Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 117045 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Deze bedrijven maken de weblog mede mogelijk.
7reacties

Uitslaande zolderbrand in Helmond Noord

Om 15.48 uur vanmiddag werd de brandweer gealarmeerd voor een zolderbrand op de Hugo van der Goesstraat in Helmond Noord. De grijze rookwolken waren vanuit het centrum te zien.
Met 2 tankautospuiten had de brandweer de uitslaande brand binnen een kwartier onder controle. Zij zijn nu aan het nablussen.
Er vielen geen slachtoffers. De stichting Salvage gaat schadebeperkende maatregelen nemen.
Meggy van Laarhoven maakte de foto.

In een reactie hieronder staan updates.

Vrijwilligerspenning voor Maria Spoor

Tijdens de viering van het 60-jarig bestaan van Seniorenvereniging Helmond West, heeft mevrouw Maria Spoor-Senders de vrijwilligerspenning van Helmond ontvangen. Zij kreeg deze onderscheiding uit handen van wethouder Harrie van Dijk voor haar jarenlange inzet voor deze vereniging. Maria is al ruim 30 jaar lid van de Senioren Vereniging Helmond West waarvan zo’n 20 jaar actief als vrijwilliger. Lees verder »

33reacties

Helmonder omgekomen bij ongeval op N279

Een 43-jarige Helmonder is vanochtend rond 07.00 uur overleden na een frontale botsing op de N279 bij Beek en Donk. Dat meldt de politie zojuist. Bij het ongeluk waren 3 voertuigen betrokken. 
De automobilist kwam om onduidelijke redenen op de verkeerde weghelft. Daar kwam hij in botsing met een busje waarin 5 personen zaten. Die 5 raakten allen lichtgewond. Nadien botste er nog een busje achter op 1 van de voertuigen. De inzittenden van dat busje zouden er zonder kleerscheuren vanaf zijn gekomen.Lees verder »

24reacties

Kentekenherkenning op parkeerterreinen

Enkele jaren geleden zijn in Helmond de parkeerkaartautomaten op straat ingesteld op digitaal betalen. Betalen met (munt)geld is niet meer mogelijk. De volgende stap is dat het systeem nu wordt ingericht om het parkeren op straat volledig mobiel en digitaal te kunnen controleren en handhaven.
Bij de parkeerautomaat wordt het kenteken van de auto ingevoerd. Dit vervangt het bekende parkeerkaartje achter de voorruit. Door de kentekens van geparkeerde auto’s te scannen, controleert de parkeercontroleur of het parkeergeld is betaald. Hiervoor wordt een scanauto of scanscooter ingezet.Lees verder »

16reacties

Operatie Alfa: Helmonds kopstuk gepakt

In het al langer lopende onderzoek Operatie Alfa naar een criminele familie in Oss, werden op 13 november al 3 mannen opgepakt. Vandaag is er opnieuw een grote actie in deze zaak.
Vanmiddag werden een 44-jarige Helmonder en nog 3 andere mannen opgepakt door meerdere arrestatieteams. De recherche had die 4 al langer in het vizier. De Helmonder wordt verdacht van lidmaatschap van een criminele organisatie en wapenhandel.Lees verder »

23reacties

Scherpere controles bij de milieustraat

Bezoekers van de milieustraat worden vanaf deze week standaard om een legitimatiebewijs gevraagd. Dit om te voorkomen dat bedrijven en inwoners van andere gemeenten hun afval naar de Helmondse milieustraat brengen. Die is namelijk alleen toegankelijk voor Helmonders. Bedrijven en inwoners uit andere gemeenten betalen geen afvalstoffenheffing in Helmond en worden daarom geweigerd. Door strenger te controleren hoopt de gemeente de kosten voor de inwoners relatief laag te kunnen houden,zo laat zij vanochtend weten.Lees verder »

22reacties

Peijs: weg met bureaucratie, weg armoede?

