Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 117045 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

21reacties

Meisje bij oversteken aangereden

Vanavond kort voor 7 uur werd een meisje dat aan het oversteken was, aangereden door een automobilist zonder rijbewijs. De bestuurder reed met de auto van zijn broer, het is niet bekend of hij deze had geleend of zonder toestemming had gepakt. Het meisje is in een ambulance behandeld maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis.
Zaterdagavond was er ook een ongeluk in de Heistraat.
Harrie Fotografie maakte de bijgaande foto’s.Lees verder »

Deze bedrijven maken de weblog mede mogelijk.
3reacties

Manders: Ook toen al

Het einde van het jaar is een periode om terug te kijken. Vandaag doe ik dat met een terugblik op het Helmond van precies 100 jaar geleden. Afgelopen week las ik daarvoor via de website Delpher.nl de publicaties van ‘De Zuidwillemsvaart’ uit december 1920. Een Helmondse krant genoemd naar de toenmalige ‘levensader’ van de Helmondse industrie.Lees verder »

3reacties

Man met baard steekt auto in brand

Op de Icarusstraat in Helmond Oost heeft een man met een baard vanavond een auto in brand gestoken. Bewoners van een nabijgelegen flat hebben dat zien gebeuren. Hij reed vervolgens weg in een rode BMW met een Duits kenteken. Doordat de om 21.28 uur gealarmeerde brandweer er snel bij was, is de schade beperkt gebleven.
Pim Verkoelen maakte de bijgaande 4 foto’s.Lees verder »

7reacties

Man overvalt winkel in het centrum

De politie onderzoekt een overval op een winkel vanavond aan de Noord Koninginnewal in het centrum. Rond 21.10 uur bedreigde een man een medewerker met een mes en maakte een onbekend geldbedrag buit. Hij vluchtte daarna op een fiets in onbekende richting. Het politieonderzoek op de locatie is afgerond. 
Signalement van de man: blanke huidskleur, dikke gewatteerde blauwe jas. Heb je info, tips en/of camerabeelden? Dan vraagt de politie om hen te bellen op 0900-8844. Liever anoniem? Dat kan via 0800-7000.

In de reacties hieronder staan updates.

10reacties

Poging tot beroving langs het kanaal

Op het Piet van Bokhovenpad langs het kanaal vond vanavond een poging tot beroving plaats. Het slachtoffer zou daarbij lichtgewond zijn geraakt. Voor zover bekend is er niks buit gemaakt. De politie is bezig met het ondervragen van het slachtoffer en een getuige voor het onderzoek naar de toedracht van een beroving.
Harrie Fotografie maakte de bijgaande foto’s.Lees verder »

19reacties

Rob Landsbergen: Ode aan ’n karakterjongen

Rob Landsbergen en zijn levenspartner Maja Nooijen hebben elkaar leren kennen bij de post. Nadat de oud-voetballer zijn loopbaan bij Helmond Sport had afgesloten in 1990 werkte hij meer dan 20 jaar als postbode. Hij bracht post rond op het industrieterrein in Helmond. Een collega van hem was Berry van Aerle, ook een man met een PSV-verleden.Lees verder »

15reacties

Persoon vast onder auto na ongeluk

Na een aanrijding op de Heistraat is iemand onder een auto terecht gekomen. De hulpdiensten werden om 18.12 uur gealarmeerd. Omstanders moesten eraan te pas komen om het slachtoffer uit de benarde positie te bevrijden. Het slachtoffer is daarna behandeld door medewerkers van de ambulancedienst en vervolgens naar het ziekenhuis gebracht. De straat werd tijdelijk afgezet.
Harrie Fotografie maakte de bijgaande foto’s.Lees verder »

2reacties

Fietsertje gewond na ongeluk bij De Wissen

Zojuist werd een jongetje op de fiets aangereden voor zwembad De Wissen aan de Keizerin Marialaan. Hij zou de weg zijn overgestoken en werd daarbij aangereden door een auto. Het jongetje is met onbekende verwondingen met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft onderzoek gedaan naar de oorzaak van het ongeval. 
Om 12.21 uur werden de hulpdiensten opgeroepen. Enkele minuten later werd de traumahelikopter uit Nijmegen opgeroepen maar die is niet ter plaatse geweest.
Harrie Fotografie maakte de bijgaande foto’s.Lees verder »

