Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 117045 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Deze bedrijven maken de weblog mede mogelijk.

‘Slapende’ agent betrapt 2 Helmonders

In de nacht van donderdag op vrijdag waren 2 Helmonders het haasje. Zij werden elders in Brabant op heterdaad aangehouden door een melding van een politieman in zijn vrije tijd en collega’s van hem die wel aan het werk waren.
Die nacht om 02.20 uur schrikt een slapende politieman in Goirle wakker van geluid in zijn straat. Hij kijkt meteen naar buiten en ziet 2 mannen lopen. Komend vanaf een bouwterrein draagt dat duo een warmtepomp en leggen die achter in een auto. Lees verder »

6reacties

Wethouder Van Dijk: Zorg met en voor elkaar

Inmiddels zijn we al weer een aantal weken onderweg in deze coronacrisis. Wie had kunnen denken dat een virus onze samenleving zo zou ontregelen in een hele korte tijd? Onze bruisende stad kwam tot stilstand en het motto werd ‘blijf thuis’. Ook ik heb deze onwerkelijke situatie zien ontstaan, maar ik zag ook dat onze stad veerkracht heeft en dat er heel veel creativiteit ontstond.Lees verder »

43reacties

Gaan de Havenplein-terrassen weer open?

Rutte overweegt om de buitenterrassen van kroegen en restaurants vanaf maandag 1 juni te laten openen. “Dat stellen ingewijden tegenover persbureau ANP” volgens het Dagblad van het Noorden.

Als die versoepelingen van de corona-maatregelen doorgaan, is dat goed nieuws voor veel Helmonders. Want dan kunnen we weer naar bijvoorbeeld Maurice en tante Julia op het Havenplein. Iets minder dicht op elkaar dan destijds, maar toch!
En naar de Markt en … Heb jij een mooie Helmond-terras-foto? Mail jij die naar [email protected] dan zetten wij die in de reacties hieronder erbij.

In de reacties hieronder staan updates.

3reacties

Geen stijl

Mijn ouders hebben me opgevoed als ‘een net meisje’. Vloeken mag niet, met twee woorden spreken moet en schelden is helemaal uit den boze! Als kind was het soms moeilijk me daaraan te houden. Vooral schelden was in mijn jeugd een ‘normale’ bezigheid als we op straat speelden en in het vuur van het spel de bijgebrachte normen van fatsoen vergaten. Ja, wij speelden nog op straat, en soms ging het er hard aan toe. Wij waren niet zo bang voor kapot gevallen knieën en als die verwondingen te wijten waren aan een buurkind dan kreeg die dat in onvervalst Helmonds te horen…Lees verder »

9reacties

Van den Bogaard: bewogen weken

De afgelopen weken heeft het Coronavirus veel zaken noodgedwongen stilgelegd. Denk bijvoorbeeld aan de horeca, sportwedstrijden en cultuur. Ook in de Helmondse politiek lag de besluitvorming voor een groot deel stil. We hebben inmiddels in april de eerste digitale raadsvergadering gehad en hebben op 12 mei de eerste commissievergadering die live gestreamd zal worden. Op 19 mei bespreekt de gemeenteraad de gevolgen van de Coronacrisis voor Helmond, maar het is nu al duidelijk dat de economische gevolgen voor Helmond groot zijn.Lees verder »

1reactie

3 mei 1945

Wij staan weer aan de vooravond van de jaarlijkse dodenherdenking en van de bevrijding van de enige militaire bezetting die Nederland de afgelopen twee eeuwen heeft meegemaakt. Een bezetting en oorlog, nu al weer 75 jaar geleden, die tot de laatste dagen toe volop doden tot gevolg had. Mensen, soms ver van huis, haard en gezin…Lees verder »

5reacties

Naw en Vruuger CCXLV

Naw zie je de Ameideflat die uit 1973 dateert. Daarvoor stond er een fabriek.
Vruuger (we denken in 1980) stond die serviceflat ook op de noordelijke kop van de Koninginnewallen. Stadshistoricus Giel van Hooff: “Het gebouw was geen architectonisch hoogstandje, vormde een barrière met de oostelijke binnenstad en nam veel licht weg vanuit de Hemelrijksestraat.” 

13reacties

Helmonder aangehouden voor woningoverval

De politie heeft vannacht 2 mannen aangehouden die worden verdacht van betrokkenheid bij een gewelddadige overval kort daarvoor in Valkenswaard in een woning aan de Maastrichterweg. Het gaat om een 22-jarige man uit Helmond en een 18-jarige inwoner van Valkenswaard. Bij de overval raakte de bewoner ernstig gewond en bloedde hevig, hij is met enkele steekwonden naar het ziekenhuis gebracht.Lees verder »

5reacties

Creatieve Biek leeft zijn dromen na

De 61-jarige Biek van Bree woont op het schilderachtige Lambertushof. Deze artiest is een duizendpoot en actief betrokken in de kunstwereld. Zo werkt hij al jaren bij de Cacaofabriek waar hij meehelpt met het opbouwen van de exposities (zoals die in 2015 over de roemruchte Werkwinkel). Hij vindt het jammer dat de in maart geopende tentoonstelling World Press Photo vanwege de coronacrisis niet volledig tot zijn recht komt. “Nu vindt het virtueel plaats maar dat is niet hetzelfde als het in levende lijve zien”, aldus de Helmonder.Lees verder »