Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 117045 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

17reacties

Schoten gelost op woning in de Binnenstad

De politie doet op dit moment onderzoek bij een woning aan de Jan van der Spekstraat in de Binnenstad. Zij werden gewaarschuwd door buurtbewoners die vanochtend ontdekten dat de voordeur en de rolluik van het huis beschadigd was. De politiewoordvoering laat weten dat er vannacht op de woning geschoten blijkt te zijn. De bewoners waren niet thuis en er raakte niemand gewond.
De technische recherche zoekt naar sporen en er is een buurtonderzoek. Getuigen worden gevraagd de politie te bellen op 0900-8844.

Deze bedrijven maken de weblog mede mogelijk.
6reacties

Scooter in de bossen in brand gestoken

In de bossen naast de Rijpelbergseweg in de Rijpelberg hebben vanmiddag enkele jongens een scooter in brand gestoken. Een getuige zag hen wegfietsen bij de brand. De politie deed om 16.20 uur een Burgernet-melding uitgaan omdat ze op zoek zijn naar andere getuigen. Weet jij meer, dan kun je de politie bereiken op 0900-8844.
De scooter lag achteraf in de bossen maar door de hoeveelheid kunststof was de rookwolk tot boven de bomen goed zichtbaar. Doordat de omgeving van het brandende voertuig niet echt droog was, breidde de brand niet verder uit.
Pim Verkoelen maakte de 4 bijgaande foto’s.Lees verder »

8reacties

250.000 Illegale sigaretten aangetroffen

Tijdens controles van het Peelland Interventie Team (PIT) bij 5 bedrijfspanden zijn gisteren onder andere 250.000 illegale sigaretten aangetroffen. De douane heeft de partij in beslag genomen. Ook werd in 1 van de panden een slaapplaats gevonden. Overnachten daar is in strijd met het bestemmingsplan. Ook was er een brandgevaarlijke situatie in het pand en daarom is de slaapplaats direct ontruimd. Dat liet de gemeente zojuist weten.Lees verder »

5reacties

Waar is mijn fiets gebleven?

Stel je voor: je bent een avondje op stap in het Helmondse centrum. Je fiets is je vervoermiddel want wie een glaasje op heeft, laat de auto staan. Dat geldt ook voor de fiets, alleen je moet wat als je favoriete kroeg niet op loopafstand van je thuiskwartier ligt. De tweewieler is dan een goed alternatief. De jeugd heeft dat al jaren geleden ontdekt. Zo lang als ik me kan herinneren, komen hele groepen jonge Helmonders in het weekeinde al kwebbelend en trappend voorbij mijn huis. Soms met iemand achterop en altijd luidruchtig. Ach ja, je bent jong en je wilt wat. Zo waren wij vroeger toch ook!Lees verder »

15reacties

Verdacht pakketje bij de Cacaofabriek

Op de parkeerplaats van de Cacaofabriek is vandaag een verdacht pakketje aangetroffen. Het pand is uit voorzorg ontruimd, specialisten van de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) zijn onderweg zo laat de woordvoering zojuist weten.
Het pakketje bestaat uit 4 rode spuitbussen die met koperdraad zijn verbonden. De bedrijfsleider van het culturele centrum waarschuwde de politie, waarna zij ter plaatse kwamen.Lees verder »

36reacties

V/d Bogaard: aanvalsplan Binnenstad-Oost

Net voor het zomerreces, op 7 juli, vond in de Helmondse raadszaal een ‘verdiepingsgesprek c.q. informatieve sessie veiligheid’ plaats. Dit naar aanleiding van recente incidenten in en rond de Heistraat en de oproep van de raad om te kijken naar de veiligheid van de Heistraat en omgeving. Het was een constructieve avond waarbij sprekers van politie en gemeente de raad informeerden over de actuele stand van zaken en de raad haar input mocht geven. Rode draad daarbij was het gepresenteerde ‘Ondersteuningsplan Binnenstad-Oost’.Lees verder »

Botsing tussen scooterrijder en auto

Gisteravond kwamen een scooterrijder en personenauto in botsing op de Weg naar Bakel in Dierdonk. De scooterrijder kon de auto die van rechts kwam, niet meer ontwijken waarna het ongeluk volgde. Hij is in de om 20.19 uur gealarmeerde ambulance nagekeken en hoefde niet mee naar het ziekenhuis.
De scooter raakte zwaar beschadigd en is inmiddels opgehaald. De politie doet een klein onderzoek naar de oorzaak van het ongeval.
Harrie Fotografie maakte de foto’s.Lees verder »

8reacties

Helmond, investeer in jezelf!

