Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 117045 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

2reacties

Niessen: Van Deutekomstichting

Column van Ellen Niessen van de VVD Helmond

Op 8 september zal de gemeenteraad zich uitspreken over het voortbestaan van de Wethouder van Deutekomstichting. De stichting, opgericht in juni 1969 onder de naam Jocures (Stichting tot Bevordering van Jongerenwerk, Cultuur, Recreatie en Sport) door wethouder Jeske van Deutekom, helpt middels het verstrekken van subsidies verenigingen bij de aanschaf van spullen of instrumenten. Het vermogen van de stichting werd opgebracht door de opbrengsten van een jaarlijkse kermis. Van het hierdoor verkregen rendement werden de subsidies betaald. De stichting geniet dan ook een grote bekendheid binnen het verenigingsleven in Helmond en heeft tal van verenigingen geholpen bij de aanschaf van benodigdheden. Nu na veertig jaar wordt het voortbestaan van de Stichting echter bedreigd doordat het rendement van het vermogen dat op dit moment  €195.514,93 bedraagt, onder druk is komen te staan. Oorzaak hiervan is het wegvallen van obligatieleningen en de lage rentestand.
In de loop der jaren zijn de regels waaraan een aanvraag moet voldoen wegens de financiële situatie al flink aangescherpt. Zo bedraagt de maximum subsidie €750,- en voor muziekinstrumenten €1000,- en kan men slechts één maal per twee jaar een subsidieverzoek indienen. Bij de behandeling wordt nauwkeurig gelet op wat de vereniging aan zelfwerkzaamheid presteert om aan financiën te komen. Verder komen exploitatielasten, kantoorinrichting en apparatuur, bouwkundige voorzieningen en uniformen al niet in aanmerking voor subsidie. Desaltniettemin zag het bestuur (waar ik sinds 2006 deel van mag uitmaken) zich genoodzaakt om het college twee opties voor te leggen:

  • Voortzetting van het huidige beleid wat zal leiden tot een geleidelijke uitputting van het vermogen en waarbij wordt uitgegaan van het gefaseerd inzetten van het vermogen om nog op redelijke wijze subsidieverzoeken te kunnen honoreren, of
  • Een big bang constructie waarbij een finaal subsidieoffensief wordt georganiseerd waarna de stichting wordt geliquideerd.

Beide opties zouden voor het verenigingsleven helaas een flinke tegenvaller betekenen.
Gelukkig bleek deze week tijdens de behandeling van voorliggend voorstel in de commissie een grote voorkeur voor het behoud van de stichting. Weliswaar zal nog gezocht moeten worden hoe het vermogen aangevuld kan worden. Feit blijft dat ondanks het financiële zware weer de politiek zich sterk zal maken voor het behoud van de wethouder van Deutekomstichting, al veertig jaar financieel steun en toeverlaat van menig Helmondse vereniging!

Ellen Niessen
Raadslid VVD

Deze bedrijven maken de weblog mede mogelijk.
29reacties

Helmondse Helden gratis voor jou?

Op deze plek mag ik aankondigen dat vanaf 4 september a.s. in diverse regionale boekhandels te koop zal zijn het boek: Helmondse Helden.
Bezoekers van De weblog van Helmond zullen begrijpen waar het om gaat. Het is hier dat ik deze gelijknamige serie ben begonnen, die voordat ik het wist in een boekje resulteerde. Dit tekent het plezier dat ik eraan heb beleefd. Van alle publicaties die ik inmiddels aan Helmond heb gewijd, was deze de leukste om aan te werken, misschien omdat ik ditmaal alle conventies overboord heb gezet en geen stijlfiguur onbenut heb gelaten.
Een chauvinistisch verhaal is het niet geworden. Niet voor niets heet het boek Helmondse Helden in plaats van Helden van Helmond. Als ik de laatste titel had gekozen was het vast veel dikker geworden. Maar ik vond het interessanter om te kijken wat het Helmondse aspect van alle geportretteerden was, waarbij ik op vreemde paradoxen stuitte. De populaire politicus die zijn stad een misbaksel bezorgde. De beste Nederlandse componist aller tijden op wie niemand zat te wachten. Een universele ziener die ongezien bleef…
Wie het meeste indruk op mij gemaakt hebben kan ik niet zeggen. Maria van der Steen vond ik geweldig, zo ook Addy Kleijngeld en Gérard Princée. De grootste Helmonder aller tijden ontbreekt overigens in dit pantheon, maar dat is terecht. Niet alleen had ik over hem al een dik boek geschreven (De hemel van Helmond, 2007), diverse stadgenoten hebben hem zodanig in de wielen gereden dat hij naar elders is verhuisd.
Als blijk van waardering voor het gastheerschap van deze serie stel ik hierbij De weblog van Helmond vijf exemplaren ter beschikking om te verloten. Wie niet wil wachten op het vervolg van de avonturen van diverse plaatsgenoten, kan hieronder een reactie plaatsen met zijn of haar e-mailadres in het daarvoor bestemde hokje. Zo maak je kans op een boek dat in de winkel € 9,95 kost.
Zaterdag 5 september om 14.00 uur zal ik in De Ganzenveer aan de Oude Aa mijn boek presenteren en uitreiken aan een mystery guest.

