9reacties

Voorbijgangers op het fietspad Piet van Bokhovenpad zagen vanmiddag een duif op een vreemde manier in een boom bewegen. Het bleek dat het beestje met zijn pootje in een stuk visdraad in een boom vast was komen te zitten.
De gealarmeerd dierenambulance kon niet bij de vogel komen waarop de brandweer om 14.32 uur werd opgeroepen en met 2 voertuigen ter plaatse kwamen. Het viel toen nóg niet mee om bij het onfortuinlijke beestje te komen. Uiteindelijk werd de duif in Helmond Oost na ruim 45 minuten bevrijd en overgedragen aan de medewerker van de dierenambulance. De vogel werd meegenomen naar de kliniek waar de rest van de vislijn zal worden verwijderd en naar de toestand van de poot wordt gekeken.
Harrie Fotografie maakte alle 7 foto’s. Lees verder »

41reacties

Stef Stevens van coalitiepartij D66 stelde vandaag 4 schriftelijke vragen aan B&W over de komst van een tweede coffeeshop in Helmond. Hij is namelijk ontstemd over de vandaag ontvangen RaadsInformatieBrief 111 en wil opheldering. De D66-fractievoorzitter vindt namelijk dat burgemeester Elly Blanksma zich daarin nu ineens keert tégen een vorig jaar aangenomen motie (pdf) vóór coffeeshop nummer 2. Zij schreef dat er door het niet mogen deelnemen aan de nationale wietproef nu opnieuw moet worden beslist inzake een tweede coffeeshop. Over de al jaren durende ‘coffeeshop-2-perikelen’ lezen geïnteresseerden hier (in update 3, 4 en 5) en via dit topic meer. Lees verder »

5reacties

Begin volgend jaar start Next Door Development met de bouw van 30 appartementen aan de Torenstraat 46 op de hoek met de Anna van Eekerenstraat. B&W heeft hiervoor groen licht gegeven. De huurappartementen komen op het voormalige Euromaster-terrein waar auto-onderdelen en autoaccessoires werden verkocht. Dit terrein ligt al enige tijd braak. Zie ook deze Naw en Vruuger van 2008. Lees verder »

11reacties

Net als voorgaande jaren krijgen alle mantelzorgers in Helmond een cadeautje voor hun inzet voor hulpbehoevende inwoners uit onze stad. De gemeente start daarvoor komende maand weer een waarderingsactie. 
Zorg jij als mantelzorger (ook als je buiten Helmond woont) voor een Helmonder die langdurig ziek is of een beperking heeft? Dan kun je als blijk van waardering een cadeautje aanvragen. Volwassen mantelzorgers kunnen kiezen uit een cadeaubon van 70 euro of dat geldbedrag. Mantelzorgers tot 18 jaar krijgen een Giftcard van Pathé ter waarde van 40 euro. Lees verder »

5reacties

“Jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!! We hebben de BehindTheChair.com One Shot Hair Award 2019 gewonnen!!! Niet te geloven!!” Zo maakte Avanti kappers vanochtend het nieuws bekend dat hun Nancy Martens die prijs naar Helmond haalde. Die award kreeg zij vannacht in Washington D.C., de hoofdstad van de Verenigde Staten.
“The biggest hair award show on the planet” (volgens de organisatie) werd voor de vijfde keer georganiseerd. Dit jaar waren er maar liefst 304 duizend inzendingen uit 80 landen voor 1 van de 44 categorieën. In de categorie ‘Big Shot Avant-Garde, international’ was de Deurnese kapper aan de Helmondse Steenweg de winnaar. Niet de eerste prijs die Avanti dit jaar binnenhaalde. 3 Maanden geleden werd Arjan Bevers gekroond tot Nederlands beste kapper.

