Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 117045 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

14reacties

Helmonder ontwerpt ultieme smartphone

We gooien onze smartphone te snel weg. Belachelijk vindt de Helmondse ontwerper Dave Hakkens. Daarom ontwierp hij een smartphone die je nooit meer in zijn geheel in de vuilbak gooit. Met zijn Phonebloks kun je een smartphone met aparte blokjes samenstellen en simpelweg vervangen wat verouderd of defect is.
De gemiddelde smartphone leeft slechts 2 à 3 jaar. We kopen al snel een nieuwe als de batterij of het scherm het begeeft, zelfs als alle andere onderdelen nog perfect werken. Zonde, gewoon vervangen. Dat kan ook als je een betere camera, meer geheugen of een beter scherm wilt. Met zijn systeem personaliseer je je smartphone gewoon.
Dit duurzaam alternatief van Dave Hakkens (1988) heet Phonebloks. “Als je het niet open kunt maken, is het niet van jou. Je krijgt geen band met een Nintendo waar geen schroevendraaier op past. De economie werkt op weggooien en dat is fucked up” aldus deze Helmonder. Voor meer informatie zie onderstaande video, die vandaag om 15.37 uur (sinds eergisteren) al 3.814.445 keer bekeken werd.

Deze bedrijven maken de weblog mede mogelijk.
26reacties

2 Agenten zwaar mishandeld

Vanochtend rond 7.30 uur vond er onder heftig verzet een arrestatie plaats op het parkeerterrein aan het Wethouder van Deutekomplein in Helmond-West. Het betrof een bezoeker van de flats die volledig door het lint ging, zo liet Vico Hoozemans ons weten.
Deze man klom eerst aan de buitenzijde van de flat vanaf de vijfde etage naar beneden. Mensen die dat zagen waarschuwden de politie. Toen zij de man wilde aanhouden, liep dat echter snel uit op een handgemeen waarbij de 4 aanwezige agenten groot alarm sloegen. Vervolgens kwamen er 6 eenheden met spoed ter plaatse. De arrestant kon nauwelijks tot rust gebracht worden. Daar was veel inzet voor nodig, op een gegeven moment zaten ze met 8 agenten bovenop hem maar kregen hem niet onder controle. Uiteindelijk lukte het na een minuut of 20 toch de man in een arrestantenbusje af te voeren. Mogelijk raakten de arrestant en 1 of meerdere politieagenten gewond, een ambulance was ter plekke.
Inmiddels is de desbetreffende plek afgezet en wordt er onderzoek gedaan door de technische reacherche en de politie doet buurtonderzoek in de flat. Een aantal politiewagens zijn daarom niet verplaatst. Vanwege dat onderzoek kan de politie nu nog geen nadere informatie geven, maar nadere informatie volgt.
Vico Hoozemans maakte de onderstaande foto’s.

Lees verder »

36reacties

Wat is de voornaam van de zanger?

Let op:
Tot donderdag 12 september 14.30 uur maximaal 1 antwoord per deelnemer.


Tussenstand:
2 punten: Mark én Hein
1 punt:en ad én Noud én Arjen én Michael Rieter én Martijn van Lankveld én Dirk
-2 punten: Ad (winnaar vorige ronde start met 2 minpunten)

Kijk hier voor meer informatie over
De kennisquiz over Helmond.
30reacties

Van de Brug: De ruit

Column Serge van de Brug Raadslid VVD HelmondOnze regio is vorig jaar uitgeroepen tot slimste regio van de wereld. Vele technologisch innovatieve bedrijven hebben zich al in onze regio gevestigd en de toegevoegde waarde van Brainport, is één van de redenen dat bedrijven zich hier juist willen vestigen. Echter, een belemmering voor de bedrijven is de gebrekkige bereikbaarheid van onze regio.
Willen we de bedrijven en daarmee werkgelegenheid binnen onze regio versterken en behouden, dan is het noodzakelijk dat er geïnvesteerd wordt in een betere bereikbaarheid die toekomst bestendig is.
Al tientallen jaren wordt er gediscussieerd over een betere verkeersontsluiting van onze regio. Omdat de gemeenten er onderling maar niet uit kwamen, heeft de provincie nu het initiatief genomen om met enige voortvarendheid in samenspraak met de betrokken gemeenten ervoor te zorgen dat deze regio voor de toekomst bereikbaar blijft, wat een stimulans is voor de bedrijvigheid en daarmee werkgelegenheid voor de regio.
Daartoe heeft de provincie het plan ontwikkeld om de ruit om Eindhoven te vervolmaken.
De VVD juicht het toe dat er eindelijk stappen genomen worden om onze bereikbaarheid te verbeteren, maar zijn wel sceptisch over de voorlopige plannen van de provincie om het bestaande tracé van de N279 bij Dierdonk te verbreden. De VVD fractie is hier een fel tegenstander van!
Lees verder »