Gloednieuwe Mercedes in brand

Kort voor 10 uur vanavond werd de brandweer opgeroepen voor een autobrand op het Groningenhof in de Rijpelberg. Op een parkeerplaats bleek een gloednieuwe Mercedes in brand te staan door, naar het nu lijkt, brandstichting. Er waren geen gewonden en geen getuigen van de brandstichting. De auto wordt weggesleept.
Walter van Bussel maakte de bijgaande foto’s.Lees verder »

7reacties

Naw en Vruuger CCLIII

Vruuger (rond 1930) wat dit de pastorie van de Heilig Hartkerk die gelokaliseerd was in de Veestraat, hooguit 50 meter van de Lambertuskerk. Deze pastorie was een creatie van de gemeentearchitect A.J. de Roy, uit 1898. Voor de pastorie was de watermolen. Naw is het de Borrelbar, de watermolen heeft plaats gemaakt voor de Watermolenwal en het Burgemeester Geukerspark.

Kijk via onze desktop-versie voor de mooiste weergave.

Nieuwjaarsreceptie gemeente nu digitaal

De jaarlijkse nieuwjaarsbijeenkomst van de gemeente Helmond wordt deze keer geen fysieke bijeenkomst door de huidige coronacrisis. Omdat de gemeente het in deze tijd belangrijk vindt voor momenten van verbinding met elkaar, is er gekozen voor een digitale nieuwjaarsbijeenkomst. Die is toegankelijk voor alle inwoners en is op maandag 4 januari 2021 om 19.00 uur. Klik hier om een gratis ticket aan te vragen. Iedereen (binnen en buiten Helmond) kan een ticket krijgen en meekijken. Tickets zijn onbeperkt te krijgen tot uiterlijk 1 januari 2021.Lees verder »

17reacties

Burgerlijke ongehoorzaamheid

Bij ons thuis werd Nederlands gesproken doorspekt met Helmondse woorden en de bijbehorende lokale intonatie. Dus je kunt wel zeggen dat ik ’tweetalig’ ben opgevoed. Alle taalkundige zinspelingen mochten onder voorwaarde dat ik het netjes hield. O, wat heb ik zin om dat nu niet te doen en eens hartstochtelijk te mopperen op degenen die verantwoordelijk zijn voor het dagelijks bestuur van Helmond. In de wetenschap dat dit me niets brengt, hooguit persoonlijk negatieve beeldvorming, doe ik het niet. Wat dan wel en waarom? Laat ik bij het begin beginnen:Lees verder »

17reacties

Rieter: Vrijheid van meningsuiting!

Afgelopen week was de raadsvergadering die herinnerd zal worden als dé raadsvergadering met betrekking tot de Multifunctionele Sportaccomodatie. Het was een historisch moment! Er werd namelijk ingestemd met het aangepaste raadsvoorstel waarin alle partners (OMO, Helmond Sport, Jeurissen van den Ingh en SV de Braak) zich konden vinden. Hulde! Het was de enige oplossing om de impasse in dit complexe dossier te doorbreken. Naast dit agendapunt stond er meer op de agenda. Onderwerpen die al snel in de vergetelheid zullen raken.Lees verder »

3reacties

Peijs: cultuurimpuls

Afgelopen week bezocht ik ons museum. Het mocht weer. Ik vergaapte me – vanachter m’n mondkapje – aan de foto’s van Harry Gruyaert. Daarna wandelde ik naar de Cacaofabriek voor de expositie Berlin Baustelle. Wat hebben wij in Helmond mooie culturele voorzieningen. Wat een prachtige locaties met de afgelopen jaren ook steeds meer kwaliteit in het aanbod. En dat zie je ook terug in de groeiende bezoekersaantallen.Lees verder »

