Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 117045 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

6reacties

Wat betalen we allemaal en waarvoor?

Mijn paspoort was verlopen. Al een hele tijd. Op zich was dat geen ramp want als het gaat om identificatie kom ik met mijn rijbewijs in Nederland ook een eind. En dat heb ik dit voorjaar vernieuwd. Kosten: € 39,75. Een hoop geld voor een stukje plastic waarvoor de gemeente weinig hoeft te doen: alleen de gegevens overnemen en een recente pasfoto plakken. Maar goed, zonder dat plasticje heb ik een probleem, dus moest ik wel investeren. Ik had de mazzel dat ik binnen de geldigheidstermijn zat en er geen spoedaanvraag à raison van € 34,10 nodig was.Lees verder »

Deze bedrijven maken de weblog mede mogelijk.
1reactie

Alptax blijft tot 2025 de Taxbus-vervoerder

Alptax uit Deurne blijft het Taxbus-vervoer uitvoeren voor Helmond en omliggende gemeenten. Het nieuwe contract gaat in op 1 maart 2020 en heeft een looptijd van 5 jaar. Dat is de het resultaat van de aanbestedingsprocedure van dit gesubsidieerde vervoer van deur tot deur voor mensen met een Wmo-vervoersindicatie en Helmondse ouderen.
Sinds december 2013 is Alptax Taxi Service de uitvoerder van de Taxbus in onze gemeente. Ook het mobiliteitscentrum (die de ritten aannemen en informatie verstrekken) blijft bij de huidige partij, zijnde Munckhof Taxi.Lees verder »

32reacties

80 Gratis bloembollen voor elke Helmonder

archiefplaatjeJawel, je leest het goed. Als je wilt kun je bij het Energiehuis Helmond een gratis zakje bloembollenmix met 80 bollen ophalen.
En als gratis niet genoeg reden voor je is: je helpt daarmee ook nog eens bij het bestrijden van de eikenprocessierups. Uit onderzoek blijkt namelijk dat bepaalde bloemen de natuurlijke vijanden van de eikenprocessierups aantrekken, zoals de gaas- en sluipvlieg en de koolmees. Voor de Helmonders die de overlast van de eikenprocessierups in onze stad nog niet kennen, raden we aan hier eens te gaan lezen.Lees verder »

6reacties

Toneel of vergat iemand ‘oeps’ de handrem?

Bij Parkzicht in Dierdonk rolde vanavond een Ford Mustang uit 1971 deels in het water. Iemand vergat, zoals wel vaker in die wijk, de handrem erop te zetten waardoor de gracht van het Dierdonkpark het eindpunt was.
De om 20.39 uur gealarmeerde politie riepen de hulp in van de takeldienst. Zij trokken de personenauto eruit. Eenmaal op het droge startte de auto, maar welke schade het Dierdonkse grachtenwater wel veroorzaakte, wist Pim Verkoelen (die de foto’s maakte) niet te vertellen.Lees verder »

4reacties

Auto uitgebrand in Mierlo-Hout

In de Kastanjehoutstraat in Mierlo-Hout is vanavond kort voor half 10 een personenauto waarschijnlijk in brand gestoken. Meerdere buurtbewoners zeggen een doffe klap te hebben gehoord en een steekvlam te hebben gezien.
De auto is volledig uitgebrand en zal worden opgehaald door een takelbedrijf. De politie doet een buurtonderzoek en is op zoek naar camerabeelden.
Wesley Gulickx en Pim Verkoelen maakten de 7 foto’s.Lees verder »

12reacties

Helmond is van het PFAS-slot af

Als 1 van de eerste gemeenten in Nederland heeft Helmond lokale regels opgesteld voor PFAS-houdende grond. De nieuwe regels zorgen ervoor dat PFAS-houdende grond in veel gevallen binnen Helmond wél op een milieu hygiënische verantwoorde manier kan worden verwerkt. Daarmee worden de belemmeringen op het verplaatsen van PFAS-houdende grond grotendeels opgeheven en kunnen projecten doorgang vinden. Dat meldde de gemeente zojuist.Lees verder »

Brommerrijder geschept door auto

Vanmiddag kort na 3 uur is een brommerrijder geschept door een auto. De auto reed op de Wesselmanlaan en sloeg de Emmastraat in. Daarbij kwam de brommerrijder ten val en zijn brommer onder de auto terecht.
De brommerrijder is in de ambulance gecontroleerd maar hoeft niet mee naar het iets verderop gelegen Elkerliek ziekenhuis. Op de brommer zaten 2 jongens.
Pim Verkoelen maakte de foto’s.Lees verder »

