Buiten is het 11 graden, binnen zit

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 90.312 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

— Actuele logs

2reacties

Vanaf maandagochtend tot en met vrijdag is de Havenweg afgesloten ter hoogte de Oude Aa. De reden is dat er dan gestart wordt met de aanleg van nieuwe rioolbuizen in de Oude Aa naar het zeer grondig te verbouwen Havenpark (dat tegenwoordig het Burgemeester Geukerspark heet).
Voor deze werkzaamheden moet de huidige waterleiding worden verlegd. Zodoende wordt voorkomen dat die tijdens de uitvoering stuk gaat hetgeen veel schade en overlast zou veroorzaken. De werkzaamheden vinden plaats tussen maandag 21 en vrijdag 25 oktober. De bewoners en ondernemers van de Oude Aa en Elzaspassage zijn hierover inmiddels per brief geïnformeerd. Lees verder »

11reacties

archieffotoDe politie hield vanavond een 47-jarige Helmonder staande omdat hij met zijn Mercedes C63 AMG een straatrace had met een VW Golf GTI. Agenten van de videosurveillance zagen die 2 auto’s racen met snelheden van ruim boven de 200 km/u op de A270 bij Nuenen. De bestuurder van de Mercedes is zijn rijbewijs voorlopig kwijt.
De bestuurder van de Golf kon niet staande worden gehouden. “Het kenteken hebben we wel goed kunnen lezen, dus de bestuurder zal via het kenteken opgespoord worden. Dan komt hij/zij alsnog aan de beurt” zo meldde de politie vannacht.

17reacties

foto door NederlandSchoonWinkelcentrum Brandevoort is 1 van de 10 winkelgebieden die in de race is voor titel ‘Schoonste Winkelgebied van Nederland’ 2019. In 2015 was dit winkelcentrum al de schoonste van het land.
Op donderdag 31 oktober wordt de winnaar bekend gemaakt door NederlandSchoon. Naast de winnaar van deze verkiezing wordt ook nog de ‘Gemeente (groot, middelgroot en klein) met de Schoonste Winkelgebieden 2019’ en ‘Grootste Stijger 2019’ bekendgemaakt. Lees verder »

28reacties

Half 2017 presenteerde wethouder Margreet de Leeuw trots het nieuwe Integraal Huisvestingsprogramma mét €14,2 miljoen om eindelijk de Helmondse onderwijshuisvesting op niveau te brengen. Twee jaar verder blijken de plannen ineens 70% (!!) meer te kosten en niet meer haalbaar.

De grootste verliezers zijn wat mij betreft de kinderen in de Rijpelberg en de leerlingen van de Jan van Brabant. Lees verder »

Van Hout en EimaachHVV Helmond speelde de thuiswedstrijd tegen SC Brandevoort met rouwbanden vanwege het overlijden van enkele clubiconen en voor de wedstrijd werd dan ook 1 minuut stilte gehouden.
De jonge uitploeg liet zich fysiek in de beginfase van de wedstrijd de kaas van zijn brood eten. In de 3e minuut scoorde Jordi van Wetten na een slechte terugspeelbal namens de blauwgelen het eerste doelpunt 1-0. Wel speelde de boys uit Brandevoort goed verzorgd voetbal met opkomende backs. Het team vocht zich terug en uitblinker Djardi Martina maakte in de 10e minuut de 1-1. Het werd een mooie open wedstrijd met kansen over en weer. Het was een leuke wedstrijd waar veel gebeurde, een fysiek fel maar sportief duel waar bij het stopzetten van de wedstrijd vanwege blessures de bal keurig werd teruggeven aan de tegenstander. Lees verder »

6reacties

Een 43-jarige vrouw wordt vermist vanaf de Spoorstraat in de Annabuurt. Dat meldde Burgernet zojuist.
Deze getinte vrouw heeft bruin lang krullend haar en draagt een rode jas. Zij werd voor het laatst gezien rond 09.45 uur vanochtend. Voor de volledigheid: we hebben op dit moment geen foto van haar.
De politie vraagt je om 112 te bellen als je haar nu ziet of meer informatie hebt.

