Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 117045 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

21reacties

Helmonds echtpaar overleden bij ongeluk

Bij een zwaar ongeval op de N272 in Handel zijn vanochtend vroeg 3 doden gevallen. Het gaat om een echtpaar uit Helmond (55 en 59 jaar) en een 31-jarige man uit Erp. Ook raakten 2 personen gewond die ook uit Helmond komen: een vrouw van 25 en een meisje van 15. Zij gingen ter controle en eventuele behandeling naar een ziekenhuis, maar hun letsel lijkt niet ernstig te zijn.Lees verder »

Deze bedrijven maken de weblog mede mogelijk.
13reacties

In het zwart geklede vrouw vermist

Een 45-jarige vrouw is vermist, zij werd voor het laatst gezien op de Markt. Dat meldde Burgernet zojuist.
De vrouw heeft donkere haren en een lengte van 1,80 meter. Zij draagt een bril, zwarte haarband, zwarte jurk, zwarte broek, zwarte schoenen met witte rand. Heb je tips, dan wordt je gevraagd te bellen naar 112.

In de reacties hieronder staan updates.

69reacties

EDAH & draaiorgels in Van Gend & Loos-pand

Het EDAH-Museum en het Draaiorgelmuseum komen in het Van Gend en Loos gebouw tussen het station en de Vlisco. Als alles gaat als gepland is de feestelijke opening komend voorjaar. Dat liet B&W aan de leden van de gemeenteraad weten.
In oktober 2018 leek de wens om de beide musea daar onder te brengen niet uit te komen. Maar inmiddels is met de eigenaar van het pand overeenstemming bereikt. Dit heeft geresulteerd in een huurovereenkomst voor een periode van 10 jaar. De gemeente huurt het pand en stelt het ter beschikking aan de beide musea. De procedure voor de omgevingsvergunning loopt op dit moment en wordt naar verwachting op korte termijn afgerond.Lees verder »

45reacties

Helmondse mag houtkachel blijven stoken

De gemeente Helmond is niet volledig geweest bij de beoordeling van een geschil tussen buren over een houtkachel. Hij had moeten bepalen in welke gevallen er sprake zou kunnen zijn van overlast. Dit oordeelt de rechtbank Oost-Brabant. In dit geval hoeft de gemeente echter niet alsnog op te treden, omdat de klagers op het punt staan te verhuizen. De rechtbank geeft daarbij wel aan hoe toekomstige geschillen over houtkachels het best te kunnen oplossen. Lees verder »

3reacties

Politie arresteert opstandige automobilist

Na een vrij onschuldige kop-staart-botsing bij een verkeerslicht is gisteravond een automobilist aangehouden. Dat ongeluk was rond 23.20 uur op Oostende ter hoogte van Kasteel-Noord.
De man was zo opstandig en agressief tegen de politie geworden dat hij werd aangehouden en naar het politiebureau is gebracht. Volgens omstanders zagen zij de man al slingerend over de weg rijden. Op het politiebureau wordt onderzocht of de man drank en/of drugs heeft gebruikt.
Waardoor de botsing is ontstaan is nog niet bekend. De politie was met meerdere eenheden ter plaatse. 1 Persoon is in de ambulance onderzocht maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis.
Harrie Fotografie maakte onderstaande foto’s.

Lees verder »

11reacties

‘Man zwaait met vuurwapen op straat’

Een 35-jarige man en 24-jarige vrouw uit Helmond zijn aangehouden voor het bezit van vuurwapens en verdovende middelen. Gisteravond rond 22.00 uur kreeg de politie een melding dat op de Van Linschotenstraat in Helmond Oost een man met een vuurwapen liep te zwaaien op straat. Er werden diverse eenheden van de politie ter plaatse gestuurd en daar bleek dat hij inmiddels een woning was binnen gegaan.Lees verder »

