Buiten is het 16 graden, binnen zit

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 88.776 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

— Actuele logs

14reacties

Vandaag zijn er 2 toezichtcamera’s geplaatst op de locaties Weverspark en het Advocaat Botsplein. Deze camera’s richten zich op het openbare gedeelte van die 2 locaties. Politie en gemeentelijke toezichthouders zijn hierbij betrokken. Voor het daadwerkelijk plaatsen van de camera’s is toestemming verleend door het Openbaar Ministerie. Het cameratoezicht is gecommuniceerd met zowel de wijkraad als het buurtpreventieteam uit de wijk, zo laat de gemeente weten. Lees verder »

Gisteravond hield de politie van Veghel op heterdaad een Helmonder aan in verband met een gepleegde winkeldiefstal in de Poort van Veghel. Tijdens het onderzoek stuitte de politie op een grote hoeveelheid contant geld in het voertuig van de verdachte. Om welk bedrag het gaat werd (nog?) niet bekend gemaakt.
In het kader van witwassen wordt een onderzoek opgestart naar de herkomst van het geld. De Helmonder is vastgezet voor verder onderzoek in verband met diefstal, heling en witwassen. Lees verder »

11reacties

Dinsdag heeft de Rechtbank Oost-Brabant Byoux one the Fashion Shop Helmond B.V. failliet verklaard. The Fashion Shop was gevestigd in de Elzas Passage en bestond sinds 2013. In de winkel werd dameskleding, schoenen en accessoires verkocht.
Ook de The Fashion Shop in het grootste overdekte winkelcentrum van Den Bosch werd failliet verklaard. Mr. Sanne Jansen is benoemd als curator.
In april berichtte de krant dat er op korte termijn 5 andere kleding- en schoenenwinkels in het centrum zouden sluiten. 

2reacties

Op de rotonde van de Kasteelherenstraat en Arbergstraat in Helmond West lag vanochtend rond 8.45 uur een aanhanger met versnipperaar gekanteld.
De rijbaan ter hoogte van de speeltuin werd korte tijd geblokkeerd. De aanhanger werd met een hijskraan overeind geholpen en het gemorste snoeiafval opgeruimd. Er raakte niemand gewond. 
Harrie Fotografie maakte de 3 onderstaande foto’s.

Lees verder »

13reacties

Om 17.13 uur rukten de hulpdiensten uit voor een ongeval op de Wolfsputter Baan (N279). Bij deze frontale aanrijding ter hoogte van recreatieplas Berkendonk zijn voor zover ons nu bekend geen gewonden gevallen. Er is een ravage ontstaan en de weg is daarom afgesloten.
Harrie Fotografie maakte de onderstaande 3 foto’s.

Lees verder »

2reacties

In de tuin van woonzorgcentrum Savant De Eeuwsels stond gisteren het Circus in de Zorg. Op locaties in Nederland verzorgen zij jaarlijks honderden feestelijke circusvoorstellingen voor bewoners van zorginstellingen, verpleeghuizen en eenzame ouderen.
Over de dag verspreid werden er in de blauw/gele circustent in Helmond Noord 3 shows gegeven. Ruim 2 honderd van hun cliënten, vrijwilligers en medewerkers kónden daarvan genieten en (zo hoorden we) dat déden ze ook. Lees verder »

Een motorrijder is rond 14.50 uur gewond geraakt bij een ongeval met een auto op De Kromme Geer in Dierdonk. De auto die van rechts kwam, kon de motor niet meer ontwijken. De man had die motor sinds vanmiddag in zijn bezit. Hij is met onbekende verwondingen met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht.
Harrie Fotografie maakte de 3 onderstaande foto’s.

Lees verder »

7reacties

Bij een ongeval op de Vossenbeemd op het industrieterrein raakte een persoon bekneld in een personenauto. Om 23.08 uur werden de hulpdiensten gealarmeerd en 10 minuten later werd ook een traumahelikopter opgeroepen.  Het zware ongeluk zorgde voor een ravage ter plaatse. 
Harrie Fotografie maakte de 4 onderstaande foto’s.

Lees verder »

10reacties

Sinds ongeveer half 5 is er een stroomstoring in Helmond en omgeving. Daardoor zitten in totaal zo’n 26.000 aansluitingen zonder stroom. Onder meer Dierdonk en de buurt De Groene Loper is getroffen.
Oorzaak is rookontwikkeling in een transformatorstation in Aarle-Rixtel, zie de onderstaande foto die Harrie Fotografie daar op de Bakelseweg zojuist maakte. Uit veiligheid is de stroom in overleg met de brandweer uitgeschakeld. Lees verder »

6reacties

In de Johannes Vermeerlaan in Helmond Noord werd vannacht forse schade aan een politieauto aangebracht door vermoedelijk vuurwerk. Dit gebeurde tijdens een actie van de politie bij een woning in die straat.
Agenten doorzochten daar gisteravond een woning. In het pand werden een gasdrukwapen en drugs, enkele tientallen grammen hasjiesj en een kleine hoeveelheid cocaïne, gevonden. Hierop zijn rond 23.40 uur 3 mannen aangehouden. Zij waren op dat moment in het pand aanwezig. Het gaat om een 27-jarige en een 19-jarige Helmonder en een man van 27 jaar waarvan de woonplaats nog onbekend is. Lees verder »

