Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 117045 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

5reacties

Verwarde man uit het kanaal gehaald

Om 16.03 uur werden de hulpdiensten opgeroepen omdat er een persoon te water was geraakt. Eenmaal aangekomen op de Kanaaldijk N.O. ter hoogte van de AH XL bleek het te gaan om een verwarde man van rond de 30 jaar. Hij was nog boven water. De ambulance heeft hem meegenomen naar het ziekenhuis. De reden van de man om in het kanaal te zwemmen, springen en/of vallen is nog onduidelijk.
Walter van Bussel maakte de bijgaande foto.

Deze bedrijven maken de weblog mede mogelijk.
7reacties

2 Branden vannacht in de Rijpelberg

Vannacht waren er binnen een uur in de wijk Rijpelberg 2 branden: een autobrand en een schuurbrand.
De eerste ontstond rond 01.00 uur in een geparkeerde personenauto aan de Baroniehof. De brandweer die snel ter plaatsen was, had de brand snel onder controle maar de auto kan als verloren worden beschouwd. De politie is in de buurt rond gegaan of er iemand iets heeft gezien of gehoord. De oorzaak van de brand is nog onbekend.Lees verder »

30reacties

De terrassen gaan weer open

Morgen om 12.00 uur gaan ook in Helmond de terrassen weer open. Die waren sinds 14 oktober vorig jaar voor de tweede keer gesloten vanwege corona. Voor de Helmonders die niet meer weten hoe een druk Havenplein eruit ziet, de foto’s rechts. 
Om de Helmondse horeca te steunen nam B&W een aantal besluiten. Zo mag de horeca, net zoals in 2020, de rest van 2021 vergrote terrassen voeren. Zodoende kunnen zij ondanks de 1,5 meterregel net zoveel meubilair plaatsen als voor de coronacrisis.Lees verder »

7reacties

12 Helmonders vandaag beloond met lintje

Vandaag werden 12 Helmonders thuis verrast door burgemeester Elly Blanksma. Zij reikte aan hen een Koninklijke onderscheiding uit omdat het Zijne Majesteit de Koning heeft behaagd hen te decoreren.
Omdat corona ook nog steeds regeert, ook dit jaar een andere lintjesregen dan andere jaren. Vorig jaar een bellende burgemeester, vandaag een aanbellende burgemeester op de laatste werkdag voor Koningsdag.  Lees verder »

14reacties

Rieter: Rouwcentrum midden in je wijk?

Een rouwcentrum midden in het centrum van Mierlo-Hout. Moet je dat wel willen? Dit was een van de vragen die deze week op tafel lag bij het Buurtcafé Helder Helmond. Ons online evenement waarin we het lokale, politieke nieuws met onze inwoners bespreken. Hellemonders krijgen daar ook de gelegenheid om vragen te stellen, die we dan vervolgens gaan behandelen. Zo kwam er dus ook de vraag van een ongeruste mevrouw uit Mierlo-Hout. Waar een rouwcentrum nog geen twintig meter van haar woning wordt gevestigd.Lees verder »

16reacties

Rattenbeleid

Daar zat hij dan, prinsheerlijk in het zonnetje midden op mijn plaats. Ik kon mijn ogen niet geloven… De buurman had mij al gewaarschuwd dat er ongewenst bezoek door onze tuinen liep en nu zag ik het zelf ook! Een grote dikke, grijsbruine rat. Het eerste wat me te binnen schoot was tegen het raam kloppen. Daar was hij niet van onder de indruk. Met zijn kraaloogjes keek hij me aan en bleef hij gewoon zitten. Als het een mens was geweest dan had hij mij de middelvinger laten zien. Dan maar een paar keer flink met de achterdeur rammelen. Dat hielp. Weg was hij!Lees verder »

9reacties

Auto rijdt 2 snorfietsen in ’t Haagje omver

Kort voor half 5 schepte een personenauto 2 snorfietsen op de kruising van de Tournooistraat en Haaglaan. Die 2 kwamen van rechts op deze gelijkwaardige kruising en reden waarschijnlijk naast elkaar. 1 Van de snorfietsrijders is met de ambulance naar het ziekenhuis. De snorfietsen zijn beiden total loss.
Walter van Bussel maakte de bijgaande foto’s.Lees verder »

1reactie

Aanrijding in Brouwhuis

Om 12.50 uur rukten de hulpdiensten uit voor een ongeval met letsel op de Rivierensingel in Brouwhuis. Daar bleek een auto bij het oprijden van die straat een naderende auto over het hoofd te hebben gezien en deze is in de flank gebotst. Beide chauffeurs zijn nagekeken door de ambulance, we weten niet hoe ernstig zij gewond zijn geraakt. De auto’s zijn weggesleept door een bergingsbedrijf.
Walter van Bussel maakte de bijgaande foto’s.Lees verder »

45reacties

Manders: delen is het nieuwe hebben?

