22reacties

Column Mirjam van der Pijl PvdA HelmondOnder een goed gesternte, –er hingen 2 verlichte engelen boven onze kraam die in de muziekkoepel stond en er scheen een heerlijk zonnetje-, is afgelopen zaterdag op de Markt de campagne van de PvdA-gemeenteraadskandidaten gestart in Helmond. We hebben 550 rood-geglazuurde slagroomsoesjes en ruim 750 nieuwjaarskaarten mogen uitdelen. Uiteraard werden die door zowel mee- als tegenstanders van de PvdA goed ontvangen. Nou ja, behalve dan door die enkelen die duidelijk zichtbaar hun hoofd afwenden, een niet te missen signaal dat wij niet de club zijn waar deze persoon bij wil horen. Veel vaker hoorden we echter positieve reacties en dan niet alleen over onze soesjes en kaarten maar ook over de politiek, zowel landelijk als die van onze fractie in Helmond. Lees verder »

8reacties

Vandaag is het zover: de officiële bekendmaking wie de tweede helft van 2013 van De kennisquiz over Helmond won. Een ronde waarin 16 verschillende Helmonders 1 of meer van de 26 gestelde vragen als eerste goed beantwoordden.
Zoals elke ronde, won ook deze keer natuurlijk de beste. De Helmonder die deze ronde de meeste juiste antwoorden gaf en dus de meeste punten haalde, mag zich met recht een kenner van Helmond noemen. Zijn naam is Hein.

Hein

Van harte gefeliciteerd met je zege Hein. De eer, de eeuwige roem én deze tegel op de Catwalk of Fame zijn voor jou: Net als alle andere tegels, zal ook deze tegel élke pagina van De weblog van Helmond tot in lengte der dagen sieren.
Het woord is aan Hein:
Lees verder »

10reacties


Tussenstand:
5 punten: Hein
3 punten: Mark
2 punten: ad én Noud én Erik
1 punt:en Arjen én Michael Rieter én Martijn van Lankveld én Dirk én
-1 punt:en Kriel-Hènneke én Willempie én Tim én Case én arjen én peter
-1 punt:en én Stapper
-2 punten: Ad (winnaar vorige ronde start met 2 minpunten)

Kijk hier voor meer informatie over
De kennisquiz over Helmond.
24reacties

Columnist Ling Ko GroenLinks HelmondDe verhuizing van Helmonds enige coffeeshop naar een nieuwe locatie gaat niet door. Een potentiële locatie op de Burgemeester van Houtlaan (het voormalige pand van frietzaak La Vanezia) voldoet niet aan een van de eerder vastgestelde beleidscriteria. Coffeeshops mogen in Helmond namelijk niet toegelaten worden binnen een afstand van 350 meter van gevoelige objecten waar jeugd vanaf 12 jaar samenkomt. Op iets meer dan 300 meter afstand ligt echter onderwijsinstelling “de Hilt” en dus besloot de raad om niet tot verhuizing over te gaan. En zo is na jaren nog steeds geen structurele oplossing in zicht en is er nog altijd veel onzekerheid: niet goed voor omwonenden, de uitbater van de coffeeshop en de stad. Lees verder »

6reacties

1986

Naw zie je de Veestraatbrug over De Knaal.
Vruuger (1986) waren die er ook al, toen nog met Amstelreclame en ijs. Misschien een plek in het centrum waar deze winter wel geschaatst kan worden.

14reacties


Tussenstand:
5 punten: Hein
3 punten: Mark
2 punten: ad én Noud
1 punt:en Arjen én Michael Rieter én Martijn van Lankveld én Dirk én
-1 punt:en Kriel-Hènneke én Willempie én Tim én Case én arjen én peter
-1 punt:en én Stapper én Erik
-2 punten: Ad (winnaar vorige ronde start met 2 minpunten)

Kijk hier voor meer informatie over
De kennisquiz over Helmond.
37reacties

Column Maarten Janssen Raadslid D66 (lid fractie SDOH-D66-Helmondse Belangen) Helmond2.2 miljoen euro, 1.3 miljoen euro, 773.000 euro, 230.000 euro, 78.000 euro zo’n beetje bij elkaar dus 4.3 miljoen euro geven we dit jaar minimaal uit aan jeugd en jongeren. Het zijn namelijk respectievelijk de jaarlijkse vaste subsidies, project Talent Verplicht, aanpak jeugdwerkloosheid, Top 30 laatste kans en scholing jeugd&gezinswerkers. Ik weet dat ik niet volledig ben maar het geeft wel een beeld. Heel forse bedragen en laat ik helder zijn: investeren in onze jeugd is investeren in onze toekomst. Dus daar is op zich niets mis mee, zeker niet als er sprake is van extra geld dat we ontvangen van de rijksoverheid. Lees verder »

