Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 117045 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Deze bedrijven maken de weblog mede mogelijk.
6reacties

GGG, Frettig gestoord

  GGG Helmond

Wij zeggen het eerlijk, zoiets komen we niet elke dag tegen. In Mierlo-Hout schijnt men er echter niet meer van op te kijken. Daar ziet men regelmatig deze dame die ermee aan de wandel is. Zij liet ons weten dat door hun arts (Hanneke Moorman) Helmond er zelfs landelijk mee op de kaart gezet werd.
Nieuwsgierig waarover wij het hebben?

voor de foto, zie ook de bijbehorende link.

8reacties

GGG, Foutje architect?

  GGG Helmond

Wat zagen wij laatst op ons mooie Brandevoort? Was dit een foutje van de architect of een maandagochtendvergissing van de aannemer? Wij moeten het antwoord hierop schuldig blijven. Maar iemand zal dit toch eerder opgemerkt hebben? Waarom is die fout dan nog niet hersteld? Veel vragen en weinig antwoorden van onze kant.
Wij vonden het in ieder geval de moeite waard om er een foto van te maken.

en oordeel zelf.

9reacties

Het spel vanaf oktober 2007

Het verloop van het zomerspel rechtvaardigt (denken wij) de conclusie dat die versie van het kennisspel over Helmond goed aanslaat. "Er mee doorgaan" zeggen sommige daarom. Maar wat te doen dan met Het WWWWW-spel?
Dat willen we ook niet bij het oud vuil zetten. Al was het maar vanuit historisch perspectief, omdat we daarmee flexibel zijn én we het jullie daarmee af en toe lekker moeilijk kunnen maken. We namen daarom het volgende besluit:

  1. Vanaf oktober gaan we door met de opzet van het zomerspel.
    Dus mét "In welke straat bevond zich de fotograaf? als standaardvraag en ook mét het gebrek aan vele spelregels. En, niet onbelangrijk, omdat Velvet Lounge ook het komende kwartaal het spel sponsort: mét de Velvet-consumptiebonnen. De (5 of 10) verdiende bonnen worden aan het eind van het kwartaal 's avonds uitgereikt aan de aanwezige winnaars.
  2. Soms zullen we een andersoortige (WWWWW-achtige) vraag stellen. Vragen zoals bijvoorbeeld "Wie is dit?" of "Wat is door het gele vlak onleesbaar gemaakt?" of een voorspelvraag. Ook die vragen gaan volgens de huidige opzet van het zomerspel. Eventuele extra spelregels die wij daarbij nodig achten, zetten we in een paar zinnen onder de afbeelding. Bijvoorbeeld: zijn achternaam is voldoende of jaartalnotatie als in 1759 en/of niet meer dan 3 echte (waarbij babbelen zonder antwoord dus kan) antwoorden per etmaal.
  3. Natuurlijk blijft (de tegel op) de Catwalk of Fame aan het spel gekoppeld. Deze eregalerij heeft immers niet zomaar een prominente & permanente plaats op de weblog.
    Om die tegel te bemachtigen zijn er 2 wijzigingen doorgevoerd. De eerste wijziging is dat in tegenstelling tot voorheen, alleen het goed beantwoorden van de meeste vragen niet meer voldoende is om die ereprijs te halen. Dat was wat te gemakkelijk vonden we. Hoewel goede antwoorden nog steeds belangrijk blijven, gaan we nu ook letten op een breed scala van andere aspecten. Denk daarbij bijvoorbeeld aan zaken als sportiviteit, het regelmatig deelnemen, meedenken, de gevatheid van reacties, de positieve uitstraling enz. En zelfs zaken waar we zelf nu nog niet aan dachten, kunnen je dichter bij de tegel brengen. De tweede wijziging is dat de tegel voortaan eens per halfjaar wordt uitgereikt.
    Wie de tegel uiteindelijk krijgt is ter beoordeling van de speciaal daartoe opgerichte CatwalkCommissie. Die brengt aan het eind van ieder half jaar verslag uit en wijst de winnaar van de tegel aan.
    Het eerste halfjaar is overigens al begonnen op 1 juli 2007. Wellicht maakt dat enkele deelnemers iets blijer met hun goed beantwoordde vragen en reacties die geen consumptiebonnen opleverden.
6reacties

Naw en Vruuger XXII

Edah vroeger op de hoek Markt AmeidestraatOp de hoek van de Markt en de Ameidestraat zit Naw Happetit. In 1979, Vruuger dus, zat daar nog de eerste supermarkt in Helmond. Zoals je ziet was dat natuurlijk de EDAH die er toen een thuiswedstrijd speelde. Jammer maar waar: onlangs kwam er een einde aan de naam EDAH.

