Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 117045 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

8reacties

Scheurneus is rijbewijs én auto kwijt

kort voor en na 18 uurEen 49-jarige Helmonder reed gisteren 80 km/u te hard op de A50 bij Heerde (in het noorden van de provincie Gelderland). De politie hield hem daarom omstreeks 18 uur aan.
Want op die snelweg geldt de nieuwe maximumsnelheid van 100 km/u. Behalve dat hij zijn rijbewijs moest inleveren, werd ook zijn auto direct in beslag genomen. Dat meldde de politie vanochtend op Twitter.

Deze bedrijven maken de weblog mede mogelijk.
9reacties

Corona brengt tegenslag én saamhorigheid

Vanmiddag hield B&W een persconferentie die bijzonder genoemd mag worden. Dit was namelijk de eerste digitale. Gedurende een uur werd de digitaal aanwezige pers (waaronder de weblog) geïnformeerd over tal van Helmondse corona-onderwerpen.
Na 7 inleidingen door burgemeester Elly Blanksma en haar wethouders, werden er een ½ uur vragen gesteld en (“maar dat is logisch”) beantwoord.
Hieronder ons verslag.
Lees verder »

4reacties

Hut van kinderen uitgebrand in de bossen

In de bossen aan de Goorsebaan in Mierlo-Hout trof een voorbijganger vanavond een brand aan. Die was in een hut die waarschijnlijk gemaakt werd door kinderen. De om 21.16  uur gealarmeerde brandweer heeft de vlammen geblust en kon voorkomen dat een groter deel van het bos in brand vloog. Waardoor het vuur is ontstaan weten we niet, er zouden geen gewonden gevallen zijn.
Harrie Fotografie maakte de 3 bijgaande foto’s.Lees verder »

34reacties

Volgende week weer een raadsvergadering

– PRIMEUR –
De gemeenteraad gaat vanaf volgende week dinsdag weer vergaderen. Zoals altijd kan elke Helmonder via internet meekijken. Vanwege de coronacrisis zullen de kijkcijfers wel stijgen, zo is onze verwachting.
Hoe dat vergaderen technisch geregeld en uitgezonden wordt, is nog even de vraag. De 37 gemeenteraadsleden en ook B&W zullen immers niet in de gebruikelijke raadzaal in Boscotondo bijeenkomen.
Later vandaag of morgen verwachten we dat B&W het e.e.a. officieel bekend maakt. Die info zullen we in een reactie hieronder plaatsen. 

9reacties

Manders: Ziektes besmetten ook onze taal!

Weet u waar ik een klere hekel aan heb en een pestbui van krijg? Dat is unne simpele fons, zo’n skele skoelie, zo’n teringjoch, snot-epke, sukkel, verrekte gek en coronaspuger die wars is van alles en denkt ‘jullie kunnen de pleuris krijgen’. Om dat te benadrukken gaat zo iemand ook nog eens een coranafeestje organiseren en heeft hij schijt aan het verzoek om geen wc-papier te hamsteren. Het zijn dit soort types die ervoor zorgen dat deze verschrikkelijke ziekte die ons nu allemaal bezighoudt te paard komt en te voet zal gaan.Lees verder »

4reacties

Plezier belangrijker dan rijk worden

In januari meldden we op onze Facebookpagina dat Lorenzo van Kooten zijn eerste contract had getekend bij Dimitri Vegas & Like Mike. Zij behoren tot de absolute top van de DJ-wereld en beheren een beroemd label op het gebied van dance, aldus de 17-jarige Helmonder.
Lorenzo zag 6 jaar geleden DJ Tiesto aan het werk, raakte hierdoor gefascineerd en wilde dit ook. De puber bleek talent te hebben en is nu beginnend professional met een schitterende platendeal op zak.Lees verder »

4reacties

Empathie versus arrogantie

Ons gemeentebestuur tast flink in de beurs om de gevolgen van de coronaproblematiek te beperken. Legegelden, betaald voor evenementen die niet door kunnen gaan, worden terugbetaald. Voor gemaakte voorbereidingskosten wordt een oplossing gezocht. Kermisondernemers krijgen het reeds betaalde staangeld terug. Hulpverleners in de Wmo krijgen hun inkomstenderving in ieder geval over 3 maanden gecompenseerd en voor kwetsbare kinderen is opvang geregeld. Helmond heeft inmiddels een gemeentelijk Ondernemersloket waar bedrijven voor hulp terecht kunnen. Dit is een kleine greep uit de maatregelen die nu al genomen zijn. Er zullen ongetwijfeld meer voorzieningen komen die Helmond, ook na de heersende pandemie, overeind gaan houden.Lees verder »

16reacties

Gebiedsverbod voor opgepakte drugsdealer

Maandagmiddag rond 14.00 uur heeft de politie 2 mannen opgepakt die drugs aan het dealen waren in het centrum van Helmond. Agenten die bezig waren met een onopvallende surveillance in het centrum, zagen het tweetal daar rijden in een personenauto. Omdat zij 1 van die 2 kenden als een drugsdealer, besloten ze het duo te volgen. Daarbij zagen ze hen diverse stops maken waarbij ze drugs afleverden. Lees verder »

2reacties

Drugsdealer aangehouden in Helmond Oost

De politie hield vandaag rond het middaguur een 24-jarige Helmonder aan op de Van Amstelstraat in Helmond Oost. De man wordt er namelijk van verdacht dat hij drugs dealde.
Agenten hadden informatie dat de verdachte in ons centrum bezig was met het dealen van drugs. Daarop werd besloten naar hem op zoek te gaan. Uiteindelijk troffen ze hem op de Van Amstelstraat. Na verder onderzoek werd bij de man een handelshoeveelheid harddrugs aangetroffen, vermoedelijk cocaïne. De verdachte is daarop aangehouden en meegenomen naar het bureau. Daar is hij voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

In de reacties staat een update.