Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 117045 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Naw en Vruuger CCXLVIII

Arie en Elly Willems van Dijk trouwden op 1 mei 1956. Kort erna kochten zij het pand op de hoek van de Heistraat en Advocaat Botsstraat. Daarin kwam hun winkel annex woning. Arie gaf toen al les aan het conservatorium in Amsterdam en Elly ging de muziekwinkel exploiteren. Op die plek zit Naw Vullings Kappers. De Vruuger-foto werd gemaakt in 1959.

Kijk via onze desktop-versie voor de mooiste weergave.

Deze bedrijven maken de weblog mede mogelijk.
2reacties

Man opgepakt na ernstige mishandeling

Vorige week besteedden de opsporingsprogramma’s Bureau Brabant en Opsporing Verzocht (zie het filmpje onderaan) aandacht aan een ernstige mishandeling bij winterfestival Bontgenoten op 2 november 2019 in Eindhoven. Vandaag hield de recherche een 25-jarige inwoner van Helmond aan. Hij was waarschijnlijk betrokken bij een geweldsincident dat aan die bewuste mishandeling vooraf ging.Lees verder »

5reacties

Vrijwilligerspenning voor Fried Rijkers

Vanochtend kreeg de heer Fried Rijkers uit handen van wethouder Harrie van Dijk de vrijwilligerspenning van de gemeente.
Afgelopen woensdag bereikte hij de respectabele leeftijd van 90 jaar. Al vele jaren is de heer Rijkers als vrijwilliger actief voor diverse organisaties zoals de Fietsvierdaagse De Peel, stichting MOV Stiphout (pdf) en collectant. Ook verzorgt hij mede het onderhoud van het kerkhof Damiaan de Veuster in Stiphout. Lees verder »

27reacties

Rieter: Huisvesting arbeidsmigranten?

De eerste politieke cyclus na het reces is alweer voorbij. De afgelopen weken stond het afvalbeleid op de agenda. Helder Helmond heeft niet ingestemd met de kadernotitie afvalbeleid omdat we van mening zijn dat gedwongen afvalscheiding een verkeerd effect zal hebben. Onze fractie heeft weinig vertrouwen in een prijsprikkel. We zijn bang dat dit een averechtse werking zal hebben in de stad. Met veel afvaldumpingen en bijzettingen tot gevolg. Helder Helmond zoekt verder naar oplossingen die niet belastend zijn voor de inwoners. Daarom willen we gaan inzetten op het nascheiden van het huishoudelijk restafval. Meerdere gemeentes gaan Helmond al voor. Lees verder »

6reacties

Drugs aangetroffen en 3 aanhoudingen

Gisteravond rond half 10 kreeg de politie de melding van een groep jongeren die overlast zouden geven en met messen zwaaiden op De Kegelbaan onder de Traverse.
De politie is er naartoe gegaan en trof een groep van ongeveer 15 jongeren aan. Bij fouillering van de jongeren werden verdovende middelen (speed, extacy), diverse messen (slagersmes), lachgas en hennep aangetroffen. Een man van 48 en 2 jongens van 20 en 18 jaar zijn aangehouden. Verder onderzoek loopt, zo laat de politie weten.

5reacties

Auto volledig uitgebrand vlakbij De Braak

Door onbekende oorzaak is een auto aan de Goorkesdijk vlakbij sportpark De Braak volledig uitgebrand. De om 22.52 uur gewaarschuwde brandweer was snel te plaatsen maar kon de personenauto niet meer redden. Omdat het voertuig op een rustige locatie staat wordt deze waarschijnlijk morgen pas afgesleept.
Walter van Bussel maakte de bijgaande foto’s.Lees verder »

86reacties

Extra coronamaatregelen

Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost neemt nieuwe maatregelen tegen corona, Die worden genomen om de verspreiding in onder meer Helmond onder controle te krijgen. Deze nieuwe maatregelen gaan in vanaf komende zondag om 18.00 uur. Dat werd zojuist bekend gemaakt. 
De 3 nieuwe maatregelen zijn:Lees verder »