1reactie

Verbi genomineerd voor William Pijnenburg Award

Matrijzenmaker Verbi, gevestigd op Bedrijventerrein Helmond West, is 1 van de 3 genomineerden voor de William Pijnenburg Award 2019. MCM Liessel en HVL Metaal & Techniek (ook uit Liessel) zijn de andere kanshebbers. 
Arjen Vos, directeur/eigenaar van Verbi, is erg trots op deze nominatie. “De prijs staat voor de ontwikkeling van vakmensen, het bieden van werkgelegenheid en de verbinding tussen het bedrijfsleven en onderwijs. Dat zijn 3 punten waar ik mij hard voor maak. Zonder onze vakmensen kan ik geen kwalitatieve producten maken. Dus investeer ik ook in hen. Als bestuurslid van Stichting Hightech Helmond – de Peel open ik regelmatig onze deuren voor scholieren om hun interesse te wekken voor techniek.”
De award is vernoemd naar de in 2016 overleden William Pijnenburg. Als directeur en eigenaar van AAE zette hij zich in voor de ontwikkeling en promotie van technisch vakmanschap. Met deze jaarlijkse award leeft zijn gedachtegoed voort.
De William Pijnenburg Award wordt uitgereikt op woensdag 30 oktober 2019 tijdens het Brainport Industries Congres in Eindhoven. De 2 eerder winnaars waren Prodrive uit Son en het Eindhovense KMWE.

5reacties

Hockeyclub Helmond mag niet uitbreiden

De Raad van State vernietigde zojuist het bestemmingsplan dat uitbreiding van HC Helmond mogelijk maakte. Het in februari 2018 door de gemeenteraad aangenomen B&W-voorstel Buitengebied Helmond – Horst 27 (hockeyclub)’ (pdf) kreeg niet de goedkeuring van deze hoogste rechtsprekende instantie die een uitspraak kan doen over een geschil tussen burger en overheid. Daarmee is een uitbreiding naar 5 hockeyvelden aan de Horst voorlopig(?) geblokkeerd.Lees verder »

10reacties

Aanrijding jonge fietsster en vrachtwagen

Ter hoogte van de op- en afrit naar de Wolfsputter Baan (verlengde van Rembrandtlaan) is vanochtend rond 11.45 uur een meisje op de fiets aangereden door een vrachtwagen. De fietsster werd in een ambulance onderzocht en behandeld. Zij hoefde niet mee naar het ziekenhuis en werd door haar moeder opgehaald.
De fiets is flink beschadigd, de vrachtwagen liep enige schade op. Hoe het ongeval is ontstaan is onbekend. De politie doet onderzoek naar de oorzaak van het ongeval.
Harrie Fotografie maakte de onderstaande foto’s.

18reacties

Auto met baby beschoten

Gistermiddag werd op de Deurneseweg een langsrijdende personenauto met vermoedelijk een luchtdrukwapen beschoten. Het gevolg was een kapotte ruit met glas over de Maxi-Cosi waarin een baby zat. Dat meldde wijkagent Henry van Dongen zojuist. 
Dit voorval gebeurde ter hoogte van de Baroniehof tegenover de Aldi vestiging (dus tussen de 2 afslagen van de Deurneseweg en de Weg door de Rijpel). “Weet iemand wie hieraan debet is?” zo vraagt de wijkagent. Bel dan 0900 – 8844.

In de reacties hieronder staat een update.

13reacties

Jongeman beroofd op het Sjef de Kimpepad

Gisteravond rond 20.25 uur werd een jongeman door 4 jongemannen beroofd van zijn pinpas, identiteitskaart en telefoon. Deze straatroof vond plaats op het Sjef de Kimpepad. Het slachtoffer zou 1 van de daders kennen. Dat liet wijkagent Johan Meeuwsen vanmiddag weten. De politie gaat de zaak onderzoeken.
Enkele jaren geleden waren op het Sjef de Kimpepad in 10 maanden minimaal 5 straatroven. Het tv-programma Opsporing Verzocht besteedde daar destijds aandacht aan. En in juni van dit jaar was er daar ’s nachts een beroving van een scooter.

