Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 117045 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

52reacties

De opvang van de Oekraïense vluchtelingen

Een gedeelte van het leegstaande schoolgebouw van de Knip aan de Nachtegaallaan wordt klaargemaakt voor de opvang van Oekraïense vluchtelingen. De locatie wordt ingericht voor 150 tot 200 personen. Helmond hoopt op korte termijn nog meer locaties te kunnen openen om vluchtelingen op te kunnen vangen.
Burgemeester Elly Blanksma: “De stad leeft ontzettend mee met de mensen in Oekraïne en de stroom vluchtelingen die op gang is gekomen. Het is hartverwarmend om te zien dat er van alle kanten initiatieven worden opgezet en dat de stad volop in beweging komt voor Oekraïne. Ik ben trots dat we zo snel met elkaar en de stad opvang kunnen verzorgen.”Lees verder »

Deze bedrijven maken de weblog mede mogelijk.
11reacties

Naar een mobiel en bereikbaar Helmond

Helmond is de laatste decennia fors gegroeid, door veel nieuwbouw in de binnenstad, doorontwikkeling van wijken zoals Stiphout en de Warande en grote nieuwbouwwijken aan de randen van de stad zoals Brandevoort en Dierdonk. Helmond heeft daarbij het geluk dat we een spoorlijn hebben die dwars door de gemeente loopt, waardoor we met vier treinstations ook een optimale verbinding met de trein hebben. En door verschillende nieuwe ongelijkvloerse kruisingen is de spoorlijn niet langer een verkeersopstopper!Lees verder »

17reacties

Kanaalwater ipv gas bij stadsverwarming

Voor de Rijpelberg, Brouwhuis en een deel van Helmond Oost ontwikkelt Ennatuurlijk de grootste toepassing van aquathermie als warmtebron in de Benelux ooit. De bedoeling is om de centrale op aquathermie in 2025 operationeel te hebben draaien, zo laat het warmtebedrijf aan de weblog weten. De stadsverwarming voor circa 6500 woningen in die 3 wijken en een aantal bedrijven is nu nog volledig gasgestookt. Daar wil het bedrijf zo veel en snel mogelijk van af om zodoende minder CO2 uit te stoten.Lees verder »

30reacties

Rieter: Helmond kán veranderen. Ginne Skrik!

Volgende week zijn weer de gemeenteraadsverkiezingen. En deze verkiezingen draaien om verandering. Om dúrven te veranderen. De vrijheid van individuele inwoners staat tenslotte onder druk. Levens staan stil omdat er onvoldoende starterswoningen zijn, jongeren worden jaren in hun ontwikkeling geremd en voor ouderen is het maar afwachten of ze een plekje in het verzorgingshuis krijgen.Lees verder »

7reacties

Ons overmatig alcoholgebruik is gemiddeld

Helmonders drinken niet buitensporig veel alcohol. Tenminste als je dat afzet tegen de landelijke en provinciale cijfers. In onze stad drinken 6 op de 100 volwassen inwoners overmatig, dat komt overeen met het Brabants (7) en landelijk gemiddelde (6).
Een overmatige drinker is een man die per week meer dan 21 glazen drinkt of een vrouw die er meer dan 14 per week nuttigt. Van de volwassen Helmonders drinkt 46% overigens geen alcohol of maximaal 1 glas per dag. Lees verder »

8reacties

Oud-manager Helmond Sport wil politiek in

Bij Helmonder Gijs de Ruijter staat een groot gedeelte van zijn leven in het teken van sport, met een voorliefde voor voetbal. Van 1992 tot 1995 was hij algemeen manager van Helmond Sport. Bij deze club maakte De Ruijter coaches mee als Frans Körver, Henk Rayer en Adrie Koster.
Achter de aanstelling van Koster zit nog een verhaal. Aanvankelijk hadden de rood/zwarten Huub Stevens in het vizier. Dat zou dan diens eerste baan als hoofdcoach worden. Er liepen reeds vergevorderde onderhandelingen. De geboren Limburger koos na het ontslag van Adrie Koster door Roda JC echter voor de club uit Kerkrade en Koster kwam naar Helmond. De interesse van Helmond Sport in Stevens getuigde van een goede kijk. Want Stevens won enkele jaren later met Schalke 04 de UEFA Cup en werd in het seizoen 2000/2001 op een haar na kampioen in de Bundesliga. Lees verder »