Jef de Jager

.

Naschrift van de weblog:
Jef, prachtig dat jouw Helmondse Helden nu ook te boek zijn gesteld. We hopen dat dit boek net zo’n succes wordt als De Helmondse ziekte. Aan de inhoud zal het niet liggen. Nogmaals dank voor de 5 exemplaren voor onze  bezoekers. Het gastheerschap hebben we graag vervuld en zullen we tot het eind van de serie graag blijven vervullen.

GGG, Helmond gedoogt wietkweken?

  GGG Helmond

Zoals het er naar uitziet gedoogt de gemeente het kweken van verdovende middelen in het Helmonds winkelgebied. Er lijkt daar zelfs geschoten te zijn, gezien een gat in het linker raam. Plaats delict: Molenstraat 199.
De gemeente en het Centrummanagement Helmond zijn op de hoogte gesteld. De gemeentelijke woordvoerder liet weten dat de gemeente geen partij in deze zaak is. De verantwoording zou liggen bij de Adriaans – van Bussel Vastgoedontwikkeling, de eigenaar van het pand en de grond. Centrummanager Peter Tielemans reageerde tot op dit moment nog niet.
Bewoners en bezoekers vinden dit uitzicht maar 10 keer niks.

voor een foto van de Molenstraat 199. 
.

1reactie

Naw en Vruuger CXXIII

Naw zie je in de Torenstraat Sportschool Calmaro, voorheen zat daar Combivisie. Deze stichting voorzag heel Helmond en omstreken voor een paar gulden per maand van het TV-signaal. Tot het in 1997 verkocht werd aan UPC.
Vruuger (1964) heette die straat nog de Waardstraat. De 3 onbewoonde huizen moesten plaatsmaken voor het gebouw dat er Naw staat. Herkenningspunt op beide foto’s is het stukje van de witte gevel rechts.