In de reacties hieronder staan updates.

37reacties

Zondag 17 november komt Sinterklaas met zijn Zwarte Pieten per stoomboot uit Spanje weer in Helmond aan. Dat liet de PersPiet alvast aan ons weten. Een dagje eerder is in Apeldoorn de landelijke intocht van de Sint. Daar zullen voor het eerst alleen maar RoetveegPieten meelopen.
Nadat het hele gezelschap in onze stad op de kade staat, volgt een officieel welkom. Daarna wordt er zoals altijd in de stad feest gevierd. Moe en hopelijk voldaan gaan de Goedheiligman en zijn gevolg na het feesten naar het kasteel. Daar zullen zij voor het vijftiende jaar op rij logeren. Lees verder »

2reacties

Bij de Julianabrug op de kruising Oostende met de Kanaaldijk Noord Oost reed gistermiddag rond kwart voor 5 een tractor achterop een stilstaande auto. De bestuurster werd met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. De tractorbestuurder kwam met de schrik vrij.
De met een maaier uitgeruste tractor veroorzaakte veel schade aan de achterzijde van de Mercedes. De kruising lag na het ongeval bezaaid met glas en werd daarom tijdelijk afgesloten voor verkeer. Zoals je wellicht al eerder las, waren er vorig weekend wegwerkzaamheden op dat kruispunt. In het weekend van week 42 wordt er weer bij die brug gewerkt.
Pim Verkoelen maakte de 3 foto’s. Lees verder »

5reacties

Vanavond ontving Séverine Seelen de vrijwilligerspenning van onze stad uit handen van wethouder Harrie van Dijk. Ze kreeg deze onderscheiding omdat zij zich 25 jaar inzette voor de in 1971 opgerichte Stichting Samenlevingsopbouw Mierlo-Hout. In het begin als vrijwilligster bij de werkgroep jongerenopvang van ’t Zulderke, in 2001 werd zij de penningmeester van de stichting.
Naast haar activiteiten voor die stichting was Séverine een aantal jaar actief bij Helmond Sport. Momenteel zit zij bij voetbalclub RKSV Mierlo-Hout in de commissie die het meiden- en vrouwenvoetbal op de kaart wil gaan zetten. De onvermoeibare vrijwillige inzet gedurende vele jaren is voor B&W aanleiding geweest om aan mevrouw S.R.E.J. Seelen de vrijwilligerspenning toe te kennen.

In de reacties hieronder staat een update.

13reacties

Vanaf maandag worden er weer zo’n 400 bladkorven geplaatst. Op www.helmond.nl/bladkorven (die deze ochtend online komt) zie je per wijk precies waar die komen te staan in onze stad. Dit jaar wordt er een week eerder begonnen met de plaatsing dan vorig jaar, wellicht lazen de ambtenaren de weblogreacties met klachten daarover… Lees verder »

1reactie

Vorige week woensdag gingen zo’n 50 ouderen samen naar de film in De Cacaofabriek en 12 ouderen bezochten een tentoonstelling in Museum Helmond. Na afloop werd hen een lunch aangeboden in De Cacaofabriek. Deze activiteit was georganiseerd in de week #tegeneenzaamheid door de stichting Meedoen samen met de Helmondse ouderenbonden en Lang Leve Cultuur. Aan de leden van de ouderenbonden was gevraagd om iemand mee te nemen. Iemand die vaak alleen is of er niet snel op uit gaat om wat voor reden dan ook. Om samen te genieten van een gezellig dagje uit. Lees verder »

