Buiten is het 23 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 112.580 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Deze bedrijven maken de weblog mede mogelijk.

— Actuele logs

Over precies 1 maand begint de 21e editie van de Kasteeltuinconcerten. Ook dit jaar weer gratis te bezoeken, coverbands, gezellig een drankje drinken en het weerzien met oude bekenden. Want waarom iets veranderen als het goed is…Hopelijk denken de weergoden er ook zo over. Dan is het weer 8 vrijdagavonden feest in de kasteeltuin en weer lekker druk, vorig jaar waren er gemiddeld zo’n 9 duizend bezoekers iedere avond.
Het volledige programma van het hoofdpodium dit jaar werd zojuist bekend gemaakt: Lees verder »

8reacties

Donderdag onthult weduwe Sepanian samen met burgemeester Elly Blanksma het naambord van sergeant Willo Martens op het viaduct bij de Wolfsputterbaan. Sergeant Willo Martens, dienend bij de Koninklijke Landmacht, was een Helmondse militair.
Hij kwam in 1993 op 25-jarige leeftijd om tijdens een vredesmissie Kroatië. Zijn laatste rustveld is op het nationaal Ereveld in Loenen. 
Lees verder »

9reacties

De Kasteel-Traverse wordt komende maandag vanaf 19.00 uur ‘s avonds tot dinsdagochtend 06.00 uur afgesloten. De gemeente besloot tot deze wegafsluiting vanwege de uit te voeren herstelwerkzaamheden aan de voegen van deze drukke doorgaande weg.
Het verkeer zal worden omgeleid via de Binnendongenstraat, Kasteelherenlaan, Heeklaan, Engelseweg en Lagedijk, zie de onderstaande plattegrond. Lees verder »

19reacties

Dinsdag 30 mei jongstleden was de eerste politieke ronde in de Boscotondo-arena over het onderwerp MobiliteitsVISIE. De avond brak een record: 12 insprekers waren op een vergadering van een commissie van de raad, in dit geval een Opiniecommissie. Zij maakten gebruik van de mogelijkheid om hun opmerkingen en vragen neer te leggen bij de leden van de commissie. Een resultaat waar we als Helmonders trots op mogen zijn als zoveel mensen de moeite nemen om een vrij uitvoerig stuk als de MobiliteitsVISIE te bestuderen en daar dan ook nog zinnige zaken over te zeggen. Lees verder »

4reacties

De Helmondse brandweer rukte vanavond om 20.09 uur met groot materieel uit naar een brand in een appartementencomplex aan de Mierloseweg. In een spouwmuur op de tweede etage bleek vuur te zijn. Deze brand is vermoedelijk ontstaan doordat op de bovenste etage in de ronde buizen sigarettenpeuken worden gegooid. Die eindigen dan al dan niet smeulend op de tweede etage in de spouwmuur. Lees verder »

12reacties

Bij een aanrijding op de Europaweg zijn gisteravond meerdere personen gewond geraakt. De politie doet onderzoek naar de toedracht.
Rond 21.25 uur kregen de hulpdiensten een melding van deze aanrijding. Ter plaatse troffen zij een flinke ravage aan. Op straat lagen meerdere gewonden. Zij werden geholpen door medewerkers van de ambulance. Lees verder »

9reacties

Kent u het nog? Het televisieprogramma van de NCRV uit de jaren ’60 en ’70 met een tweede reeks uitzendingen in de jaren ’80? Ik heb het over Farce Majeure: de actuele, komische en satirische kijk op de gebeurtenissen van toen met in de hoofdrollen Alexander Polak, Ted de Braak en anderen. En dat alles op de muziek van componist Harry Bannink. Legendarisch was het steeds terugkerende refrein: Lees verder »

3reacties

Vannacht werd de brandweer om 00.52 uur gealarmeerd voor een autobrand in de Rijpelberg. Bij aankomst in het Eymerickhof kwamen de vlammen uit de personenauto die op een parkeerplaats achter de rondom liggende woningen stond.
De in brand staande auto bleek (vermoedelijk door kortsluiting én omdat die in de versnelling stond) spontaan uit zichzelf te zijn gaan rijden. Tegen een boompje een stukje verderop kwam het voertuig vervolgens weer tot stilstand. Lees verder »

14reacties

Dinsdag is een medewerker van district Helmond met strafontslag gegaan. Zijn ontslag is aangezegd vanwege onder meer het raadplegen van politiesystemen voor niet werkgerelateerde doeleinden en het delen van politie-informatie. Dat liet de politiewoordvoering zojuist weten.
Naar aanleiding van een onderzoek is hij per direct buiten functie gesteld. Lees verder »

4reacties

De brandweer werd om 21.32 uur gealarmeerd voor een brand in een bijgebouw van CanPack aan de Maisdijk op het industrieterrein. Er staat een afzuiginstallatie in brand bij dit bedrijf.
“Voor zover bekend zijn er geen personen betrokken en/of vermist. We zetten in op het voorkomen van uitbreiding.” Dat meldde de woordvoering van de brandweer zojuist na onder meer deze 112-melding. Lees verder »