Vorige week was ik op bezoek bij de Super Sociaal. De Super Sociaal is een supermarkt waar minima met een gemeentelijke inkomensverklaring tegen lage prijzen hun boodschappen kunnen doen.
Ik verliet de Super Sociaal met een dubbel gevoel. Een rotgevoel, omdat steeds meer mensen financiële problemen hebben. Maar ook trots. Trots dat Helmond zo’n mooie voorziening heeft voor mensen met flinke financiële tegenwind.
Een paar cijfers uit de Helmondse Armoedemonitor:Lees verder »

1reactie

Onterechte rode kaart leidt spektakel

SC Helmondia tegen Nijnsel/TVE Reclame kwam moeizaam op gang. In de 4de minuut kon er even gelachen worden toen een verdediger van de uitploeg de bal te hard terugspeelde op zijn eigen doelman. Deze moest er op een drafje achteraan om verdere schade te voorkomen. Het was dus even Comedy Capers op De Braak. In de 6de minuut schoot linksbuiten Budaklier van de Helmonders op de bovenkant van de lat en de voortekenen leken gunstig te zijn voor de thuisploeg. Zij staan namelijk op de 2de plaats en de Nijnselnaren op nummer 10. De centrale verdedigers Sjors Kandelaars en Tomas Hendriks zorgden voor veiligheid achterin waarin de backs af en toe nog wel eens een steekje lieten vallen. Verder zijn de buitenspelers Kadir Budaklier en Amos Letwory supersnel en zeer goed bruikbaar bij de omschakeling.Lees verder »

9reacties

Penetrante geur vanmiddag op Suytkade

Om 15.49 uur werd de brandweer opgeroepen om naar de Arcadestraat op Suytkade te gaan. Bewoners klaagden daar over een penetrante geur waardoor zij niet lekker voelden. Er bleek een onbekende stof vanuit het plafond de parkeergarage in te druppelen. De brandweer stelde een onderzoek in. Ook de politie en ambulance waren ter plaatse.
Inmiddels gebleken dat het om een vloeistof gaat die gebruikt wordt bij het leggen van van vloeren. De zaak wordt nu opgeruimd.
Harrie Fotografie maakte de foto’s.Lees verder »

25reacties

Vuurwerk door brievenbus van cafetaria

archieffotoIn de nacht van vrijdag 13 op zaterdag 14 september rond 02.00 uur gooide een jongeman vuurwerk door de brievenbus van cafetaria Spoorzicht aan de Houtse Parallelweg 116 in Mierlo-Hout. Toen de eigenaren zaterdagochtend merkten dat er in de nacht ervoor vuurwerk door de brievenbus was gegooid, kregen zij de schrik van hun leven. Want wat had er allemaal kunnen gebeuren terwijl iedereen lag te slapen… De politie kwalificeert deze een poging tot brandstichting als “ontzettend gevaarlijk!”Lees verder »

11reacties

Albert Heijn Brouwhuis gaat 10 dagen dicht

De Albert Heijn in winkelcentrum Brouwhorst sluit zaterdag 30 november om 17.00 uur tijdelijk de deuren. De winkel wordt dan ingrijpend verbouwd en krijgt het allernieuwste AH-concept. Meer informatie over dat concept én veel foto’s zie je bij de eerder dit jaar omgebouwde AH XL aan de Torenstraat. 
Woensdag 11 december om 11.00 uur is de heropening. Afrekenen kan dan door middel van zelfscan. “Klanten merken nu nog niets van de verbouwing, maar de voorbereidingen zijn in volle gang” vertelt supermarktmanager Johan Cleophas. Zo werden de medewerkers onlangs getraind in een speciale vers-truck die in Brouwhuis stond geparkeerd.

