Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 117045 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

21reacties

Van den Bogaard: ‘hotspot’ De Braak

De komende jaren verandert De Braak in een ‘hotspot’ voor onderwijs, gezondheid en sport. Als Sport- en (be)leefcampus De Braak in 2024 helemaal klaar is, is er altijd iets te beleven. Gisteren, zondag 6 oktober, werd de vernieuwing feestelijk afgetrapt met de officiële opening van de eerste twee nieuwe kunstgrasvelden en allerlei activiteiten. Samen met partners OMO, Fysioclub Jeurissen en Van den Ingh, Helmond Sport en de amateurverenigingen op De Braak realiseert de gemeente Helmond een bruisend sport-, onderwijs- en gezondheidspark midden in de stad. Lees verder »

Deze bedrijven maken de weblog mede mogelijk.

Rode kaart nekt RKSV Mierlo-Hout

RKSV Mierlo-Hout hoopte vandaag in de thuiswedstrijd tegen EFC uit Eersel op de volgende 3 punten. Daarmee zou het zijn koppositie consolideren. 
In de eerste helft ging het tussen beide teams gelijk op. De bezoekers toonde zich wat dreigender, maar het eerste echte gevaarlijke moment was een schot op de paal door linksback Rick van de Ven van de thuisploeg. RKSV Mierlo-Hout kwam er regelmatig gevaarlijk uit met uitstekende buitenspelers zoals linksbuiten Richard Rooijakkers die over het hele veld zwierf en altijd aanspeelbaar was. Rooijakkers en spits Chafik Mezziani vonden elkaar blindelings in de combinatie. Mezziani switchte met aanvallende middenvelder Jasper Lalisang regelmatig van positie. Kortom, het spel van de voorhoede zag er zeer verzorgd uit.Lees verder »

7reacties

Wooncarrière, wethouder Gaby vertelt

Allemaal maken we een wooncarrière door. Althans er zijn weinig mensen die hun hele leven in hetzelfde huis wonen. Zelf woonde ik eerst met mijn ouders in een sociale huurwoning, later verhuisden we naar een koopwoning in Dierdonk en vervolgens ging ik met mijn vriend huren op Suytkade. Nu wonen we alweer enige tijd samen in een koopwoning in Brandevoort. In mijn wooncarrière heb ik het zelf kunnen ervaren, de wijken van Helmond zijn erg verschillend en dat is goed. Voor ieder wat wils!Lees verder »

5reacties

Uitslaande woningbrand in Helmond West

Kort voor 10 uur vanochtend rukte de brandweer uit voor een uitslaande brand bij een woning op het Distelveld in Helmond West. Zij moesten zich een toegang forceren om in de woning te komen. “We hebben een uitslaande woonkamer brand geblust” laat een woordvoerder van de brandweer zojuist weten. Op dit moment verblijven 2 personen in een ambulance.
Harrie Fotografie maakte de onderstaande foto’s.

Lees verder »

7reacties

De 3 mooiste rookruimtes van Helmond

Sinds vorige week vrijdag moeten de nog bestaande rookruimtes in cafés en restaurants in Helmond en de rest van het land weg of er mag in elk geval niet meer worden gerookt. De rokende horecagast moet naar de stoep of het terras.
De 3 mooiste rookruimtes in onze stad wilden we op de foto vastleggen voor het nageslacht. Na overleg met aantal Helmonders stuurden we fotograaf John van Lierop gisteren op pad. In Café ’t Vat in ’t Haagje creëerde kroegbaas Anjo 5 jaar geleden een rookruimte voor een bedrag van zo’n 7 duizend euro. Lees verder »

12reacties

Werk aan de weg bij Winkelcentrum De Bus

Vanaf maandag 14 oktober wordt het asfalt van de straat Nieuwveld (tussen de Jupiterlaan en Nachtegaallaan) in Helmond Noord vervangen. De wegwerkzaamheden nemen naar verwachting van de gemeente 2 weken in beslag en worden uiterlijk vrijdag 25 oktober afgerond.
Zowel Winkelcentrum De Bus (via de Mercuriuslaan en Nieuwveld oostzijde) als het ROC Ter Aa (via de Melis Stokelaan) zijn tijdens deze werkzaamheden bereikbaar voor autoverkeer. Het autoverkeer wordt ter plekke omgeleid.Lees verder »

17reacties

Verbeterplan winkelcentrum Brandevoort

Om bezoekers te prikkelen langer in winkelcentrum Brandevoort te blijven, wil B&W de uitstraling en sfeer ervan verbeteren. Een werkgroep bekeek daarom of De Plaetse (zoals dat winkelcentrum officieel heet) kan worden vergroend, betaalbaar en passend bij wensen van de gebruikers. “We hebben gekozen voor de toevoeging van 2 groene plekken met bomen en beplanting. We gaan nu het plan uitwerken. De aanleg is in het tweede kwartaal van 2020 voorzien. De kosten bedragen circa 50.000 euro.” Dat meldde B&W gisteren in een brief (pdf) aan de gemeenteraad. Lees verder »

57reacties

Scooterrijder (21) overleden na ongeval

Een scooterrijder is vanavond overleden na een ongeval in de Binnenstad. Vanaf 23.02 uur werden de hulpdiensten (waaronder de traumahelikopter) opgeroepen voor dit ongeval in de Toon van de Laarstraat. De scooterrijder zou een politieauto hebben zien rijden en ging ervandoor. Hij wilde op de Toon van de  Laarstraat de stoep oprijden en is ten val gekomen. De 21-jarige bestuurder is hierbij overleden. De politie doet nu onderzoek.
Harrie Fotografie en Pim Verkoelen maakten de onderstaande foto’s.

Lees verder »

25reacties

Meerdere mishandelingen op fietspaden

Vandaag kreeg de politie meerdere meldingen van slachtoffers (of hun familieleden) die gistermiddag rond 4 uur werden mishandeld door een nog onbekende man. Dat gebeurde op fietspaden in de omgeving van de President Rooseveltlaan. De slachtoffers werden geslagen door een tegemoetkomende fietser die aan de verkeerde kant van de weg fietste. De dader fietste vervolgens gewoon door. Lees verder »

12reacties

Helmond Marketing presteert onvoldoende

2 Jaar geleden vond B&W dat de stichting Helmond Marketing beter haar best moest doen. Vandaag meldt het stadsbestuur via deze brief (pdf) dat zij de resultaten van de stichting nog steeds onvoldoende vindt. “Met de positie die we willen innemen, onder meer als tweede stad van de Brainport regio, verwachten wij een krachtiger positionering en profilering van onze stad. Helmond Marketing is dit met ons eens.” De directeur bij Helmond Marketing is vandaag gestopt.Lees verder »