62reacties

We hebben allemaal de schokkende beelden gezien vanuit Afghanistan. Wat er zich daar afspeelt is vreselijk. De internationale politiek met president Biden voorop heeft gefaald door Afghanistan weer in handen te geven van de terreur van de Taliban. Hierdoor ontvluchten miljoenen Afghanen het land en duizenden daarvan zijn door onze Ministerie van Defensie in veiligheid gebracht in Nederland. Complimenten voor onze militairen! Maar kan ons land deze vluchtelingenstroom wel aan gezien het feit dat onze asielopvang al vol zit? Eenmaal aangekomen in ons land luidt het Centraal Opvang Asielzoekers (COA) namelijk meteen de noodklok bij alle Nederlandse gemeenten en provincies: ‘’Zorg binnen enkele maanden voor extra opvanglocaties, anders ontstaat er een crisis’’ aldus het COA.
Lees verder »

32reacties

De gemeente wil weten wat de Helmonders vinden van het afsteken van vuurwerk en de overlast die wordt ervaren. Net als in 2018 is er daarom nu weer een onderzoek. Die vragenlijst is in te vullen tot en met zondag 19 september. De resultaten worden in oktober gepubliceerd.
Je leest meer over het onderzoek in 2018 via ons item daarover destijds én de bijbehorende updates.
Lees verder »

Een man van middelbare leeftijd is vanmiddag rond 12.45 uur door nog onbekende reden in een bocht van de Venuslaan in Dierdonk rechtdoor gegaan en het talud afgereden. Daar is de auto over een sloot geschoten en vervolgens in een waterplas tot stilstand gekomen. Een voorbij komende fietsster zag het gebeuren en rende op blote voeten naar beneden door de brandnetels om de man bij te staan. De brandweer heeft de man naar boven gehaald en hij is daarna met de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd om daar nagekeken te worden. Lees verder »

17reacties

Uit cijfers van de Veiligheidsmonitor van het CBS blijkt dat 37% van de inwoners in Helmond zich wel eens onveilig voelt. Maar liefst 52% van de inwoners van Helmond ervaart veel hinder in de vorm van sociale overlast, fysieke verloedering en/of verkeersoverlast. Helmond scoort hiermee slechter dat vergelijkbare gemeentes. Dit heeft een grote impact op de leefbaarheid in wijken. Lees verder »

Vanavond om 22.24 uur werden de hulpdiensten opgeroepen voor een ongeval op de Gerwenseweg in Stiphout. Bij aankomst bleek er een personenauto in de sloot langs de weg te staan. De vrouw die de auto bestuurde is op een onbekende manier van de weg geraakt maar heeft niks verder geraakt. Zij is door ambulancepersoneel onderzocht en daarna overgedragen aan de politie. Die hebben haar meegenomen naar het politiebureau voor verder onderzoek, mogelijk was er drank in het spel. De auto is door een bergingsbedrijf uit de sloot gehaald en afgesleept.
Harrie Fotografie maakte de bijgaande foto’s. Lees verder »

4reacties

De brandweer heeft vanmiddag een ree uit het kanaal gered. De ree die in het kanaal bij Helmond werd aangetroffen liet zich niet zomaar uit het water halen. Na enkele honderden meters gezwommen te hebben wisten de oppervlaktezwemmers van de brandweer het dier te vangen en uit het water te halen. Ze hebben het beestje even tot rust laten komen en daarna bij het maaiveld weer losgelaten.
Gisteren werd er ook een ree uit het kanaal gered. Toen was dat ter hoogte van de AH XL.
Harrie Fotografie maakte de bijgaande foto’s. Lees verder »

8reacties

Meerdere brandweercorpsen en andere hulpdiensten hebben 4 dagen geoefend bij het Stadskantoor aan de Weg op Den Heuvel. Dat gebouw wordt gesloopt om plaats te maken voor het Huis voor de stad en kon daardoor goed gebruikt worden voor deze oefening. Er werd een scenario gespeeld dat er op meerdere plekken gelijktijdig een aantal voorvallen waren. Lees verder »

