Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 117045 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

7reacties

Aanhoudingen en veel overtredingen gisteren

De gemeente en de politie hebben gisteren bij een gezamenlijke actie in de Binnenstad een verkeerscontrole gehouden en 3 adressen bezocht. Hierbij zijn verschillende overtredingen geconstateerd. Ook de Veiligheidsregio Brabant Zuidoost, Senzer, Omgevingsdienst Oost Brabant, de Douane en op de achtergrond het OM en de Belastingdienst waren betrokken bij de actie.Lees verder »

Deze bedrijven maken de weblog mede mogelijk.
30reacties

Van zorgmedewerker naar coronapatiënt

Jeanine de Groot is een echte zorgdraagster. Ze is al zo’n 25 jaar actief in de wijkzorg, werkt bij zorgboerderij Thuis bij Mientje en nam ook de zorg voor haar moeder op zich. Dit deed ze vol passie, tot het corona virus haar te pakken kreeg.
Begin maart kreeg Jeanine last van griepachtige verschijnselen en nam ze contact op met de huisarts. Die droeg haar op om 14 dagen in thuisquarantaine te gaan. Ze wilde graag getest worden op corona, maar zowel bij de huisarts als de GGD kreeg ze hiervoor geen toestemming. Na de quarantaine ging het beter en ging ze weer aan de slag. In de tussentijd waren veel van haar collega’s ziek geworden en daarom wilde ze de cliënten niet laten zitten. Maar na 10 dagen werd Jeanine opnieuw ziek. Dit keer had ze andere verschijnselen; hoge koorts, pijn op de borst en kortademigheid.Lees verder »

36reacties

Koninklijke onderscheiding voor Marlies

Het heeft Zijne Majesteit de Koning behaagd om Marlies Venema-Schraa te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Zij ontving de onderscheiding gistermiddag de kapel van het Elkerliek Ziekenhuis uit handen van burgemeester Elly Blanksma voor haar jarenlange, belangeloze inzet in het onderwijs, bedrijfshulpverlening, het verenigingsleven en de sport. Vincent Knoops was erbij en maakte foto’s.Lees verder »

9reacties

Vrouw gewond na aanrijding in Brouwhuis

Een vrouw op een snorscooter is vanochtend gewond geraakt bij een ongeluk op de Rivierensingel in Brouwhuis. Kort voor 11.29 uur zou zij zijn aangereden bij het oversteken. Ze is met de ambulance naar ziekenhuis gebracht.
De weg is door de politie afgesloten voor een onderzoek naar de toedracht van het ongeval. De oversteekplaats is beveiligd met haaientanden. 
Harrie Fotografie maakte de 5 bijgaande foto’s.Lees verder »

2reacties

Garage zwaar beschadigd na brand

Op de Jan de Withof in de Rijpelberg is vanochtend een garage zwaar beschadigd geraakt bij een felle brand. De brand is vermoedelijk ontstaan in een ruimte boven de garage. Daar lagen verschillende spullen opgeslagen.
De om 11.18 uur gealarmeerde brandweer kon overslag naar de woning voorkomen. De brand trok veel bekijks. In het pand zit ook een hondenkapsalon. We weten niet of er op dat moment honden aanwezig waren.
Pim Verkoelen maakte de bijgaande 5 foto’s.Lees verder »

89reacties

Rieter: Helmondse Piet, zwart of niet?

De kleur van Zwarte Piet. Het is het onderwerp in ons land waar iedereen een mening over heeft. De afgelopen weken is de zwartepietendiscussie weer erg actueel in onze regio. Neem Eindhoven als voorbeeld. Daar gaat de politiek een rol spelen door het alleen maar toelaten van roetveegpieten. Waarschijnlijk omdat ze de demonstraties en de ongeregeldheden die deze discussie veroorzaakt meer dan zat zijn. Logisch natuurlijk dat je daar vanaf wilt, maar Helder Helmond is van mening dat dit niet de oplossing is.Lees verder »

3reacties

Wim Daniëls; zijn ode aan Helmond

Wim Daniëls wordt door intimi ook wel D’n Daan genoemd. Eind jaren zeventig was de neerlandicus een verwoed pacifist. D’n Daan kon urenlang discussiëren over maatschappelijke vraagstukken. Wim kan nog steeds niet tegen onrechtvaardigheid. Zo kan de taalvirtuoos zich behoorlijk kwaad maken als de Nedschroef ter sprake komt, het bedrijf waar zijn vader als metaalarbeider werkte: “Die mensen moesten werken met puur vergif.”Lees verder »

67reacties

Q&A: toch een kermis in het najaar?

Alexandra Koolen van Helder Helmond stelde schriftelijke vragen aan B&W over de mogelijkheid de Helmondse zomerkermis te verplaatsen naar het najaar.
Hieronder staan haar 3 raadsvragen (Question) voorafgegaan door haar inleiding en afgesloten door haar afsluiting. Zodra we de antwoorden (Answer) van B&W hebben, plaatsen we die (zoals altijd) ook in zijn geheel in de reacties hieronder.Lees verder »

9reacties

Wethouder De Vries: Langzaam wat losser

De coronacrisis is nog niet voorbij. Maar we komen wel in de volgende fase van de crisis. De paniek en de angst van een paar maanden geleden zijn grotendeels weggeëbd. Het aantal besmettingen is laag en ook het aantal mensen dat in het ziekenhuis opgenomen is daalt steeds verder. Dat betekent dat het land steeds meer ‘van het slot’ kan. De minister-president kondigde vorige week in zijn persconferentie flinke versoepelingen aan.Lees verder »