Buiten is het 7 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 109.655 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Deze bedrijven maken de weblog mede mogelijk.

— Actuele logs

Een fietser raakte vanmiddag kort voor half 6 gewond na een aanrijding met een personenauto op Peelhof in de Rijpelberg. De automobilist die uit een zijstraat de Weg door de Rijpel op wilde rijden, zou de man op de fiets niet hebben gezien.
De fietser is met onbekende verwondingen met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De politie doet onderzoek naar de oorzaak van het ongeval.
Harrie Fotografie maakte de bijgaande foto’s. Lees verder »

5reacties

‘Ambiguïteit’ is een mooi Nederlands woord voor iets dat meerdere betekenissen kan hebben. In ons taalgebruik komen we veel van die woorden tegen. De laatste tijd hebben we daar ook in de media meerdere voorbeelden van voorbij zien komen en wie het uitkomt legt het natuurlijk het liefst op de verkeerde manier uit. Vuurwerk is ook zo’n woord. Het kan letterlijk en figuurlijk worden gebruikt. Lees verder »

11reacties

Op de Ameidewal is een 94-jarige vrouw uit Helmond slachtoffer geworden van een sluwe babbeltruc. De politie hoopt op tips van het publiek over de dader in deze bankpasfraude-zaak.
De hoogbejaarde vrouw werd zaterdagmiddag 13 augustus net na de lunch gebeld door een zogenaamde bankmedewerker. De man aan de telefoon zei bij een bank te werken en hij vertelde haar dat hij iemand langs zou sturen om haar bankpasjes op te halen. Lees verder »

Om 01.03 uur vannacht werd de brandweer gealarmeerd voor een autobrand in de Molenstraat. De brandweer was snel ter plaatse en zag de vlammen uit een geparkeerde auto slaan.
Het is onbekend waardoor het vuur is ontstaan. Brandstichting wordt echter niet uitgesloten, de politie onderzoekt dit. Er raakte niemand gewond maar de personenauto is door de brand verloren gegaan. Lees verder »

5reacties

Vannacht rond 04 uur is een auto met de achterkant een kledingwinkel op de Steenweg binnengereden. De daders hebben vervolgens dure kleding in de kofferbak geladen.
De achterklep bleek niet (goed) dicht toen zij op de vlucht sloegen. Daardoor viel een groot deel van de gestolen kleding uit het voertuig en belandde over de hele Steenweg. In die straat werden ook 2 jerrycans met gele vloeistof aangetroffen. Waarom die daar stonden is vooralsnog onduidelijk. De dieven zijn voortvluchtig, de politie doet natuurlijk onderzoek naar deze ramkraak.
Harrie Fotografie maakte de bijgaande foto´s. Lees verder »

2reacties

Gisteren liet burgemeester Elly Blanksma een bedrijfspand aan de Rooseindsestraat sluiten. Het pand blijft voor 12 maanden gesloten. In het pand trof de politie harddrugs en stoffen voor de synthetische drugsproductie aan. De sluiting maakt een einde aan deze verboden situatie.
De politie stelde op 17 oktober een onderzoek in bij het bedrijfspand en trof er 89 gram cocaïne aan. Daarnaast werd ook een grote hoeveelheid grondstoffen en hardware voor de productie van synthetische drugs aangetroffen. Lees verder »

13reacties

In de afgelopen periode zijn de eerste stappen gezet om te komen tot een gedragen visie op het Stationskwartier; het gebied tussen de Kasteeltraverse, Churchilllaan, Engelseweg en Kanaaldijk. Bij de aanpassingen van het Centrumperspectief in 2020 is aangekondigd dat er voor dit gebied een toekomstvisie moet komen. Daarvoor is een uitgebreid participatietraject opgezet via straatinterviews, gerichte gesprekken en een uitgebreide analyse van het gebied. Lees hier meer over deze visie (pdf). Lees verder »

3reacties

In Snookertown in Mierlo-Hout is vanavond een jongeman 2 meter naar beneden gevallen. Hij viel van of door een reling bij die horecagelegenheid. Het slachtoffer is met onbekende verwondingen per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.
Enkele andere bezoekers raakten lichtgewond maar hoefden niet naar het ziekenhuis. De om 20.49 uur opgeroepen traumahelikopter is niet geweest want hoefde niet in actie te komen. De politie kwam met diverse eenheden naar de Hoofdstraat
Harrie Fotografie maakte de bijgaande foto’s. Lees verder »

50reacties

Nederland schrok deze week wakker van het negatieve nieuws over kijkcijferkanon Matthijs van Nieuwkerk. De zo bejubelde tv-maker, de aardige vlotte Peer die hij voor de camera’s altijd was, bleek ook een andere kant te hebben. De kwestie kwam door ijverig en diepgaand speurwerk van collega-journalisten uitgebreid in de media. Vervolgens kwamen er dagenlang ‘nieuwe feiten’ over de Amsterdammer die ons jarenlang trakteerde op prachtige programma’s. Matthijs werd van zijn voetstuk gehaald en kwam ten val. Lees verder »

Op de Rooseindsestraat is een busje van een pakketdienst vanmiddag rond om 13.40 uur door brand getroffen. De chauffeur kon op tijd zijn voertuig verlaten en bleef ongedeerd.
Omdat de brandweerkazerne hemelsbreed op een paar honderd meter afstand is gehuisvest, waren de brandweerlieden snel ter plaatse. Zij blusten de brand maar het busje bleef zwaar beschadigd achter. Kortsluiting veroorzaakte vermoedelijk de brand. De pakketjes werden door een collega opgehaald en verder bezorgd.
Harrie Fotografie maakte zoals meestal de bijgaande 112-foto’s. Lees verder »