9reacties

Helmonders drinken niet buitensporig veel alcohol. Tenminste als je dat afzet tegen de landelijke en provinciale cijfers. Waar er in onze stad 8 op de 100 volwassen inwoners zijn die overmatig drinken, zijn dat er landelijk 11 en in Noord-Brabant 7 op de 100. Daarmee staat Helmond op plek 104 in de landelijke lijst van 355 gemeenten met de meeste overmatige drinkers en plek 21 van 64 Brabantse gemeenten. Van de volwassen Helmonders drinkt 40% overigens geen alcohol of maximaal 1 glas per dag. Dat mag ook wel eens gezegd worden. 😉 Lees verder »

2reacties

Vanmiddag was de opening van de kunstexpositie Meltingpot in De Cacaofabriek. Bij deze expositie draait het om graffiti, hiphop en fotografie.
Graffiti kreeg veel navolging in The Bronx (een stadsdeel van New York) en bij deze expositie zijn er veel werken te zien van kunstenaars die daar hun wortels hebben. Bij deze expositie staat echter vooral hiphop centraal. Deze muziekstroming die zijn oorsprong vond in The Bronx ontstond eind jaren 70/begin jaren 80.
Kool Koor is gastconservator van deze tentoonstelling, exposeert (zie de foto rechtsboven) en was vandaag aanwezig. Deze Amerikaan maakt graffiti en had de wereldberoemde kunstenaars Keith Haring en Basquiat als wapenbroeders. Lees verder »

8reacties

Vermoedelijk bij het remmen voor het verkeerslicht is een motorrijder vanmiddag rond 13.50 uur gevallen. Dat gebeurde op de Deurneseweg ter hoogte van de kruising met de Deltaweg.
De man was aanspreekbaar en is met onbekende verwondingen met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De motor wordt door een bergingsbedrijf opgehaald. De gemeente gaat het wegdek reinigen omdat het glad aanvoelt. Harrie Fotografie maakte de 3 onderstaande foto’s.

Lees verder »

18reacties

Vannacht reed een personenauto slingerend over de Uiverlaan. De bestuurder reed door toen de politie het voertuig probeerde te laten stoppen. Nadat hij een rood verkeerslicht negeerde kwam de auto tot stilstand tegen de politieauto. Bij die aanrijding vielen geen gewonden.
Op het politiebureau blies de man 960 Ugl. Omdat dat echt te veel is, kreeg hij een proces-verbaal en een rijverbod. Daarbij ontving deze automobilist een dagvaarding en moet hij zich later bij de rechter verantwoorden voor zijn gedrag.

6reacties

Vandaag werd in het Centrum voor Geboorte & Gezin van het Elkerliek de duizendste baby van het jaar geboren. Sinds de opening van dat centrum in 2017 bevallen daar steeds meer vrouwen. Daardoor wordt de 1000ste baby van het jaar steeds vroeger geboren. Dit jaar voor het eerst al in augustus.
Helaas hebben we dit jaar geen foto van de moeder en vader met de baby. Daarom hieronder een foto van Fez die maandag werd geboren. Hij is de zoon van de 28-jarige Tommie Niessen, de zorgblogger & bekende Helmonder. Lees verder »

Vannacht rond 00.30 uur betrapte een medewerker van de weblog op heterdaad een fietsendief in het centrum. Met een herenfiets op zijn schouder fietste de dief op zijn gemakje door de Oude Aa
Onze collega hield hem tegen en sprak hem aan. De jongeman haalde de gestolen tweewieler van zijn schouder, zette die op de grond en stamelde een paar woorden. Vervolgens vluchtte hij op de andere fiets weg richting de Veestraat.
Waarschijnlijk werd de herenfiets (zie de foto rechtsboven) gestolen vanaf het Havenplein. De eigenaar kan die ophalen bij Kaldi Koffie en Thee op de Oude Aa.

7reacties

Aan weerszijden van het kanaal onder het viaduct van de Traverse komen Van Gogh murals. Dit eerbetoon aan 1 van de grootste schilders ter wereld komt op de vlakken van de ‘omgekeerde piramides’ onder het viaduct, zie afbeelding. Werkt het weer een beetje mee dan wordt daar dinsdag 27 augustus aan begonnen. Graffiti-artiest Ilse Weisfelt kreeg de opdracht voor deze grote muurschildering, zij denkt daar een dag of 10 werk aan te hebben. Wij weten nu nog niet hoe haar kunstwerk eruit komt te zien. Dat wordt namelijk nog even onder de pet gehouden. Lees verder »

24reacties

De gemeente Helmond gaat het boerkaverbod handhaven! Weliswaar met zachte hand; er worden geen boetes uitgedeeld, maar het signaal is duidelijk: In gebouwen van de gemeente wordt het verbod vermeld en medewerkers vragen bezoekers hun gezicht te tonen wanneer dat deels bedekt is door een boerka, nikab, bivakmuts of integraalhelm. Bij weigering dienen mensen het gebouw te verlaten. Helmond volgt hiermee de nationale wetgeving zoals het ook hoort! Lees verder »

19reacties

Vannacht werd de brandweer om 03.27 uur gealarmeerd voor een autobrand aan de Gooisehof in de Rijpelberg. Op een invalidenparkeerplaats bleek daar een personenbusje voor het vervoer van een gehandicapte in brand te staan. Het busje zou daar al enige tijd geparkeerd hebben gestaan.
Hoe de brand is ontstaan is nog niet bekend, de politie doet daar onderzoek naar. Het busje is door de brand verloren gegaan. Er raakte niemand bij deze autobrand gewond.
Harrie Fotografie maakte de onderstaande 5 foto’s.

Lees verder »