We zien de winkel leegstand landelijk, dus ook in Helmond, verder toenemen en lokale bestedingen afnemen. Het najaar komt eraan, de Corona is nog niet onder controle, al met al samen met internet, flinke bedreigingen voor de sociale gemeenschap van Helmond.
De grote (buitenlandse) internetbedrijven, die hier geen belasting betalen, graaien steeds meer weg, ze komen alleen halen en investeren niks terug in onze sociale gemeenschap. Iets wat onze lokale ondernemers, sportclubs en instellingen van oudsher wel doen.Lees verder »

5reacties

Jongen van 7 jaar met rood petje vermist

Vanuit de Wolfstraat in de Binnenstad wordt een een jongetje van 7 jaar vermist. Dat meldde Burgernet zojuist.
De donkergetinte jongen draagt een rood petje, paars shirt, korte groene broek en zwarte sportschoenen. Mogelijk heeft een fiets bij zich. Voor de volledigheid: wij hebben op dit moment geen foto’s van hem. 
Heb je tips, dan wordt je gevraagd nu de politie te bellen op 112.

In de reacties hieronder staat een update.

101reacties

Q&A: Testen op corona in Helmond

Frans Mol, Jan van Aert, Jan Karel van der Zanden en René van Lierop van 50 PLUS stelden schriftelijke vragen aan B&W over het ontbreken van de mogelijkheid van coronatesten in Helmond.
Hieronder staan die 2 raadsvragen (Questions) voorafgegaan door hun inleiding. Zodra we de antwoorden (Answers) van het college hebben, plaatsen we die ook (zoals altijd) in zijn geheel in de reacties hieronder.Lees verder »

2reacties

Heesakkers: Zomer-overdenking

Zomervakantie. Even geen politiek en al helemaal niet denken aan het werk dat er na het zomerreces aan gaat komen. Gewoon genieten. Met ‘Het Helmonds Vakantie Boek’ in de tuin zitten, in de zon. Het is zomer in Helmond, maar vanwege corona nog steeds een beetje anders.
Zo is er dit jaar geen kermis, maar er komt wel een reuzenrad naar het Burgemeester Geukerspark. Dit nieuwe park is trouwens een aanrader om eens doorheen te wandelen tijdens een zonnige middag. Wat is het er mooi geworden! En van bovenaf zal het er net zo mooi uitzien. En als je klaar bent in het park, kun je doorlopen naar één van de twee stranden die ons centrum dit jaar rijk is. Zowel bij De Kei als bij Bobby’s Bar kun je met je voeten in het zand.Lees verder »

1reactie

Wat bindt mij toch aan Helmond? 😻

Wat bindt mij toch aan Helmond, waar ik al zo lang weg ben? Ongeloof misschien? Al op de Canisiusschool kreeg ik een stempel opgedrukt dat geenszins paste. De broeders vonden mij onhandelbaar, hoewel ik goede cijfers haalde, nooit rotzooi trapte en hooguit pestkoppen pestte die zielenpoten belaagden. Niettemin heb ik zowat de hele vijfde klas van d’n Oliebol vanuit de gang moeten volgen en bij de diploma-uitreiking het jaar daarop mocht ik niet eens aanwezig zijn, een straf die niemand anders kreeg.Lees verder »

