Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 117045 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

18reacties

Gewapende overval juwelier Mierloseweg

Op de Mierloseweg 317 (in Mierlo-Hout aan de overzijde van Bloemenboetiek Nicole op zo’n 100 meter van de spoor) vond zojuist een overval op Horloger Juwelier Van den Aker plaats. De 4 daders gebruikten daarbij een vuurwapen. Naar verluidt stormden 2 daders de winkel binnen. Ondertussen bleven 2 daders met een zwart geblindeerde helm buiten op een matzwarte scooter rondjes rijden om de boel in de gaten te houden.
De 4 jonge daders zijn gevlucht richting Kanaaldijk/spoor/kanaal op 2 scooters, 1 daarvan is die matzwarte scooter met 2 ronde achterlichten. Zij hadden 2 tassen bij zich. Heb je tips, bel dan 0800-0011, de politie laat uitdrukkelijk weten NIET zelf te handelen.
De onderstaande foto werd gemaakt door Harrie Grijseels.

In de reacties staan updates.

Deze bedrijven maken de weblog mede mogelijk.
8reacties

Gewapende overval op tankstation

Rond 18.45 uur was er een gewapende overval op het Texaco-tankstation aan de Engelseweg. Er zijn 2 daders op een zwarte zogenaamde retro-scooter met blauw kenteken gevlucht richting Helmond-Oost. 1 Van hen droeg een zwarte glanzende gewatteerde jas met capuchon. Dat liet onder meer wijkagent Rob Jansen op de Haar zojuist weten. Er zijn geen gewonden gevallen, of er iets buit werd gemaakt wil/kan de politie niet zeggen.
Onderstaande foto werd gemaakt door Harrie Grijseels.

Vorig jaar op zaterdagavond 12 november was er ook al een overval op dit tankstation aan de Engelseweg. Met een mes bedreigden de overvallers de vrouwelijke bediende die alleen aanwezig was. De overvallers gingen er toen met een onbekend geldbedrag vandoor eveneens op een scooter.

19reacties

7 Bestuurders verdienen te veel

7 Bestuurders / directeuren van 5 Helmondse (semi) publieke instellingen verdienen per jaar meer dan de Brabant-norm van 144.108 euro. Zij overschrijden die norm gemiddeld met ruim 43.000 euro (met bedragen variërend van 21.000 en 53.000 euro.) Die 7 topverdieners zijn verbonden aan Atlant Groep, GGZ Oost-Brabant, Novadic-Kentron, Savant Zorg en De Zorgboog. Het college van burgemeester en wethouders maakte deze inventarisatie (pdf) op verzoek van de volledige gemeenteraad naar aanleiding van een CDA-motie in april.
De gemeente vroeg de besturen van 47 instellingen een overzicht te geven van de bruto inkomens van alle bestuurders of werknemers die in totaal boven de Brabant-norm uitkomen. Dat onderzoek was gericht op de (semi) publieke instellingen die gemeentelijke subsidie of een gemeentelijke bijdrage ontvangen en die geheel of in aanzienlijke mate vanuit de gemeente Helmond gefinancierd worden.
De Brabant-norm van 144.108 euro betreft het arbeidsloon (uitgaande van een voltijds dienstverband) inclusief andere vergoedingen zoals voor een leaseauto, ziektekosten, verzekeringen, pensioen, ontslag en representatie. Die norm stelde de provincie Noord-Brabant op voor medewerkers bij instellingen die subsidie van de provincie ontvangen. Zij mogen niet meer verdienen dan een ministersalaris ter hoogte van 144.108 euro.