9reacties

William Verkoelen ademt Helmond Sport

Als je de bestuurskamer van Helmond Sport binnenkomt ruik je direct de historie van de club. Voetbalgeschiedenis door de attributen van clubicoon William Verkoelen. Tal van legendarische foto’s waarin je je even in een aflevering van Andere Tijden Sport waant. Verder hangen de shirts uit ieder seizoen van het bestaan ingelijst tegen de muur. “Ieder shirt heeft zijn eigen verhaal”, aldus de clubman. Lees verder »

6reacties

Man gewond bij steekpartij in de Annawijk

Een man is vanavond rond 19.10 uur in zijn onderarm gestoken in de Spoorstraat in de Annawijk, zo meldt de politie. Hij werd op een andere locatie aangetroffen. 2 Mannen zijn er vandoor gegaan. Ambulancepersoneel kijkt het slachtoffer na.
Wat er zich precies heeft afgespeeld is nog onbekend, van de gewonde persoon zijn spullen in beslag genomen. De politie onderzoekt het steekincident. Getuigen worden gevraagd te bellen naar 0900-8844. 
Harrie Fotografie maakte de 4 bijgaande foto’s.Lees verder »

Gasbrander vermoedelijk oorzaak brand

Om 16.15 uur rukte de brandweer uit voor een schuurbrand op de Statenlaan in Brandvoort. Zij hadden de brand snel onder controle.
Volgens de brandweer zou de oorzaak van de brand een gasbrander zijn geweest die langs de houten schuur stond. De bewoners van de woning waren niet thuis. De achterzijde van de schuur staat in verbinding met een parkeergarage waar rook naar toe was getrokken.
Harrie Fotografie maakte de bijgaande 3 foto’s.Lees verder »

4reacties

Eindhovense drugsdealer aangehouden

De politie hield gistermiddag rond 14.00 uur een drugsdealer aan. Kort daarvoor viel een surveillerende wijkagent een verdachte situatie op aan de Burgemeester van Houtlaan. Hij zag dat een hem onbekende man iets leek te verkopen aan een hem bekende drugsverslaafde.
De wijkagent vermoedde dan ook dat er drugs verkocht werd en waarschuwde een aantal collega’s. Gezamenlijk achtervolgden zij de verdachte die inmiddels in een auto was gestapt. Lees verder »

5reacties

Celstraf voor verkrachting 17-jarig meisje

De rechtbank Oost-Brabant heeft vandaag een 21-jarige Helmonder veroordeeld voor verkrachting. Hij krijgt een gevangenisstraf van 18 maanden, waarvan 12 maanden voorwaardelijk.
De verdachte vroeg in mei 2018 een destijds 17-jarig meisje, dat hij al kende, met hem mee te komen omdat hij een cadeautje voor haar zou hebben. Ze spraken ergens buiten, in Helmond met elkaar af. Eenmaal daar dwong de verdachte het meisje tot het ondergaan van seksuele handelingen en vervolgens verkrachtte hij haar. De man gebruikte daarbij geweld door boven op het meisje te gaan hangen met zijn hele lichaam en haar beurtelings vast te pakken bij haar armen en benen, zodat zij niet kon vluchten.Lees verder »

8reacties

Manders: een vaccin voor Helmond

Als er ineens iets onvoorspelbaars gebeurde zei mijn moeder vroeger altijd ‘jongen, een dubbeltje kan raar rollen’. In de periode dat ze als 85-jarige aan het herstellen was van het ook bij haar toegeslagen virus, heb ik vaak aan deze uitspraak moeten denken.