46reacties

Deze winter zal er niet geschaatst worden op de Markt in het centrum want daar komt geen schaatsbaan. De reden dat er geen derde editie komt is de ontoereikende gemeentelijke subsidie. Stichting Helmond City Events (die de vorige 2 edities organiseerde) wil niet voor het derde jaar op rij geld toeleggen op dit evenement.
Naar opgave van de organisator trok dit evenement vorig jaar 25 duizend en het jaar daarvoor 15 duizend bezoekers. Vorig jaar waren 2 op de 3 bezoekers jonger dan 24 jaar zo blijkt uit de vorige maand gepubliceerde evaluatienota (pdf) van de gemeente.
Naar aanleiding van het afsluitend etentje met de vrijwilligers meldde de organisator in februari nog: “Een enorm succesvol seizoen Schaatsen in Helmond 2018-2019. Op naar editie 3! We kunnen niet wachten!” Tja…

21reacties

De komende jaren verandert De Braak in een ‘hotspot’ voor onderwijs, gezondheid en sport. Als Sport- en (be)leefcampus De Braak in 2024 helemaal klaar is, is er altijd iets te beleven. Gisteren, zondag 6 oktober, werd de vernieuwing feestelijk afgetrapt met de officiële opening van de eerste twee nieuwe kunstgrasvelden en allerlei activiteiten. Samen met partners OMO, Fysioclub Jeurissen en Van den Ingh, Helmond Sport en de amateurverenigingen op De Braak realiseert de gemeente Helmond een bruisend sport-, onderwijs- en gezondheidspark midden in de stad. Lees verder »

RKSV Mierlo-Hout hoopte vandaag in de thuiswedstrijd tegen EFC uit Eersel op de volgende 3 punten. Daarmee zou het zijn koppositie consolideren. 
In de eerste helft ging het tussen beide teams gelijk op. De bezoekers toonde zich wat dreigender, maar het eerste echte gevaarlijke moment was een schot op de paal door linksback Rick van de Ven van de thuisploeg. RKSV Mierlo-Hout kwam er regelmatig gevaarlijk uit met uitstekende buitenspelers zoals linksbuiten Richard Rooijakkers die over het hele veld zwierf en altijd aanspeelbaar was. Rooijakkers en spits Chafik Mezziani vonden elkaar blindelings in de combinatie. Mezziani switchte met aanvallende middenvelder Jasper Lalisang regelmatig van positie. Kortom, het spel van de voorhoede zag er zeer verzorgd uit. Lees verder »

7reacties

Allemaal maken we een wooncarrière door. Althans er zijn weinig mensen die hun hele leven in hetzelfde huis wonen. Zelf woonde ik eerst met mijn ouders in een sociale huurwoning, later verhuisden we naar een koopwoning in Dierdonk en vervolgens ging ik met mijn vriend huren op Suytkade. Nu wonen we alweer enige tijd samen in een koopwoning in Brandevoort. In mijn wooncarrière heb ik het zelf kunnen ervaren, de wijken van Helmond zijn erg verschillend en dat is goed. Voor ieder wat wils! Lees verder »

7reacties

Sinds vorige week vrijdag moeten de nog bestaande rookruimtes in cafés en restaurants in Helmond en de rest van het land weg of er mag in elk geval niet meer worden gerookt. De rokende horecagast moet naar de stoep of het terras.
De 3 mooiste rookruimtes in onze stad wilden we op de foto vastleggen voor het nageslacht. Na overleg met aantal Helmonders stuurden we fotograaf John van Lierop gisteren op pad. In Café ’t Vat in ’t Haagje creëerde kroegbaas Anjo 5 jaar geleden een rookruimte voor een bedrag van zo’n 7 duizend euro. Lees verder »

11reacties

Vanaf maandag 14 oktober wordt het asfalt van de straat Nieuwveld (tussen de Jupiterlaan en Nachtegaallaan) in Helmond Noord vervangen. De wegwerkzaamheden nemen naar verwachting van de gemeente 2 weken in beslag en worden uiterlijk vrijdag 25 oktober afgerond.
Zowel Winkelcentrum De Bus (via de Mercuriuslaan en Nieuwveld oostzijde) als het ROC Ter Aa (via de Melis Stokelaan) zijn tijdens deze werkzaamheden bereikbaar voor autoverkeer. Het autoverkeer wordt ter plekke omgeleid. Lees verder »