Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 117045 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

20reacties

Politie zoekt getuigen zedenmisdrijf

De politie doet onderzoek naar een zedenmisdrijf dat vannacht rond 0.10 uur heeft plaatsgevonden op de Kanaaldijk N.O. Zij onderzoeken wat er is gebeurd en zijn op zoek naar getuigen.
Een jonge vrouw meldde zich vanochtend vroeg bij hen nadat zij slachtoffer was geworden van een zedendelict. De politie heeft meteen een onderzoek opgestart. De politie doet op dit moment onder andere een buurtonderzoek in de omgeving van de Kanaaldijk N.O. en bekijkt of er camerabeelden beschikbaar zijn die hen meer over het incident kunnen vertellen.
Mensen die rond middernacht iets verdachts zagen in de omgeving van de Kanaaldijk N.O. wil de politie graag spreken. Zij kunnen contact opnemen via 0900-8844. “Alle tips zijn welkom.” Dat kan ook anoniem op 0800-7000.

In de reacties hieronder staan updates.

Deze bedrijven maken de weblog mede mogelijk.
30reacties

B&W: GroenLinks, SP, VVD, Lokaal sterk, D66

GroenLinks, SP, VVD, Lokaal sterk en D66 zijn het met elkaar eens geworden dat zij het nieuwe stadsbestuur gaan vormen. Dat werd zojuist bekend gemaakt. Bij de verkiezingen in maart behaalden deze 5 partijen (met opgeteld 22 van de 37 raadszetels) een ruime meerderheid in de gemeenteraad.
Morgenochtend wordt in Wijkhuis/brede school De Westwijzer het coalitieakkoord voor de bestuursperiode 2018-2022 gepresenteerd. Formateur Frits Lintmeijer geeft daar dan een toelichting op het proces en het akkoord. Tevens worden de kandidaat-wethouders van onze stad voorgesteld.

In de reacties hieronder staan updates.

6reacties

Flinke uitslaande brand op industrieterrein

De brandweer is vanmiddag om 13.48 uur uitgerukt voor een woningbrand op het industrieterrein. Deze uitslaande brand veroorzaakt een grote rookontwikkeling zoals je op onderstaande foto kunt zien. De brandweer laat weten dat zij ter plaatse zijn met 2 blusvoertuigen, 2 watercontainers en een hoogwerker in de Duizeldonksestraat. Uit het pand is 1 persoon gehaald die door de ambulance wordt onderzocht op verwondingen.

In de reacties hieronder staan updates.

1reactie

Certificaat 47 Stadsleerbedrijf-deelnemers

Foto: Jordy WirjosoekartoGisteravond ontvingen in totaal 47 deelnemers aan het Stadsleerbedrijf hun certificaat uit handen van wethouder Nathalie van der Zanden. Zij doorliepen met succes hun opdracht bij het Helmondse Stadsleerbedrijf. Daarom kregen zij tijdens een feestelijk moment hun certificaat.
“Het is geweldig om te zien dat al die deelnemers echt stappen zetten in hun ontwikkeling. Ze doen mee, ontmoeten anderen, worden gewaardeerd en ontwikkelen hun vaardigheden en talenten. Ze doen allemaal iets waar ze zelf ook veel plezier aan beleven”, aldus de wethouder.
Het in juni 2016 gestarte Stadsleerbedrijf heeft inmiddels ruim 370 deelnemers en het aantal groeit iedere week. Ook het aantal leeromgevingen wordt steeds groter. Deelnemers gaan naar een leerplek die aansluit bij hun wensen en waar mogelijkheden zijn om zich verder te ontwikkelen. Leren, ontwikkelen en ontmoeten staan daarbij centraal.
Het Stadsleerbedrijf is er voor mensen die niet op korte termijn aan het werk kunnen. Waar nodig biedt het Stadsleerbedrijf ondersteuning zoals (taal)coaching. Wanneer een deelnemer zich aanmeldt, kijkt een coach samen met de deelnemer naar een passende leerplek. Daar kan de deelnemer ervaring opdoen, een certificaat halen en nieuwe mensen leren kennen.
Het Stadsleerbedrijf heeft diverse leerplekken in de stad, zoals:
• Meehelpen met activiteiten voor ouderen of bij een disco-avond voor jongeren.
• Meehelpen in de keuken of gastvrouw/heer zijn in een wijkhuis.
• Helpen met leuke activiteiten bij een woonzorgcentrum.
• Onderhoud doen aan een speelplek of de skatebaan in de wijk.
• Maatje zijn voor iemand die eenzaam is of zelf geen boodschappen kan doen.
Het Stadsleerbedrijf is een samenwerking van onder andere de gemeente Helmond, LEVgroep, Senzer, UWV, GGZ, SMO en vele andere Helmondse organisaties. Een ieder die benieuwd is of het Stadsleerbedrijf iets voor hem of haar of voor een maatschappelijke instelling of vereniging kan zijn, kan iedere dinsdag tussen 15.00 en 17.00 uur terecht bij hun inloopcafé bij de LEVgroep.