4reacties

Helmonds stel opgepakt voor witwassen

Na een inval vanochtend vroeg op de Basstraat in Helmond Noord heeft de politie een man (27) en vrouw (24) aangehouden. Die 2 Helmonders worden verdacht van witwassen. Na de aanhouding is de woning doorzocht onder leiding van de rechter-commissaris. Daarbij werd een (volgens de politie) aanzienlijk geldbedrag en 2 auto’s in beslag genomen. De recherche doet, samen met de Belastingdienst, verder onderzoek. De 2 verdachten zijn ingesloten.Lees verder »

3reacties

22 Miljoen voor het Boscotondo-complex

Appartementencomplex Boscotondo is voor circa 22 miljoen euro aangekocht door het in Berlijn gevestigde Catella Residential Investment Management (CRIM). Zij kochten het voor hun derde Europese woningfonds. Die 22 miljoen is klein geld voor Catella dat een beheerd vermogen heeft van bijna 4 miljard euro.
Private investeringsmaatschappij Reggeborgh uit Overijssel is de verkopende partij. Zij verwierven het complex 4 jaar geleden voor het bedrag van ruim 16 miljoen van het Eindhovense Vitalis Woonzorggroep.Lees verder »

34reacties

Gewapende woningoverval Helmond Noord

2 Mannen hebben gisteravond een gewapende overval gepleegd op een woning aan de Paulus Potterlaan in Helmond Noord. Om 21.39 uur kwam daarover een eerste melding. Het duo drong het huis binnen en dreigde met een vuurwapen of iets dat daarop lijkt. In de woning waren op dat moment 2 bewoners en iemand die op bezoek was. 1 Van hen is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Niet vanwege fysiek letsel, maar vanwege de stress van de situatie. In juni vond in dezelfde woning ook een incident plaats, dat leek in eerste instantie op een woningoverval.Lees verder »

17reacties

Van den Bogaard: verkleinen tweedeling

Het gaat de goede kant op in Helmond, maar in een aantal wijken zijn er gezondheidsachterstanden die het gevolg zijn van sociaaleconomische verschillen. In Helmond is er een tweedeling ontstaan tussen de oudere binnenstadswijken en de buitenwijken. Kansenongelijkheid is wat D66 betreft onacceptabel. Zeker als er kinderen in het spel zijn. Ongeveer 7.500 huishoudens in Helmond leven rond het bestaansminimum. Daaronder vallen een paar duizend kinderen. Vaak zien we dat armoede overgaat van generatie op generatie.Lees verder »

10reacties

Brand gesticht in portiek op de Mierloseweg

Op de Mierloseweg is brand gesticht in een portiek van een kantoorvilla. Een voorbijganger meldde de brand vanavond kort voor half 8 aan de brandweer.
Voor de deur van het leegstaande gebouw lag een verbrandde jerrycan en er hing een benzinelucht.
Aan het hekwerk aan de straat werd een briefje en een bh aangetroffen die de politie veilig heeft gesteld voor verder onderzoek. Zij weten op dit moment nog niet of het iets met de brandstichting heeft te maken.
Harrie Fotografie maakte de 7 foto’s.Lees verder »

11reacties

Gewelddadige poging straatroof op 3 meiden

Gisteravond rond 22.00 uur zijn 3 tieners in Brouwhuis slachtoffer geworden van een poging tot straatroof. Bij deze straatroof raakte er 1 gewond aan haar hoofd. De politie spreekt van een laffe en gewelddadige straatroof en zoekt personen die hen daarover meer kunnen vertellen.
Wat gebeurde er gisteravond? Nadat een vriendinnengroep van 3 meiden iets had gegeten bij een cafetaria aan de Brouwhorst, fietsten ze gezamenlijk weer naar huis. Al vrij snel werden ze ingehaald door een jongen op een fiets. Zij herkenden hem van even daarvoor toen 1 van de meiden bij een bankfiliaal van de Rabobank aan de Overloop moest pinnen. Daar stond deze jongen ogenschijnlijk gewoon te “chillen”.Lees verder »

4reacties

Gemeenteraad zoekt burgers die thuis bleven

In Helmond Noord, de grootste wijk in de gemeente, gaat de komende jaren heel wat gebeuren. De stad heeft behoefte aan woningen en de wijk biedt daar de mogelijkheden toe: groenzones genoeg! Voeg daarbij de vrijgekomen en in verval geraakte locaties na de afbraak van bedrijfsgebouwen, scholen die gaan verhuizen en een zwembad dat dadelijk geen functie meer heeft, en de mogelijkheid tot bouwen, bouwen en nog eens bouwen ontstaat. De vraag is echter of de Helmondse inwoners dit wel willen.Lees verder »