109reacties

Afgelopen donderdag was er weer een raadsinformatiebijeenkomst omtrent het coffeeshopbeleid. De Burgemeester wilde de nieuwe gemeenteraad bijpraten over dit onderwerp. Blanksma begon haar verhaal dat ze pas een vergunning voor een nieuwe coffeeshop verleend met 100% draagvlak vanuit de raad. Een erg vreemde uitspraak gezien het feit dat er partijen in de raad zitten die principieel tegen zijn. Lees verder »

9reacties

De in Helmond actieve huurdersorganisaties hebben besloten samen te gaan werken om de belangen van de huurders beter te gaan behartigen. De samenwerking betreft met name de beschikbaarheid, betaalbaarheid, bereikbaarheid, kwaliteit en de duurzaamheid van sociale huurwoningen in onze stad. Dinsdag ondertekenden de onderstaande 6 de intentieovereenkomst voor deze samenwerking: Lees verder »

9reacties

Zaterdag 26 november om 16.00 uur sluit de Albert Heijn in Dierdonk tijdelijk haar deuren. Deze supermarkt wordt namelijk compleet verbouwd. “We krijgen een moderne Albert Heijn waar alles nieuw is, van vloer tot aan plafond”, zegt supermarktmanager Marc Strijbosch trots. Dinsdag 6 december gaan ze om 11.00 uur weer open.
Die opening wordt volgens de supermarktmanager een feestje. De eerste 5000 klanten krijgen een leuke attentie, er zijn proeverijen en de levensgrote hamster komt natuurlijk.. Lees verder »

14reacties

Dinsdag werd restaurant Schevelingen failliet verklaard. Daarmee is er einde gekomen aan deze tapperij/restaurant/feestlocatie van Bart en Koen van Thiel. Die 2 namen de zaak in 2019 over van hun ouders. Het pand aan de Aarle-Rixtelseweg 107 is een rijksmonument, in 2010 hadden we dat in onze rubriek Naw en Vruuger.
De rechtbank stelde mr. Bob Sijben aan als curator van Schevelingen B.V.. Via deze pagina zal hij geïnteresseerden de komende tijd op een aantal momenten actief en openbaar informeren over onder meer de oorzaak en afhandeling.

34reacties

“Lijkt wel oorlog in de wijk Rijpelberg. Dit is gewoon van de zotten.” Dat meldde Harrie Fotografie zondag 6 november om 02.34 uur. Opmerkelijk, want na al die jaren is deze 112-fotograaf wel iets gewend in Helmond en omstreken (mag je toch denken).
“De bommen landen inmiddels alweer enige tijd in omgeving Berkendonk en Rijpelberg. Er is eigenlijk het hele jaar door vuurwerk te horen. Elke avond vanaf de zomer wordt er rond 23.00 uur vuurwerk afgeschoten. Na het verzetten van de klok leek dit 22.00 te zijn.” Lees verder »

10reacties

Rond 12 uur vanmiddag reed een personenauto door een schutting van bakstenen en hout in Helmond Noord. Dat gebeurde bij een woning op de hoek van de Van Ruysdaelstraat met de Frans Halslaan. De 3 jongens in de auto bleven ongedeerd.
Toen de politie arriveerde waren 2 van de 3 jongens nog ter plaatse, de derde van het trio had de benen genomen. De bestuurder van het voertuig is inmiddels door de politie meegenomen naar het politiebureau. Lees verder »

7reacties

Na de pittige corona periode, organisatorisch, financieel maar met name ook sociaal-emotioneel, worden ook de Helmondse sportverenigingen momenteel getroffen door forse stijgende energielasten. 7 Helmondse sportverenigingen trokken in een brandbrief aan de bel bij het college en de raad. Men kwam als collectief met een verzoek om de huidige energiesituatie draaglijk te maken. Ook maakten verschillende Helmondse sportverenigingen, tijdens de hooravond over de begroting gebruik van hun inspreekrecht. Tijdens die avond uitten ze hun zorgen over de stijgende energielasten. Lees verder »

20reacties

Begin juni werd het Ambitieakkoord ‘Een sterker Helmond voor iedereen’ (pdf) gepresenteerd. Fundament voor de geformuleerde ambities: het principe van ‘Brede Welvaart’. Mooiklinkende termen, maar qua inhoud wat ons betreft te weinig concreet en boordevol dure Global-Goals en klimaat-gerelateerde plannen.
De financiële situatie van veel Helmonders is de laatste maanden enorm achteruitgegaan. De ‘energiecrisis’ is uitgemond in een ‘koopkrachtcrisis’. Crisissen die naar onze mening onnodig zijn, maar die wij in Helmond helaas niet op kunnen lossen. Lees verder »

5reacties

In april 2017 ben ik samen met een vriendin die destijds een kleinschalig opleidingsinstituut had, op kruistocht naar Mark Rutte geweest met het doel de fiscale scholingsaftrek te behouden. Onze inspanningen zijn niet beloond. Vanaf dit jaar 2022 zijn de scholingsuitgaven geschrapt. Daarvoor in de plaats is de STAP-regeling gekomen (Stimulering Arbeidsmarkt Positie). Lees verder »

4reacties

In minder dan twee maanden staan we voor de overgang van 2022 en 2023; velen zijn daar nog niet mee bezig, eerst nog de 11e van de 11e , sinterklaas en kerst.
Voor de gemeenteraad ligt dat iets anders, die buigt zich nu heel uitdrukkelijk over 2023. Wetten en regeltjes vereisen namelijk dat de raad tijdig de begroting (2023) vaststelt. In politiek opzicht is dat de topic van de maand november. Vandaar dan ook de vraag wat we met elkaar verwachten van 2023; 50Plus Helmond stelde zich die vraag. Lees verder »