50reacties

Duurzaamheid, een belangrijk thema. Maar soms lijkt duurzaamheid heel ver weg. Als het bijvoorbeeld gaat om het smelten van de ijskappen of het stijgen van de zeespiegel, dan is het soms lastig om het te vertalen naar onze eigen situatie. Ook zien we steeds vaker de gevolgen van klimaatsverandering. Het VN-klimaatrapport dat vorige week verscheen, schetst een verontrustend toekomstbeeld. Zo zorgen stevigere regenbuien steeds vaker voor wateroverlast, ook in Helmond. En in hete periodes zijn veel versteende plekken veel te warm. Door in te zetten op duurzame gebiedsontwikkeling worden deze effecten binnen onze gemeente tegengegaan. Zo worden bijvoorbeeld versteende plekken omgezet in groenzones. In het centrum is het Burgemeester Geukerspark aangelegd, komt nog een mooi park bij de Watertoren en wordt in het gehele centrum de oude Aa terug aan de oppervlakte gebracht. Allemaal maatregelen die helpen bij de klimaatadaptatie. Lees verder »

4reacties

Een bestuurder van een Lamborghini moest vandaag in Helmond zijn rijbewijs inleveren. De 47-jarige automobilist reed na correctie 60 km/u te hard op de Europaweg.
“Zonder moeite hield hij onze onopvallende surveillanceauto bij toen we een motorrijder probeerden te achterhalen” zo meldde de verkeerspolitie.

18reacties

De politie heeft vannacht een verdachte van brandstichting aangehouden. Dat lieten zij om 05.16 uur weten. Dit gebeurde naar aanleiding van een brand vannacht van een schuur op het Dr. Knippenberghof in de Rijpelberg. De brandweer rukte daar om 04.40 uur voor uit. De politie vraagt je om hen te bellen op 0900-8844 als je getuige was of tips hebt.
De wijk heeft de laatste tijd al vaker last van diverse branden gehad, zie ook deze brand op de Peelhof gisteren.

In de reacties hieronder staan updates.

3reacties

Rond 05.40 uur vanochtend werd de brandweer gealarmeerd voor een brand in een stal/schuur aan de Peelhof in de wijk Rijpelberg. Bij aankomst bleek er een papiercontainer in brand te staan. Die stond in een hoek in een gangetje tegen een schuurtje aan. Door het snelle optreden van de brandweer bleef de schade beperkt tot de container. De schuur liep nagenoeg geen schade op.
Een vrouw die haar hondje aan het uitlaten was zag de brand en belde 112. De wijk heeft de laatste tijd al vaker last van diverse branden gehad, de politie is dan ook opzoek naar mensen die iets hebben gezien of gehoord.
Harrie Fotografie maakte de bijgaande foto’s. Lees verder »

12reacties

Wat waren we er allemaal aan toe, aan onze Slutty Summer. De zomer waarin we zouden gaan inhalen wat we anderhalf jaar hebben moeten missen. Ondanks het feit dat veel mensen zijn gevaccineerd, de besmettingen teruglopen en er steeds meer versoepelingen doorgevoerd worden, zijn er toch nog te veel beperkingen op het gebied van uitgaan, vakanties en festivals om te kunnen spreken van een volledig zorgeloze – laat staan slutty – zomer. Lees verder »

4reacties

Na een ongeval vanavond rond 23.10 uur op de Burgemeester van Houtlaan vluchtte de bestuurder van 1 van de auto’s. In de auto van de gevluchte persoon lag een fles lachgas. Het is nog niet bekend wie het ongeval heeft veroorzaakt. Over eventuele slachtoffers is ook nog niks bekend, 1 persoon is in een ambulance. De politie doet onderzoek en is naar de bestuurder opzoek.
Harrie Fotografie maakte bijgaande foto’s. Lees verder »

15reacties

Een blik uit het raam doet de afgelopen week anders vermoeden, maar de zomer is toch echt volop bezig. En de politici mogen dan met reces. Na de zomer, of beter gezegd, als de zon weer wel gaat schijnen, gaan we verder met de laatste loodjes in de huidige bestuursperiode. Dan gaan we weer fysiek vergaderen en kunnen we weer collega’s in de ogen kijken tijdens debatten. Maar eerst een zomerstop, even niks doen. Lees verder »