Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 117045 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

6reacties

Elkerliek by night

Zaterdagavond, het laatste rondje met mijn hond. Het treft want het vriendje van mijn krullenbol is ook met zijn vrouwtje op pad. We lopen dus met zijn vieren het bekende blokje. Helaas, de gezelligheid is van korte duur. In het halfdonker ziet mijn metgezel niet de oneffenheid in het trottoir. Ze struikelt en belandt met een harde smak naast de stoep op een grasveldje. De huissleutel vliegt uit haar jaszak en de bril belandt een meter verderop. Ze is bovenop haar gezicht gevallen. Het bloed gutst uit een wond op haar neus waar de brug van haar bril heeft gezeten. Lees verder »

Deze bedrijven maken de weblog mede mogelijk.
14reacties

Geen gewonden na omwaaien stevige boom

Aan de Pieter Brueghelstraat in Helmond Noord waaide rond kwart voor 2 vanmiddag een stevige boom om. Daarbij vielen geen gewonden want de boom viel in de ‘goede’ richting. Maar wie die op zijn dak of hoofd had gekregen…
Omdat er regelmatig stevige takken afvallen, hebben omwonenden naar eigen zeggen al een aantal keer het gevaar van die bomen bij de gemeente aangekaart. Naar nu blijkt is de gevallen boom hol van binnen en rot. De boom (een Sophora Japonica ofwel Honingboom volgens de gemeente) is inmiddels van straat gehaald en door de gemeente opgeruimd.
Meggy van Laarhoven mailde ons de onderstaande foto’s.

Dat was overigens niet de enige stormschade in onze stad. Bij het sportpark van Mierlo-Hout maakte arjan deze foto’s:

In de reacties hieronder staat een update.

11reacties

Schoten gehoord in de Binnenstad

Mogelijk is er zojuist geschoten in de Jan Stevensstraat in de Binnenstad. De politie kreeg daarover even voor 22 uur diverse meldingen binnen via 112. Een bewoner meldde de weblog dat hij meerder schoten hoorden.
Of er inderdaad is geschoten wordt nu onderzocht. Er lijken op het eerste gezicht geen slachtoffers te zijn zo meldt de politiewoordvoerder. Ook dat wordt door hen nader bekeken.

In de reacties hieronder staan updates.

8reacties

Weer een steekpartij in de Azalealaan

Om 20.46 uur liet de politie weten dat er een steekpartij was geweest bij de Azalealaan 19a in Helmond Oost. Een ruzie tussen 2 mannen in die straat mondde eerder vanavond uit in deze steekpartij. Het slachtoffer is met lichte verwondingen naar het ziekenhuis vervoerd. De verdachte meldde zichzelf kort daarna bij de politie en werd aangehouden. Het gaat om bekenden van elkaar, zo meldde de politiewoordvoerder.
Begin augustus was in dat appartement ook een steekpartij, daarbij raakte toen ook een man lichtgewond.
Harrie Fotografie maakte vanavond de onderstaande foto’s.

In de reacties hieronder staan updates.

Schuttingbrand in Brouwhuis (2 foto’s)

Om 20.00 uur vanavond rukte de brandweer uit voor een brand in de Rijnlaan in Brouwhuis. Daar bleek een stukje schutting in brand te staan dat brandweer snel geblust had. Hoe de brand is ontstaan is ons niet bekend.
Harrie Fotografie maakte de onderstaande foto’s.

11reacties

Helmond Marketing moet beter gaan werken

persiflage op nieuwe logoHelmond Marketing moet beter haar best doen. Én de gemeente wil meer grip op wat ons stadsmarketingbureau doet. B&W komt nu met een voorstel (pdf) hoe die 2 zaken aan te pakken. Die oplossing heet DAEB. Wat staat voor Dienst van Algemeen Economisch Belang. Volgens (externe!) experts is dat de beste vorm om stadsmarketing in het gareel te krijgen. ‘Gewone’ subsidie komt namelijk al snel in de buurt van Europees aanbestedingsrecht en regelgeving omtrent staatssteun.Lees verder »

2reacties

Fietser lichtgewond na ongeval Engelseweg

Bij een ongeval op de Engelseweg is vanochtend rond 11 uur een fietser lichtgewond geraakt. De fietser reed op het fietspad van die weg op het industrieterrein. Een bestelbusje van DHL zag hem tijdens het afslaan over het hoofd, waarna de aanrijding volgde. De fietser is ter plaatse in de ambulance behandeld en hoefde niet mee naar het ziekenhuis.
De onderstaande foto’s werden gemaakt door 112nieuwsonline.

9reacties

Zware jongens uit Helmond gepakt in België

De politie van het Belgische Maasland heeft vandaag 2 (zoals zij dat noemen) zware jongens uit Helmond opgepakt. Dat melden diverse Belgische media.
Hun auto werd vanochtend rond 8.15 uur aan de kant gezet. Uit een identiteitscontrole bleek dat de 2 inzittenden voor zware feiten gekend zijn. In de auto lagen inbrekersmateriaal en gereedschap om een auto te stelen. De 2 Helmonders werden in de boeien geslagen en naar het politiekantoor gebracht. Het onderzoek loopt nog.

