Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 116982 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

18reacties

Van den Bogaard: campus De Braak

Op Sportpark de Braak komt een nieuwe sport- en (be)leefcampus waar onderwijs, gezondheid, breedtesport en topsport samenkomen. En de omliggende wijken profiteren daarvan mee. Dit is een prachtig project voor de stad: sport, onderwijs en gezondheid worden samengebracht en dat past precies in het straatje van D66. De raad heeft in 2017 ingestemd met de plannen. Op de campus werken straks nog meer partners samen die gemeenschappelijk gebruik maken van de ruimtes, het hoofdveld in het stadion en de omliggende voetbalvelden. Naast Helmond Sport en de amateurverenigingen maken de scholen er straks gebruik van.Lees verder »

Deze bedrijven maken de weblog mede mogelijk.
2reacties

Auto spontaan in brand tijdens rijden

Een vrouw die was wezen winkelen, reed met de auto. Daarna sloeg deze een paar 100 meter verderop af en begon te branden. Dat gebeurde op de Torenstraat in het centrum. De om 19.24 uur gealarmeerde brandweer heeft de auto geblust, maar die is door de brand verloren gegaan. Het voertuig zal worden afgesleept. De vrouw raakte niet gewond.
Harrie Fotografie maakte de bijgaande foto’s.Lees verder »

1reactie

Stomdronken automobilist op verkeersplein

Een automobilist miste vanavond rond 18.00 uur net een boom, kwam daarna weer op de weg en reed vervolgens op een verkeersplein op de Vossenbeemd rechtdoor. Daar kwam hij tot stilstand. Hij is niet gewond geraakt maar moest wel met de politie mee naar het politiebureau. De man was namelijk zo dronken dat hij niet op zijn benen kon blijven staan.
Harrie Fotografie maakte de bijgaande foto’s.Lees verder »

42reacties

“Stop de verloedering van Helmond”

Helder Helmond werd in 2005 opgericht om dicht bij de Helmonder te staan. Zo houden zij onder andere bijeenkomsten met als titel Buurtcafé Helder Helmond. Alexandra Koolen en Martijn Rieter zijn namens deze partij gemeenteraadsleden geworden om nieuwe politiek te bedrijven. “Wij willen weten wat er onder de Helmonders leeft en gaan hiervoor de wijken in”, roepen beiden in koor.Lees verder »

43reacties

Veel politie op de been bij vuurwerkoverlast

Gisteravond was er veel politie in de Wilma in Helmond Noord aanwezig in verband met vuurwerkoverlast. Er zou het een en ander zijn vernield, onder meer een raam uit een bestelbus geblazen zijn. Enkele tientallen jongeren zouden zich hebben verzameld.
De politie was met meerdere eenheden in de wijk aanwezig en voerde ook diverse controles uit op personen en voertuigen die zich in de wijk bevonden. Er zijn aanhoudingen verricht volgens de politie. Rond 23.00 uur was het weer rustig in de wijk.
Harrie Fotografie maakte de bijgaande foto’s. Lees verder »

2reacties

Vrachtwagen knalt op personenauto

Vanochtend rond 09.40 uur reed een vrachtauto achter op een personenauto. Dat gebeurde op een kruising van de Deurneseweg. De bestuurster van de auto en haar baby van 3 weken werden ter controle naar het ziekenhuis vervoerd, de moeder zou niet gewond zijn geraakt. Het ongeluk ontstond nadat de vrouw in de personenauto remde voor het verkeerslicht waarna de vrachtwagen er achterop knalde.
Harrie Fotografie maakte de bijgaande foto’s.Lees verder »

5reacties

Heesakkers: Met de kennis van nu

Ja hij zei het echt afgelopen week. Een uitspraak die een politicus doet om zich vooraf in te dekken of om achteraf geen excuses te hoeven maken. In het debat over het nieuwe raadsvoorstel waarbij Helmond Sport alsnog meedoet met de plannen op De Braak, zei wethouder Serge van de Brug het echt. “Met de kennis van nu denken we alles te kunnen realiseren.” Nee, de wethouder heeft uiteraard geen glazen bol, dat begrijp ik wel. Maar een plan met een groot financieel risico en waar de gemeente een boel geld insteekt, vraagt wat mij betreft toch om iets meer zekerheid.Lees verder »