16reacties

Om 17.46 uur meldde de politie een steekpartij op de Rijpelbaan / Rivierensingel in de Rijpelberg. Daar bleek een man op de fiets neergestoken te zijn met een mes. Hij is gewond en ligt langs het fietspad. Naast andere hulpdiensten is er ook meteen een traumahelikopter opgeroepen die inmiddels al boven Helmond vliegt.
Harrie Fotografie maakte de onderstaande 2 foto’s.

Lees verder »

12reacties

Helmonders tref je overal. Zelfs bij een sollicitatieronde van Forum voor Democratie. Gezien de laatste verkiezingen voor Provinciale Staten, waarin Forum in Helmond ruim 16% van de stemmen kreeg en daarmee uitgroeide tot de grootste in onze stad, verwondert mij dat niet. Wat mij wel hogelijk verbaasde is dat ik deze week tijdens de selectie in Den Bosch ons jongste raadslid tegenkwam. Hè gaat die nu al onze raad verlaten? Hij is pas anderhalf jaar in functie! Lees verder »

41reacties

Vandaag zijn er 2 toezichtcamera’s geplaatst op de locaties Weverspark en het Advocaat Botsplein in de Binnenstad. Deze camera’s richten zich op het openbare gedeelte van die 2 locaties. Politie en gemeentelijke toezichthouders zijn hierbij betrokken. Voor het daadwerkelijk plaatsen van de camera’s is toestemming verleend door het Openbaar Ministerie. Het cameratoezicht is gecommuniceerd met zowel de wijkraad als het buurtpreventieteam uit de wijk, zo laat de gemeente vandaag weten. Lees verder »

1reactie

Gisteravond hield de politie van Veghel op heterdaad een Helmonder aan in verband met een gepleegde winkeldiefstal in de Poort van Veghel. Tijdens het onderzoek stuitte de politie op een grote hoeveelheid contant geld in het voertuig van de verdachte. Om welk bedrag het gaat werd (nog?) niet bekend gemaakt.
In het kader van witwassen wordt een onderzoek opgestart naar de herkomst van het geld. De Helmonder is vastgezet voor verder onderzoek in verband met diefstal, heling en witwassen. Lees verder »

12reacties

Dinsdag heeft de Rechtbank Oost-Brabant Byoux one the Fashion Shop Helmond B.V. failliet verklaard. The Fashion Shop was gevestigd in de Elzas Passage en bestond sinds 2013. In de winkel werd dameskleding, schoenen en accessoires verkocht.
Ook de The Fashion Shop in het grootste overdekte winkelcentrum van Den Bosch werd failliet verklaard. Mr. Sanne Jansen is benoemd als curator.
In april berichtte de krant dat er op korte termijn 5 andere kleding- en schoenenwinkels in het centrum zouden sluiten. 

3reacties

Op de rotonde van de Kasteelherenstraat en Arbergstraat in Helmond West lag vanochtend rond 08.45 uur een aanhanger met versnipperaar gekanteld.
De rijbaan ter hoogte van de speeltuin werd korte tijd geblokkeerd. De aanhanger werd met een hijskraan overeind geholpen en het gemorste snoeiafval opgeruimd. Er raakte niemand gewond. 
Harrie Fotografie maakte de 3 onderstaande foto’s.

Lees verder »

13reacties

Om 17.13 uur rukten de hulpdiensten uit voor een ongeval op de Wolfsputter Baan (N279). Bij deze frontale aanrijding ter hoogte van recreatieplas Berkendonk zijn voor zover ons nu bekend geen gewonden gevallen. Er is een ravage ontstaan en de weg is daarom afgesloten.
Harrie Fotografie maakte de onderstaande 3 foto’s.

