Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 117045 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

7reacties

Slimme mobiliteit Helmond ’s werelds beste

Tijdens het 26ste ITS World Congress in Singapore kreeg de gemeente Helmond de ‘Local Goverment Award’. Gert Blom, strategisch adviseur mobiliteit van de gemeente, mocht de prijs een aantal uur geleden namens onze stad in ontvangst nemen.
Trots liet burgemeester Elly Blanksma zojuist weten dat we daarmee de beste gemeente van de wereld op het gebied van slimme mobiliteit en dat we daarmee een eervolle plek veroverde in de internationale ITS Hall of Fame. Het jaarlijkse ITS World Congress werd gisteren geopend en duurt tot en met vrijdag. Er worden in totaal zo’n 10 duizend afgevaardigden uit 80 landen verwacht. 

In de reacties hieronder staat een update.

Deze bedrijven maken de weblog mede mogelijk.
9reacties

Helmondse wethouder wordt burgemeester

Wethouder Jos van Bree wordt eind november de nieuwe burgemeester van Geldrop-Mierlo. Dat werd vanavond bekendgemaakt in een speciale raadsvergadering van die gemeente.
Deze 50-jarige VVD-er die in Heeze woont, werd in 2015 wethouder in Helmond. Wie zijn taken als wethouder Economische Zaken, Sociale Zaken, Brainport en Organisatie gaat overnemen, weten we niet. 
Geldrop-Mierlo zocht een nieuwe burgemeester nadat Berry Link in maart aftrad. Hij was in opspraak geraakt door een (naar eigen zeggen) nauwe, intensieve, vriendschappelijke samenwerking met een vrouwelijke ambtenaar. Een relatie die volgens alle wethouders en raadsleden omschreven kon worden als ‘een schending van de integriteitsregels’.

16reacties

Máxima bezoekt Helmond

Hare Majesteit Koningin Máxima is woensdagochtend 20 november aanwezig bij de ondertekening van het MuziekAkkoord Helmond, het lokale samenwerkingsconvenant voor muziekonderwijs op de basisschool. Het akkoord is een onderdeel van het programma Méér Muziek in de Klas van de gelijknamige stichting waarvan Koningin Máxima erevoorzitter is. De ondertekening vindt plaats tijdens een muziekfestival op Hogeschool De Kempel. Deze pabo heeft een muziekprofiel en viert zijn 150-jarig bestaan.Lees verder »

4reacties

Manders: Ik ben een trotse kattenmepper!

Ik woon al weer bijna 19 jaar in Helmond en ben trots op onze stad. Niets om je voor te schamen. Toch kunnen mensen zich gekwetst voelen door de titel. Deze Helmondse ‘geuzennaam’ is namelijk afkomstig van een dieronvriendelijk ’volksvermaak’. De kat werd vroeger in een ton gestopt en daarna geslagen tot de ton kapot viel. Degene die de kat hierna ving, werd beloond met bier. Vervolgens werd het dier boven een vuur geroosterd.Lees verder »

3reacties

Havenweg voor werkzaamheden afgesloten

Vanaf maandagochtend tot en met vrijdag is de Havenweg afgesloten ter hoogte de Oude Aa. De reden is dat er dan gestart wordt met de aanleg van nieuwe rioolbuizen in de Oude Aa naar het zeer grondig te verbouwen Havenpark (dat tegenwoordig het Burgemeester Geukerspark heet).
Voor deze werkzaamheden moet de huidige waterleiding worden verlegd. Zodoende wordt voorkomen dat die tijdens de uitvoering stuk gaat hetgeen veel schade en overlast zou veroorzaken. De werkzaamheden vinden plaats tussen maandag 21 en vrijdag 25 oktober. De bewoners en ondernemers van de Oude Aa en Elzaspassage zijn hierover inmiddels per brief geïnformeerd.Lees verder »

14reacties

Helmonder betrapt tijdens straatrace

archieffotoDe politie hield vanavond een 47-jarige Helmonder staande omdat hij met zijn Mercedes C63 AMG een straatrace had met een VW Golf GTI. Agenten van de videosurveillance zagen die 2 auto’s racen met snelheden van ruim boven de 200 km/u op de A270 bij Nuenen. De bestuurder van de Mercedes is zijn rijbewijs voorlopig kwijt.
De bestuurder van de Golf kon niet staande worden gehouden. “Het kenteken hebben we wel goed kunnen lezen, dus de bestuurder zal via het kenteken opgespoord worden. Dan komt hij/zij alsnog aan de beurt” zo meldde de politie vannacht.