15reacties

Drumo had de primeur met E-bikes

Erik den Ruijter (57 jaar) is een geboren en getogen Helmonder. Hij groeide op in de Heistraat als ondernemerszoon van Fotozaak Den Ruijter. Hij ging naar de Sint Jan MAVO en heeft iets met techniek. Als tiener wilde hij de MTS gaan doen maar zijn plannen kregen een wending. Het gezin Den Ruijter emigreerde namelijk naar Nieuw-Zeeland. Toen hij 20 jaar was kwamen ze terug naar onze stad.Lees verder »

8reacties

Toch geen corona in Keyserinnedael

In Keyserinnedael wérden 2 bewoners verdacht van een besmetting met het coronavirus. Dat hoorden we vanochtend via Twitter. De 2 mogelijk besmette bewoners zijn getest: uit de uitslag blijkt dat beiden niet besmet blijken. Hun 2 afdelingen in de woonzorglocatie zijn nu weer voor een ieder open. Dat liet de woordvoering van de Zorgboog vanmiddag aan de weblog weten.
Het betrof cliënten die daar op verschillende afdelingen (aan het kanaal) wonen. Bij het bekend worden van de de mogelijke besmetting werden er direct voorzorgsmaatregelen getroffen. Conform de richtlijnen van het RIVM werden beide afdelingen daarom direct gesloten voor niet-bewoners, dus ook voor familieleden gold de lockdown.

15reacties

Helmond krijgt een nieuw politiebureau

– PRIMEUR –
Het politiedistrict Helmond krijgt een nieuw bureau. In dit nieuwe pand bundelt de politie de krachten en gaat het naar 1 modern bureau. Naast het Basisteam Peelland worden er ook de districtsrecherche en de districtsleiding gehuisvest. De afdeling communicatie van de politie: “Het nieuwe bureau krijgt zijn plek in de buurt van het nieuwe stadskantoor (Huis voor de stad) wat onderdeel uitmaakt van bredere ontwikkelingen rondom het Stationskwartier. Ruim 250 medewerkers gaan de nieuwe locatie in 2025 in gebruik nemen.”Lees verder »

2reacties

Afspraken nakomen

Op 7 juli maakte ik via de Helmondse Buil (die helaas de naam van onze stad niet meer draagt) kennis met Ton van de Weerd, voormalig bestuurslid van Huurders Belangen Organisatie De Peel in Deurne. Hij schreef een fel protest tegen de verhuurderheffing die hij beschouwt als een oneigenlijke indirecte belasting die de bewoners van een sociale huurwoning betalen. Geld waar zij niets voor terugkrijgen. Ik heb me, samen met ons raadslid Sacha van Lierop (plan!), in de materie verdiept met het doel daar een column over te schrijven. Die komt er ook, alleen de materie is nogal ingewikkeld en voor dat ik het zelf allemaal begrijp, moet ik nog even doorstuderen. Wordt aan gewerkt.Lees verder »

4reacties

Tuerlings: Zomerbezinning

Sinds vorige week is het voor het grootste deel van politiek Nederland zomervakantie. Even geen raadsvergaderingen en besluitvorming. Afgelopen twee maanden hebben we in de raad in flink tempo de vertraging door het coronavirus geprobeerd in te halen. Na zo’n 8 weken waarin bijna iedere avond gevuld was met politiek, is even een paar weken zonder vergaderingen een fijne afwisseling. Niet alles in gemeenteland ligt echter stil. De ambtelijke organisatie bijvoorbeeld, werkt gewoon door, zij het met wat minder aanwezig personeel. Ook onze columns voor de weblog en de Loop lopen door. In de zomermaanden probeer ik mijn columns meestal wat luchtiger te houden, maar nu moet me toch een verhaal van het hart.Lees verder »

10reacties

Lady Butterfly, gebroken en verward

In maart 1998 ontmoette ik Lady Butterfly in de stationsrestauratie in Helmond. Als ik me verveelde ging ik daar een kop koffie drinken en had voordat ik er erg in had een hoop aanspraak. Lady Butterfly kwam dikwijls in deze restauratie maar in feite was ze hier niet te handhaven. Als klanten even naar het toilet gingen dronk de verwilderde dame hun koffie op of consumeerde hun lekkernij.Lees verder »