Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 117045 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

6reacties

Brand verwoest personenauto in Spoorstraat

Op de Spoorstraat is vanavond rond half 11 een personenauto volledig uitgebrand. Doordat de brandstoftank lek was, kreeg de brandweer het vuur moeilijk onder controle. Er waren steekvlammen van meters hoog.
Geparkeerde auto’s in de buurt liepen (voor zover nu te zien was) geen schade op, de beplanting had minder geluk. Hoe deze autobrand ontstond is nog(?) onbekend, de politie doet onderzoek.
Pim Verkoelen maakte de foto’s.Lees verder »

Deze bedrijven maken de weblog mede mogelijk.
13reacties

Overval op pizzabezorger mislukt

Om 21.56 uur vanavond meldde de politie een overval op het Sjef de Kimpepad. Daar bleken 2 jongens geprobeerd te hebben een pizzabezorger te beroven. 1 Van die 2 zette daarbij zijn fiets dwars op het fietspad. De pizzabezorger voorkwam dat hij werd overvalleni en s doorgereden en . De politie is in de omgeving aan het zoeken, de daders zouden plusminus 19 / 20 jaar oud zijn. 
Pim Verkoelen maakte de foto ter hoogte van het Altenahof in de Rijpelberg.

In een reactie hieronder staat een update.

4reacties

Trio gepakt voor ‘Marktplaats-Rolex-overval’

3 Mannen uit Beverwijk werden deze week opgepakt in een onderzoek naar een gewapende overval op een woning in Mierlo-Hout in februari van dit jaar. De recherche kwam hen op het spoor nadat een buitgemaakte Rolex bij een alerte juwelier werd aangeboden. 
De gewapende overval gebeurde op maandagmiddag 25 februari van dit jaar op een woning aan de Dennehoutstraat. 2 Mannen namen onder bedreiging van een pistool een dure Rolex mee. Lees verder »

25reacties

Wie is deze autodief in Stiphout?

De politie roept een autodief op om zichzelf bij hen te melden. “Wellicht kon je de verleiding niet weerstaan toen je langs deze bestelauto fietste en zag dat de sleutel nog in het contact zat…” zo melden zij op vriendelijke toon.
Deze man op het Fron Groffenplein in Stiphout hoefde er maandag 21 oktober in ieder geval niet lang over na te denken. Zodra hij in de gaten had dat de bestelauto niet was afgesloten én de sleutel nog in het contact stak, laat hij zijn fiets achter, stapt in de auto en rijdt ermee weg. De gestolen auto is een Volkswagen, type Caddy (bedrijfsauto), zwart van kleur, voorzien van kenteken 5-VNF-58.Lees verder »

18reacties

Woningen of industrie op het EHAD-terrein?

Ooit stonden er EHAD-bussen, nu ligt dat terrein al jaren braak. “Dat vind ik heel triest” schreef mevrouw Klaassens zondag. Henry Swinkels van de Belangengroep Annawijk reageerde instemmend. “Het is voor de wijkbewoners een doorn in het oog.” De belangengroep ziet een bedrijf op het EHAD-terrein absoluut niet zitten. Maar dat staat wel in het huidige bestemmingsplan van de gemeente. Veel liever zien zij er betaalbare sociale huurwoningen of een mooi wijkpark. Lieke reageert met “Er is in de wijk al best wat gedaan, maar met zo’n puist blijven we het afvoerputje.”Lees verder »

66reacties

Heesakkers: Reserves voor een schone was

De jaarlijkse begroting, een belangrijk moment in het politieke jaar, zit er weer op. De begroting werd een paar weken eerder voor de laatste keer aangeboden door wethouder Jos van Bree. Toen wisten we nog niet dat hij burgemeester zou worden in Geldrop-Mierlo, maar met de kennis van nu had hij wellicht toch een hint gegeven. Hij sprak namelijk over een begroting die sluitend is, en die ook voor toekomstige generaties een stabiele basis zou bieden.Lees verder »

8reacties

Helmonds museum pakt de Erfgoedprijs

Gisteravond is het HomeComputerMuseum uitgeroepen tot winnaar van de Brabantse Erfgoedprijs 2019. Met deze 2-jaarlijkse prijs lieten de nerds van dit Helmonds museum 55 andere aangemelde projecten achter zich. Tijdens een award ceremony in Vught ontving Bart van den Akker de prijs én de bijbehorende cheque van 10.000 euro uit handen van Marianne van der Sloot. Niet zo maar een jonge dame: zij is de provinciebestuurder in Brabant voor cultuur, erfgoed, samenleving en sport. Erfgoed Brabant is namelijk hét kennis- en expertisecentrum van de provincie voor erfgoed. De sinds 2013 bestaande erfgoedprijs stimuleert projecten die op een creatieve en onderscheidende manier omgaan met Brabants erfgoed.Lees verder »