2reacties

Alphons & László

De afgelopen tijden was ik regelmatig in Maarssen te vinden. Om de eenvoudige reden dat een van onze dochters daar met haar gezin woont. Met het dorp Maarssen is weinig mis. Het heeft behalve een fantastische kinderboerderij een aardige historische bebouwing langs de Vecht. Maar geen bijzondere of oude dorpskern. Ook de Heilig Hartkerk, de parochiekerk van Maarssen centrum, hier is geen echt bijzonder bouwwerk, hoewel rijksmonument. Wat haar in mijn ogen bijzonder maakt is een plaquette die herinnert aan een van pastoors van deze kerk: Alphons Ariëns (1860-1928).
Lees verder »

11reacties

Klein kind ernstig gewond door brand

Een klein kind is vanavond ernstig gewond geraakt door een brand. Dat gebeurde op het Twijnsterhof in de Rijpelberg. Volgens omstanders zou het gaan om een ethanolbrand die bij het bijvullen van iets zou zijn ontstaan.
Om 20.16 uur werd een traumahelikopter uit Nijmegen opgeroepen. Het kind is met spoed met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. 
Harrie Fotografie maakte de bijgaande foto’s.Lees verder »

2reacties

Louis Coolen houdt van Helmond

Louis Coolen is in Nuenen geboren op 12 januari 1952. De meeste Nuenenaren trekken meer naar Eindhoven terwijl de oud-coach meer een hang naar Helmond heeft. Dat was als jonge jongen al toen hij op 16-jarige leeftijd in Helmond naar de MTS ging. De clubman gaf ook 20 jaar gymles in Helmond op de Deurneseweg op de SBBO bij Christus Koning en later in de Keizerin Marialaan op jawel de MTS. Hoewel Louis geen Helmonder is, houdt hij van onze stad. “Over Helmonders wordt landelijk wel eens minderwaardig gedaan. Lariekoek! Helmonders hebben een volksmentaliteit volgens het gezegde ruwe bolster, blanke pit. In feite is het credo van Helmond Sport Grauwte Smoel, Ginne Skrik op iedere echte Helmonder van toepassing!”Lees verder »

10reacties

Verbetering van 25 speelplekken volgend jaar

De gemeente gaat in volgend jaar op 25 plaatsen openbare speelplekken verbeteren. In deze lijst (pdf) staan de betreffende plekken. Dat gaat zo’n 310.000 euro kosten.
Veel speeltoestellen in Helmond moeten de komende jaren vervangen worden, de leeftijdsopbouw in de wijken verandert en de manier waarop kinderen graag buitenspelen veranderde de laatste jaren. De gemeente laat weten dat de speelplekken daarom samen met bewoners en organisaties gevarieerd, eigentijds, avontuurlijk en natuurlijk maken. Daarnaast worden de speelplekken beter toegankelijk voor kinderen met een beperking.Lees verder »

19reacties

Helmond huisvest voldoende statushouders

Gemeenten in Nederland hebben een taakstelling voor de huisvesting van statushouders (asielzoekers met een verblijfsvergunning). Voor dit jaar bedroeg deze wettelijke verplichting voor de gemeente Helmond in totaal 63 personen. Omdat in 2019 nog een restant taakstelling van 11 personen open stond moest onze stad dit jaar in totaal 74 personen huisvesten. Dit is gelukt. Naar verwachting wordt de taakstelling zelfs met enkele personen overschreden. Het aantal extra gehuisveste personen wordt op de taakstelling 2021 in mindering gebracht. Lees verder »

3reacties

Mogelijke ontvoering van een man

De politie zoekt getuigen van een mogelijke ontvoering. Zij kregen gisteravond rond 18.20 uur een aantal meldingen van een verdachte situatie. Op de A59 (rechts) ter hoogte van knooppunt Zonzeel zou een taxi zijn klemgereden door een zwarte Porsche Cayenne (kenteken H-776-ZJ), die opvalt door rode achterlichten over de hele lengte van de auto. De passagier werd uit de taxi getrokken en meegenomen, zo liet de politie vannacht weten.Lees verder »