Buiten is het 17 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 103.710 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

— Actuele logs

3reacties

Ik spreek in Helmond regelmatig mensen, die zich zorgen maken over alle crisissen waar we inzitten. Corona, wooncrisis en nu weer de energiecrisis. De energiecrisis wordt zeker een onderwerp bij de programmabegroting, want het is maar de vraag of de subsidie van de overheid eerlijk gaat landen in de stad. Wat te denken van de Rijpelberg en Brouwhuis met de stadsverwarming. Lees verder »

8reacties

De rechtbank Oost-Brabant heeft vandaag een 50-jarige man uit Beekbergen (provincie Gelderland) veroordeeld tot een gevangenisstraf van 36 maanden, waarvan 12 maanden voorwaardelijk. Hij pleegde lange tijd ontucht met een minderjarige dochter van zijn vriend in Helmond. Ook had hij kinderporno en een verboden vuurwapen in bezit. Lees verder »

RKSV Mierlo-Hout heeft betere spelers dan SV Someren en had vanmiddag de eerste helft dan ook een licht overwicht. De eerste mogelijkheid was echter reeds na 34 seconden voor het thuisspelende Someren. Maar Luc Bouwmans miste.
De wedstrijd golfde op en neer. Er waren zo nu en dan scherpe duels maar het was een sportieve match. In de 4de minuut viel reeds de 0-1, doelpuntenmaker was nummer 10 Jasper Lalisang. Een prachtig doelpunt waar linksbuiten Richard Rooijakkers van aan de basis stond. Lees verder »

1reactie

Kort voor 5 uur vanmiddag is een motor in botsing gekomen met een taxibusje. Dat gebeurde op de kruising van de Churchilllaan en Vossenbeemd op het industrieterrein. De bestuurster van de motor wordt momenteel in een ambulance behandeld, het is nog niet bekend of ze met de ambulance naar het ziekenhuis gaat.
De motorrijdster zou geen voorrang hebben gekregen. De politie doet onderzoek naar het ongeval. De motor is total loss.
Harrie Fotografie maakte de bijgaande foto’s. Lees verder »

6reacties

Op het fietspad langs de Deurneseweg zijn vanavond 2 snorscooters met elkaar in botsing gekomen. Op de ene scooter zaten 2 jonge meiden en de andere werd bestuurd door een jongen.
De scooters reden op het fietspad in tegenovergestelde richting van elkaar. Toen ze elkaar passeerden, kwamen ze vermoedelijk met de sturen tegen elkaar. 1 Van de scooters is zo zwaar ten val gekomen dat de scooter total loss raakte. Beide scooterbestuurders zijn in een ambulance behandeld aan hun verwondingen maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis. De om 20.22 uur gealarmeerde politie en ambulance zijn ter plaatse om de personen te helpen.
Harrie Fotografie maakte de bijgaande foto’s. Lees verder »

22reacties

Bert van Sas van GroenLinks stelde 4 schriftelijke vragen aan B&W over de volgens zijn fractie onacceptabele vuurwerkoverlast die nu al weer is begonnen. 
Hieronder staan zijn raadsvragen (Question) voorafgegaan door zijn inleiding. Zodra we de antwoorden (Answer) van B&W hebben, plaatsen we die (zoals altijd) ook in zijn geheel in de reacties hieronder. Lees verder »

30reacties

“De pijn van spijt is groter dan de pijn van discipline.” Een wijsheid van Johan Cruyff, het grote voorbeeld voor Faiz Essakkati. Faiz haalt inspiratie uit de grootmeester.
De Nederlander met Marokkaanse roots is een fenomeen in Helmond. Sterker nog, Faiz begint inmiddels een begrip in de Nederlandse voetbalwereld te worden. Hij runt de Helmondse Voetbalschool, universitair onderzoek wees uit, zo vertelt hij enthousiast, dat deze momenteel in de Top 2 van Nederland staat. Er is sinds vorig jaar naast Helmond ook een vestiging in Den Bosch. Lees verder »

21reacties

Vannacht rond 01.40 uur heeft er een explosie plaatsgevonden bij Appie’s Bar aan de Noord Koninginnewal. De explosie veroorzaakte grote schade aan dit pand naast de Ameideflat. Zo liggen de voor- en zijgevels op straat en hangt het plafond voor een deel naar beneden. Wat er zich precies heeft afgespeeld is nog niet bekend. Het lijkt een gerichte aanslag, duidelijk is dat het geen gasexplosie is geweest. Er is niemand gewond geraakt. De politie verrichte onderzoek en gaat daar morgenvroeg mee verder.
In juli 2010 is er bij hetzelfde pand (toen zat er coffeeshop Carpe Diem) ook al een explosie geweest, zie dit nieuwsbericht.
Harrie Fotografie maakte de 6 bijgaande foto’s. Lees verder »