In de reacties hieronder staat een update.

8reacties

Stroomstoring in Helmond

Sinds vanochtend is er een stroomstoring in de Annabuurt en mogelijk Suytkade, zie dit kaartje van netbeheerder Enexis. Of er andere wijken van Helmond zijn getroffen, weten we op dit moment niet.
Enexis laat weten dat zij verwachten dat de storing vanmiddag is verholpen.

In de reacties hieronder staat een update.

19reacties

Brandevoort weer ‘Schoonste Winkelgebied’?

foto door NederlandSchoonWinkelcentrum Brandevoort is 1 van de 10 winkelgebieden die in de race is voor de titel ‘Schoonste Winkelgebied van Nederland’ 2019. In 2015 was dit winkelcentrum al de schoonste van het land.
Op donderdag 31 oktober wordt de winnaar bekend gemaakt door NederlandSchoon. Naast de winnaar van deze verkiezing wordt ook nog de ‘Gemeente (groot, middelgroot en klein) met de Schoonste Winkelgebieden 2019’ en ‘Grootste Stijger 2019’ bekendgemaakt.Lees verder »

38reacties

Peijs: Jan van Brabant kind van de rekening

Half 2017 presenteerde wethouder Margreet de Leeuw trots het nieuwe Integraal Huisvestingsprogramma mét €14,2 miljoen om eindelijk de Helmondse onderwijshuisvesting op niveau te brengen. Twee jaar verder blijken de plannen ineens 70% (!!) meer te kosten en niet meer haalbaar.
De grootste verliezers zijn wat mij betreft de kinderen in de Rijpelberg en de leerlingen van de Jan van Brabant.Lees verder »

Hitchcock Thriller op de Houtsdonk

Van Hout en EimaachHVV Helmond speelde de thuiswedstrijd tegen SC Brandevoort met rouwbanden vanwege het overlijden van enkele clubiconen en voor de wedstrijd werd dan ook 1 minuut stilte gehouden.
De jonge uitploeg liet zich fysiek in de beginfase van de wedstrijd de kaas van zijn brood eten. In de 3e minuut scoorde Jordi van Wetten na een slechte terugspeelbal namens de blauwgelen het eerste doelpunt 1-0. Wel speelde de boys uit Brandevoort goed verzorgd voetbal met opkomende backs. Het team vocht zich terug en uitblinker Djardi Martina maakte in de 10e minuut de 1-1. Het werd een mooie open wedstrijd met kansen over en weer. Het was een leuke wedstrijd waar veel gebeurde, een fysiek fel maar sportief duel waar bij het stopzetten van de wedstrijd vanwege blessures de bal keurig werd teruggeven aan de tegenstander.Lees verder »

6reacties

Vrouw in rode jas vermist in de Annabuurt

Een 43-jarige vrouw wordt vermist vanaf de Spoorstraat in de Annabuurt. Dat meldde Burgernet zojuist.
Deze getinte vrouw heeft bruin lang krullend haar en draagt een rode jas. Zij werd voor het laatst gezien rond 09.45 uur vanochtend. Voor de volledigheid: we hebben op dit moment geen foto van haar.
De politie vraagt je om 112 te bellen als je haar nu ziet of meer informatie hebt.

In de reacties hieronder staan updates.

101reacties

Ook dit jaar komt de Sint met Zwarte Pieten

Zondag 17 november komt Sinterklaas met zijn Zwarte Pieten per stoomboot uit Spanje weer in Helmond aan. Dat liet de PersPiet alvast aan ons weten. Een dagje eerder is in Apeldoorn de landelijke intocht van de Sint. Daar zullen voor het eerst alleen maar RoetveegPieten meelopen.
Nadat het hele gezelschap in onze stad op de kade staat, volgt een officieel welkom. Daarna wordt er zoals altijd in de stad feest gevierd. Moe en hopelijk voldaan gaan de Goedheiligman en zijn gevolg na het feesten naar het kasteel. Daar zullen zij voor het vijftiende jaar op rij logeren.Lees verder »