4reacties

5 Aanhoudingen in grote witwaszaak

De recherche van de politie Brabant Zuid-Oost heeft vanochtend 5 aanhoudingen gedaan in een omvangrijke witwas- en fraudezaak.
Begin van dit jaar kwam er bij de politie informatie binnen dat een 54-jarige Helmonder grote bedragen geld aan het witwassen was hoofdzakelijk in onroerend goed. De bedragen die daarbij genoemd werden kwamen niet overeen met het inkomen van de man. Het vermoeden bestond dat hij dit geld met criminele activiteiten had verkregen. De recherche startte in april van dit jaar een onderzoek naar deze praktijken.
In dit onderzoek stuitte de recherche op verschillenden strafbare feiten onder meer op het gebied van hypotheekfraude en witwassen. Het zou daarbij gaan om enkele tonnen.
Vanmorgen zijn de verdachte, zijn 46-jarige vrouw en een 49-jarige Helmonder van hun bed gelicht door het team. Een 50-jarige vrouw en een 54-jarige man, die niet meer in Nederland ingeschreven staan zijn in de loop van de dag aangehouden in Veldhoven. Allen worden onder andere verdachte van valsheid in geschrifte, oplichting en het witwassen van geld. Er zijn direct 2  huiszoekingen gedaan waarbij onder andere computers en dergelijk in beslag genomen zijn. Ook is er beslag op 3 panden en 2 voertuigen gelegd. De recherche zet het onderzoek voort.
‘Misdaad mag niet lonen!‘ Daarom intensiveert de overheid haar inspanningen om crimineel vermogen af te pakken. In het kader van ‘afpakken’ werden in dit onderzoek (on)roerende zaken en geld in beslag genomen. Door de status(symbolen) af te pakken van de crimineel, wil de overheid tonen dat misdaad niet loont. Het geld dat zij afpakken kan niet meer gebruikt worden voor het financieren van nieuwe criminele activiteiten. Zo wordt Nederland veiliger.

2reacties

Van der Pijl: Oud en Nieuw

Column Mirjam van der Pijl PvdA HelmondHet was de afgelopen weken een beetje een vroeg Oud en Nieuw in Helmond.
We namen afscheid van het tijdperk “Jacobs” en daarbij werd veelvuldig teruggeblikt. Op sterke en zwakke punten van Jacobs, op sterke en zwakke punten van het gevoerde beleid in de 10-jarige periode dat Jacobs het college en de raad mocht voorzitten. Op sterke en zwakke punten die Helmond in die periode hadden gebracht waar het nu staat.
Maar er was ook vuurwerk. Vuurwerk dat prachtige kleuren en lichtjes aan het zwerk liet zien. Zoals de bijeenkomst vol mooie woorden en geweldige optredens in de Lambertuskerk, de drukbezochte receptie in het Kasteel, een geweldige show waarmee de ambtenaren afscheid namen en een afscheidsreceptie op de (door Jacobs zo vurig bepleitte) Automotive Campus. Maar ook het vuurwerklawaai ontbrak niet. Het interview met Jacobs dat in het ED verscheen veroorzaakte luide knallen! “ Verraden, verkeerd ingelicht, raad gepasseerd, dolk in de rug”…. Grote woorden vielen. Gerommel en gedonder dus. Er zal nog wel opruimwerk nodig zijn de komende tijd. Kruitdampen moeten optrekken en de straten van het Helmondse gemeentebestuur zullen worden schoongeveegd. Maar de bezem zal erdoor moeten zodat er weer normaal verkeer tussen raadsleden en collegeleden mogelijk is. Het vuil uit de hoeken en van onder de mat zal zichtbaar worden en zal moeten worden opgeruimd. Als we het laten liggen gaat het rotten….
Maar er werd vorige week ook vooruitgeblikt. Met name bij de verwelkoming van onze nieuwe burgemeester; mevrouw Elly Blanksma-van den Heuvel. In diverse toespraken werd de hoop op goede samenwerking uitgesproken. Van alle kanten de uitgestoken hand, in hoop, in verwachting en vaak in vertrouwen.
Mevrouw Van den Heuvel zelf hield een indrukwekkende toespraak bij haar installatie waarin vooral de passage over integriteit opviel. Ze maakte het meteen duidelijk: dit mensen-mens laat het niet gebeuren dat er wordt gesjoemeld, gerommeld en dat er lieden zich zullen verrijken in het openbaar bestuur en in aan overheid gerelateerde functies over de rug van anderen en met gemeenschapsgeld dat hen niet toekomt. Wat ze daarmee ook aangaf is hard te kunnen en te zullen zijn als de situatie daarom vraagt. Dit vond ik het meest indrukwekkende deel van haar speech.
Haar voornemens om alle wijken te gaan bezoeken, een blog op de gemeentewebsite bij te houden en de mogelijkheid haar 100 dagen vragen te stellen illustreren haar open houding naar de Helmonders, haar wens om de Helmonders snel te leren kennen maar ook zelf gekend te willen zijn en haar benaderbaarheid.
Helmond heeft voor het eerst in haar geschiedenis een vrouw als burgemeester. Ik ben daar blij mee, het werd tijd! Of de accenten in beleid en de bestuurscultuur zullen verschuiven is geen vraag meer. Andere personen doen het nu eenmaal anders… maar of het vrouw-zijn een verschil zal maken moet de toekomst maar uitwijzen.
Het glas werd geheven zoals we dat doen met Nieuwjaar. In dit geval jammer dat het geen champagne was. Het bruisende ervan had symbool kunnen staan voor de vooruitzichten van het komende tijdperk. Het tijdperk “Blanksma”.

