verder »

20reacties

LHBTI-beleid op niet-westerse allochtonen

archieffotoDe komende jaren gaat Stichting Nese Divers zich in onze stad inzetten om seksuele diversiteit binnen de niet-westerse allochtone gemeenschap bespreekbaar te maken. Ook worden er wijkprofessionals geschoold op het herkennen van genderexpressie/–identiteit en het omgaan met transgenders. Die plannen meldde B&W onder meer weten in deze brief (pdf) aan de gemeenteraadsleden. Lees verder »

5reacties

Grote verkeerscontrole (9 foto’s)

Bij het in 2011 gesloten politiebureau aan de Steenovenweg is op dit moment een grote verkeerscontrole waarvan we via Twitter hoorden. De politie houdt die controle op de N270 in samenwerking met de belastingdienst, motoren van de Koninklijke Marechaussee en leerlingen van het Koning Willem I College uit Den Bosch.
Er werd inmiddels een (nu nog) onbekend geldbedrag geïnd en verschillende auto’s zijn in beslag genomen. Later wordt bekend gemaakt wat de controle uiteindelijk heeft opgeleverd.
Ook vorig jaar en in 2016 werden daar dergelijke controles gehouden.
Pim Verkoelen maakte de onderstaande foto’s.

In een reactie hieronder staann updates.

5reacties

Mees Kreekels tekent bij PSV

Mees Kreekels heeft vanmiddag zijn handtekening gezet onder zijn eerste contract bij PSV. De 17-jarige verdediger tekent voor 3 jaar en verbindt zich daarmee tot 2022 aan de club. Kreekels die in Helmond werd geboren, zit al vanaf zijn zevende in de jeugdopleiding, waar hij in het seizoen 2009-2010 begon in de F.
Mees Kreekels is afkomstig uit een Helmondse voetbalfamilie. Na opa Lambert en vader Bertran is (klein)zoon Mees de derde profvoetballer van de familie: “Dit is fantastisch voor iedereen. Het is mooi dat zij dit ook hebben meegemaakt.”
Voor wie het niet meer weet: zijn opa is met 78 goals nog altijd de eeuwig topscorer van Helmond Sport. Betran stond met 19 jaar in het eerste van onze club. In 1988 scoorde hij in een oefenwedstrijd tegen FC Barcelona. Op De Braak werd met 3-0 gewonnen van Barça onder leiding van Johan Cruijff.