4reacties

Rieter: petje af voor kasteeltuinconcerten

Column Michael Rieter Helder Helmond

Er zijn in Helmond genoeg zaken waaraan op zijn zachtst gezegd nog volop gesleuteld mag of zelfs moet worden. En genoeg onderwerpen die nog alle aandacht behoeven of waarvan de honden geen brood lusten! Maar er zijn gelukkig ook een aantal dingen die Helmond in positieve zin op de kaart zetten. En daar wil ik in deze zomertijd graag eens een zonnetje over laten schijnen. Ik persoonlijk ben een enorme fan van 't Speelhuis; die prachtige creatie van architect Piet Blom met die eveneens prachtige (tentdoek) muurschildering – de grootste van Nederland – van de hand van kunstschilder Har Sanders (begin deze maand nog even in Helmond voor de opening van een speciale expositie rondom zijn 80ste verjaardag waarbij ik hem de hand mocht schudden). Misschien wel het meest onderscheidende gebouw dat we in Helmond hebben ten opzichte van andere steden. En dan niet alleen binnen Nederland maar zelfs ver daarbuiten. Er is simpelweg geen tweede Speelhuis in de wereld! Alleen jammer dat het tussen 18 juli en 28 augustus gesloten is. Dit moet toch een toeristische publiekstrekker kunnen zijn? Maar we zouden het positief houden.
Dan is er natuurlijk ook nog ons kasteel. Geen stad in Nederland die op een zo prominente wijze een dergelijk mooi gebouw in haar centrum heeft staan. Sinds een aantal jaren huist hier niet voor niets tijdelijk Sint Nicolaas met zijn zwarte Pieten. Vanwege de asbestverwijdering deze zomer helaas ook gesloten maar anders toch wél open. Nadat in 1953 de Vlisco de kasteeltuin aan de zuidkant al mocht gebruiken voor een uitbreiding van haar fabriek, kwam daar in 1959 het besluit tot het bouwen van de Traverse aan de noordkant nog eens bij. Dit jaar precies 50 jaar geleden. Maar we zouden het positief houden.
Die inmiddels daardoor wel verkleinde kasteeltuin, recentelijk fraaiopgeknapt en deels heringericht, vormt regelmatig een uniek decor voorevenementen. Afgelopen zondag weer voor de jaarlijkse Brabantse markt.Maar ook al jaren voor de jaarlijkse eerst kunstmarkt tegenwoordigArtimond. Voor het negende jaar op rij worden er echter ook in demaanden juli en augustus de Kasteeltuinconcerten gehouden. Aanvankelijknegen maar al weer jaren zeven vrijdagavonden op rij. Ik ben daar alnegen jaar op rij, waneer ik ook maar enigszins kan, bij aanwezig. Enhoewel ik de eerste Belgische versies heel charmant vond, moet ik uitde grond van mijn hart stellen dat onze stadspromotor Peter-Paul vanMeerwijk, directeur van de Stichting Stadspromotie Helmond, samenuiteraard met zijn mensen, er een geweldig Helmonds feest van weet temaken. En dan zeven feesten op een rij. En hoewel je met devoorbereidingen met alles rekening kunt houden is er één factor die jeniet in de hand hebt; dat is het weer. Máár of ze van stadspromotie nu'n worst – of meerdere? – naar de Clarissen brengen (een oud gebruikaan de vroegere bewoonsters/nonnen-zusters van het klooster aan deMolenstraat) of niet, het weer zit over het algemeen heel erg mee. Ookdeze editie is er geen enkele avond verregend terwijl het overdag weleens met bakken naar beneden kwam. Ik heb dit jaar 5 van de 7 feestenmogen meemaken en met mij nog eens duizenden andere mensen. Mensen dieafkwamen op de muziek maar ook om de geweldige sfeer die er op dezeavonden heerst. Afgelopen vrijdag was helaas al weer de laatste van ditjaar, snik, snik…… Deze keer met als extraatje twee lichtfonteinen éneen laser-show toe. Ik kan nu al niet wachten op 2010 wanneer deKasteeltuinconcerten voor de tiende maal zullen worden gehouden: petjeaf!

Michael Rieter
FractievoorzitterHelder Helmond

18reacties

Nieuws uit West: Project Buiten Om (3)

Vanaf vandaag kun je op de weblog regelmatig lezen hoe Mien het ervaart dat zijn huis en straat mogelijk moeten wijken voor wijkontwikkelingsplannen in Helmond West en hoe de bijbehorende ambtelijke mallemolen draait.
Wij wensen Mien alle succes. Een korte inleiding staat hier.

_______________________________________________________________________________

logo of embleem van Helmonds West under construction

Het is ruim een maand geleden dat coördinerend wethouder wijkontwikkeling Helmond West mij op de hoogte bracht van voorgenomen plannen om het ontbrekende stuk van de stedelijke binnenring door onze straat en huis te laten lopen. Het nieuws deed mijn hoofd en hart behoorlijk op hol slaan. De enige zorg die onmiddellijk bovendreef was, hoe kom ik aan informatie en waar haal ik advies?

Slapeloze nachten deden mij het internet afstruinen naar nieuws op webpagina's van gemeente en media. Ik verdiepte mij in de historie en actualiteit van de voorgenomen plannen en kwam tot verrassende ontdekkingen. Wat mij vooral verbaasde was de louter positieve berichtgeving in de diverse media rondom de wijkontwikkelingsplannen.