39reacties

De gulden middenweg

Het contrast kan niet groter: op het moment dat de parlementaire ondervraging naar de uitvoering van de kinderopvangtoeslagen was gestart, discussieerde de Helmondse politiek over de uitvoering van de ‘huishoudelijke ondersteuning’, onderdeel van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning. Beide kwesties gaan over toepassing van de geldende wetgeving. Het verschil is dat men in Den Haag de wet te strak hanteerde en in Helmond daar juist lak aan heeft.Lees verder »

8reacties

Judith Meulendijks: motivatie en discipline

Judith Meulendijks is geboren in 1978 in de Wezelstraat in de Binnenstad. Jaren geleden is die straat met de grond gelijk gemaakt. Hiervoor kwam nieuwbouw in de plaats. Als ze er voorbij komt ervaart de gewezen topsportster dit nog steeds als heel raar.
Op haar 9de werd ze lid van BC Phoenix. Waarom koos ze voor badminton? Haar neef Maurice die ook deze sport speelde, gaf hierin de doorslag. Ze zaten samen ook nog een poosje in de Brabantse selectie. Coach Jimmy Meijer zag het talent in de badmintonster en adviseerde haar om over te stappen van de Helmondse naar de Nederlandse Badminton Bond. Lees verder »

4reacties

Ruim 25 spookbewoners in 7 panden betrapt

Bij een controle gisteren in de Helmondse Binnenstad, bleken in verschillende panden meer dan 25 mensen te wonen die niet ingeschreven zijn bij de gemeente. In 1 woning bleek de zolder zeer brandgevaarlijk. De mensen die er sliepen zijn meteen elders ondergebracht. De zolder is direct met bestuursdwang gesloten. Er volgt verder onderzoek naar de woon- en arbeidsomstandigheden van alle aangetroffen mensen.Lees verder »

1reactie

Geparkeerde auto door brand verwoest

Een personenauto op een parkeerplaats aan de Weg door de Rijpel in de Rijpelberg is vannacht door brand verwoest. De rond 00.40 uur gealarmeerde brandweer kon de auto niet meer redden.
Buurtbewoners hadden een harde knal gehoord en zagen kort daarna de auto op de parkeerplaats in brand staan. Die stond daar al enige tijd geparkeerd en brandstichting of brand door vuurwerk wordt dan ook niet uitgesloten.
Harrie Fotografie maakte de 6 bijgaande foto’s.Lees verder »

4reacties

3 Personen aangehouden na bedreiging

Politie hield vannacht 3 personen aan en nam 2 auto’s in beslag na een bedreiging bij Esso-tankstation Relou aan de Europaweg. De politie riep rond 03.00 uur de hulp van de brandweer in om op het dak van een tankstation en de naastgelegen Burger King te zoeken naar sporen.
De politie zou zijn gealarmeerd vanwege een bedreiging ter hoogte of bij het tankstation richting Eindhoven. De politie zou daarbij in totaal 3 personen hebben aangehouden en naar het politiebureau hebben gebracht voor verder onderzoek. Er zijn ook 2 personenauto’s in beslag genomen. Wie of wat er is bedreigd is niet bekend gemaakt. Op de 2 daken waar de politie naar mogelijke sporen zocht is niets aangetroffen.
Harrie Fotografie maakte de 8 bijgaande foto’s.Lees verder »

De Vries: Moeilijke tijden voor Helmond

De gevreesde tweede coronagolf, we zitten er midden in. Deze zomer hoopten we nog dat we het ergste gehad hadden. Verre vakanties zaten er niet in, maar met dank aan het mooie weer genoten we van een hapje en een drankje op het terras en maakten we er het beste van. Helaas schoot na de zomer het aantal coronabesmettingen weer omhoog en waren extra maatregelen onvermijdelijk.Lees verder »

