Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 117045 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

3reacties

Team Helmond Sport op G-voetbaltoernooi

Vandaag nemen voetballers met een verstandelijke of lichamelijke beperking als Team Helmond Sport deel aan het jaarlijks terugkerende nationale G-voetbaltoernooi in Barendrecht. Zij worden gecoacht door Rein van Duijnhoven, de keeperstrainer van onze club. Dit evenement wordt georganiseerd door Coaches Betaald Voetbal in samenwerking met de KNVB, BVV Barendrecht en de Belangenvereniging Scheidsrechters Betaald Voetbal (BSBV).Lees verder »

Deze bedrijven maken de weblog mede mogelijk.
14reacties

Meisje (6) en jongetje (9) vermist

Vanuit de Wolfstraat in de Binnenstad worden een meisje van 6 en een jongetje van 9 jaar vermist. Dat meldde Burgernet zojuist.
Het meisje heeft blond haar en draagt een roze shirt en korte broek. De jongen heeft kort blond haar en draagt een bril, lichtblauw shirt en een zwarte broek. Voor de volledigheid: we hebben op dit moment geen foto’s van deze kinderen. 
Heb je daarover tips, dan wordt je gevraagd nu de politie te bellen op 112.

In de reacties hieronder staat een update.

3reacties

Nieuwe directeur-bestuurder SMO Helmond

Vanaf 1 oktober is Kitty de Laat de nieuwe directeur-bestuurder van Stichting Maatschappelijke Opvang Helmond (SMO Helmond). Zij is de opvolger van het gezichtsbepalend duo Bart Hendriks (directeur) en Jürgen Feuerriegel (bestuurder). Hendriks ging op 1 juli met pensioen en Feuerriegel gaat aan het einde van dit jaar met pensioen. De Laat combineert die 2 functies want SMO is naar eigen zeggen prima in staat verder te gaan met 1 nieuwe directeur-bestuurder.
Kitty de Laat is op dit moment nog directeur Sociaal Maatschappelijk in de gemeente Meierijstad en was eerder bestuurder van een maatschappelijke welzijnsorganisatie. Hoewel het nog even duurt, laat ze alvast weten al veel zin te hebben in haar nieuwe baan.
SMO, dat eind dit jaar haar 25-jarig jubileum viert, zorgt in Helmond en de regio voor thuislozenzorg, sociale activering, crisisopvang, woonbegeleiding en armoedebestrijding. Bekendere SMO-activiteiten zijn Huize d’n Herd, De Koning, Jobfactory, Tuinderij de Bundertjes en Super Sociaal. Eind vorig jaar had SMO 125 betaalde medewerkers. Met hulp van vrijwilligers, leerlingen en stagiaires hielpen zij dat jaar zo’n 700 cliënten.

1reactie

Helmondse politie zoekt een vermiste vrouw

De Helmondse politie is op zoek een vermiste vrouw. Dat meldde Burgernet zojuist.
Deze vrouw is blank, ongeveer 40 jaar oud en 160 cm lang. Zij heeft een stevig postuur en blond krullend haar. Mogelijke rijdt ze in blauwe Opel Astra waarvan het kenteken begint met “2-SX”. Voor de volledigheid: we hebben op dit moment geen foto van haar.
Mocht je iets meer weten, dat hoort de politie dat graag van je via 112.

In een reactie hieronder staat een update.

18reacties

Steekpartij in de Molenstraat

Om 23.46 uur meldde de politie dat er een steekpartij was geweest ter hoogte van de New York Pizza in de Molenstraat. Daarbij raakte 1 man gewond, hij is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Vanwege dit vermoedelijke steekincident (zoals de politie het in tweede instantie noemde) werd een vrouw aangehouden. Het onderzoek ter plaatse is inmiddels al afgerond. De plaats delict wordt opgeheven zo meldt de politie.
Harrie Fotografie maakte de onderstaande 2 foto’s.