Mirjam van der Pijl
Raadslid
PvdA

13reacties

Vrouw steekt d’r eigen huis in brand

De politie heeft vanochtend in haar woning aan het Glanzerhof in de Rijpelberg een 61-jarige vrouw aangehouden voor brandstichting.
De brandweer was daar om 4.13 uur met spoed met 3 eenheden naar toe gegaan. De politie kreeg vannacht kort na 4 uur een melding dat er een brand had gewoed in die woning aan het Glanzerhof. Ter plaatse bleek dat de vrouw vermoedelijk de keuken van haar eigen woning in brand had gestoken. Die keuken was ook helemaal uitgebrand. De man en zoon van de vrouw werden door het krijsen van de kat gewekt en konden de brand op tijd blussen voordat de woning afbrandde. De vrouw werd aangehouden en naar het bureau gebracht. De politie heeft in de straat verontrustte bewoners opgevangen. Er is een onderzoek gestart.

12reacties

Welk woord staat er?


Op bovenstaande foto houden 3 Helmonders een bord vast. Daarop zette de weblog 8 groene vlakjes. In de regel boven het woord Helmond staan 3 woorden.
Wat is het langste woord zonder hoofdletters in die regel?


Tussenstand:
6 punten: Erik
4 punten: Mark
1 punt:en Arjen én Thom én Michiel van Geel én RoelAdriaans én ad én Marc
0 punten: Ad (met 2 minpunten gestart)


Kijk hier voor meer informatie over
De kennisquiz over Helmond.
27reacties

Helmonder koopt ruimtereis Media Markt

Een 18-jarige Helmonder kocht vandaag als eerste een ruimtereis bij Media Markt. Morgen komt hij bij het filiaal in Eindhoven betalen, liet een woordvoerder van Media Markt vandaag weten.
De elektronicagigant viert haar 12,5-jarig bestaan in Nederland en verkoopt als stunt daarom deze ruimtereizen voor 73.333 euro. Dat is het bedrag dat iedereen betaalt, maar als aanbieding krijgt de koper er bij hen een pakket apparatuur ter waarde van 6.600 euro bij.
De reis wordt uitgevoerd door het bedrijf Space Expedition Corporation, dat medio 2014 denkt te starten met het uitvoeren van ruimtereizen vanaf Curaçao. De trip duurt ruim een uur waarbij de passagier 5 tot 6 minuten gewichtsloosheid ervaart op 100 km boven de aarde. Daar in Curaçao of Californië wordt elke astronaut eerst 3 dagen getraind, voordat hij of zij samen met een piloot het ruimtevliegtuig in klimt. Met de eerste vluchten van SXC gaan trouwens ook enkele BN’ers mee, onder wie Doutzen Kroes en Armin van Buuren.
Daarnaast heeft Media Markt ook een loterij als je bepaalde producten aanschaft. Tijdens een finale begin januari wordt gestreden om de hoofdprijs: een gratis ruimtereis.

