Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 117045 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

— Actuele logs

26reacties

Geen nieuwe weblogitems meer

Met pijn in het hart moeten we melden dat De weblog van Helmond na 19 jaar stopt met het plaatsen van nieuwe artikelen. De mogelijkheid om weblogreacties te plaatsen wordt daarmee ook gesloten. Door diverse omstandigheden hebben we namelijk veel te weinig tijd om de weblog de aandacht te geven die het verdient. Lees verder »

Deze bedrijven maken de weblog mede mogelijk.

Wij roepen Tim naar voren

Vandaag maken we bekend maken dat Tim de eerste helft van 2024 in De kennisquiz over Helmond heeft gewonnen. Mede namens Peter Warmerdam die alle quizvragen maakte: van harte gefeliciteerd met je zege Tim.
Door omstandigheden duurde deze ronde korter dan vooraf gedacht, maar net als zijn eerste tegel in 2017 staat de tweede tegel van Tim vanaf vandaag ook op de Catwalk of Fame aan de linkerzijde. Net als alle andere 32 tegels, zal ook die tegel élke pagina van de weblog sieren.

16reacties

Lonneke Maráczi begrijpt het niet

Ik heb me al vaker verbaasd over de houding van de Helmondse SP-fractievoorzitter in de gemeenteraad. Trouw als zij is aan de huidige coalitie met in het college een eigen wethouder, komt het zelden voor dat zij een voorstel van de oppositie omarmt. Dat hoort natuurlijk bij het politieke spel. In dit soort situaties komt ze tijdens discussies regelmatig met een verklaring die begint met “ik begrijp het niet…’’ om vervolgens de hakken in het zand te zetten.Lees verder »

4reacties

Koolen: De jeugd deugt

Eind februari heeft de Helmondse gemeenteraad een opiniërende vergadering gehad over het Meerjarenprogramma Jeugd 2024-2032. Dit meerjarenprogramma omvat een gemeenschappelijke inzet, voortvloeiend uit de samenwerking tussen verschillende partners, gericht op de ontwikkeling van onze jeugd. De focus ligt hierbij op de pijlers veiligheid, gezondheid en individuele groei, die volgens de VVD essentieel zijn voor het vormen van een samenleving waarin elke jongere de mogelijkheid heeft om te bloeien.Lees verder »

6reacties

De Helmond Aanpak

Dinsdag besprak de (Raads-)Adviescommissie Inwoners de eindversie van de kadernota Sociaal Domein 2024 -2028 die onder regie van vertrekkend wethouder Cathalijne Dortmans tot stand is gekomen. De titel ‘Samen werken aan een sterke sociale basis’ verhult welke kant Helmond op wil gaan en borduurt voort op de ingeslagen weg ‘dat iedereen kan meedoen, rondkomen en vooruitkomen’. Het verschil met de voorgaande kadernota ligt in het gegeven dat er nu wordt ingezet op voorkomen in plaats van oplossen. Het versterken van de uitvoeringskracht is één van de middelen om dit te bereiken.Lees verder »

11reacties

Van der Kant: Verkeersveiligheid vergroten

Pasgeleden spraken we in de commissievergadering van de gemeente Helmond over het verkeersveiligheidsplan. Een belangrijk onderwerp dat om een update vraagt: het plan is sinds 2005 niet meer aangepast. Maar het aantal verkeersongevallen neemt gestaag toe. Dat is trouwens een trend die in bijna heel Nederland speelt. Vooral sinds 2014 zien we een zorgwekkende stijging van het aantal verkeersongevallen. Hoog tijd om hierover met elkaar het gesprek aan te gaan. Met als belangrijkste vraag: Hoe kunnen we de verkeersveiligheid in onze stad een boost geven?Lees verder »

16reacties

Eureka Helmond!

Het overkomt ons allemaal wel een keer; je doet iets wat dom is en waarvan je zelf de consequentie ervaart. Woensdag 13 maart was ik aan de beurt! Dit is mijn verhaal. Laat ik beginnen bij het einde: ik ben nog nooit zo blij geweest weer in Helmond te zijn als op deze gedenkwaardige dag waarop de hele regio Brainport Eindhoven getroffen werd door een verkeersinfarct. De oorzaak: een gasleiding in de Lichtstad die dreigde te bezwijken waardoor het verkeer om veiligheidsmaatregelen op de A2, N2 en A67 vanaf het middaguur stil kwam te staan. En in één van die lange rijen stond ik met mijn autootje.Lees verder »

22reacties

Spoek: Klimaattrein tot stilstand?

Eindelijk goed nieuws! Geen zak geld van Europa om klimaatneutraal te worden. Een zucht van verlichting gaat door Helmond. Kunnen we dan eindelijk weer ‘gewoon normaal’ gaan doen?
Vele visies van dit college staan in het teken van klimaatneutraal in 2030. Allemaal gebaseerd op de Europese missie klimaatneutrale steden. Helmond stond als duo met Eindhoven voorop bij het indienen van een klimaatcontract in Brussel. Nu er geen financiële middelen tegenover staan, gaat het conceptcontract door de papierversnipperaar.Lees verder »

17reacties

Brouwers: Kansen in Helmond

“Helmond heeft twee gezichten, het maakt uit waar je wieg staat.” Een uitspraak van burgemeester Blanksma tijdens de Nieuwjaarsreceptie legt precies de vinger op het probleem: de kansen voor jongeren zijn niet gelijk. Het maakt uit in welk nest, welke straat, welke wijk je bent geboren. Tijd om daar, met een wijkgerichte aanpak, een einde aan proberen te maken.Lees verder »