Lees verder »

1reactie

Gewonde bij ongeval met gevaarlijke stof

Bij Remat Chemie aan de Vossenbeemd op het industrieterrein is vanmiddag rond 16.15 uur een medewerker gewond geraakt bij een bedrijfsongeval.
Bij dit bedrijf dat oplosmiddelen regenereert en verkoopt, lekte door nog onbekende oorzaak vloeistof uit een vat waardoor hij gewond is geraakt. We weten niet wat voor vloeistof dat was. De man wordt met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Hij was normaal aanspreekbaar.
Pim Verkoelen maakte de onderstaande foto.

4reacties

Kuijpers scoort opdracht van bijna 50 miljoen

Aukje Kuypers zet de krabbelDe provincie Zuid-Holland heeft de renovatie en verduurzaming van het provinciehuis gegund aan Kuijpers in Helmond. Deze opdracht heeft een waarde van bijna 50 miljoen euro volgens Omroep West.
De verbouwing van het pand met een bruto-vloeroppervlakte van circa 16.000 m² start na de zomer en wordt begin 2022 afgerond. Onder leiding van hoofdaannemer Kuijpers wordt de verbouwing uitgevoerd door Hollands Licht. Dit is een consortium bestaande uit Kraaijvanger Architects, DGMR en Valstar Simonis. Tevens voeren zij 15 jaar lang het onderhoud uit. Lees verder »

9reacties

Klassieke Mini brandt volledig uit

Om 11.08 uur vanochtend rukte de brandweer uit voor een brandende klassieke Mini op de Wolfsputter Baan. De auto begon tijdens het rijden te roken. Toen de bestuurder hem langs de kant stilzette, begon de auto te branden. De brandweer heeft de weg tijdelijk afgesloten voor de bluswerkzaamheden. De Mini uit 1975 brandde volledig uit en moet als verloren worden beschouwd.
Gisterenochtend vloog er spontaan een Volvo in brand op de Deurneseweg.
Pim Verkoelen maakte vanochtend de 7 onderstaande foto’s.

Lees verder »

10reacties

Zwaar letsel meisje (6) door ranja met GHB

Een 45-jarige man uit Helmond is door de rechtbank Oost-Brabant veroordeeld tot een taakstraf van 180 uur. Door zijn schuld kreeg een 6-jarig meisje GHB binnen en liep zij zwaar lichamelijk letsel op.
De verdachte was in juni 2018 aan het klussen in zijn woning in Eindhoven, terwijl daar ook zijn dochter en haar vriendinnetje aan het spelen waren. Op enig moment schonk hij voor de kinderen en zichzelf een beker ranja in. In zijn eigen beker deed hij ook een scheut vloeistof. Hij lette er vervolgens niet op dat de kinderen niet uit zijn beker zouden drinken en ging naar de schuur om iets te halen. In de tussentijd dronk het vriendinnetje uit de beker van de verdachte. Lees verder »

8reacties

Auto vliegt spontaan in brand

Een personenauto vloog zojuist spontaan in brand bij de verkeerslichten op de kruising van de Deurneseweg en Weg door de Rijpel / Rivierensingel.
De inzittenden waren op tijd uit de Volvo en zijn niet gewond. Wat de oorzaak is is niet bekend. De om 09.29 uur gealarmeerde brandweer heeft de brand geblust. 1 Rijbaan is op dit moment afgesloten.
Harrie Fotografie maakte de 3 onderstaande foto’s.

Lees verder »

14reacties

Brand in Café ’t hart van Helmond

Vanochtend om 06.08 uur werden de hulpdiensten gealarmeerd voor een brand in Café ’t hart van Helmond aan de Noord Koninginnewal in het centrum. Een voorbijganger zag rook uit het café komen en sloeg meteen alarm. De brandweer die met 3 blusvoertuigen ter plaatse kwam, moest zich met behulp van een zaag toegang tot de brand verschaffen.
Wat er is gaan branden is niet bekend, wel zou de brand achterin het pand hebben plaats gevonden. Naar verluidt was er niemand meer aanwezig en is er niemand gewond geraakt.
Harrie Fotografie maakte de 5 onderstaande foto’s.