2reacties

De TextielBaron: Houdoe en bedankt

De TextielBaronIk zal het niet snel vergeten. Het is zoiets als een nieuwe buurman krijgen die na een jaar begint met het neerhalen van een gezamenlijke schutting. Of een nieuwe collega, die tijdens de derde vergadering nét iets te fanatiek zaken naar zich toe wil trekken. Kortom: een relatieve nieuweling die er voor zorgt dat iedereen hem vanaf dat moment voor altijd met argusogen bekijkt. We schrijven 2005. Zeven jaar geleden was onze nu scheidend burgervader nog niet zo lang in functie, toen hij heel graag en met genoeg tromgeroffel zijn stempel wilde drukken: hij stelde voor ons stadswapen af te schaffen. Althans, hij stelde voor dat de gemeente het niet langer zou voeren op poststukken en dergelijke. Voortaan moest Helmond een modern logo gaan voeren in de vorm van de letter H. Zoiets had hij in Tilburg gezien en dat leek hem wel wat. En daarmee sneed hij zich toch lelijk in de vingers. Helmonders zijn toch een apart volkje. Altijd klagen, altijd mopperen, altijd schelden. Maar o wee als zij zich in hun eer voelen aangetast. Dan volgt een boze respons, die een clandestiene trots laat zien. Fons schrok terug, het logoplan ging niet door.
Achteraf gezien lijkt deze kwestie een voorbode te zijn geweest voor nog veel meer blunders. Een van de pijnlijkste speelde zich af rondom de friettent in het Haagje, waar eigenaren maar voor zichzelf op moesten komen. Zij hij vanuit zijn voor 110.000 euro zwaar bewaakte en beveiligde vesting. Dat Fons niet in de gaten leek te hebben dat dat kwaad bloed zet geeft te denken, nietwaar? Of wat te denken van de foto op Facebook van de ‘spelersbus’ van Ajax? Afgezien van het feit dat het, op zijn zachtst gezegd, bijzonder kinderachtig is; snapt deze man werkelijk niet dat je dit als burgemeester van een middelgrote Nederlandse stad echt niet kunt maken?
Ik ken de man niet persoonlijk en ik gun hem alle geluk en rust toe als hij met pensioen gaat. Maar toen ik van de week las dat de man als een klein kind klaagde dat niemand hem ooit vroeg hoe het met hem ging tijdens de periode waarin hij zwaar beveiligd werd, moest ik toch zacht lachen. Ik moest weer denken aan de friettenthouder in het Haagje. Zou die eigenlijk ook een boek uit willen brengen?
Beste Fons, het ga je goed. Ik wens Elly Blanksma heel veel succes en vooral wijsheid toe.

De TextielBaron

11reacties

Burgemeester Blanksma is begonnen

Mevrouw P.J.M.G. (Elly) Blanksma-van den Heuvel begon vanochtend als onze burgemeester. De weblog wenst haar alle succes, wijsheid én plezier in onze geweldige stad.
Vanochtend hield ze in de hal van het stadskantoor een toespraak voor het personeel. “Ik heb enorm veel zin in deze uitdaging” aldus Helmonds eerste burgermoeder. “Met veel vertrouwen ga ik verder bouwen aan deze prachtige stad. Door een voorbeeld te zijn, door te verbinden en door samen te werken.”

Tijdens een bijzondere raadsvergadering morgen wordt Elly Blanksma officieel geïnstalleerd als burgemeester van Helmond. De bijeenkomst begint om 19.00 uur en vindt plaats in de Lambertuskerk aan de Kerkstraat. Het is een openbare bijeenkomst, dus iedereen die wil komen is van harte welkom.

8reacties

Steekpartij Burgemeester van Houtlaan

Veel politie, mannen in witte pakken, straat afgezet en onderzoekstentje tegen de gevel van een woonhuis op de Burgemeester van Houtlaan. Die meldingen kwamen vanochtend binnen. De eerste melding daarvan al om 06.44 uur.


Update: De bovenstaande foto werd gemaakt door Harrie Grijseels.
Het blijkt om een steekpartij te gaan waarbij 1 Helmonder van 31 jaar zwaar gewond raakte. Die steekpartij was onderdeel van een vechtpartij vannacht rond half 4 en vond plaats in een woonhuis aan de Burgemeester van Houtlaan. De politie liet zojuist weten inmiddels 3 verdachten te hebben opgepakt, alle 3 ook Helmonders, 2 mannen van 23 en 27 jaar en een vrouw van 18 jaar.
Meer info en foto’s volgen zodra die wij die hebben.

6reacties

Stroomstoring in Brouwhuis

Stroomstoring in HelmondVia diverse kanten horen we dat er in een deel van  Brouwhuis een stroomstoring is. Niet alleen in woningen maar ook de verkeerslichten en straatverlichting werken niet.
Bij Enexis is de storing sinds 22.34 uur bekend. Zij laten weten te verwachten dat de storing rond 00.30 uur verholpen is.
Henry liet ons weten dat in de Rijpelberg alleen een dipje was van amper een seconde, tv viel niet eens uit, licht knipperde wel ff.
Weet je meer, laat het hieronder even in een reactie weten.

