Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 117045 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

4reacties

Permanent cameratoezicht op de Heistraat

B&W heeft besloten dat de tijdelijke camera aan het Advocaat Botsplein wordt vervangen door een permanente camera in de Heistraat. Die komt bij de kruising van de Advocaat Botsstraat en Sjef van Schaijkstraat, zie deze afbeelding. Dankzij deze verplaatsing is er toezicht op een groot deel van de Heistraat én op het Advocaat Botsplein. 
De tijdelijke camera ter hoogte van Binnendoor om toezicht te houden op het Weverspark blijft actief tot september. De camera ter hoogte van Van der Foelartstraat wordt deze maand verwijderd.Lees verder »

Deze bedrijven maken de weblog mede mogelijk.
5reacties

Nieuwsblad Traverse stopt ermee

Woensdag 31 maart verschijnt de laatste uitgave van Nieuwsblad Traverse. Daartoe werd besloten omdat er te weinig advertenties en daarmee inkomsten waren.
De gratis Helmondse weekkrant werd sinds 1965 in de Helmondse brievenbussen bezorgd. Met het stoppen van de Traverse is Weekkrant De Loop het enige gratis huis-aan-huisblad dat in onze stad is overgebleven van de 4 die er in 2007 waren.

33reacties

Wethouder Maas: Mijn droom voor Helmond

We schrijven het jaar 2040. Ik neem u mee naar het centrum van Helmond. We komen met de Brainportlijn Helmond Centraal binnen en lopen het stationsgebouw uit. Op het plein voor het station lopen, fietsen of rijden mensen met onbemande elektrische busjes de stad in, op weg naar hun werk. We zien een mix van oude en nieuwe gebouwen. Het gebouw waar ooit de Belastingdienst zat is al lang geleden omgebouwd tot een wooncomplex. Daarachter staan moderne woongebouwen met groene geveltuinen. Bomen en struiken reiken letterlijk naar de hemel. Op de onderste verdiepingen wordt gewerkt. We zien ateliers van kunstenaars en andere bedrijfjes.Lees verder »

7reacties

20 Jaar cel geëist voor moord in stacaravan

In de ochtend van vrijdag 14 februari 2020 doet de beheerder van vakantiepark ‘t Wolfsven in Mierlo een gruwelijke ontdekking. In een stacaravan op het park vindt hij het lichaam van een overleden vrouw. Het blijkt te gaan om Wendy uit Helmond. Ze is door een misdrijf om het leven gekomen. Vandaag stond de 39-jarige verdachte voor de rechter voor de moord op Wendy. Ze werd slechts 48 jaar oud. Het Openbaar Ministerie kwam vanmiddag met deze uitgebreide verklaring nadat zij 20 jaar celstraf eisten tegen de verdachte van de moord op Wendy.Lees verder »

27reacties

Bert Kuijpers is overleden

Bert Kuipers is overleden. De man die in 1941 in hartje Helmond werd geboren was zanger, conferencier, cabaretier, woordkunstenaar, stadsdichter en leraar. 
Van 1968 tot 2002 was hij leraar Duits aan het Carolus Borromeus College. In 1964 stond hij voor het eerst bij de Keiebijters in de ton. Na enkele jaren op rij de Zilveren Narrenkap met zijn buut gewonnen te hebben is hij nog jarenlang Uuper (rector magnificus van de ‘Keijoloogische Hogeskool’, waar hij in 1976 promoveerde).Lees verder »

11reacties

Manders: focus op de economie

De stad is in de mode. Steden worden steeds meer gezien als de motor van de economie. Een goed lopende stedelijke economie betekent niet alleen werkgelegenheid en inkomsten voor onze inwoners en hun kinderen maar is ook van betekenis voor het op peil houden van de infrastructuur, het winkelaanbod, sportfaciliteiten en onze maatschappelijke en culturele voorzieningen.Lees verder »

11reacties

Roemenen krijgen celstraffen voor inbraken

De rechtbank Oost-Brabant heeft vandaag een 32-jarige Roemeen veroordeeld tot een gevangenisstraf van 3,5 jaar. Hij pleegde in relatief korte tijd 7 bedrijfsinbraken. Een land- en leeftijdsgenoot krijgt 2,5 jaar cel voor betrokkenheid bij 4 van die inbraken.
Het duo brak vorig jaar juni samen in bij 4 bedrijven in Valkenswaard, Leende en Helmond.Lees verder »

3reacties

Wandelen: goedkoop én gezond

We zijn inmiddels weer meer aan de wandel gegaan: goede beweging en je bent eruit. We herontdekken op deze manier iets wat voorheen doodnormaal was. De benenwegen was immers eeuwenlang gewoon het belangrijkste vervoermiddel voor de mens. Je leest dat ook ondernemers in Helmond begin 19e eeuw voor hun zakenreizen te voet naar bijvoorbeeld Den Bosch toe gingen. Er waren dan ook weinig alternatieven: reizen met paard met of zonder wagen was een kostbare aangelegenheid, slechts voor weinigen weggelegd.Lees verder »

6reacties

Veel schade aan woning bij uitslaande brand

In een woning aan de Sluisdijk op het industrieterrein woedde avond een grote uitslaande brand. De bewoonster, een oudere vrouw, wist met haar rollator op tijd buiten te komen. Ze liep naar de buren die meteen het alarmnummer hebben gebeld.
De brand die rond kwart voor 10 uitbrak kwam veel rook vrij. De brandweer was snel ter plekke. De brand is nu onder controle en wordt nageblust. Vermoedelijk brak de brand uit bij de kachel.
Harrie Fotografie maakte de bijgaande foto’s.Lees verder »

17reacties

Man opgepakt voor fraude met doneeractie

Vandaag hield de politie een 20-jarige man uit Helmond aan voor oplichting. Hij zit vast voor verder onderzoek. De zaak heeft een link met de in Amsterdam doodgeschoten Bas van Wijk uit Badhoevedorp die je op de foto hiernaast ziet.
Op zaterdag 8 augustus 2020 werd in park De Oeverlanden in Amsterdam de 24-jarige Bas van Wijk doodgeschoten. Enkele dagen later was er, zonder medeweten van de familie van Bas, via een website een online doneeractie gestart om geld op te halen voor de uitvaartkosten. Er waren ook al verschillende donaties gedaan.Lees verder »

16reacties

Peijs: 5-puntenplan Wmo

Al enige tijd vraag ik aandacht voor een gesprek in de gemeenteraad over de Wmo Verordening. Deze verordening bepaalt onder welke voorwaarden inwoners maatwerkvoorzieningen kunnen krijgen en geeft helderheid over de omstandigheden waaronder gemeente compensatie biedt aan inwoners met beperkingen. Belangrijk dus! Het college heeft de gemeenteraad nu uitgenodigd om aan te geven wat wij belangrijk vinden in deze verordening. Dat is best bijzonder, want normaal krijgen we de verordening uitgewerkt voorgelegd en kunnen we min of meer tekenen bij het kruisje.Lees verder »