25reacties

Column Michael Rieter Helder HelmondNog minder dan 100 dagen te gaan en het 4-jaarlijkse feest van de lokale democratie vindt weer plaats! Woensdag 19 maart 2014 kan en mag iedere stemgerechtigde Helmonder weer haar of zijn stem uitbrengen. En voor mij is de keuze dan niet moeilijk. Ik stem op Helder Helmond! Dé lokale politieke partij van Helmond. Een echte mensen-partij. De partij die altijd luistert naar de Helmonders door o.a. het houden van hooravonden. Dé cultuur-partij van Helmond. Dé partij die samen met u wil werken aan een betere Helmondse samenleving waar het voor iedereen goed wonen, leven en werken is. Samen doen, samen zijn! Zo, het is eruit! Want, dames en heren van dé weblog van Helmond, de verkiezingskoorts staat weer voor de deur of is zich inmiddels al aan het verspreiden onder de Helmonders. En natuurlijk zal ík zeggen dat er voor de Helmondse verkiezingskoorts een oranje medicijn is!
Lees verder »

18reacties

We letten bij deze vraag niet op het hoofdlettergebruik. Je mag die woorden dus met 0 of 1 of meer hoofdletters schrijven. Zoals altijd letten we wel op de spelling.


Tussenstand:
5 punten: Hein
3 punten: Mark
2 punten: ad én Noud
1 punt:en Arjen én Michael Rieter én Martijn van Lankveld én Dirk én
-1 punt:en Kriel-Hènneke én Willempie én Tim én Case én arjen én peter
-1 punt:en én Stapper
-2 punten: Ad (winnaar vorige ronde start met 2 minpunten)

Kijk hier voor meer informatie over
De kennisquiz over Helmond.
5reacties


Tussenstand:
5 punten: Hein
3 punten: Mark
2 punten: ad én Noud
1 punt:en Arjen én Michael Rieter én Martijn van Lankveld én Dirk én
-1 punt:en Kriel-Hènneke én Willempie én Tim én Case én arjen én peter
-2 punten: Ad (winnaar vorige ronde start met 2 minpunten)

Kijk hier voor meer informatie over
De kennisquiz over Helmond.
3reacties

Advocaat Marcel Senders ontkent dat hij een actieve rol heeft gehad bij fraude die vermoedelijk is gepleegd bij het faillissement van een Helmonds makelaarskantoor. De advocaat zei dat vandaag in de zaak die curator mr Geurt te Biesebeek tegen hem en de verdachte Helmondse makelaar Felix D. heeft aangespannen wegens aansprakelijkheid voor het totale tekort van 800.000 euro.
Zowel de advocaat als D. worden verdacht van faillissementsfraude en valsheid in geschrifte en werden een jaar geleden gearresteerd. Het duo zat destijds 3 dagen vast op het politiebureau.
Kort voor het faillissement (oktober 2010) werd geprobeerd tegoeden, omzet en bezittingen weg te sluizen om te gebruiken voor een doorstart. De schuldeisers zoals werknemers en zakenrelaties zijn op een ‘verwerpelijke’ manier benadeeld, zegt de curator.
Advocaat Marcel Senders financierde het Helmondse makelaarskantoor Fema (onderdeel van de bedrijvengroep van makelaardij Duterloo) met 100.000 euro en volgens de curator had hij feitelijk de leiding. De advocaat had een machtspositie, bemoeide zich met de kosten en had een financieel belang, aldus de curator.
In zijn eerste faillissementsverslag (december 2010) stond dat bij Fema Makelaardij BV aan de Dorpsstraat in Stiphout een bankrekening zou zijn ‘omgekat’. Dat wil zeggen dat vlak voor het bankroet een bankrekening van Fema (met een saldo van 10.000 euro) op naam van een andere vennootschap werd gezet. Daarmee konden middelen op die rekening aan het faillissement worden onttrokken. Daarnaast zou een aantal vorderingen van Fema op derden aan de boedel zijn onttrokken. Mensen die geld verschuldigd waren aan Fema kregen volgens de curator vlak voor het bankroet de vraag om op een rekening van een andere rechtspersoon te betalen. Het gaat hierbij in totaal om 72.000 euro.
Senders zegt dat hij zich alleen als financier bemoeide met de kosten. Hij is niet betrokken geweest bij de dubieuze transacties kort voor het faillissement, zegt hij. “Ik had geen toegang tot bankrekeningen, het kantoor of de administratie.”
Makelaar Felix D. weerspreekt dat zijn kantoor niet levensvatbaar is geweest. Het faillissement wijt hij niet aan wanbestuur maar aan de crisis op de huizenmarkt. De makelaar zegt dat de curator hem zakelijk heeft vermoord. “Mijn leven is verwoest.”
Advocaat Marcel Senders is vooral bekend omdat hij begin dit jaar doelwit was van een beschieting bij zijn huis in Waalre. Hij wordt sindsdien streng beveiligd.
Het Openbaar Ministerie heeft nog niet besloten of de advocaat en de makelaar worden vervolgd voor faillissementsfraude.