De gemeente Helmond is haar visie op deelmobiliteit aan het formuleren. Volgens deze plannen is delen het nieuwe hebben. Consumenten willen niet langer producten bezitten, ze willen slechts toegang tot die producten. Vooral voor de jonge generatie zou bezit afgedaan hebben.
Volgens de schrijvers wordt onze heilige koe in de toekomst de deur uit gedaan. We stappen in deelauto’s en dat betekent automatisch minder parkeerplaatsen. Omdat Helmondse beleidsmakers overtuigd zijn van deze ontwikkeling komen er alvast nieuwe regels. Bouwvergunningen krijgen lagere parkeernormen en er wordt een extra Mobiliteitsprogramma van Eisen opgesteld.Lees verder »

9reacties

Asfaltering Ameideplein voor de veiligheid

In het kader van de veiligheid vinden er komende week herstelwerkzaamheden plaats aan het Ameideplein. Het plein wordt dan in z’n geheel afgezet.
De stenen van de rijbaan rondom het Ameideplein en de rijstroken op het Ameideplein worden in zijn geheel vervangen door asfalt. De stenen op het Ameideplein blijken steeds meer te verschuiven. De openingen tussen de stenen worden steeds groter en dat levert gevaarlijke situaties op, zo laat de gemeente weten. Voor ieders veiligheid is daarom besloten om de stenen te vervangen door asfalt. Het asfalt is een tijdelijke oplossing, totdat de er duidelijkheid is over de plannen voor het Ameideplein.Lees verder »

3reacties

Verdachte vuurwerkbom aangehouden

De politie hield vanochtend een 39-jarige Helmonder in Helmond aan op verdenking van het gooien van zwaar vuurwerk naar het politiebureau in Helmond. Daarbij raakte een voertuig beschadigd.
Vorige week werden agenten in Helmond meerdere avonden op rij opgeschrikt door zwaar vuurwerk dat op het terrein van het politiebureau in Helmond werd gegooid.Lees verder »

20reacties

Nu ook afval-inleverpunten in de wijken

Maandag begint de gemeente met een Grondstoffen Inleverpunt (GRIP) in alle wijken. Helmonders kunnen daar gratis verschillende afvalsoorten kwijt waarvoor zij anders naar de milieustraat zouden moeten. Het GRIP reist een week lang door de stad en staat elke dag op verschillende plekken in de buurt. De tweede ronde staat gepland in juni en de derde ronde in november van dit jaar.Lees verder »

30reacties

In Helmond 767 coronaboetes uitgedeeld

De politie heeft in Helmond in de periode maart 2020 t/m maart 2021 in totaal 767 coronaboetes uitgeschreven en 91 waarschuwingen uitgedeeld. Dit blijkt uit cijfers die de politie heeft verzameld. Reden van deze boetes zijn:

  • Avondklok: 380
  • Mondkapjesplicht in personenvervoer: 3
  • Mondkapjesplicht publieke ruimte: 7
  • Noodverordening: 215
  • Veilige afstand: 60
  • Verbod alcohol: 5
  • Verbod groepsvorming: 97
1reactie

Brandweer voorkomt brand in cafetaria

Vannacht rond 02.50 uur werd de brandweer gealarmeerd voor een woningbrand in de Rijpelberg. Bij aankomst op het Utrechtplein troffen zij een in brand staande kliko aan bij een rolluik van cafetaria Helmonds Friethuys. Door de snelle aanwezigheid van de brandweer kon erger worden voorkomen.
Door het vuur is een rolluik zwaar beschadigd en voor zover bekend is er binnen geen schade. Een voorbijganger heeft de brand gemeld. Het is niet bekend waardoor de kliko is gaan branden. De bewoners die boven de cafetaria wonen zijn niet in gevaar geweest.
Harrie Fotografie maakte de bijgaande foto’s.Lees verder »

5reacties

Opnieuw een drugsdealer aangehouden

Op de Molenstraat hield de politie vanmiddag een 20-jarige man uit Best aan op verdenking van de handel in harddrugs.
Er werden 20 bolletjes heroïne en cocaïne in beslag genomen evenals een geldbedrag van ruim 300 euro. De verdachte zit vast voor verder onderzoek. Door de gemeente Helmond wordt hem ook een waarschuwing tot een gebiedsverbod uitgereikt.Lees verder »

14reacties

Peijs: Toegankelijke stad

Afgelopen zomer sprak ik af met een kennis om samen wat te lunchen in de stad. Waarbij ik de keuze van het etablissement alleen liet afhangen van waar ze de beste menukaart hadden, bleek mijn kennis met hele andere dingen rekening te moeten houden. Zij zit in een rolstoel. En in sommige zaken in de stad lukt het haar überhaupt niet om binnen te komen. Of om binnen de kont te keren. Toen we daar over doorpraatten bleek dat ook voor sommige winkels te gelden. Het werd me maar weer eens duidelijk dat chronisch ziek zijn vraagt om een chronisch doorzettingsvermogen.Lees verder »

4reacties

Auto gaat in vlammen op in Mierlo-Hout

Vannacht om 03.14 uur rukte de brandweer uit voor een autobrand aan de Noord Parallelweg in Mierlo-Hout. Een geparkeerde personenauto ging daar door nog onbekende reden in vlammen op. Omdat er geen auto’s in de buurt stonden, bleef het bij deze auto. De politie doet onderzoek naar de brand. Zij sluiten brandstichting niet uit en doen een buurtonderzoek. Wie tips voor hen heeft,  getuige was of iets verdachts zag, wordt opgeroepen om hen op 0900 – 8844 te bellen.
Walter van Bussel maakte de bijgaande foto’s.Lees verder »

4reacties

Antoinette

Ik had haar 10 jaar niet gezien, Antoinette, destijds mijn maatje bij de fysiotherapie waar wij 3 keer in de week trainden om weer gezond van lijf te worden. Ondanks de pijn en de strijd om haar ledematen weer normaal te laten functioneren, stond haar Helmondse babbel nooit stil. De ene na de andere anekdote over haar ervaringen met het ziekenhuis, de artsen en andere hulpverleners kwamen met onvervalste humor uit haar altijd met lippenstift versierde mond. Antoinette met haar onberispelijke trainingspak en haar keurige kapsel bracht gezelligheid in de groep stakkers die elkaar met de week beter leerde kennen.Lees verder »