De plannen, gepresenteerd aan de buurtbewoners tijdens  inloopdagen op 14 en 20 juli, zouden met groot enthousiasme ontvangen zijn. Ik was er zelf bij. Ik moet toegeven, prachtig gedocumenteerd en gekieteld door een overdaad aan hapjes en drankjes, werden de plannen door  gemeente en woningbouwvereniging woCom aan ons gepresenteerd. Het meeste aandacht kregen de met gemeentelijke logo versierde bonbons die op een gum leken. Ik bedacht meteen welke plannen ik ermee uit zou willen gummen.

De euforie van de inloopdagen werd zeer zeker niet gedeeld door degenen gedupeerd door de voorgenomen plannen. Integendeel. Mijn lieve buurvrouw, al meer dan 50 jaar trouwe bewoonster van een huurhuis, kreeg plompverloren, de volgende informatie van een woordvoerster van de woCom: "Mevrouw, uw huis staat bovenaan de lijst om gesloopt te worden, kijk maar, eind 2010 begin 2011; u krijgt eenmalig circa 5000 euro inrichtingskosten voor uw nieuwe huurhuis. Dit bedrag is inclusief de kosten die u maakt voor het inrichten van een eventuele tijdelijke tussenwoning."

De schrik sloeg haar om het hart. Wat nu? Deze boodschap werd voorbarig en onbeschoft gebracht. Zeker gezien het feit dat de raadscommissie Ruimtelijk Fysiek, die normaliter waakt over wijkontwikkelingsplannen, nog niet eens volledig op de hoogte was gesteld van de plannen. Die zouden pas veel later, op 25 augustus, aan de commissie gepresenteerd worden. De besluitvorming door het college van Burgemeester en Wethouders zou zelfs pas in december plaats vinden. Ach, een gewaarschuwd mens telt voor twee, nietwaar?

Het noodzakelijke leed van gedupeerden wordt klein gehouden. Door minimale, late of zelfs geen enkele kennisgeving aan belanghebbenden. Eigenaren en huurders van de Dahlia-, de Speel- en de Volkstuin en ook de eigenaar en huurders van bedrijfspanden en garageboxen zijn pas vijf voor twaalf ingelicht over de op handen zijnde plannen. Ze zijn op het allerlaatste moment uitgenodigd voor een informatieavond. Verdere berichtgeving en communicatie, hoe om te gaan met gedupeerden, laat op zich wachten. Nog steeds. Een verantwoordelijke en noodzakelijk taak voor de gemeente zou je zo denken.

De berichtgeving over de wijkontwikkelingsplannen is eenzijdig en gekleurd. Cijfers worden door gemeente en diverse media, incompleet weergegeven of vergeten. Er zou sprake zijn van enkele relatief goede huizen die moeten wijken voor de stedelijke binnenring. De huishoudens die straks een drukke verkeersweg voor hun deur krijgen worden niet eens vernoemd. Kortom, er is slecht huiswerk gedaan. Ik besloot zelf de maat te nemen door simpelweg huisnummers te tellen. En wat schetste mijn verbazing?

Het voorgenomen "Tracé Buiten Om" treft niet slechts enkele maar vele huizen en daarnaast ook bedrijven. Maar liefst 92 huishoudens zijn de pineut. Hiervan moeten er 64 hun huis verlaten wegens sloop. De gemeente ziet 80 garageboxen, inclusief huurders met bedrijfsvoering, en zes bedrijfspanden over het hoofd, allen gehuisvest binnen het nieuwe geplande tracé. De gemeente gaat helaas wederom buiten alles en iedereen om. Gelukkig spreken feiten en cijfers altijd voor zichzelf.Mogelijk is het oorspronkelijk gekozen Cortenbachtracé toch een beter alternatief.

Mien

West under construction: Prelude

Project Buiten Om (1) op 7 juli 2009

In de verte in mijn straat herken ik twee silhouetten vergezeld van twee sportieve fietsen. Wethouder en opbouwwerker. Dit betekent aangekondigd slecht nieuws. Sinds kort zijn we door verschillende gremia op de hoogte gesteld van in- en aangrijpende veranderingen in onze wijk. Ik laat beide heren binnen in ons kleine paradijs. Drie jaar geleden aangekocht en grondig verbouwd.