65reacties

Tuerlings: Stiphoutse zon

De afgelopen weken is er veel te doen over een voorgenomen zonneveld van 23 hectare bij Stiphout. De inwoners voelen zich overvallen en enkele politieke partijen verzetten zich vanwege gebrek aan draagvlak hevig tegen de komst van het zonneveld. Er werd bij de begrotingsbehandeling zelfs geopperd om deze hele ontwikkeling stil te leggen vanwege dit gebrek aan draagvlak. Dit lijkt echter wat voorbarig. In ieder proces van ontwikkeling zit namelijk standaard de verplichting om naar draagvlak en participatie te streven. Zo ver is het nieuwe plan (de gemeente verwees het oorspronkelijke plan naar de prullenbak) bij Stiphout op dit moment nog niet. Lees verder »

5reacties

Fieke Boekhorst: “Geef je leven betekenis!”

Fieke van Griensven-Boekhorst, beter bekend als Fieke Boekhorst, groeide op in de Oranjebuurt in Helmond. Hockey was bij de familie Boekhorst een vanzelfsprekendheid. Haar broer en zus speelden beiden hockey en vader Boekhorst was coach. Als klein meisje sloeg Fieke al met een hockeystickje tegen een plastic jeu de boules-bal. Op haar 12de werd ze lid van HUAC om op haar 18de te verkassen naar EMHC. Ze ging naar de club uit Eindhoven omdat ze hier een grotere kans had om in het nationale hockeyteam te komen.Lees verder »

6reacties

Trein ramt vrachtwagen

Rond 16.20 vanmiddag botste een trein op een vrachtwagen bij de spoorwegovergang ter hoogte van de Vlisco. Tussen Eindhoven en Helmond rijden tot minimaal 21.00 uur avond geen treinen, zo meldt de NS. Of er bij het ongeluk gewonden zijn gevallen, weten we niet. Op dit moment is nog niets bekend over de toedracht en de omvang van de schade.
Walter van Bussel maakte de bijgaande foto’s.Lees verder »

6reacties

Celstraffen voor diverse afpersingen

De rechtbank Oost-Brabant heeft een 29-jarige man uit Helmond veroordeeld tot een gevangenisstraf van 4 jaar, waarvan 1 jaar voorwaardelijk. Hij bedreigde diverse slachtoffers, hield ze enige tijd gevangen en beroofde een aantal van hen van onder meer hun geld. Een 25-jarige Helmonder krijgt 2 jaar celstraf, waarvan 1 jaar voorwaardelijk, voor zijn aandeel in 2 van die zaken. Een 39-jarige man uit Eindhoven was bij een soortgelijke zaak en 2 winkeldiefstallen betrokken en krijgt een celstraf van 240 dagen, waarvan 69 dagen voorwaardelijk.Lees verder »

Aanrijding op de Europaweg

Vanmiddag rond 14.30 uur reed een auto op zijn voorganger bij het stoplicht op de kruising van de Europaweg en de Brandevoortse Dreef. De inzittenden van de 2 voertuigen zijn nagekeken door het ambulancepersoneel en voor zover wij weten bleek niemand zwaar letsel opgelopen te hebben. De politie zette 2 rijbanen af en moest de achterste auto van de rijbaan afslepen. Het busje kon nog rijden. 
Walter van Bussel maakte de bijgaande foto’s.Lees verder »

5reacties

Voordeur in brand gestoken

In de Wolfstraat in de Binnenstad is vanmiddag een voordeur van een woning in brand gestoken. Een oplettende buurtbewoner alarmeerde de brandweer om 16.21 uur en deed een bluspoging. Door snel ingrijpen van de buurtbewoner is erger voorkomen en is de brand niet naar binnen geslagen. Wel heeft de voordeur veel schade opgelopen. Buurtbewoners zagen dat er iets aan werd gestoken.
Pim Verkoelen maakte de foto’s.Lees verder »