Motorrijder raakt gewond bij val op rotonde

Vanmiddag rond half 4 raakte een motorrijder gewond bij een val op een rotonde op de Rochadeweg op het industrieterrein. De man ging met zijn motor onderuit waarschijnlijk omdat er iets op het wegdek lag. Hij is met onbekende verwondingen met de ambulance naar ziekenhuis gebracht. Hij was wel aanspreekbaar. De motor wordt door een bergingsbedrijf opgehaald. De weg werd enige tijd afgesloten.
Harrie Fotografie maakte de bijgaande foto’s.Lees verder »

6reacties

Na Helmond en Rotterdam ook in Toronto

In 1996 werd in Toronto in Canada een driedubbele paalwoning (Cube House) gebouwd. Wij wisten dat niet en werden daar deze week op gewezen. Dat opvallende bouwwerk in de grootste stad van Canada wordt sindsdien deels bewoond en deels als kantoor en muziekstudio gebruikt. Het pand staat sinds 2018 echter op de nominatie om te verdwijnen. Want toen werd de grond met het Cube House voor bijna 2 miljoen euro verkocht aan een projectontwikkelaar.Lees verder »

12reacties

Dierenambulance stomverbaasd over VVD

Bestuur, bedrijfsvoering en vrijwilligers van de Stichting Dierenambulance / Dierenasiel Helmond e.o. zijn stomverbaasd en zelfs een beetje boos over het artikel VVD Helmond is dé partij voor dieren in het huis-aan-huisblad De Loop. Daarin stelt Joyce Willems-Kardol dat het slecht gesteld zou zijn met het dierenwelzijn in onze gemeente. De nummer 2 van de VVD-kieslijst beweert onder meer dat er in Helmond geen dierenwelzijnbeleid is, inwoners niet bekend zijn met de dierenopvang, de wettelijke taak niet wordt uitgevoerd en er geldinzamelingsacties zijn.Lees verder »

1reactie

18 Maanden cel voor mishandelen van ex

De rechtbank Oost-Brabant heeft een 33-jarige Helmonder vandaag veroordeeld voor onder meer vrijheidsberoving, mishandeling, bedreiging en belaging van zijn ex-vriendin uit Deurne. Hij krijgt een gevangenisstraf van 18 maanden en een gedragsbeïnvloedende en vrijheidsbeperkende maatregel. Dit betekent dat de verdachte na zijn celstraf zo nodig onder intensief toezicht blijft staan en behandeling krijgt voordat hij kan terugkeren in de maatschappij.Lees verder »

18reacties

Ludieke actie Rond de Toss met Otto Versfeld

Dankzij een succesvolle crowdfundingsactie blijft het wedstrijdboekje Rond de Toss voor Helmond Sport behouden. De actie leverde tot nu toe ruim 5 duizend euro én enkele nieuwe sponsors op. De kers op de taart volgt echter nu: iedereen kan op de koffie met een broodje bij de legendarische Helmond Sport-keeper Otto Versfeld.
Zondag 5 december 1982 staat nog altijd op het netvlies van Versfeld gebrand. Uit bij Ajax kreeg de thuisclub een penalty, waarbij niemand minder dan Johan Cruijff achter de bal ging staan. Na het fluitje schoot hij die echter niet op goal, maar tikte ‘m breed op Jesper Olsen. Die gaf hem terug waarna Cruijff eenvoudig kon binnentikken. Curieus natuurlijk, zie ook de bewegende beelden. Nog (bijna) nooit vertoond, zo’n penalty, en ook Versfeld ging daarom de hele wereld over.Lees verder »