10reacties

Winkel met grote partij nep-merkkleding

Het Peelland Interventie Team (PIT) trof gisteren bij 2 controles een partij nep-merkkleding aan en 2 mensen met valse identiteitsbewijzen.
In een loods achter een woning ergens in Helmond vond het PIT een grote partij namaak merkkleding. Die bevond zich in een ruimte die was ingericht als winkel. Het ging om zo’n 300 stuks kleding, waaronder jassen, broeken en schoenen. De lading is door de politie in beslag genomen. “In dezelfde loods werden diverse milieuovertredingen geconstateerd. De eigenaar is hierop aangesproken. Er volgt een hercontrole om te kijken of alles op orde is gebracht” zo meldt de gemeente zojuist. Lees verder »

22reacties

Schietpartij in de Rijpelberg

Om 11.39 uur meldde de politie een schietpartij op het Peelhof in de Rijpelberg. Zij doen onderzoek naar een mogelijk schietincident zo meldt de politiewoordvoering. Er zou op straat zijn geschoten. Het plaats delict wordt afgezet.
Voor zover bekend zijn er geen gewonden. Heb je iets gezien, dan vraagt de politie te bellen naar 112.

In een reactie hieronder staan updates.

Uitslaande schuurbrand in de Wolfstraat

Om 01.35 uur rukte de brandweer uit voor een uitslaande schuurbrand in de Wolfstraat nadat de bewoners van de bijbehorende woning in de Binnenstad hen hadden gealarmeerd. Zij lagen al in bed maar omdat de man er even uit moest, zag hij ineens dat zijn schuur in brand stond.
De toegesnelde brandweer kon niet voorkomen dat de schuur verloren ging. In de schuur stonden diverse apparaten, een kachel en een gasfles. Lees verder »

5reacties

30 Maanden voor schieten na ruzie om € 100

De rechtbank Oost-Brabant heeft vandaag de 25-jarige Dylan van K. uit Montfort (Limburg) veroordeeld tot een gevangenisstraf van 30 maanden en een rijontzegging van 9 maanden. Hij schoot eerder dit jaar met een vuurwapen in de enkel van een Helmonder vanwege een ruzie over 100 euro. Ook maakte hij zich onder meer schuldig aan zeer gevaarlijk rijgedrag toen hij aan de politie wilde ontkomen.Lees verder »

32reacties

Tuerlings: N270, rode loper of sigaret?

Ons land is vol. Bij sommige politici in Den Haag een populaire stelling die vaak felle discussies oproept. Als je deze stelling zou toepassen op de wegen rondom Eindhoven en Helmond, klopt die als een bus. De wegen in de Brainport regio staan ramvol. Per dag rijden er zo’n 30.000 voertuigen over onze Traverse en de huidige verwachting is dat dit al in 2025 richting 40.000 voertuigen groeit als we niet snel maatregelen treffen (zoals de door de gemeente voorgenomen afschaling van de Traverse). Ter vergelijking; het beroemde stukje A2 in Maastricht had er dagelijks ongeveer 55.000.Lees verder »

Reservekeepers symbool voor de wedstrijd

Mario en RonnieVoor het duel schudden de coaches van Stiphout en Nuenen elkaar sportief de hand, dat bleek ook in de geest van de wedstrijd. De match was fel zonder echt grimmig te worden. Beide ploegen konden de punten goed gebruiken en streden voor wat ze waard waren. Soms waren de beslissingen van de scheidsrechter ietwat discutabel maar hij was niet bang en durfde impopulaire beslissingen te nemen.Lees verder »

5reacties

2 Auto’s total loss, geen gewonden

Op het kruispunt van de Boerhaavelaan met de President Rooseveltlaan is vanmiddag rond 4 uur een ongeval gebeurd. Door onbekende oorzaak reed een auto vol in de zijkant van een auto die vanaf de Boerhaavelaan kwam.
Beide auto’s zijn zo goed als zeker total loss gezien de blikschade. De inzittenden van de 2 auto’s bleven voor zover ons bekend ongedeerd.
Pim Verkoelen maakte de foto’s.Lees verder »

5reacties

Met sponsoring scoort Rood Wit 7 wel

Het 7de van Rood Wit ’62 is een vriendenteam dat dit jaar werd opgericht. De meeste spelers waren reeds gestopt met voetbal maar misten het spelletje. Daarom begonnen zij dit seizoen weer.
Het elftal drinkt veel sportdrankjes hetgeen nogal wat geld kost. Zouden we voor dat probleem geen sponsor kunnen vinden zo vroegen zij zich af. Aanvoerder Cas van Teeffelen die als vulploegleider werkt bij de PLUS in Winkelcentrum De Bus polste zijn baas. De supermarkt hapte toe en dat sponsornieuws moest wereldkundig gemaakt worden. Een simpel berichtje op hun Facebook-pagina vonden ze te afgezaagd. Lees verder »