6reacties

Vandaag zou ze 90 jaar geworden zijn

Vandaag zou de Amerikaans actrice Katherine Helmond 90 jaar zijn geworden. Maar dat kroonjaar haalde zij niet omdat ze op 23 februari van dit jaar overleed.
Op 14 februari 1994 (Valentijnsdag) werd ze in onze stad ontvangen. Uit handen van de toenmalige burgemeester Wim van Elk ontving zij toen de sleutel van het kasteel. De Koninklijke Stadsharmonie Phileutonia, het St. Catherina-gilde en het St. Anthonis-gilde zorgde voor de begeleiding. Het televisieprogramma ‘Stappen met Angela’ (met Angela Groothuijzen) regis(tr)eerde dat. Helaas konden we de daarvan geen beelden vinden. We houden ons aanbevolen.Lees verder »

58reacties

Q&A over de toestand bij Senzer

Lonneke Maráczi van de SP stelde 6 schriftelijke vragen aan B&W naar aanleiding het onafhankelijk intern onderzoek over hoe men met elkaar omgaat bij werkbedrijf Senzer. Dat is de organisatie waarin Werkplein Regio Helmond, Werkgeversplein Regio Helmond en de Atlant Groep in 2016 zijn opgegaan. Vorig jaar schreef Sander Lam een gastblog over het Senzer gevoel.
Hieronder staan haar raadsvragen (Questions) voorafgegaan door haar inleiding. Zodra we de antwoorden (Answers) van het college hebben, plaatsen we die ook (zoals altijd) in zijn geheel in de reacties hieronder.Lees verder »

Fietsster gewond na aanrijding met auto

Op de kruising van de Traverse en de Zuid Koninginnewal is een vrouw op de fiets vanavond rond 19.15 uur gewond geraakt. Zij fietste samen met een man over die kruising in het centrum toen een afdraaiende auto haar schepte. De vrouw is met onbekende verwondingen per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.
Harrie Fotografie maakte de 2 onderstaande foto’s.

6reacties

De kijkcijfers van de raadsvergaderingen

In 2½ jaar tijd werden de uitzendingen van de Helmondse gemeenteraadsvergadering in totaal 25 duizend keer bekeken. Via internet keken per uitzending gemiddeld 340 mensen live en 485 deden dat op een later tijdstip. Dat blijkt uit de kijkcijfers van de gemeente die tot vandaag zijn bijgewerkt.
Sinds dinsdagavond 10 januari 2017 kan elke Helmonder naar elke raadsvergadering via de gemeentelijke website inschakelen. Van de 30 uitzendingen tot nu toe, was de begrotingsbehandeling op 30 oktober vorig jaar de best bekeken raadsvergadering. Die vergadering van ruim 7 uur werd 1852 keer live bekeken en (tot vandaag) 853 keer teruggekeken.Lees verder »

16reacties

2 Panden doorzocht vanwege WW-fraude

De recherche van de Inspectie SZW heeft in een strafrechtelijk onderzoek naar fraude met WW-uitkeringen gisteren 2 panden in Helmond doorzocht. Daarbij is beslag gelegd op contant geld, administratie en computerbestanden. In deze fraudezaak worden meerdere personen verdacht van strafbare feiten. De onderzoeksperiode van de mogelijke fraude is van 2015 tot heden.Lees verder »

PIT-acties leiden tot nadere onderzoeken

Het Peelland Interventie Team (PIT) bezocht vrijdag 4 locaties in Helmond. “Die controles geven zeker aanleiding tot nadere onderzoeken van alle bezochte locaties” zo laat de gemeente weten.
Het PIT-team bezocht ’s middags 3 locaties om inzicht te krijgen in de aard van de activiteiten die daar werden uitgevoerd. Op basis van de verzamelde gegevens wordt nagegaan of de activiteiten passen binnen het bestemmingsplan. Op 1 locatie heeft de Belastingdienst gegevens verzameld. In de avond werd aan een vierde locatie een bezoekje gebracht. Daar is mogelijk sprake van overtredingen rondom salarissen, werktijden en sociale zekerheidsfraude. Verder wordt nader onderzoek gedaan naar adresfraude en de bouwkundige staat van het pand. We weten niet om welke adressen het gaat want anders zouden we dat natuurlijk melden. Maar wellicht dat er Helmonders zijn die dat wél weten en het in de reacties hieronder melden.
Bij de actie waren behalve de gemeente ook de politie, Belastingdienst, Omgevingsdienst Zuidoost-Brabant, Veiligheidsregio Brabant Zuid-Oost, Senzer, Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid (ISZW) en de vreemdelingenpolitie (AVIM) betrokken.
Helmonders kunnen eventuele overlastsituaties en verdachte situaties aan het PIT doorgeven. Dit kan anoniem per telefoon 0492 587309 of per e-mail [email protected]. Tips worden vertrouwelijk behandeld, zo verzekert het PIT.