3reacties

Vijfde burgemeestersontbijt is in het kasteel

Voor de vijfde keer wordt in Helmond het burgemeestersontbijt georganiseerd. Dat lustrumontbijt vindt komende maandagochtend plaats in het kasteel. Daar zullen 100 kinderen van 19 van de in totaal 21 Gezonde Scholen in onze stad samen ontbijten met burgemeester Elly Blanksma en wethouder Cathalijne Dortmans. Het eerste Helmondse burgemeestersontbijt was in 2015. Toen mochten er 40 kinderen met onze burgemeester een vorkje prikken in het restaurant van de Praktijkschool, zie de foto rechtsboven.Lees verder »

14reacties

Rieter: Regeert de angst in Helmond?

Iedereen kent wel een wijk waarin achterstand zich opstapelt. Een wijk waar ten opzichte van andere plekken de zichtbare criminaliteit minder is teruggedrongen en de ondermijnende drugscriminaliteit een stevige voedingsbodem kent. Ondermijning is een begrip wat helaas de laatste jaren steeds meer in onze samenleving is ingeworteld. Uit een onderzoek van bureau Berenschot blijkt dat nog niet de helft van alle gemeenten in Nederland de bestrijding van ondermijning prioriteit geeft. Slechts een klein deel van de gemeenten die het wel doen, laat het bij intenties zonder concrete actie. Het is daarom tijd voor actie. Ook in Helmond!Lees verder »

5reacties

Weer een loader in brand op industrieterrein

Vannacht woedde er weer een brand in een loader op het terrein van afvalverwerkingsbedrijf A. Janssen bv op de Beemdweg. Medewerkers van een nabij gelegen bedrijf op het industrieterrein hoorden een harde knal en gingen naar buiten om te kijken wat er loos was. Zij zagen de brand en alarmeerden rond 03.30 uur de brandweer.
Die schaalde direct groot op en bij aankomst bleek er een loader in brand te staan. Het vuur was moeilijk te bestrijden doordat er veel brandbare vloeistof in het voertuig zat dat eruit kwam. Ook was het moeilijk om aan bluswater te komen. Lees verder »

De Kraker van Catstown

Koploper HVV Helmond begon iets te slap aan de wedstrijd en dat resulteerde al in de eerste minuut in een doelpunt van MULO door rechtsbuiten Luuk de Vries. De thuisploeg liet het hier niet bij zitten en 2 minuten later scoorde Zohir Elmaach tegen. Binnen 21 minuten werden er maar liefst 5 doelpunten gemaakt en stond het scorebord op 2-3. Rechtsbuiten Luuk de Vries was de uitblinker bij MULO en had in alle doelpunten van de bezoekende club wel een aandeel. Bij de 1-2 combineerde hij goed met Stefan Claessens die afrondde en bij de 2-3 bood hij de jarige Tom Otten de mogelijkheid om zichzelf een presentje te schenken. Otten beleefde echter maar weinig plezier aan dit cadeau want voor rust stond het in de 41ste minuut alweer 3-3. Aanvoerder Wesley Burhenne tekende de 2-2 aan en Christiaan van Veen zorgde voor de derde treffer van de geel/zwarten.Lees verder »

4reacties

‘Helmond in 100 stukskes’ pakt de Grote Prijs

‘Helmond in 100 stukskes’ is de winnaar geworden van de Grote Archeologie Prijs 2019. Die landelijke trofee werd gisteravond kort voor middernacht uitgereikt in het Rijksmuseum in Amsterdam tijdens de Nacht van de Geschiedenis. De prijs is zowel een jury- als een publieksprijs. Een vakjury selecteerde de 4 genomineerden, het publiek mocht vervolgens via internet stemmen en daarmee bepalen wie de Grote Archeologie Prijs won. Deze tweejaarlijkse prijs is voor het project dat archeologie en geschiedenis het beste in beeld brengt richting het publiek.Lees verder »

32reacties

Man gewond bij steekincident bij De Braak

Bij het stadion van voetbalclub Helmond Sport is vannacht rond 02.30 uur een man neergestoken. Hij is naar het ziekenhuis gebracht en wordt daar behandeld. Dat liet de woordvoering van de politie weten.
Een flink deel rond De Braak is afgezet als plaats delict, de recherche doet daar technisch onderzoek. Voor de politie is er nog veel onduidelijk. Zij laten weten dat tips welkom zijn op 0900-8844 of anoniem op 0800-7000.
Harrie Fotografie was ter plaatse en maakte de foto’s.Lees verder »

19reacties

Wie heeft het oudste pand van Helmond?