8reacties

Vastgebonden varkentje gevonden

Gisteravond kort voor 22 uur trof de politie een klein varkentje aan in het Vondelpark aan de Vondellaan in Helmond-Noord. Het was met een borsttuigje en een riempje aan een afvalbak vastgebonden. Het beestje ging hevig tekeer.
Het varkentje is op een vertrouwd adres ondergebracht. Ook de Dierenambulance Helmond was opgeroepen, maar zij konden het varkentje niet meenemen. De wet- en regelgeving verbiedt hen om dergelijke dieren te vervoeren.
De politie stelt een onderzoek in naar wie dat gedaan heeft en wie de eigenaar is.
De politie maakte onderstaande foto:

16reacties

Geen culturele hoofdstad 2018

Eindhoven|Brabant blijft ‘slechts’ kandidaat Culturele Hoofdstad van Europa in 2018. De gezamenlijke kandidatuur van Breda, Den Bosch, Eindhoven, Helmond en Tilburg mocht niet baten, Maastricht Leeuwarden kreeg die titel. Dat werd zojuist in Amsterdam bekend gemaakt.

In de reacties hieronder staan verschillende updates.

13reacties

Wéér een potloodventer die z’n ding toont

Een donker getinte man liet woensdagmiddag zijn geslachtsdeel zien aan spelende kinderen. Dat gebeurde rond 14.20 uur bij het speeltuintje op het Twentehof in de Rijpelberg.
De schennispleger droeg een zwart shirt en een zwarte joggingbroek met witte strepen. Hij reed op een zwart-witte scooter. Zag je toevallig iets of weet je meer, bel dan de politie op 0900 – 8844.
Of er een verband bestaat met de vorige meldingen aan de oostkant van Helmond is onduidelijk.

4reacties

Geen treinverkeer door aanrijding

Er rijden geen treinen door een aanrijding op het traject Eindhoven-Helmond, zo liet de NS zojuist weten. Zij verwachten dat de extra reistijd meer dan 60 minuten bedraagt. De verstoring is naar verwachting rond 0:00 uur verholpen.
‏”Na hoop kabaal en schommelingen staat m’n trein stil tussen Eindhoven en Helmond Brandevoort. Paniek bij personeel” aldus Bauke Bos om 21.22 uur die in die trein zit. Iets later laat hij weten dat er volgens het NS-personeel een fiets onder zijn trein ligt. Zij zoeken nu met man en macht met zaklampen naar een persoon die wellicht is aangereden.
Zodra wij meer weten plaatsen we hieronder updates.

Letsel bij ongeluk op Rembrandtlaan

Vanmiddag kort na 3 uur was er botsing tussen scooter en fiets. Daarbij liep tenminste 1 man letsel op. Dat ongeval vond plaats vlakbij de kruising van de
Rembrandtlaan en de Frans Halslaan in Helmond-Noord. Hoe het ongeluk is ontstaan is onduidelijk.
Meggy maakte en mailde de onderstaande foto’s.

6reacties

Helmondse snorfietser zwaargewond

Een 17-jarige snorfietser uit Helmond is woensdagmiddag zwaargewond geraakt bij een aanrijding in Delfzijl (in de provincie Groningen).
Een 80-jarige bestuurder uit Appingedam reed op het Zwet in de richting van Appingedam. De snorfietser kwam vermoedelijk bij de brug vandaan en stak plotseling de weg over. De 17-jarige zag daarbij de naderende automobilist waarschijnlijk over het hoofd. Hij botste vervolgens op de motorkap van de auto.
Een traumahelikopter werd ingeroepen en de politie sloot een deel van de straat af. De jongeman is met onbekend letsel (onder begeleiding van de trauma-arts) met de ambulance naar een ziekenhuis gebracht. De bestuurder van de auto bleef ongedeerd.
Onderstaande twitterfoto werd gemaakt door de Eemskrant waar veel meer foto’s van dit verkeersongeval te zien zijn.