8 Maanden geleden leek alles nog rozengeur en maneschijn, de werkloosheid daalde ook in Helmond naar een historisch laag niveau en de koopkracht van veel inwoners ging na jaren van stilstand eindelijk weer eens omhoog. Maar toen kwam als een duiveltje uit een doosje een dodelijk virus tevoorschijn. Het virus bleek selectief te zijn in het vernietigen van levens, terwijl jongeren weinig last bleken te hebben werden groepen zoals kwetsbare ouderen hard getroffen.Lees verder »

1reactie

Fietser treft brandende auto aan

Rond kwart voor 11 vanavond zag een jongeman op de fiets een auto geparkeerd in de berm van de Rijpelbaan in Helmond. Tot zijn verbazing zag hij vlammen in de auto waarna hij meteen 112 belde. De bestuurder van de auto was niet meer aanwezig bij het voertuig.
Toen de brandweer ter plaatse kwam was het vuur aan de binnenkant al door zuurstoftekort vanzelf gedoofd. Waardoor de brand is ontstaan is niet bekend. Lees verder »

11reacties

Flinke brand in natuurgebied De Bundertjes

Aan de Begijnerpad in natuurgebied De Bundertjes in Helmond Noord is vanavond een houtwal in brand geraakt. Die wordt door een kraan uit elkaar getrokken zodat de brandweer die kan afblussen hetgeen nog enige tijd gaat duren. 
De brandweer is met 2 tankautospuiten en een blusunit ter plaatse en meldde om 21.03 uur de brand onder controle te hebben.
Pim Verkoelen en Harrie Fotografie maakte de 8 bijgaande foto’s.Lees verder »

Bruheze maatje te groot voor Lierop

Bruheze begon de wedstrijd vandaag goed tegen Lierop. Wie direct opviel was de routinier binnen het elftal Robin Kemper, een spits die altijd dreigend is. In de 17de minuut forceerde hij een doorbraak en ging hij alleen op de doelman af. Een speler van Lierop redde net voor de doellijn. Het mocht niet baten, in de 18de minuut zorgde Kemper alsnog voor de voorsprong. 1-0 voor de blauw/witten. Wat vooral opviel bij Bruheze was het goede verdedigingswerk met name van centrale verdediger Max Michielsen. Fysiek sterk en goed in de tackles. Verder is het een persoonlijkheid in het veld.Lees verder »

42reacties

Meerdere invallen op de Heistraat

In de Heistraat heeft het PIT (Peelland Interventie Team) vanavond bij diverse zaken invallen gedaan. Hierbij heeft de politie 1 persoon aangehouden.
Bij deze grootschalige actie in de Binnenstad waren behalve de politie onder meer ook de brandweer, douane en gemeente betrokken. De Heistraat werd tijdens de actie afgesloten. De reden van de invallen werd niet bekend gemaakt. Bij acties van het PIT worden de resultaten meestal een dag later bekend gemaakt. Zodra wij die weten, melden we dat natuurlijk. 
Pim Verkoelen maakte de bijgaande 2 foto’s.Lees verder »

10reacties

Cel geëist voor doorrijder ernstig ongeluk

Zaterdag 6 januari 2018 verandert het leven van een 45-jarige vrouw uit Eindhoven voorgoed. Na een avondje uit fietst ze met haar partner naar huis. Eenmaal aangekomen op de Eisenhowerlaan in Eindhoven gaat het helemaal mis. Bij het oversteken wordt ze aangereden door een BMW, die na de klap doorrijdt. Als gevolg van het ongeluk verliest ze haar onderbeen. De vermoedelijke doorrijder wordt later gepakt. Hij stond gisteren voor de rechter in Den Bosch.Lees verder »

5reacties

Politie Peelland daagt jonge gamers uit

Deze week is de politie van het basisteam Peelland begonnen met het project ‘Gamen met de politie’. Agenten verruilen een paar uurtjes per week het stuur van de dienstauto voor de controller van een gaming console, om ook in de digitale wereld contact met de jeugd te maken. Peelland (met daarin de politie van de gemeenten Helmond, Deurne, Asten Someren, Gemert en Laarbeek) is 1 van de 6 basisteams in het land die aan deze pilot meedoen.Lees verder »