36reacties

Vervanging van stoplichten op de Heeklaan

De gemeente gaat in oktober en november de verkeersregelinstallaties (VRI) op 3 kruispunten op de Heeklaan vervangen. Die stoplichten uit 2004 worden vervangen door intelligente (slimme) verkeersregelaars en de bijbehorende masten, drukknoppen, armaturen en bekabeling worden vernieuwd. Dat gaat de gemeente in totaal 193.453 euro kosten.
Op elk kruispunt zal een tijdelijke regelinstallatie zorgen voor de afwikkeling van het verkeer. Tijdens de werkzaamheden zal enige verkeershinder plaatsvinden omdat er veilig gewerkt moet kunnen worden op en langs de wegen en rijbanen. Er worden geen wegen afgesloten en bestemmingen blijven tijdens de werkzaamheden bereikbaar, zo laat de gemeente weten.
De werkzaamheden duren telkens 2 weken per kruispunt. De eindoplevering is gepland half november, de planning van werkzaamheden is als volgt:

  • Week 40 en 41 (van 2 tot 13 oktober): kruispunt met De Bergen,
  • Week 42 en 43 (van 16 tot 27 oktober): kruispunt met de Walvisstraat en Wilgehoutstraat,
  • Week 44 en 45 (van 30 oktober tot 10 november): kruispunt met de Meervalstraat en Brasemlaan.

Harrie Fotografie fotografeerde vanmiddag het tweede kruispunt:

In de reacties hieronder staan updates.

27reacties

Maráczi: Poppenkast

Afgelopen vrijdag heeft Helmond Aktief het besluit genomen om uit de coalitie te stappen.
Na ruim 3 jaar komt er dan toch nog een breuk in de coalitie. Heel jammer dat het zo gelopen is en dat we deze coalitieperiode niet samen af kunnen maken. Maar ik begrijp en respecteer het besluit van Helmond Aktief.

Deze hele kwestie heeft me de afgelopen dagen bezig gehouden. En dan niet zo zeer de breuk op zich maar vooral het feit dat bij dit soort kwesties publiciteit niet op prijs gesteld wordt. De politiek blijft een aparte wereld wat dat betreft. Openheid en transparantie bepleiten maar onderlinge verhoudingen moeten binnenskamers blijven. Lees verder »

3reacties

Brommerrijder gewond na aanrijding

Bij een aanrijding vanochtend kort voor half 9 is een bestuurder van een brommer gewond geraakt.
Op de kruising van de Burgemeester van Houtlaan en Margrietlaan werd die aangereden door een witte Volkswagen. De opgeroepen ambulance heeft het slachtoffer naar het ziekenhuis gebracht. Volgens een getuige zou 1 van de 2 door rood zijn gereden.
Onderstaande foto’s werden gemaakte door 112nieuwsonline.

7reacties

Helmond Aktief trekt zich terug uit coalitie

– PRIMEUR –
Het integrale persbericht dat coalitiepartij Helmond Aktief zojuist stuurde:

Bestuur en fractie van Helmond Aktief hebben vanmiddag in gezamenlijkheid de situatie besproken rondom het conflict met wethouder Frans Stienen aangaande zijn reactie in het laatst gehouden vragenuurtje voorafgaande de raadsvergadering van 29 augustus.
In dit gesprek werd het resultaat meegenomen van het overleg wat gisteren, donderdag 8 sept., werd gehouden tussen vz-coalitie E.de Vries, weth. Fr. Stienen en raadslid G. van Vugt en burgercie lid B.Smits. Geconcludeerd is dat het gesprek niet heeft geleid tot enige tegemoetkoming / toenadering. Het college heeft uit monde van weth. Stienen nogmaals aangegeven en herhaalt dat zij zich bij de uitspraken zal houden zoals die voorafgaande de beantwoording van de mondelinge vragen van de fractie HA, zijn gedaan.
Lees verder »