12reacties

Rijke broers willen niet in de Quote 500

De Helmonders Jan en Christ van Hout willen niet in de Quote 500 die morgen in de winkel ligt. Dat hebben zij dit blad via hun advocaat laten weten. Zij achten het publiceren van hun financiële gegevens in strijd met hun privébelang en de wet. “Die sommaties gelden temeer bij de wetenschap van de onlangs geconstateerde inbraken en gewelddadigheden tegen personen eerder op de door u gepubliceerde lijst vermeld en in samenhang daarmee door deze daders geselecteerd en bezocht” aldus hun advocaat Theo Knopper vorige week in zijn brief (pdf). Daarmee verwijzend naar de inbrekersbende die begin deze maand in Den Haag werd opgerold. Deze inbrekers gebruikten de jaarlijkse lijst van de 500 rijkste Nederlanders van het blad Quote als kompas.
Jan (72) en Christ (65) zijn de directeuren van de Van Hout Group Worldwide. Dat internationale bedrijf bestaat uit samenwerkende bedrijven die zich over de hele wereld bezighouden met het terugwinnen van grondstoffen als koper, lood en aluminium uit de meest uiteenlopende soorten afval.
Of de 2 broers voor de eerste keer in de Quote 500 zullen staan is aan Quote. Zij hebben het verzoek in beraad om de vermelding in de zestiende editie van hun lijst te verwijderen. Morgen weten we wat zij besloten, want dan ligt het inmiddels gedrukte blad overal in de winkels. Dit jaar heeft de hekkensluiter aan 50 miljoen euro al genoeg om de rijkenlijst te halen. 🙂
In 2010 werd Henry van Asten (van Van Asten Fokvarkens) als de meest vermogende inwoner van Helmond aangemerkt. Hij had volgens Quote een geschat vermogen van 16 tot 20 miljoen euro.

19reacties

Welke gemeente willen we?

Het nieuwe kabinet wil toe naar alleen nog maar gemeenten van minstens 100.000 inwoners. Helmond had op 1 februari (volgens het CBS) ‘maar’ 88.825 inwoners. We voldoen dus niet aan die nieuwe norm. We zijn niet de enige, slechts 25 van de 415 gemeenten die op 1 januari bestonden, hebben genoeg inwoners om zonder fusie verder te mogen. Zie de tabel op Wikipedia. Gemeenten verdwijnen al sinds 1830 door fusies. Toen waren er 1447 Nederlandse gemeenten, ruim duizend meer dus. In Stiphout kunnen ze daarover meepraten.
We moeten dus gaan fuseren met een andere gemeente. Dus eigenlijk een huwelijk aangaan. Maar met wie willen we dat? Voorwaarde is natuurlijk dat die gemeente minstens 11 duizend inwoners heeft. Gelukkig zijn er dan nog veel gegadigden. Maar wie willen we? Met wie hebben we een klik, wie brengt de grootste bruidsschat mee en wie is het mooiste?
We zouden bijvoorbeeld kunnen kiezen voor de grootste gemeente qua landoppervlakte: Hollands Kroon (in Noord-Holland) of de gemeente Urk vanwege hun korte naam. Of wat te denken van Wassenaar waar én Maxima woont én waarmee we een flinke bruidsschat krijgen.

Maar net als bij een huwelijk is het praktischer én fijner als je partner naast je ligt. Geldrop-Mierlo, Deurne, Gemert-Bakel, Nuenen, Laarbeek, Someren en Asten zijn onze buurgemeenten en hebben allemaal meer dan de benodigde 11 duizend inwoners. We kunnen natuurlijk ook kiezen voor meerdere bruidjes. Bijvoorbeeld de voormalige gemeenten als Aarle-Rixtel met 5814 inwoners (in 2006 volgens het CBS) en Mierlo met 9920 inwoners (in 2007).
Maar wat is wijsheid?? En wiens naam gaan we aannemen of willen we juist een nieuwe naam?

6reacties

Ko: Duurzaamheid

Columnist Ling Ko GroenLinks HelmondEens prijkte duurzaamheid vooral prominent op de politieke agenda’s van links en ontlokte het bij rechts steevast een allergische reactie omdat het groene idealisme dat gevoed werd door overheidssubsidies van weinig pragmatisme zou getuigen. Vandaag de dag constateren wij gelukkig een kentering. Dit is vooral de verdienste geweest van economische modellen die inzichtelijk hebben gemaakt dat goed duurzaamheidsbeleid kostenefficiënt is. Duurzame investeringen zijn rendabel, leveren banen op, zijn goed voor de (lokale) economie en bovendien goed voor onze gezondheid. En die van onze kleinkinderen. Duurzaamheid is dus niet een onderwerp van links of rechts, maar van ons allemaal!

Het is een enorme uitdaging, maar nu is de tijd om door te pakken met overheid, bedrijven én burgers, want er liggen kansen die niet onbenut gelaten mogen worden. Ook in Helmond niet. Zeker in zo’n vooruitstrevende stad die zich zo sterk aan het profileren is op food en automotive mag duurzaamheid als rode draad niet ontbreken. Waarom stellen wij ons niet ten doel om in de zeer nabije toekomst een klimaatneutrale stad te zijn? Te beginnen door als gemeente zelf het goede voorbeeld te geven en duurzame energievoorziening standaard integraal te betrekken in de onderhandelingen met projectontwikkelaars en woningcorporaties.