In de woonkamer dendert op TV de Tourkaravaan richting finish. Ik nodig beide heren te gaan zitten. In de hoedanigheid van coördinerend wethouder wijkontwikkeling wordt de onheilstijding met medeleven gebracht. Er gaat op korte termijn veel veranderen in de wijk en ik word uitgenodigd voor een informatieavond.

De coördinerende wethouder vouwt een kaart uit op tafel. Project Buiten Om lacht mij toe in heel veel kleurtjes. Het is slechts een artists-impression, maar toch. Ik verken de coördinaten en bekijk in welke zone ons huis post heeft gevat. Juist ja. Bange vermoedens worden bewaarheid. Een donkergrijze balk loopt als een donderschicht door onze achtertuin. Ons huis, ons thuis balanceert op drijfzand.

De klap komt hard aan. Bange vermoedens zie ik vorm gevat en gematerialiseerd in miljoenen euro’s subsidie. De spade moet zo snel mogelijk in de grond. Maar wat is nu de uitgangspositie? De artists-impression doorklieft slechtst de tuin. Wordt het huis in quarantaine geplaatst door een geluidswal? Door fijn stof uitgerookt? Het lawaai van denderend zwaar transport verdrijft ons uit een miniparadijs. Duur betaald op voorschot van een dertigjarige hypotheek. We gingen hier nooit meer weg.

Lees verder »

Helmond (West) under construction

logo of embleem van Helmonds West under construction

De gemeente Helmond bruist van energie en bouwplannen. Gesteund door subsidies van Rijk en Provincie is en blijft Helmond een groeistad. Voordat bouwplannen gerealiseerd kunnen worden is het echter zaak om deze goed te communiceren. Het is belangrijk om draagvlak te creëren in Helmond,  zowel bij bevolking en bedrijfsleven als bij politiek en bestuur.
Helmonders moeten tijdig hun mening en visie kunnen ventileren aan de gemeente en vice versa. Het algemeen belang staat vaak lijnrecht tegenover persoonlijk belang. Dat leidt vaak tot frustratie en misverstanden, maar ook tot humor en vermaak.
Hier willen we een podium bieden om met elkaar bruggen te bouwen, letterlijk en figuurlijk. Samen Helmond uitbouwen tot een nog skônere stad dan het al is.

Mien woont in Helmond West en wordt geconfronteerd met nieuwe wijkontwikkelingsplannen die klaargestoomd worden door de gemeente. Zij doen veel stof opwaaien in Helmond West. Mien beschrijft op persoonlijke wijze wat de impact is van de wijkontwikkelingsplannen op zijn woonomgeving en zichzelf. Op zijn persoonlijke opvattingen kan natuurlijk rechtstreeks gereageerd worden. Mien schreef al eerder twee stukken over de introductie van de wijkontwikkelingsplannen Helmond West. Hier kun je de voorgaande teksten lezen.

Mochten er in jouw wijk ook soortgelijke grootschalige plannen zijn en wil je daar regelmatig over publiceren, schroom niet en mail ons rechtstreeks. Voorlopig zal de aandacht gericht zijn op Helmond West.

2reacties

Naw en Vruuger CXXII

Naw zie je de Weg op den Heuvel en links ’t Cour waar de burgemeester en wethouders kantoor houden. Vruuger (1992) waren de Henricus ULO en de Ambachtschool al gesloopt. Helemaal links zat ooit de sportwinkel van Stockx.
Als herkenningspunten staan op beide foto’s rechts een stukje Stadskantoor en het kunstwerk van Eugène Dodeigne “Zonder titel” genaamd, op de achtergrond de Callenburgh. Verder is de straat niet meer te vergelijken met die van Naw.

6reacties

Bob de biertaxi (JC)

