Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 117045 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Brandweer schiet vogel te hulp

De brandweer werd vanochtend opgeroepen om een vogel achter gaas weg te halen. De vogel zou daar al 2 dagen zitten bij de woning in de Narcissenstraat in Helmond Oost.
De bewoners hadden dat gaas tussen de dakgoot en een rolluik juist gespannen om vogels weg te houden. Hoe de vogel daarachter is gekomen is niet duidelijk. De dierenambulance riep de brandweer er om 10.00 uur bij omdat zij er niet bij konden. Nadat de vogel uit die benarde positie was gehaald, vloog die weg, het vrije leven tegemoet.
Harrie Fotografie maakte de bijgaande foto’s.Lees verder »

Deze bedrijven maken de weblog mede mogelijk.
8reacties

Fietser ernstig gewond bij ongeval

Bij de kruising van de Deurneweg en de Weg door de Rijpel raakte rond 13.00 uur vanmiddag een fietser ernstig gewond bij een ongeval. Hij werd bij een oversteekplaats aangereden door een personenauto. Onduidelijk is wat voor verwondingen de fietser precies heeft opgelopen. Wel is er een traumahelikopter opgeroepen.
Harrie Fotografie maakte de bijgaande foto’s.Lees verder »

2reacties

Drugsdealer in 1 week 2 keer aangehouden

De politie in Helmond heeft in 1 week een 20-jarige inwoner van Veldhoven tweemaal aangehouden op verdenking van de handel in drugs.
Tijdens een lopend onderzoek naar de ondermijnende drugscriminaliteit in de binnenstad is op donderdag 1 april een drugsdealer op heterdaad betrapt. Hij was in het bezit van 47 bolletjes harddrugs. Ook is er 600 euro aangetroffen waarvan er vermoedens zijn dat dit is verdiend met criminele activiteiten. Dit geld is afgepakt.Lees verder »

2reacties

2e Supportersvereniging van Helmond Sport

We Are Helmond is vanaf nu de tweede officiële supportersvereniging van Helmond Sport. Het is de volgende stap in een ontwikkeling die in 2017 in gang werd gezet. Begonnen als eenmalig initiatief om het 50-jarig bestaan extra kleur te geven, maar inmiddels uitgegroeid tot een gedreven club trouwe aanhangers die zich voor de volle 100% inzet voor het belang van Helmond Sport.
Dat doet de organisatie door tijdens en rondom wedstrijden activiteiten te organiseren, door via social media verbinding te zoeken met de stad en de jaarlijkse ‘We Are Helmond the party’ in de Cacaofabriek.Lees verder »

4reacties

Scooterrijdster gewond bij aanrijding

Op de Rijnlaan in Brouwhuis vond vanochtend rond half 10 een ongeval plaats tussen een scooter en een personenauto. De vrouw op de scooter raakte daarbij gewond en werd met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.
Het ongeval vond plaats in een bocht van de weg. Op het moment van het ongeval was het glad door de sneeuwval. Wat de oorzaak van het ongeval is geweest is niet bekend. De politie doet daar onderzoek naar.
Harrie Fotografie maakte de bijgaande foto’s.Lees verder »

12 Maanden voor verboden vuurwapenbezit

foto: Harrie FotografieDe rechtbank Oost-Brabant heeft een 25-jarige Helmonder veroordeeld tot een gevangenisstraf van 12 maanden, waarvan 3 maanden voorwaardelijk. Hij had een verboden vuurwapen en munitie in bezit en waste crimineel geld wit.
De verdachte zat op 22 februari 2019 op de achterbank in een auto met een vuurwapen in zijn hand op de Heistraat. Het vuurwapen ging af en de kogel raakte zijn vriend die op de bijrijdersstoel zat in de onderrug.Lees verder »

7reacties

Nu ook in Helmond supersnel Ziggo-internet

Ziggo biedt vanaf vandaag in 1 klap razendsnel internet aan bijna 38.000 huishoudens en bedrijfspanden in Helmond. Daardoor zijn downloadsnelheden tot 1 gigabit per seconde mogelijk. Dat liet het bedrijf vanochtend weten. In heel Nederland voorziet Ziggo met deze nieuwste aansluiting meer dan 3 miljoen huishoudens en bedrijven van gigabitsnelheden, zo was Eindhoven vorige maand aan de beurt.Lees verder »

15reacties

Transparantie en een beschuitje eten

Net voor de Tweede Kamerverkiezingen in 2017 heb ik samen met een aantal andere gasten van het Brabants Dagblad ‘een beschuitje mogen eten’ met Mark Rutte. Ik had de man nog nooit ontmoet en sinds die ontbijtsessie in De Bosch ben ik fan van deze politieke wonderboy. Mijn bewondering geldt de persoon, niet zijn bestuurlijke visies. Helaas is Mark door de ‘affaire Omtzigt’ van zijn voetstuk gevallen. “Hij is een beetje dom geweest” zou Maxima zeggen. Tja, onze premier heeft geen verstandige vrouw aan zijn zijde en misschien is hij daarom wel ontspoord.Lees verder »

1reactie

Auto belandt in de sloot in Dierdonk

Op de Scheepstal in Dierdonk is vanavond rond 22 uur een personenauto in de sloot beland. Het ongeval is vermoedelijk ontstaan door te hoge snelheid maar daar doet de politie onderzoek naar.
De jonge bestuurder is in een ambulance aan zijn verwondingen geholpen maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis. De jongeman is wel door de politie meegenomen naar het politiebureau voor verder onderzoek. De auto heeft veel schade opgelopen door het ongeval.
Harrie Fotografie maakte de bijgaande foto’s.Lees verder »

11reacties

Aangifte ivm agressie richting handhavers

De gemeente Helmond heeft aangifte gedaan tegen een inwoonster die grove beledigingen heeft geuit richting 2 handhavers en daarbij fysiek agressief werd. De gemeente doet waar mogelijk altijd aangifte in het geval van fysieke of verbale agressie of bedreiging van medewerkers.
De gemeente laat weten dat de handhavers de vrouw op straat tegenkwamen nadat de avondklok van kracht was en wilden een controle uitvoeren.Lees verder »