8reacties

Afgelopen week las ik in het Brabants Dagblad dat volgens de nieuwste Atlas voor gemeenten dat de Brabantse steden overwegend in de onderste helft van de lijst (50) m.b.t. de meest aantrekkelijke steden in Nederland vertoeven. Atlas Research vergelijkt de vijftig grootste gemeenten met elkaar op meer dan 50 punten.
Gemeente Helmond komt er zeer bekaaid vanaf. Helmond staat op de schlemielige 43ste plek. Vorig jaar behaalde Helmond nog de titel BNR-uitblinkgemeente op het thema woningmarkt. Zouden ze dat wel weten bij Atlas Research? Lees verder »

5reacties

Hoewel de brand snel onder controle was, brandde op een parkeerplaats aan de Zuiderstraat in de Binnenstad gisteravond een personenauto uit. Een ernaast geparkeerde auto liep schade op.
De hulpdiensten werden om 23.29 uur opgeroepen. Omdat er een gastank in het voertuig lag was er even gevaar voor ontploffing. Daarom werden toegesnelde buurtbewoners op afstand gehouden door de politie. De politie onderzoekt de oorzaak van deze autobrand.
Harrie Fotografie maakte bijgaande foto.

In de reacties hieronder staan updates.

1reactie

Sinds deze raadsperiode is de gemeente Helmond een mooie traditie rijker. Inwoners kunnen zich opgeven als ‘Gast van de Raad’. Op de dag van de raadsvergadering maken gasten kennis met twee raadsleden. Bij de laatste raadsvergadering mochten Lara Tamarinof (GroenLinks) en ik de gasten ontvangen. Eén van de vragen die zij aan ons stelden: “Hoe zorg je ervoor dat jouw idee ook echt wordt uitgevoerd?” Lees verder »

21reacties

Vannacht om 02.40 uur werden de hulpdiensten opgeroepen voor een ongeval op de Weg door de Rijpel. Ter hoogte van het Altenahof bleek een personenauto op zijn dak terechtgekomen te zijn. Die zou eerst een lantaarnpaal hebben geraakt waarna de bestuurder de controle over het voertuig verloor.
De jongeman kon zelf uit de auto komen. Hij is in een ambulance onderzocht maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis. Wel moest hij met de politie mee naar het bureau. Reden: de afgenomen blaastest gaf aan dat hij vermoedelijk teveel gedronken had.
Harrie Fotografie maakte de bijgaande foto’s. Lees verder »

14reacties

Flower Powersfeer vanmiddag in het zonovergoten Havenpark. Veel Helmonders, hippies en een uitgelaten sfeer. Even waan je je in de jaren 60 en je hoeft er niet eens voor over de landsgrens. Het Ibiza Festival is immers in het Burgemeester Geukerspark. Het eerste evenement in dit park, zo laat organisator Geert Blenckers van Helmond City Events de weblog weten. Hij vindt het de ideale plek in Helmond voor dit evenement. Lees verder »

10reacties

Via Burgernet liet de Helmondse politie vanochtend om 10.50 uur weten een zojuist gevluchte inbreker te zoeken. Hij werd overlopen in de Fresiastraat in Helmond Oost.
De blanke dief van plusminus 30 jaar vluchtte te voet nadat hij betrapt was. Hij is gekleed in een  blauwe jas, licht blauwe broek en zwart/witte schoenen. Heb je tips voor de politie, dan vragen zij je nu te bellen naar 112.

In de reacties hieronder staan updates.

1reactie

Militairen van de Koninklijke Landmacht oefenen van dinsdag 30 mei tot en met zaterdag 3 juni in en rond onze stad. Zij zullen zowel overdag als ’s nachts in de weer zijn. Dus geen paniek als je komende week ineens soldaten ziet. 
De oefening is bedoeld voor de training van verkenners. Het doorgaand verkeer wordt niet gehinderd, zo belooft de gemeentelijk woordvoering.
Heb je vragen of klachten over deze oefening? Voordat je meteen naar de gemeente Helmond belt: neem contact op met de Sectie Communicatie van 13 Lichte Brigade via [email protected].

4reacties

Vannacht zijn 2 auto’s vlak na elkaar uitgebrand in de Vissenbuurt in Mierlo-Hout. De politie gaat uit van brandstichting en doet nader onderzoek.
Om 03.25 uur werd de brandweer gealarmeerd voor de eerste brand in de Tarbotstraat. Daar bleek een geparkeerd busje in brand te staan. Tijdens het blussen kwam er een melding binnen van een tweede autobrand op een afstand van zo’n 3 honderd meter. Op het parkeerterrein achter de woningen in de Scharstraat stond een eveneens geparkeerde personenauto in lichterlaaie. Lees verder »

6reacties

Vanochtend vroeg hield de politie 5 mensen aan bij invallen in 9 woningen in de steden Helmond, Amsterdam en Utrecht. Dat gebeurde in samenwerking met de Duitse politie en justitie. Het vijftal wordt verdacht van betrokkenheid bij 22 plofkraken. Tijdens de invallen zijn onder meer geld, kleding, mobieltjes en computers in beslag genomen. Dat meldde het Duitse Bundeskriminalamt BKA. Lees verder »

1reactie

Een vrouw uit Eindhoven hoeft geen 526.543 euro te betalen en aandelen over te dragen aan een man uit Helmond. Dat heeft de rechtbank in Den Bosch bepaald.
De Helmonder was oprichter en eigenaar van Bubble Group, een online gokbedrijf. Zowel hij als het bedrijf ging failliet. Aandelen uit een ander bedrijf droeg hij over aan de vrouw.
Lees verder »