Lees verder »

2reacties

In de tuin van woonzorgcentrum Savant De Eeuwsels stond gisteren het Circus in de Zorg. Op locaties in Nederland verzorgen zij jaarlijks honderden feestelijke circusvoorstellingen voor bewoners van zorginstellingen, verpleeghuizen en eenzame ouderen.
Over de dag verspreid werden er in de blauw/gele circustent in Helmond Noord 3 shows gegeven. Ruim 2 honderd van hun cliënten, vrijwilligers en medewerkers kónden daarvan genieten en (zo hoorden we) dat déden ze ook. Lees verder »

Een motorrijder is rond 14.50 uur gewond geraakt bij een ongeval met een auto op De Kromme Geer in Dierdonk. De auto die van rechts kwam, kon de motor niet meer ontwijken. De man had die motor sinds vanmiddag in zijn bezit. Hij is met onbekende verwondingen met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht.
Harrie Fotografie maakte de 3 onderstaande foto’s.

Lees verder »

7reacties

Bij een ongeval op de Vossenbeemd op het industrieterrein raakte een persoon bekneld in een personenauto. Om 23.08 uur werden de hulpdiensten gealarmeerd en 10 minuten later werd ook een traumahelikopter opgeroepen.  Het zware ongeluk zorgde voor een ravage ter plaatse. 
Harrie Fotografie maakte de 4 onderstaande foto’s.

Lees verder »

10reacties

Sinds ongeveer half 5 is er een stroomstoring in Helmond en omgeving. Daardoor zitten in totaal zo’n 26.000 aansluitingen zonder stroom. Onder meer Dierdonk en de buurt De Groene Loper is getroffen.
Oorzaak is rookontwikkeling in een transformatorstation in Aarle-Rixtel, zie de onderstaande foto die Harrie Fotografie daar op de Bakelseweg zojuist maakte. Uit veiligheid is de stroom in overleg met de brandweer uitgeschakeld. Lees verder »

6reacties

In de Johannes Vermeerlaan in Helmond Noord werd vannacht forse schade aan een politieauto aangebracht door vermoedelijk vuurwerk. Dit gebeurde tijdens een actie van de politie bij een woning in die straat.
Agenten doorzochten daar gisteravond een woning. In het pand werden een gasdrukwapen en drugs, enkele tientallen grammen hasjiesj en een kleine hoeveelheid cocaïne, gevonden. Hierop zijn rond 23.40 uur 3 mannen aangehouden. Zij waren op dat moment in het pand aanwezig. Het gaat om een 27-jarige en een 19-jarige Helmonder en een man van 27 jaar waarvan de woonplaats nog onbekend is. Lees verder »

12reacties

Helmonders drinken niet buitensporig veel alcohol. Tenminste als je dat afzet tegen de landelijke en provinciale cijfers. Waar er in onze stad 8 op de 100 volwassen inwoners zijn die overmatig drinken, zijn dat er landelijk 11 en in Noord-Brabant 7 op de 100. Daarmee staat Helmond op plek 104 in de landelijke lijst van 355 gemeenten met de meeste overmatige drinkers en plek 21 van 64 Brabantse gemeenten. Van de volwassen Helmonders drinkt 40% overigens geen alcohol of maximaal 1 glas per dag. Dat mag ook wel eens gezegd worden. 😉 Lees verder »

2reacties

Vanmiddag was de opening van de kunstexpositie Meltingpot in De Cacaofabriek. Bij deze expositie draait het om graffiti, hiphop en fotografie.
Graffiti kreeg veel navolging in The Bronx (een stadsdeel van New York) en bij deze expositie zijn er veel werken te zien van kunstenaars die daar hun wortels hebben. Bij deze expositie staat echter vooral hiphop centraal. Deze muziekstroming die zijn oorsprong vond in The Bronx ontstond eind jaren 70/begin jaren 80. Lees verder »

8reacties

Vermoedelijk bij het remmen voor het verkeerslicht is een motorrijder vanmiddag rond 13.50 uur gevallen. Dat gebeurde op de Deurneseweg ter hoogte van de kruising met de Deltaweg.
De man was aanspreekbaar en is met onbekende verwondingen met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De motor wordt door een bergingsbedrijf opgehaald. De gemeente gaat het wegdek reinigen omdat het glad aanvoelt. Harrie Fotografie maakte de 3 onderstaande foto’s.

Lees verder »