Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 117045 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Deze bedrijven maken de weblog mede mogelijk.
6reacties

GGG, Wat is hier aan de hand?

  GGG Helmond Rollator bij de Ameideflat Helmond

Vanochtend ontvingen we van onze correspondent bovenstaande foto maar zonder zijn altijd zo verhelderende redactionele stuk. Wellicht door luiigheid, technische problemen of mogelijk een heel ander probleem. Hoe het ook zij, wij zitten nu dus met een opvallend actueel Helmonds feit, alleen weten wij niet wat het verhaal er achter is.
Wellicht een mooie gelegenheid voor onze bezoekers een uitleg bij deze foto te geven. Dus doe je best en creëer/verzin zelf een GGG-waardig onderschrift en plaats het in het reactiegedeelte.

5reacties

Hart voor muziek in Helmond

Gisteren werden voor Het Zomerspektakel Hart voor muziek tv-opnames gemaakt op het Speelhuisplein. In 1 avond werden er maar liefst 5 tv-shows opgenomen. Deze shows worden de komende maanden op 21 regio-zenders (zoals RTV10, RTV13, TV Oranje, Graafschap TV, Omroep Zwolle, TV Nijmegen en TV Hengelo) uitgezonden.
Een keur aan artiesten maakte hun opwachting. Hieronder onze fotoselectie.
Klik je op de foto, dan krijg je de grote versie.

Presentator Lanning en het ballet Cameraman
René Shuman & Engel-eye René Shuman, de Nederlandse Elvis, rijdt in stijl
Doenja de Helmondse Renate Robben
Grad Damen Three Colors & Trea Dobbs
Mai Tai de danseressen van Mai Tai
4reacties

Naw en Vruuger X

Ameideplein HelmondHet westen van Helmond, gezien vanaf de Ameideflat.
Vruuger (1972) was het klooster op de Markt en de fabriek van Ramaer al afgebroken. Daarmee werd plaats gemaakt voor ondermeer ’t Speelhuis. Opvallend dat er 35 jaar later op vrijwel dezelfde plek in de binnenstad wederom sprake is van een groot project. Want op het Speelhuisplein en Watermolenwal is Naw gestart met de bouw van de nieuwe bibliotheek en ondergrondse parkeergarage. Zie ondermeer de 2 schaftketen (goudgele stippen).

47reacties

Kasteeltuinconcerten (muziek & foto’s)

Kasteeltuinconcerten2007Ook dit jaar zijn er weer de Kasteeltuinconcerten. Hopelijk hebben de weergoden vrijdagsavonds goede zin (kijk hier wat ze in petto hebben) en vormt de nieuw aangelegde Oude Aa in de kasteeltuin geen probleem. Want dán zullen de komende 7 vrijdagavonden (van half 9 tot 11) zeker weer mooie feestjes worden.


Het muzikale programma:

06 juli: Out of the Basement

13 juli: Orquesta Pegasaya

20 juli: Luie Hond

20 juli: Jah Storm

27 juli: Mark Foggo’s Skasters
luister

03 augustus: Benny Sings

10 augustus: Doble Impacto
luister

17 augustus: The Blues Brothers en Band

Via de publiciteit, bovenstaande links en de muziekfragmenten weet je hoe het zou kunnen worden. Een goede voorbereiding is immers het halve werk.
Maar wat nú nog niet bekend is, is wat Helmond van die concerten vond. Kan ook niet natuurlijk, want dat kan pas nadát je naar een optreden bent geweest.
Net als vorig jaar kun je hier je mening geven. Dit jaar kan dat in zowel woord als beeld. Je woorden kun je zelf hieronder plaatsen. Je foto’s kun je ons mailen, mits acceptabel plaatsen wij die dan hier.

Opening Kasteeltuinconcerten Helmond 2007 Out of the Basement Helmond Lees verder »

2reacties

Weersverwachting & buienradar Helmond

De voorspelde hoogste en laagste temperatuur vandaag in onze stad:

De te verwachten buien de komende 3 uur:



De weersverwachting voor de komende dagen:



Het weer in Helmond weer (in het Engels the weather) op het Helmonds weerstation. De weersverwachting, weerverwachting, het Helmonds weeroverzicht of weesvooruitzicht en weersvooruitzichten en dus het weerbeeld in het Helmondse en omgeving en regio.. Onder meer van Stiphout, Mierlo-Hout, ’t Hout, Brouwhuis, Dierdonk, Brandevoort, Rijpelberg, Binnenstad, Centrum, Helmond Noord, Helmond Oost, Suytkade, Warande, Laarbeek, Aarle-Rixtel, Deurne, Gerwen en Mierlo. De kans op maximum, maximumtemperatuur, minimum, minimumtemperatuur en ook de temperatuur vandaag, morgen, overmorgen, weekend, maandag, dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag, maar normaal gesproken niet van gisteren. Wordt het een witte kerst, de sneeuwverwachting, krijgen we sneeuw, hagel, regen, neerslag, regen, gaat het regenen, buien, buiig, zon, zonnig, bewolkt, droog, hoeveel graden ºC, wind, buienradar, de buienradar in 2 varianten, wisselvallig, verwachting, vooruitzichten, actueel, aktueel, weerbericht, weerbeeld, maximum, minimum, komende twee, drie, vier en vijf dagen, geen 14 of 15 daagse voor regio, wel dus 2 en 3 en 5 dagen. Kortom, het weer in Helmond en de buienradar. Ook weer op De weblog van Helmond.

4reacties

GGG, Plagiaat

  GGG Helmond

Zoals maandag werd bekendgemaakt, is onze stad een inspiratiebron voor de stad Oss. Daarom hebben ze daar veel dingen van ons nageaapt.
Hun laatste poging (zo ondekten wij gisteren) is om onze stadstoiletten en met name de huiskamersfeer te imiteren. Volgens ons kunnen ze niet aan het Helmonds concept tippen, maar wij zijn wellicht bevooroordeeld.

  voor het Osse stadstoilet.

18reacties

Helmondse binnenstad potdicht

De Traverse van de Zuid Koninginnewal – Eikendreef (waaronder dus de Kasteel-Traversebrug) is van maandag 2 juli tot en met uiterlijk maandag 10 augustus voor álle verkeer afgesloten. Reden daarvoor zijn wegwerkzaamheden.
Eind van de middag en begin van de avond maakten we onderstaande foto’s.

Kasteel-Traversebrug Helmond 2007

Verkeerschaos Helmond 2007

 Helmond 2007

Steenweg Helmond 2007