34reacties

Festival Impact 2013 (de foto’s)

Komend weekend is het weer zover: 2 dagen Festival Impact. Dit jaar is de locatie bij de bieb (Speelhuisplein, Watermolenwal en De Bleek).
In 2006 (de eerste keer) al meteen groots opgezet en nu (de achtste keer) nog altijd Helmonds grootste gratis jongerenfestival.
Zaterdag (als de DJ’s hun ding doen) mag je alleen binnen als je 16 jaar of ouder bent. Zondag is iedereen op het terrein welkom. Het recept is ongeveer als voorgaande jaren. Er zijn 3 muziekpodia, 2 cultuurpodia, en voor de jeugd tot 12 jaar is er de Kidszone. Zie het programma.
We zullen bij dit log in de reacties vooral foto’s plaatsen die we zelf maakten of binnenkregen via [email protected] en Twitter.

2 Helmondse looddieven aangehouden

Woensdag rond 01.45 uur zijn op de Dorpsstraat in Mierlo een 31-jarige en een 28-jarige man uit Helmond aangehouden. De twee worden er van verdacht geprobeerd te hebben lood te stelen van een dak van een appartementencomplex aan de Margrietstraat.
Agenten zagen de mannen zich verdacht ophouden op het dak. Even later zagen zij dat er lood was opgerold op het dak. De twee verdachten konden even later worden aangehouden in de omgeving. Zij zijn ingesloten voor verder onderzoek.

1reactie

2 Verdachten van geweld tegen meisje

Twee 18-jarige inwoners van Helmond zijn dinsdagochtend in hun woningen aangehouden. Zij worden verdacht van betrokkenheid bij een openlijke geweldpleging op zaterdag 15 juni van dit jaar.
In de vroege ochtend om ongeveer 03.15 uur werd toen een 17-jarig meisje uit Helmond op de Bindersestraat in de Binnenstad het slachtoffer van een openlijke geweldpleging. Na een woordenwisseling met een groep jongeren werd zij door diverse personen geschopt en geslagen. De vrouw heeft zich destijds met verwondingen in haar gezicht onder behandeling van een dokter gesteld. Ook werd haar fiets vernield. De twee verdachten zijn in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

HIT-controle: 8 misstanden in 4 panden

Vanochtend in alle vroegte heeft het Helmond Interventie Team (HIT) een controle uitgevoerd, gericht op bewoning en het gebruik van woningen. De controles vonden plaats bij 4 panden, waarvan 2 in de Binnenstad, 1 in Stiphout en 1 in Helmond West. Bij de controle waren de brandweer, politie, vreemdelingenpolitie en enkele afdelingen van gemeente Helmond betrokken.
De resultaten van de controleactie zijn als volgt:
•••••• 3 keer adresfraude
•••••• 1 keer teveel bewoners, kamerverhuurvergunning nodig
•••••• 3 keer Sociale Zekerheidsfraude
•••••• 1 keer vreemdeling aangetroffen
Doel van het HIT-Team is om ernstige leefbaarheids- en veiligheidsproblemen aan te pakken en op te lossen. Het HIT-Team is al enkele jaren actief in Helmond. HIT voert acties uit bij panden waarvan sterk het vermoeden bestaat dat er een veelheid aan misstanden is. Denk bijvoorbeeld aan een horecapand dat voor veel overlast zorgt en waar illegalen in de keuken werken of panden waar veel mensen onder slechte omstandigheden wonen zonder dat een kamerverhuurvergunning is afgegeven. HIT pakt allerlei panden aan, van woningen tot horecazaken en bedrijfsgebouwen.