1reactie

2 Keer blauwalgen in de Warande

Waterschap Aa en Maas heeft inderdaad blauwalgen aangetroffen in de Warandevijver. Maar ook in het andere (westelijke) water aan de Warandelaan is blauwalg geconstateerd. Blauwalgen kunnen gezondheidsklachten veroorzaken bij mens en dier. Daarom adviseert het waterschap om contact met water van deze plas te vermijden. De gemeente plaatst ook bij het andere water waarschuwingsborden en het waterschap houdt de situatie in de gaten. De eerder geuite verdenking van botulisme blijkt na onderzoek te vervallen.
Als blauwalgen zich explosief vermenigvuldigen, spreken we van ‘blauwalgenbloei’. De aangetroffen blauwalgen kunnen dan giftige stoffen afscheiden. Bij aanraking of inname bestaat kans op huidirritatie, duizeligheid, ademhalingsproblemen en ernstige maag- en darmklachten. Deze klachten kunnen zowel bij mensen als bij (huis)dieren optreden.
Om de waterkwaliteit duurzaam te verbeteren doet het waterschap ook een beroep op jou. De belangrijkste oorzaak van blauwalgen is namelijk een teveel aan voedingsstoffen (fosfaat en stikstof) in het water. Deze voedingsstoffen zitten in afgevallen bladeren, maar kunnen ook in het water komen via lokvoer van sportvissers, brood, eenden- en hondenpoep. Door als gebruiker van het water het voeren van eenden te beperken en te voorkomen en je hond niet nabij het water te laten poepen draag je zelf bij aan een gezonder en mooiere stadsvijver.
Blauwalgen in het water zijn een hardnekkig probleem. Wanneer de zonintensiteit afneemt en het water weer afkoelt door bijvoorbeeld regen of het seizoen, vermindert de hoeveelheid blauwalg. Om te voorkomen dat er later weer blauwalgen komen kan het waterschap en/of de gemeente proberen de hoeveelheid voedingsstoffen in het water te verminderen. Dit kan in sommige gevallen door de waterbodem te baggeren, extra water in te laten om door te spoelen of juist minder water in te laten waarin veel voedingsstoffen zitten. Ook het snoeien van bomen op de oevers draagt vaak bij aan een mindere belasting van het water met voedingsstoffen.

Drankrijder heeft dubbel pech

Een 33-jarige Helmonder is als drankrijder tegen de lamp gelopen. Dit kwam omdat de man met ‘pech’ kwam te staan langs de Provincialeweg N246 in Wormerveer in de provincie Noord-Holland. Dit gebeurde vannacht rond 00.10 uur.
Toen agenten de man aanspraken, roken ze een flinke alcohollucht. Op staat blies de man een ‘F’ en op het bureau 740 ug/l (ruim 3 keer teveel).

1reactie

Heropening Cruyff Court Helmond Sport

archieffoto 2013Woensdag heropent de gemeente samen met de Johan Cruyff Foundation het Cruyff Court Helmond Sport aan de Hermelijnstraat in de Binnenstad. Om 12.00 uur verricht wethouder Frans Stienen samen met de leerlingen van BBS de Vuurvogel de openingshandeling.
“Het Cruyff Court is in 2006 geopend en heeft sindsdien een belangrijke sociale functie in de wijk. Om er voor te zorgen dat het Cruyff Court ook de komende 10 jaar die functie behoudt, is het kunstgras vervangen en zijn de afspraken met de lokale partners vernieuwd.” Dat laat de gemeente weten in haar persbericht. Stichting Jibb, LEV groep, BBS de Vuurvogel, Helmond Sport en de gemeente hebben de handen ineen geslagen om daar ook de komende jaren weer activiteiten te organiseren. Tijdens de heropening spelen groepen van de basisschool een voetbaltoernooi en wordt het samenwerkingsbord onthuld. De groepen die mogen meedoen aan het toernooi hebben de afgelopen week op het schoolplein het meeste sportief gedrag (fair play) laten zien.
Niels Meijer, directeur Cruyff Foundation: “Het is belangrijk dat de Cruyff Courts van goede kwaliteit blijven en dat de jeugd ook de komende jaren hier kan sporten. Dankzij deze nieuwe kunstgrasvelden en kraanwatertaps zorgen we dat het trapveldjes zijn waar de jeugd trots en zuinig op is. Mede dankzij de extra bijdrage van de Nationale Postcode Loterij en de samenwerking met de gemeente kunnen wij ook de komende tien jaar weer kinderen in de wijken laten sporten.”

3reacties

Andy Hek uit Helmond Noord nog vermist

Sinds gisteravond rond 18 uur wordt Andy Hek vermist nadat hij te voet vertrok vanaf de Tesselschadelaan. Dat is vlakbij winkelcentrum De Bus in Helmond Noord. Gisteravond laat plaatste Burgernet al een oproep zonder het gewenst resultaat. Zijn familie maakt zich ernstig zorgen om hem.
Andy is 27 jaar, 1.84 meter, blank, heeft een normaal postuur en gemillimeterd haar. Hij heeft momenteel geen baardje zoals op zijn foto hieronder wel staat afgebeeld. Andy droeg gisteravond een lederen jas, lichte broek en zwarte schoenen. Mocht jij deze Helmonder aantreffen, dan wordt je verzocht direct de politie te bellen op nummer 0900-8844 (referentienummer 2017185841).

In de reacties hieronder staat een update.

21reacties

Schuurbrand in Brouwhuis door wasdroger

Een schuur aan de Vechtstraat in Brouwhuis moet als verloren worden beschouwd nadat een wasdroger daarin in brand was gevlogen.
De brandweer die om 16.38 uur uitrukte, moest het dak openbreken om de brand daaruit te kunnen krijgen. In de schuur stonden onder meer een koelkast met bier en een aantal fietsen.
De onderstaande foto’s werden gemaakt door 112nieuwsonline.

Lees verder »