8reacties

Brandweer redt 3 mensen bij woningbrand

In de Binnenstad is vannacht door onbekende oorzaak brand uitgebroken in een pand voor kamerbewoning aan de Tolpost. In 1 van de kamers was brand uitgebroken waarbij veel rook ontstond, terwijl in de andere kamers nog mensen sliepen. 2 Van hen konden zelfstandig buiten komen, de om 02.51 uur uitgerukte brandweer heeft 3 anderen gered uit deze woning. Voor zover ons bekend raakte er niemand gewond.
Pim Verkoelen maakte de onderstaande foto’s.

Trio opgepakt ivm mogelijke ontvoering

Een arrestatieteam van de politie heeft gisteravond even voor half 10 op de Veldmaarschalk Montgomerylaan in Eindhoven 3 inzittenden van een auto opgepakt. Een collega van Harrie Fotografie maakte gisteravond 5 foto’s. Het gaat om een vrouw van 24 jaar uit Helmond en 2 mannen van 21 en 28 jaar uit Eindhoven.
Donderdag kwam bij de politie een melding binnen dat een man mogelijk tegen zijn wil zou worden vastgehouden op een onbekende plek. Het zou gaan om een conflict in het criminele circuit. De recherche begon daarop een uitgebreid onderzoek en dat leidde donderdagavond tot de aanhouding van het trio.
De 21-jarige inzittende van de auto is de man naar wie de recherche op zoek was, hij wordt niet als verdachte gezien en hij werd direct na zijn aanhouding vrijgelaten. Wat de rol van de 24-jarige vrouw en de 28-jarige man precies is geweest, wordt verder onderzocht. Alle betrokkenen zijn in de loop van de nacht in vrijheid gesteld. Voor de recherche is nog niet helemaal duidelijk wat de achtergronden zijn van de zaak en of er daadwerkelijk iemand is vastgehouden. Ook dat wordt verder onderzocht.
Bij de arrestaties werden meerdere autoruiten ingeslagen door leden van het arrestatieteam. Er is dus niet geschoten, zoals door sommige omstanders werd gedacht. Nieuwe aanhoudingen worden niet uitgesloten.

3reacties

Hardrijders op de Hortsedijk betrapt

Woensdag reden 109 voertuigen op de Hortsedijk harder dan de toegestane 50 km per uur. Dat bleek uit een snelheidscontrole die de politie daar met de radarwagen hield. De betreffende bestuurders kunnen binnenkort een boete in de brievenbus verwachten.
Tussen 7.50 uur ’s morgens en 13.45 uur ’s middags werden er in totaal 1336 voertuigen gecontroleerd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 85 km per uur. Dat meldde Francisca Kamphuis, de wijkagent van Stiphout, vanmiddag.

In reacties hieronder snelheidscontroles sindsdien op de Hortsedijk.

55reacties

A.J.C. van Spaendonck & het Peapark

Onlangs vond ik in het Gemeentearchief van Tilburg een ansichtkaart van het Peapark, die mij terugzoog naar mijn eigen jeugd, toen het Peapark allang was afgebroken. Een vreemde gewaarwording. Alsof iemand mij verzocht de geschiedenis ervan te heroverwegen.

De kaart zat in een dossier over August van Spaendonck, de architect van het landgoed, naar wie ik nog nauwelijks onderzoek had verricht. In De Hemel van Helmond betitelde ik hem als Amsterdammer, maar ik had natuurlijk moeten melden dat hij hoorde bij de bekende Tilburgse fabrikantenfamilie. Alhoewel het dossier vrij dun was, bleek eruit dat August net als het Peapark een tragisch einde heeft gekend. Sterker nog: ik heb het ooit gehad over de blues van de vroegere elite, nou, zelden klonk die blues zo droevig als bij hem.Lees verder »

4reacties

Vrouw gewond bij aanrijding in speeltuin

Een vrouw is vanavond rond half 8 aangereden door een man in een auto. Dat ongeval gebeurde in de in november vorig jaar geopende speeltuin aan de Markiesstraat in ’t Haagje. De vrouw is met onbekende verwondingen per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. 
Volgens omstanders die het hadden zien gebeuren, maakte de bestuurder een overspannen indruk. Het is ons niet bekend of de man is aangehouden door de politie.
Harrie Fotografie maakte de onderstaande foto’s.