Onderzoek inwonende uitkeringstrekkers

Het Werkplein Regio Helmond start deze maand een themaonderzoek onder uitkeringsgerechtigden die onder de norm alleenstaande vallen, tussen de 45 en 65 jaar oud zijn, een gemeentelijke toeslag ontvangen, inwonend zijn (bijvoorbeeld kamerhuurder of kostganger) en geen thuiswonende kinderen hebben.
Het Werkplein onderzoekt in hoeverre er in deze groep mogelijk sprake is van samenwoning/gezamenlijke huishouding met de hoofdbewoner en/of de uitkeringsgerechtigde samenwoont op een ander adres dan het adres waarop hij of zij ingeschreven staat.
Om misbruik van uitkeringen te voorkomen en te bestrijden nemen de bij het Werkplein Regio Helmond aangesloten gemeenten Asten, Deurne en Geldrop-Mierlo, Helmond en Laarbeek diverse maatregelen die passen binnen het handhavingsbeleid. Deze themacontrole, die 2 keer per jaar wordt gehouden, is 1 van die maatregelen. Dit is de tweede van dit jaar.

Auto vloog spontaan in brand

Een personenauto is tijdens het rijden spontaan in brand gevlogen. Dat gebeurde vanochtend kort na 10 uur op de Neervoortse Dreef, de vorig jaar geopende afslag Brandevoort aan de A270.
Er vielen geen gewonden, maar de Subaru Impreza van de 31-jarige bestuurder moet als verloren worden beschouwd. Het voertuig is door een bergingsbedrijf geborgen.
Wijkagent Jeroen Loohuis maakte de eerste, derde en vierde foto. De brandweer van Nuenen, die hun Helmondse collega’s te hulp schoten, maakte de tweede.

Gewelddadige beroving bij het station

Gisteravond tussen 23.15 en 00.00 uur werd een 21-jarige man met geweld beroofd in de omgeving van NS-station Helmond. Het slachtoffer liep daarbij verwondingen in zijn gezicht op, dat liet wijkagent Marco van Bree weten.
Bij die beroving werd zijn bruine herenfiets met een bruin leren zadel en bruine snelbinders, een GSM en een zwarte portemonnee (met geld en pasjes) buitgemaakt.
Het signalement van de dader: man, 180 cm, kort bruin haar, wit shirt en een grijze joggingbroek.
Heb je iets gezien of heb je tips, bel dan de politie op 0900 – 8844.

3reacties

Geen treinen komend weekend

foto: Chantal van den BergKomend weekend (zaterdag 7 en zondag 8 september) rijden er geen treinen van en naar de Helmondse stations. De reden is dat er weer werkzaamheden worden uitgevoerd bij station Helmond. In plaats van treinen zet de NS bussen in. Hou rekening met een half uur extra reistijd.
Er wordt dan een perronoverkapping van het nieuwe stationsgebouw geplaatst en er vinden wat kleine werkzaamheden op de perrons plaats. Die werkzaamheden beginnen zaterdagnacht om 01.00 uur en duren volgens de planning tot maandagochtend 5.30 uur.
De werkzaamheden bij station Helmond maken onderdeel uit van het project Spoorzone. Dit project bevat onder meer een nieuw stationsgebouw, een onderdoorgang onder het spoor, een nieuwe fietsenstalling en het opknappen van het stationsgebied.
Meer informatie, heel veel foto’s, impressies en een filmpje over dit project. En je kunt de werkzaamheden nog altijd live meekijken op de bouwcam.

Ruyschenberg nadert de voltooiing

Vandaag begon Stam + De Koning Bouw met de bouw van 32 geschakelde woningen en 4 particuliere tweekappers in Ruyschenberg. Volgend jaar lente worden die 36 nieuwe woningen toegevoegd aan de al 66 gerealiseerde woningen in Ruyschenberg.
Voor de allerlaatste 14 huizen start de verkoop op 6 oktober. Als deze zijn opgeleverd, dan wonen de bewoners van dit kleine wijkje van 116 huizen in deze verkeersarme wijk, gebouwd in jaren ’30-stijl. Ruyschenberg is een onderdeel van De Groene Loper en gelegen aan de Kanaaldijk Noordwest, en sluit aan op de Zwanenbeemd.
Het plan De Groene Loper bestaat uit 3 deelgebieden die zijn vernoemd naar landheren die hun stempel hebben gedrukt op de Helmondse geschiedenis: Berlaer, Ruyschenberg en Arberg. De uitstraling is groen, dorps en knus en elk gebied krijgt een eigen invulling en karakter. Deze nieuwe woonomgeving is een initiatief van: SDK Vastgoed bv, VolkerWessels Vastgoed bv en gemeente Helmond.