Op het voormalig Ehad-complex aan de Engelseweg dacht een chauffeur zijn vrachtwagen op de parkeerplaats te parkeren. Gisteren hebben grondwerkers echter de parkeerplaats ontgraven. Op dat terrein op het industrieterrein zijn al de hele week werkzaamheden bezig om het op te schonen en bouwrijp te maken.
Henry Swinkels stuurde deze info en maakte vanavond onderstaande foto.

Woensdag 19 maart 2014 kan elke Helmonder naar de stembus om de nieuwe gemeenteraad te kiezen. Om iedereen goed te informeren over de standpunten van de politieke partijen, doet de gemeente Helmond (net als bijna 4 jaar geleden) vanaf half februari weer mee met de StemWijzer.
Nieuw dit keer is dat je tot donderdag 19 december kunt aangeven over welke (Helmondse) onderwerpen de StemWijzer volgens jou moet gaan. Wat zijn voor jou de belangrijkste verkiezingsthema’s? Is dat het cameratoezicht, het aantal koopzondagen, de bestuurscultuur, het parkeerbeleid, de gemeentelijke belastingen, het coffeeshopbeleid, de cultuurvoorzieningen, het centrumbeleid en/of iets anders? Via de website van StemWijzer kun je dat kenbaar maken.
De samenstellers van de StemWijzer gebruiken jouw bijdrage in hun bijeenkomst met de Helmondse politieke partijen om te bepalen welke onderwerpen dan in de StemWijzer gebruikt zullen worden. Let er wel op dat je op die site eerst een account moet aanmaken om vervolgens de onderwerpen aan te kunnen geven op het forum.

17reacties

1reactie

Maandag rond 15.40 uur is in zijn woning in Helmond een 39-jarige man aangehouden voor huiselijk geweld. Hij zou zijn 35-jarige vrouw geduwd, geslagen, geschopt en aan de haren getrokken hebben. Zijn vrouw deed aangifte van deze mishandeling.
De vrouw was na een ruzie het huis uit gevlucht.
De man zou de vrouw al vaker mishandeld hebben. Hij is ingesloten voor verder onderzoek. De politie bekijkt of de man een tijdelijk huisverbod opgelegd kan worden
Meer informatie van de politie over huiselijk geweld.

38reacties

Altijd al in een boek van Wim Daniëls willen staan? Hier is je kans!
Samen met de officiële bouwfotografe Chantal van den Berg (zie een deel van haar foto’s) werkt Wim Daniëls aan een boek over het nieuwe station van Helmond. Hij verzamelt momenteel uitspraken van mensen over wat zij van het nieuwe station en/of de betreffende werkzaamheden vinden. Hij heeft er al een aantal, zoals:

  • Geïnteresseerde in de bouwplannen: ‘Er is duidelijk met veel beleid gewerkt.’ (Toehoorder: ‘Daachte gaai desse zo’n bietje op de bonnefooi hier an ’t klouwte zin geweest?’) Lees verder »
1reactie

Twee mannen zijn kort nadat ze gesnapt waren bij een autokraak in Nuenen aangehouden in Helmond. Een getuige was ze zelf nog een stuk achterna gereden.
Maandagmorgen om 2.15 uur kwam de melding binnen dat een getuige had gezien dat er in een auto ingebroken werd op de Noorderklamp in Nuenen. De getuige rende naar buiten en achtervolgde twee mannen. Hij is ze met zijn auto achterna gereden. De verdachten stapten ook in een auto en reden weg. Door middel van het kenteken kon de politie achterhalen waar de auto thuishoorde. Ze hebben de auto opgewacht die korte tijd later aan kwam rijden. In de auto zaten twee mannen die aan het opgegeven signalement voldeden. Ze, 19 en 22 jaar uit Helmond, zijn aangehouden en naar het bureau gebracht. De recherche onderzoekt de zaak.

Column Serge van de Brug Raadslid VVD HelmondDe VVD heeft tijdens de afgelopen begrotingsbehandeling aandacht gevraagd voor de huidige precariobelasting. Het is de VVD een doorn in het oog dat wij het als
ondernemersvriendelijke gemeente nog steeds presteren ondernemers aan te slaan voor kleine bedragen aan precariobelasting. Vaak is de kostprijs om deze bedragen
geïncasseerd te krijgen hoger dan dat deze belastingen de gemeente opleveren. Lees verder »

9reacties

De weversspoel staat weer in volle glorie bij het Havenplein. Niet meer op de Havenbrug, maar een stukje verder richting de terrasjes van het Havenplein (en nu voorzien van een gedicht van stadsdichter Wim Daniëls). Jan Verspaget van de Jan Verspaget Foundation liet dit industriële monument restaureren. Hij neemt ook het onderhoud voor de komende 10 jaar voor zijn rekening.
Lees verder »