2reacties

Gewonde nadat tractor op auto botste

Bij de Julianabrug op de kruising Oostende met de Kanaaldijk Noord Oost reed gistermiddag rond kwart voor 5 een tractor achterop een stilstaande auto. De bestuurster werd met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. De tractorbestuurder kwam met de schrik vrij.
De met een maaier uitgeruste tractor veroorzaakte veel schade aan de achterzijde van de Mercedes. De kruising lag na het ongeval bezaaid met glas en werd daarom tijdelijk afgesloten voor verkeer. Zoals je wellicht al eerder las, waren er vorig weekend wegwerkzaamheden op dat kruispunt. In het weekend van week 42 wordt er weer bij die brug gewerkt.
Pim Verkoelen maakte de 3 foto’s.Lees verder »

5reacties

Vrijwilligerspenning voor Séverine Seelen

Vanavond ontving Séverine Seelen de vrijwilligerspenning van onze stad uit handen van wethouder Harrie van Dijk. Ze kreeg deze onderscheiding omdat zij zich 25 jaar inzette voor de in 1971 opgerichte Stichting Samenlevingsopbouw Mierlo-Hout. In het begin als vrijwilligster bij de werkgroep jongerenopvang van ’t Zulderke, in 2001 werd zij de penningmeester van de stichting.
Naast haar activiteiten voor die stichting was Séverine een aantal jaar actief bij Helmond Sport. Momenteel zit zij bij voetbalclub RKSV Mierlo-Hout in de commissie die het meiden- en vrouwenvoetbal op de kaart wil gaan zetten. De onvermoeibare vrijwillige inzet gedurende vele jaren is voor B&W aanleiding geweest om aan mevrouw S.R.E.J. Seelen de vrijwilligerspenning toe te kennen.

In de reacties hieronder staat een update.

1reactie

Helmond viert de ‘dag van de gezelligheid’

Vorige week woensdag gingen zo’n 50 ouderen samen naar de film in De Cacaofabriek en 12 ouderen bezochten een tentoonstelling in Museum Helmond. Na afloop werd hen een lunch aangeboden in De Cacaofabriek. Deze activiteit was georganiseerd in de week #tegeneenzaamheid door de stichting Meedoen samen met de Helmondse ouderenbonden en Lang Leve Cultuur. Aan de leden van de ouderenbonden was gevraagd om iemand mee te nemen. Iemand die vaak alleen is of er niet snel op uit gaat om wat voor reden dan ook. Om samen te genieten van een gezellig dagje uit.Lees verder »

66reacties

Geen schaatsen op de Markt deze winter

Deze winter zal er niet geschaatst worden op de Markt in het centrum want daar komt geen schaatsbaan. De reden dat er geen derde editie komt is de ontoereikende gemeentelijke subsidie. Stichting Helmond City Events (die de vorige 2 edities organiseerde) wil niet voor het derde jaar op rij geld toeleggen op dit evenement.
Naar opgave van de organisator trok dit evenement vorig jaar 25 duizend en het jaar daarvoor 15 duizend bezoekers. Vorig jaar waren 2 op de 3 bezoekers jonger dan 24 jaar zo blijkt uit de vorige maand gepubliceerde evaluatienota (pdf) van de gemeente.
Naar aanleiding van het afsluitend etentje met de vrijwilligers meldde de organisator in februari nog: “Een enorm succesvol seizoen Schaatsen in Helmond 2018-2019. Op naar editie 3! We kunnen niet wachten!” Tja…

In een reactie hieronder staat een update.

1reactie

Vrijwilligerspenning voor Wil van de Kerkhof

Zaterdag heeft de heer Wil van de Kerkhof uit handen van wethouder Antoinette Maas de Vrijwilligerspenning van de stad Helmond ontvangen. Hij kreeg deze onderscheiding voor zijn jarenlange inzet voor de Stichting Draaiorgels Helmond.
Vanaf de herstart in 2013 zette Wil van de Kerkhof zich in voor het beheer van de Helmondse draaiorgelcollectie. Aanvankelijk om te voorkomen dat de collectie versnipperd zou worden. Vervolgens om te laten zien dat een laagdrempelige culturele voorziening een rol van betekenis kan spelen voor onze stad. Onder zijn aanvoering is het orgelmuseum weer op de kaart gezet.Lees verder »