Lees verder »

14reacties

3 Bonnen voor drinken van alcohol op straat

Vandaag hield de Stadswacht (dat sinds dit jaar Toezicht en Handhaving heet) een controle op het Advocaat Botsplein in de Binnenstad. Op deze (naar hun zeggen) overlastlocatie schreven zij 3 bekeuringen à 95 euro (exclusief 9 euro administratiekosten) uit voor het drinken van alcohol. 
Volgens artikel 2.4.8 van het Algemene Plaatselijke Verordening Helmond (APV) is het in vrijwel de gehele Binnenstad namelijk verboden om op de openbare weg alcoholhoudende drank te nuttigen. Op de bijgaande stadsplattegrond (pdf) zie waar dat nog meer is verboden in Helmond.
Ook gaven de stadswachten op dat plein enkele bonnen voor parkeerovertredingen en eentje voor het dumpen van afval.

1reactie

Hoogbejaarde man met bos dahlia’s vermist

Een 85-jarige man op een fiets van het merk Gazelle wordt vermist vanaf Acacia in Stiphout. Hij heeft een grote bos dahlia’s in een tas. Dat meldde Burgenet zojuist.
Deze blanke man is 1,65 meter lang en heeft grijs haar. Hij draagt een spijkerbroek en een blauwe polo. We hebben geen foto van deze man.
Heb je tips voor de politie: bel dan nu met 112.

In een reactie hieronder staat een update.

6reacties

Auto enkele keren over de kop op de A270

Op de A270 tussen Nuenen en Helmond is vanochtend rond 06.30 uur een automobiliste met haar auto enkele keren over de kop gegaan en in de berm tot stilstand gekomen. Diverse politie-eenheden en 2 ambulances werden naar de plaats van het ongeval gestuurd. De vrouw is met onbekende verwondingen maar wel aanspreekbaar per ambulance naar het ziekenhuis gebracht, ook is er politie meegegaan.Lees verder »

2reacties

Gevluchte fietsendief aangehouden

Vannacht rond 03.25 uur kreeg de politie een melding dat er knipgeluiden hoorbaar waren bij het NS station ’t Hout. De gealarmeerde agenten zagen op de Slegersstraat een 47-jarige veelpleger op een fiets. Nadat de man werd aangeroepen dat hij moest blijven staan, ging hij er vandoor. Hij werd vervolgens aangehouden in een opgebroken schuur aan de Mierloseweg waar hij zich had verstopt achter een aantal dozen.
Het ringslot van de fiets waarop de verdachte reed was doorgeknipt. Tevens trof de politie op het station een tweede fiets waarvan zij vermoedden dat hij die op dat moment aan het stelen was. Het hangslot was namelijk al opengeknipt.
De politie is op zoek naar de eigenaren van deze 2 fietsen (zie foto’s hieronder). Zij kunnen contact opnemen met de politie in Helmond via 0900-8844 (referentienummer 2019148532).

Afgelopen 12 maanden werd er in Helmond 659 keer een diefstal geregistreerd van een bromfiets, snorfiets of een fiets. Dat blijkt uit de gegevens van de politie.

2reacties

Gevluchte auto-inbreker gezocht

Op de Slegersstraat in Mierlo-Hout werd zojuist bij een auto ingebroken. De dader is gevlucht op een herenfiets zo liet Burgernet weten.
Zijn signalement: een blanke man van plusminus 50 jaar oud met een normaal postuur, zijn lengte is ongeveer 1,70 meter. Hij droeg een wit petje, lichte jas en grijze broek. Heb je tips voor de politie, bel dan nu 112.

In de reacties hieronder staat een update.

2reacties

Helmondse hennep

Het klinkt altijd aardig, twee woorden achtereen met dezelfde beginletters, zoals bij veel titels van Suske & Wiske. En in dit bovenstaand geval is het natuurlijk toch ook een woordencombinatie die wel iets met elkaar verband houdt. Helmonders staan toch al lang bekend om hun groene vingers en hun creatief ondernemerschap die bij de teelt van dit gewas hoort. Hard bewijs heb ik niet maar wellicht is de groene teelt mede gebaseerd op een lange traditie en ervaring met de hennepplant.Lees verder »