Alle drank op? Neem ’n Bob. Dat is wat de overheid ons toe schettert.
Kort geleden vond ik in mijn brievenbus een leuke variatie op dat thema: Alle drank op? En toch nog effe doorzakken? Geregeld, bel de biertaxi.
Nu weet ik natuurlijk al langer dat er al dan niet illegaal biertaxi’s rondrijden. Entrepeneurs die ons met alle plezier dag en nacht van drank (of andere drugs) willen voorzien. Deze ondernemende ondernemer heeft volgens zijn folder zelfs Bavaria en een pinautomaat, dus wat kan er nog mis gaan? Misschien dit: de minimale bestelling voor Helmond is 10 euro. Maar ja, voor een beetje een feestje of leuke avond, zit je zo aan dat bedrag. Zeker met de prijzen die deze biertaxi rekent. Het zal de crisis wel zijn.
Het merkwaardige aan dit verhaal is, dat diezelfde overheid die dit toelaat, wiettaxi’s en zelfs coffeeshops te vuur en te zwaar bestrijdt. Ondanks tientallen jaren goede ervaringen met ons gedoogbeleid, ondanks dat eindelijk ander landen daar ook wel wat voor voelen. Nee, dichtgooien die hap!
De enige uitzondering op die regel lijkt onze onvolprezen burgemeester Jacobs. Hij lijkt de laatste tijd de enige in Helmond die zich sterk maakt voor tenminste een coffeeshop in de stad. Dat hij daarbij niet altijd even handig opereert zij hem vergeven. En voor de mensen die het liever bij een meer algemene drug houden: de biertaxi staat voor u klaar.

                                                          Was getekend,

5reacties

Helmondse Helden: Paul Begemann

logo of embleem van Helmondse Helden‘Het beste is het raadsel te vergroten’, zei Harry Mulisch ooit. Hier iemand uit Helmond die daarbij kan helpen: Paul Begemann (1879 – 1961). Paul was een fabrieksdirecteur die afstand deed van al zijn rechten en naar de Sovjet Unie vertrok om deel te nemen aan de communistische wereldrevolutie. Nog raadselachtiger is misschien dat hij, terug in Nederland, weer als zakenman aan de kost probeerde te komen. En helemaal vreemd is dat zijn laatste vrouw schoonheidsspecialiste was, toen een decadent beroep in de ogen van zelfs niet-communisten.
        Mensen moeten zich een pad banen in een complexe wereld, die door theorieën over die wereld nog complexer wordt gemaakt. En in Pauls ouderlijk huis werd druk getheoretiseerd. Zijn vader Egbert, zoon van een dominee, was de oprichter van de voormalige Machinefabriek Begemann aan de Kanaaldijk en had zich van meet af aan laten kennen als een idealist. Volgens Helmondse begrippen voerde hij een progressief sociaal beleid, al ging hij daarin lang niet zo ver als zijn vriend Jacques van Marken van de Delftse Calvé-fabrieken, Nederlands beroemdste pionier op het vlak van arbeidsverhoudingen. De oude Begemann zette weliswaar een ziekenfonds op, maar bijvoorbeeld van winstdeling en woningbouw voor arbeiders was bij hem geen sprake.

Lees verder »

3reacties

Mullekom: vakantievreugde, sociale cohesie

Column Theo van Mullekom Helmond Aktief

Beste webloglezers,

Mijn bijdrage voor de komende weken zal bestaan uit u allen een heel, heel fijne vakantie toe te wensen, met veel plezier en vooral voor de kids. Mocht voor u de vakantie al voorbij zijn dan hoop ik oprecht dat u daarvan genoten heeft. Wat mijzelf betreft, ik ben niet zo’n vakantiemens en ben daarom ook het liefste thuis en in Helmond. Misschien saai, maar toch. Overigens heb ik genoeg te doen in voorbereiding voor het alweer 4e verwenweekeind wat eind oktober weer in recreatiepark "Prinsenmeer" gehouden zal worden. In samenwerking met de landelijke MEE, (wat staat voor ondersteuning bij leven met beperking) en dan specifiek MEE Midden-Noord-Limburg, MEE Zuid-Oost Brabant en Kempen, MEE Noord-Oost Brabant, Metylschool Eindhoven en revalidatiecentrum Blixembosch Eindhoven. De consulenten van deze organisaties zorgen wederom voor onze stichting "VerwenEvent" waar ik voorzitter van mag zijn, dat 140 gezinnen (waarvan ook velen uit Helmond) en de overigen uit de denkbeeldige regio Tilburg–Den Bosch–Uden–Nieuw-Bergen–Arcen–Venlo–Roermond–Ittervoort–Weert–Eindhoven–via de Kempen naar Tilburg een fantastisch en geheel gratis weekeind aangeboden krijgen, met alles erop en eraan. Dan gaat het wederom om ongeveer 650 volwassenen, waarvan ongeveer 340 kinderen en daar weer zo’n 160 kinderen met een lichte tot zeer zware beperkingen. Het grootste verwenweekeind van Europa. Als dan weer zo’n weekeind voorbij is, alles goed verlopen en zonder ongelukken, wil je niet weten wat het voor alle betrokkenen, directie "Prinsenmeer", stichting "VerwenEvent" alle vrijwilligers en natuurlijk de gezinnen zelf aan ontlading geeft en intens voldoening. Enorme blijdschap, vreugde en verdriet gaan in zo’n weekeind hand in hand. Dan ervaar je pas echt waar we ons soms over onnozele dingen zo druk kunnen maken, ook ik.