Of durf te dromen! Plaats zonnepanelen op braakliggende terreinen, zodat energievoorziening op den duur wellicht weer een lokale aangelegenheid kan worden. Er zijn momenteel genoeg gemeenten in den lande die het overwegen. Een ander opkomend fenomeen is ‘urban farming’, het verbouwen van groente en fruit in een stadse omgeving. Zeer innovatief en zou op educatieve wijze ingezet kunnen worden om kinderen bewuster te maken van gezonde voeding. Leegstaande gebouwen en braakliggende terreinen hebben we in overvloed. Tijdelijke herbestemming zou er wel eens toe kunnen leiden dat er nog enige (maatschappelijk) rendement gegenereerd wordt! Groene ondernemers kennen we in Helmond genoeg.

Het predicaat ‘duurzaam’ is niet alleen voorbehouden aan overheden en bedrijven. Huishoudens hebben het sneller dan ze zouden denken, zeker  wanneer zij goed geïnformeerd worden. Een mooi initiatief dat hier op verrassende manier aan bijdraagt is de Zonatlas die in één oogopslag laat zien welke daken in een gemeente geschikt zijn voor het plaatsen van zonnepanelen. Huiseigenaren kunnen door middel van een eenvoudige rekenmodule snel uitrekenen wat de investering hen zal opleveren. Meten=weten, en in de meeste gevallen blijkt het geld snel verdiend!

En wat vindt u? Hoe enthousiast bent u over het duurzaamheidsgehalte van Helmond?

Ling Ko
Fractievoorzitter
GroenLinks

16reacties

Afscheid burgemeester Fons Jacobs

Vanmiddag begint Fons Jacobs aan zijn afscheid in 3 etappes. Woensdagavond eindigt die afscheidstour.van de burgemeester in Helmond. Het einde van een roerige tijd voor drs. A.A.M. (Fons) Jacobs die ook op de weblog voor veel discussie zorgde.
Onze burgemeester gaf al zo’n 5 afscheidsinterviews aan onder meer het AD en Omroep Brabant. Gisteren had Ingeborg Odekerken een interview met hem:

In het afscheidsinterview bij BNR Nieuwsradio liet de burgemeester weten dat hij het anoniem reageren op weblogs en andere sociale media niet meer wil toestaan. Dit naar aanleiding van de bedreigingen aan zijn adres met als gevolg de 24/7 bewaking en zelfs het onderduiken. Wat je ook vindt van zijn stelling, eerlijk is eerlijk: Fons Jacobs was zelf niet anoniem op Facebook. Hieronder het hele radio-item met de reactie van hoogleraar Internetrecht Arno Lodder:

Van de week hadden we met een collega een lange en pittige discussie over onze burgemeesters-poll in 2007. Daarin werd gevraagd of Jacobs in 2008 herbenoemd moest worden. Door de mislukte ED-poll over Xperience World kwam de weblog in die discussie “onder vuur te liggen.” Want was de uitslag van die weblog-poll destijds wél betrouwbaar? Hoewel wij daar 100% zeker van zijn, begreep een ieder dat dat met terugwerkende kracht nooit meer te bewijzen was.
De discussie vervolgde met de vraag of de mening van de Helmonders over Jacobs sindsdien veranderde. Vele argumenten vlogen over tafel want de meningen liepen uiteen. Uitkomst: we waren het eens dat we het oneens waren en voor een poll was het te kort dag. Gisteren Twitterde René van Hoof, journalist bij Omroep Brabant:

2reacties

GGG, Controle bij het Gemeentemuseum

GGG Helmond

Zaterdagavond is de officiële opening van de expositie “Helmondse Favorieten” in het Gemeentemuseum Helmond. Deze tentoonstelling, die ook op de weblog werd aangekondigd, is samengesteld door 35 bekende en 15 onbekende Helmondse gastcuratoren.
Leuk idee natuurlijk. Maar de nieuwe museumdirecteur wilde natuurlijk wel graag vóóraf grondig laten controleren wat voor werk al die onervaren gastcuratoren gaan tentoonstellen. Een relletje is tegenwoordig immers zo geboren.

voor de controlerende museummedewerker deze week.