Dat het stedeke Helmond zo rond 1500 wel degelijk iets voorstelde wordt ons tijdens het Gasseljaar goed duidelijk gemaakt. Onze stad, aan de rand van het hertogdom Brabant gelegen, was wel degelijk een onderdeel van een wijdvertakt politiek, economisch en cultureel netwerk. Zo kwam onze Lucas, mogen we aannemen, vanuit Helmond in dé centra van toen, Antwerpen en Brussel, terecht. Lees verder »

20reacties

Voetbal voor Oma’s, Forever Young

Op dinsdagavond 15 oktober was er bij het programma Dokters van Morgen dit item over de ‘Soccer Grannies’ in Denemarken. Granny Soccer (voetbal voor oma’s) is voetbal met versimpelde spelregels. Zo mag er niet getackeld worden, als een speelster op de grond ligt wordt het spel direct stilgelegd, er worden geen strafschoppen gegeven en ook doet men niet aan inworpen. De oudere dames voetballen in kleine groepjes tegen elkaar.
Lees verder »

10reacties

2 Onderscheidingen bij de Zonnebloem

Tijdens de viering van het 40-jarig jubileum van de Zonnebloem Mierlo-Hout in zaal De Koning werden Dinie Jeuken en Mimie van Mierlo zojuist verrast. Deze 2 vrijwilligsters van de Zonnebloem Mierlo-Hout kregen respectievelijk een Koninklijke Onderscheiding en de Vrijwilligerspenning uit handen van burgemeester Elly Blanksma.
Want het heeft Zijne Majesteit de Koning behaagd om Dinie Jeuken te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Zij kreeg die onderscheiding voor haar jarenlange betrokkenen en zeer intensieve inzet voor de Zonnebloem Mierlo-Hout. Lees verder »

21reacties

Papierrecycling De Vries na 90 jaar failliet

De Rechtbank Oost-Brabant sprak gisteren het faillissement uit over B.V. v/h Fa. H. De Vries op de Vlierdensedijk. Een jaar geleden hadden zij (volgens een personeelsadvertentie) 12 medewerkers.
Dit bedrijf werd in 1929 opgericht en verhuisde aan het eind van de vorige eeuw van de Annabuurt naar het industrieterrein. De bedrijfsleiding was al 4 generaties in handen van de familie De Vries. Papierrecycling De Vries was gespecialiseerd in het ophalen en de in- en verkoop van oud papier en karton, kunststof folies, BigBags en het vernietigen van uw archiefmateriaal. Inzameling, sorteren, persen en transport van het papier deden zij in eigen beheer. Ook in Helmond kocht dit bedrijf het ingezamelde oud-papier van verenigingen met brenglocaties.Lees verder »

11reacties

Opening nieuw speeltuintje in de Binnenstad

Morgenmiddag om 14.00 uur opent wethouder Harrie van Dijk het nieuwe speeltuintje aan de Honoriusstraat (en de Bisschop Herincxstraat) in Leonardusbuurt in de Binnenstad. In het ontwerp is extra aandacht besteed om kinderen met een beperking ook de kans te geven om mee te doen.
De buurt heeft uiteindelijk zelf een keuze gemaakt uit de ontwerpen op een inloopavond afgelopen zomer. “In korte tijd is het van idee naar realisatie gekomen” aldus de gemeente vandaag. Vergeleken met de situatie 10 jaar geleden scheelt dat een slok op een borrel.
Harrie Fotografie maakte er vanmiddag alvast 5 foto’s.Lees verder »

7reacties

Rabobank Helmond verdeelde 100.000 euro

Net als voorgaande jaren verdeelden de leden van Rabobank Helmond weer 100.000 euro onder de clubs, verenigingen of stichtingen van onze stad. Gisteravond werd de uitslag bekend gemaakt in Theater Speelhuis. Bij deze derde editie van Rabo ClubSupport bleek niet Het Kasteel van Sinterklaas (3.450,71 euro), maar de Dierenambulance Helmond e.o. met 4.209,69 euro het grootste geldbedrag gescoord te hebben. Lees verder »