GGG, Verkeerschaos op de Traverse

  GGG Helmond

Aan de verkeersdrukte is het te merken dat de vakanties zijn afgelopen. Gezien de vele wegwerkzaamheden in Helmond blijft de Traverse nog steeds het grootste te nemen obstakel.Gisteren in de spits, vooral richting Eindhoven, was het niet normaal meer.
Wij vragen ons af wat al die hulpverleners daar in de file staan te doen met hun zwaailichten aan.

voor wat fileplezier.

1reactie

GGG, Autoscooter

  GGG Helmond

Sinds jaren zit in onze relatiekring ook een echtpaar. En niet zomaar 1: constant maken ze ruzie over de wijze van hun vervoer. Als fervent scooterrijder vindt hij een auto kopen te duur. Zeker voor het aantal kilometers dat ze jaarlijks rijden. Zij vindt daarentegen dat er wel een auto moet komen. Zij wil ook wel eens droog zitten en haar kapsel in model houden als ze ergens naar toegaan.
Jarenlang zaten wij in spanning wat hun volgende voertuig zou gaan worden. Zojuist zagen we ze weer omdat we ze hadden uitgenodigd voor een groot jongerenfestival in het centrum. De entree voor onze rekening natuurlijk, maar dat terzijde. Want belangrijker is dat de knoop bleek te zijn doorgehakt en dat ze beide tevreden waren met hun nieuwe vervoer. Hoe dit kan?

voor de foto die we zojuist maakten bij hun aankomst.

1reactie

Naw en Vruuger XXI

Stationsplein HelmondStationsplein richting Weg op den Heuvel, met rechtsachter het kantongerecht. Getekend door justitiearchitect W.C. Metzelaar en in 1906 gebouwd is dat het enige oude gebouw in die buurt dat behouden bleef.
De foto van Vruuger is uit 1982.

54reacties

Moet Fons Jacobs herbenoemd worden?

Burgemeester van Helmond, Fons JacobsIn juli 2008 loopt de ambtstermijn van onze burgemeester, Fons Jacobs, af. Hij wil graag herbenoemd worden voor een tweede termijn. Dat vertelde hij zeer recent aan de fractievoorzitters in de gemeenteraad tijdens een vertrouwelijke vergadering. Voor Jacobs is nu het wachten op de mening van de beslissers.
In Nederland is het nog altijd zo geregeld dat personen als de minister van Binnenlandse Zaken en de Commissaris van de Koningin en de gemeenteraad min of meer in samenspraak een herbenoeming regelen. In Eindhoven besloten ze om ook de bevolking te laten meebeslissen. Daar houden ze in januari een raadgevend referendum over hun nieuwe burgemeester. Maar het ziet er hier in Helmond niet naar uit dat wij dat ook krijgen.
Kortom, met de eventuele herbenoeming van Jacobs als onze burgemeester hebben wij gewone burgers eigenlijk niets te maken. Toch kán het zo zijn dat wij Helmonders daar ook een mening over hebben. Vandaar dit log én de poll rechts bovenaan in de gele kolom.

Update op woensdag 21 november:
Vandaag is de Poll (met de vraagstelling “Moet burgemeester Jacobs herbenoemd worden in 2008?”) afgesloten met onderstaande uitslag:

uitslag poll burgemeester Jacobs Helmond

Bedankt voor al jullie stemmen.
Stemmen is dus niet meer mogelijk. Reageren hieronder natuurlijk wel.

20reacties

Datum prikken voor de consumptiebonnen

Dienblad voor uitreiking bij Velvet Lounge

Het is bijna zover! Want zoals beloofd krijgen de winnende deelnemers van Het Zomerspel 2007 consumptiebonnen van en bij de Velvet Lounge aan de Steenweg. De meeste winnaars verdienden er tot nu toe 5, sommige een dubbele portie.

De avond dat we die bonnen uitreiken, willen we natuurlijk graag zoveel mogelijk winnaars zien. We hebben daarom 3 mogelijke avonden geprikt. Daarmee geven we de winnaars tot vrijdag 21 september de mogelijkheid om hieronder aan te geven of zij een bepaalde avond eventueel NIET kunnen. Naar aanleiding daarvan prikt de weblog dan de definitieve datum waarop de bonnen worden uitgereikt.
Die 3 mogelijke avonden (vanaf 20.00 uur) zijn:

  • donderdag 27 september
  • dinsdag 2 oktober
  • donderdag 4 oktober

Natuurlijk mogen de winnaars (als ze dat willen) iemand meenemen. Maar bedenk wel dat de persoon die je meeneemt ook een gezellig iemand moet zijn.

3reacties

GGG, Boodschappen doen

  GGG Helmond

Het sluiten van de Edah-winkels komt niet voor iedereen goed uit.
1 Van ons was daardoor zelfs behoorlijk gedupeerd omdat hij geen auto heeft. Door het sluiten van de winkel in de buurt moest er een oplossing komen voor het thuis krijgen van zijn boodschappen.
Naar onze bescheiden mening is hij daar wonderwel in geslaagd.

voor zijn oplossing.