29reacties

Vanaf 25 september werd in de Nederlandse horeca, cultuur en evenementenbranche een coronatoegangsbewijs verplicht gesteld. Zonder test, vaccinatie of herstelbewijs krijg je geen toegang tot (binnen)horeca, sportkantine, concert of theater. Dit is een maatregel van het Rijk met verstrekkende gevolgen. Er wordt hiermee namelijk aangestuurd op uitsluiting en discriminatie van duizenden Helmonders. Dit past niet in een democratische rechtsstaat en dus ook niet in Helmond. Zowel als Gemeenteraad als College hebben we de wettelijke plicht om de belangen van al onze inwoners optimaal te dienen. Lees verder »

HVV Helmond tegen Stiphout Vooruit was een sportieve wedstrijd met regelmatig een mannelijke overtreding. Maar zo hoort dit ook in het veldvoetbal. Dat het een sportieve match zou worden kon men van te voren al een beetje aan zien komen. Trainer Mario Pflugers van Stiphout Vooruit en Mo Yahia van de thuisclub waren voor het begon reeds in een amicaal gesprek.
Stiphout was technisch wat beter, HVV wat geslepener. Als de tricolores een overtreding maakte, leverde dat HVV meestal een vrije trap op. De geel/zwarten wisten slimmere overtredingen te maken en zijn fysiek sterker. Lees verder »

4reacties

Tonnie Beekmans, bij velen bekend als Mister Helmond Sport, speelde er tussen 1968 en 1981 in totaliteit 381 officiële wedstrijden. Dit is een record dat waarschijnlijk nooit meer gebroken gaat worden. Tonnie is 1 en al voetbal. Welk gespreksonderwerp je te huize Beekmans ook aansnijdt het komt altijd bij voetbal uit. Tegen De weblog van Helmond praat hij over zijn voetbalverleden. Een historie met tal van anekdotes en af en toe een droevig momentje. Lees verder »

2reacties

Een automobiliste (19) uit Helmond werd gisteren in Vught door de politie aangehouden omdat ze een joint rookte achter het stuur. Deze tiener heeft sinds het voorjaar haar rijbewijs.
Een speekseltest bevestigde dat ze onder invloed was van softdrugs. Er werd bloed afgenomen en vervolgens werd haar een rijverbod opgelegd, zo liet de verkeerspolitie weten.

12reacties

Volgende week dinsdag (12 oktober) van 09.30 tot 16.00 staat de gemeente met het project Rent a Boa in de Rijpelberg. Rent a Boa is een project waarbij inwoners direct invloed krijgen op de inzet van de Buitengewoon Opsporingsambtenaar (boa). Inwoners van de Rijpelberg kunnen bepalen waar zij die dag graag extra aandacht voor willen in hun wijk. Je kunt daartoe jouw aandachtspunten tot en met maandag online doorgeven. Denk hierbij aan parkeeroverlast, afvaldumpingen, jeugdoverlast, hondenpoep en loslopende honden of andere zaken die in de wijk spelen. Lees verder »

25reacties

De trots van Helmond, zo zouden we, een van de best bewaard gebleven middeleeuwse kastelen in Nederland, toch wel kunnen noemen. Waarschijnlijk is Lodewijk Berthout van Berlaer, heer van Helmond, tussen 1325 en 1350 begonnen met de bouw. In eerste instantie diende het als een militaire verdedigingsburcht. Later kwam het in bezit als woonhuis voor welgestelde families zoals de Van Berlaers, Van Cortenbachs, de Van Arbergs en de familie Wesselman. Lees verder »

Brandevoort had het niet vandaag en liet zich aftroeven door de routine en het voetbalgogme van HVV Helmond. Niet erg voor de Brandevoorters, hier leren ze alleen maar van.
Het was een derby maar dat werd het niet echt. Dat kwam vooral omdat er door het regenachtige weer weinig supporters waren die voor het broodnodige kabaal konden zorgen. Verder lieten de groen/witten zich de kaas van hun brood eten. Brandevoort mist op dit moment een echte afmaker. Het is een ploeg in opbouw. Lees verder »

5reacties

Vanavond rond half 7 kwamen een personenauto en busje met elkaar in botsing op de Churchilllaan op het industrieterrein. Dat ongeval gebeurde ter hoogte van de Zandstraat. 1 Van de auto’s gaf geen voorrang waardoor de 2 met elkaar in botsing kwamen. 1 Van de inzittenden is in een ambulance onderzocht maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis.
Harrie Fotografie maakte de bijgaande foto’s. Lees verder »

Maxime Snellenberg uit Stiphout werd in augustus 18 jaar. Begin maart 2021 tekende ze een contract bij de hoofdmacht van de PSV Vrouwen. Reeds in haar derde competitiewedstrijd scoorde ze als wisselspeelster in de 88ste minuut tegen Excelsior en maakte speelminuten bij haar Champions League-debuut tegen Barcelona. Dit seizoen scoorde de Stiphoutse in de eerste competitiewedstrijd tegen FC Zwolle als invalster de 3-0. Afgelopen zondag viel ze nog in bij de met 2-1 gewonnen topper tegen FC Twente, zie onderstaande foto. Lees verder »