Ik heb u even in de keuken mee laten kijken met welke sociale zaken mij echt raken, ik kan u verzekeren, dat geeft pas echt voldoening daar een bijdrage aan te mogen leveren.

Met de hoop u hiermee niet verveeld te hebben en nogmaals alle goeds voor u en de uwen

Theo van Mullekom
Fractievoorzitter Helmond Aktief

20reacties

Hoe heet dit gebouw?

Helmond

Schrijf je antwoord exact zoals die boven op het gebouw staat genoteerd.


Tussenstand:
2 punten: Michael Rieter
1 punt:en Ad én Noud
-1 punt:en Els (gestart met 2 punten minder)

Kijk hier voor meer informatie over
De kennisquiz over Helmond.

Naw en Vruuger CXXI

Naw, bezien vanaf de Ameideflat, een bovenaanzicht van een deel van Helmond. Op de voorgrond het Appartementencomplex Prinzenhof, gebouwd in 1989 en vernoemd naar de fabriek van Prinzen en Van Glabbeek die daar ooit stond.
Vruuger (1982) was die fabriek al gesloopt en zie je links in het midden de bij vele Helmonders nog zeer bekende Friture van Veghel. Op de achtergrond stond toen nog de fabriek van Diddens en Van Asten.

3reacties

‘Wereldnieuws’ kan even wachten (JC)

“Helmondse reisfout wereldnieuws” kopt de website van het Eindhovens Dagblad sinds vandaag, 11 augustus, 11.35 uur. Het verhaal gaat over de 70-jarige Helmonder Jan en diens 15-jarige kleinzoon Nick Rutten die op weg naar familiebezoek in Sidney, Australië per ongeluk terechtkwamen in Sidney, Nova Scotia, Canada. 180 Graden de verkeerde kant uit, dankzij reisbureau D-reizen. Dat zichzelf toch afficheert als acht jaar op rij “Betrouwbaarste Reisbureau”.
Omdat dit komkommerverhaal wereldnieuws werd, is het duo op kosten van de reisorganisatie zo snel mogelijk retour naar Amsterdam gegaan. Leuke bladvulling, tot zo ver niks aan de hand.
Opvallend is wel dat onze plaatselijke Wegener-kloon pas vandaag dat bericht op de website zet. Want maandag al stond het in het Algemeen Dagblad en een dag eerder op de Cape Breton Post. Het verhaalt lijkt zelfs al van zaterdag te dateren.
Maar wat schrijft het Eindhovens dagblad? “Lees woensdag meer in het ED.
Dat het in krantenland heel gewoon is elkaar na en over te schrijven, is al lang bekend. Maar op deze manier de lezers van de papieren krant laten wachten, is toch wel heel erg. Het geeft in ieder geval aan, dat de journalisten in Eindhoven nog steeds vanuit een papieren krant denken. Het (toen nog) Eindhovens / Helmonds Dagblad was een van de eersten met een echte webstek. Maar die voorsprong zijn ze intussen kennelijk al lang kwijt.
Het is denk ik ook een zorgelijk teken voor de toekomst van de media en de dagbladen in het bijzonder. Met alle ontslagen in de dagbladwereld, zal dit soort gevallen ben ik bang alleen maar vaker voorkomen. En zo holt de kwaliteit van de nieuwsvoorziening verder achteruit, ten bate van aandeelhouders die winst willen zien en ten koste van de lezers. Wie klaagde ook alweer over het teruglopend aantal abonnees en adverteerders?

                                                          Was getekend,