3reacties

Helmonder gewond bij ongeluk op de A270

Op de A270 tussen Eindhoven en Helmond vond vanochtend rond 06.15 uur een ongeval plaats tussen een personenauto en een bestelbus. De personenauto zou volgens de politie vanuit richting Brandevoort richting Eindhoven hebben willen afdraaien en daarbij de bestelbus die vanuit de richting Eindhoven kwam over het hoofd hebben gezien. Het busje en de auto raakten elkaar, het busje ging over de kop de middenberm in en kwam na enkele tientallen meters tot stilstand.Lees verder »

9reacties

Politie rijdt achtervolgde auto klem

Na een korte achtervolging heeft de politie vanmiddag een busje met gestolen kentekenplaten klem gereden. Politieagenten zagen de auto rijden waarna de achtervolging werd ingezet. Op de Tolpost in de Binnenstad is het busje van weerskanten klem gereden. Er werd 1 persoon aangehouden en door de politie meegenomen.
De betrokken voertuigen liepen schade op.  Er vielen geen gewonden. Lees verder »

18reacties

30 Maanden cel voor poging doodslag in AH XL

De rechtbank in Den Bosch heeft vandaag een Helmonder veroordeeld voor een poging tot doodslag op een winkelbeveiliger bij de AH XL. Hij kreeg een gevangenisstraf van 30 maanden. De man viel vorig jaar oktober de beveiliger aan met een kapotgeslagen flessenhals. Met die flessenhals sloeg hij meermalen in de richting van het hoofd en de hals van de beveiliger. De video van dat incident werden inmiddels 5,7 miljoen keer bekeken via de Facebookpagina van de weblogLees verder »

14reacties

Rieter: Spookhuizen zonder kermis

Ongetwijfeld bent u ooit in het spookhuis op de kermis geweest. Na een ritje flink schrikken in het donker kom je dan vaak opgelucht weer naar buiten in de werkelijke wereld. Gelukkig zijn spookhuizen niet echt denk je dan. Maar niets is minder waar. Het blijkt dat spookhuizen echt bestaan. Nederland telde namelijk het afgelopen jaar zo’n 31.000 zogeheten spookwoningen. Dit aantal spookwoningen is vanaf 2016 met 10.000 woningen toegenomen. Bij het zien van deze groei kom je pas echt van een koude kermis thuis.Lees verder »

4reacties

De Moeite waard!

Wat hebben we het in Nederland toch goed. Deze gedachte schoot door mijn hoofd toen ik gisteren in de Cacaofabriek de foto’s zag van de Word Press Foto Exhibition 2023. Ik was één van de Helmonders die de opening mocht bijwonen van deze tentoonstelling van winnende journalistieke foto’s geselecteerd door de World Press Foundation. Aangrijpende stille beelden gemaakt in 2022 van situaties die wij ons nauwelijks kunnen voorstellen variërend van oorlogsbeelden, protesten en onderdrukking tot de klimaatcrisis in (andere) delen van de wereld.Lees verder »

2reacties

Alana ging terug in de tijd

Carnavalsvakantie 2024, de vraag: “Wat gaan we vandaag doen, mam?” kwam niet als een verrassing. Dit keer had ik vrij snel een antwoord.
We gaan naar een museum. Iets wat we graag doen. We gingen eerder al naar andere musea, verder weg. Soms reizen we ervoor naar Leiden of Amsterdam. 
Maar vandaag, vandaag blijven we in ons Helmond. We gaan naar het HomeComputerMuseum. Daar waar eerst de Bristol zat, op de Noord-Koninginnewal.Lees verder »

5reacties

Grote hennepplantage aangetroffen

De politie trof gisteren in een bedrijfspand aan de Lungendonk in Helmond op de eerste etage een in werking zijnde hennepkwekerij aan met meer dan 1500 planten. De politie hield 3 personen aan. Uit onderzoek moet blijken of- en welke rol zij hebben gehad.
Ook was er in het pand sprake van illegale bewoning op de begane grond. Een gezin met minderjarige kinderen woonde direct onder de hennepplantage van de eerste verdieping. Een levensgevaarlijke situatie zo meldt de gemeente.Lees verder »

29reacties

Kunnen gewone Helmonders nog wel huren?

Is huren alleen nog voor miljonairs betaalbaar? Die vraag schoot door mijn hoofd toen ik hoorde wat de huur van het inmiddels volledig opgeknapte pand aan de Helmondselaan bedraagt. De nieuwe bewoner mag maandelijks de som van € 1790,– overschrijven op de rekening van de eigenaar. Dat bedrag is uiteraard zonder de kosten van gas, elektra en water èn er komt éénmalig de borg van een maand huur bij.Lees verder »

4reacties

Drugspand op Bakelsedijk 4 maanden gesloten

Burgemeester Elly Blanksma heeft vandaag een woning aan de Bakelsedijk laten sluiten nadat er harddrugs werd aangetroffen. Ook werd vanuit de woning drugs verstrekt en was er overlast van drugsgebruikers. 
De politie stelde op 19 december vorig jaar een onderzoek in bij deze woning. Zij trof 939 hennepplanten aan, verdeeld over 3 kweekruimtes. Daarnaast bleken er indicaties van grootschalige hennepteelt waardoor de woning een schakel vormde in het criminele drugscircuit.Lees verder »