In de reacties hieronder staat een update.

3reacties

Tweede bosbrand in 24 uur in de Rijpelberg

Om 16.56 uur vanmiddag is de brandweer uitgerukt voor een brand in de Bakelse bossen. De tweede keer (zie onderaan) dat de brandweer in 24 uur uitrukte voor een bosbrand in de Rijpelberg. De vrij hevige vuurhaarden woedden op meerdere plekken in dit bos en liggen zo’n 300 meter uit elkaar. De brand werd gemeld door voorbijgangers, de brandweer heeft de branden bestreden. De oorzaak van de brand is onbekend.
Pim Verkoelen maakte daarvan de onderstaande foto’s.

Gisteravond om 20.25 uur rukte de brandweer ook uit voor een bosbrand, toen in het Broedersbos. Dat bos ligt een paar honderd meter zuidelijker ín de woonwijk Rijpelberg.
Pim Verkoelen maakte ook daarvan de foto’s.

5reacties

Schuurtje Willem Prinzenstraat uitgebrand

Vanavond is een schuur op de Willem Prinzenstraat in de Binnenstad door onbekende redenen uitgebrand. De brand brak uit toen de bewoner net enkele minuten weg was. De om 19.09 uur gealarmeerd brandweer verschafte zich toegang tot de binnenplaats en bluste de brand. Er kon niet worden voorkomen dat het schuurtje zwaar beschadigd raakte.
Harrie Fotografie maakte de onderstaande foto’s.

In een reactie hieronder staat een update.

12reacties

Op 25-09-1944 werden we bevrijd

Maandag 25 september 1944 was heel Helmond bevrijd van de Duitsers die zaterdag 11 mei 1940 waren binnengevallen. Het westen van de stad werd 3 dagen eerder al bevrijd. Doordat de bruggen en sluizen over het kanaal opgeblazen of onklaar waren gemaakt, was dat deel even gescheiden van de rest van Helmond.
Het oostelijk deel moest tot 25 september wachten op de Engelse bevrijders. Die kwamen niet over het kanaal binnen, maar via de Molenstraat (vanuit de richting Deurne). De Duitsers bleken de stad al te hebben verlaten. Op de filmpjes en foto’s hieronder zie je hoe de bevrijders in de Molenstraat enthousiast onthaald worden door vele Helmonders waaronder de paters, dames en politieagenten.

Lees verder »

12reacties

Man die van dak viel zwaargewond (4 foto’s)

Een man is vanmiddag door onbekende oorzaak erg ongelukkig gevallen toen hij het dak aan het schoonmaken was. De man was niet aanspreekbaar en is zwaargewond. Hij is met spoed onder begeleiding van een trauma-arts naar het ziekenhuis gebracht.
Het ongeval vond plaats bij de accommodatie van Handboogsportvereniging Recht door Zee op de Rivierensingel in Brouwhuis. De Inspectie SZW (de vroegere Arbeidsinspectie) is door de politie in kennis gesteld. Behalve andere hulpdiensten is ook de traumahelikopter ter plaatse gekomen.
Pim Verkoelen maakte de onderstaande foto’s.

12reacties

Scooterduo gewond na aanrijding met auto

Bij een botsing met een personenauto in Helmond Noord zijn vanavond 2 personen op een scooter gewond geraakt. Het verkeersongeval gebeurde rond 7 uur op de kruising van de Ruusbroeclaan en de Nachtegaallaan. De scooterbestuurder en het meisje dat achterop zat, zijn met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.
Pim Verkoelen maakte de onderstaande 2 foto’s.

3reacties

Volledig verbouwde Sligro heropend

Na een grootscheepse verbouwing werd vandaag de Sligro op de Engelseweg heropend. Onder meer Jermain de Rozario van restaurant De Rozario op de Steenweg en TV-kok Roberta Pagnier van 24Kitchen openden deze vernieuwde Sligro.
De vestiging in Helmond heeft een vloeroppervlakte van 4.800 m². Begin jaren ’60 van de vorige eeuw was het de vierde vestiging die Sligro opende in Nederland. Inmiddels zijn er 50 zelfbedieningsvestigingen. 

39reacties

Kind gewond na aanrijding in Brouwhuis

Een kind op de fiets is vanavond in Brouwhuis geschept door auto. Het kind is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Volgens omstanders zaten de haren in de autoruit en had het kind een hoofdwond. 
Dit ongeluk gebeurde op de Rivierensingel ter hoogte van de Gazellelaan, de hulpdiensten werden om 18.52 uur gealarmeerd. Politie gaat onderzoek doen.
Pim Verkoelen maakte de onderstaande 4 foto’s.

Lees verder »