Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 117045 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

2reacties

Gehandicapte Debbie model voor Bijenkorf

De Helmondse Debbie van der Putten (28) is als model te zien in een fotoshoot in de Bijenkorf App. Dat liet een trotse Debbie onder andere via haar website weten.
De grijze jurk die ze draagt, is te zien op de app van de Bijenkorf.(± 500.000 downloads). Op de website van deze warenhuisketen poseert een ander model in die jurk.
Op 19-jarige leeftijd verloor ze haar rechterarm bij een busongeluk in Zuid-Frankrijk. Sindsdien had ze de droom om model te worden. En dat is haar gelukt: inmiddels is ze professioneel model, zie een aantal uitingen daarvan in haar portfolio.
Sinds ze meedeed aan het TROS-programma Mis(s) 2007 op TV werd ze steeds bekender. Ook in Engeland waar ze een jaar later meedeed aan het BBC-programma Britain’s Missing Top Model. Als model was Debbie eerder te zien in fotoshoots in bladen als Grazia, Cosmogirl en Elle Magazine. Als eerste in Europa ‘zonder compleet lichaam’ (zoals ze dat zelf omschrijft) stond de geboren Helmondse in januari 2008 in blootblad Playboy. Dat was bij de Telegraaf voorpagina-nieuws.
Steeds meer modemerken gaan voor een diverser scala aan modellen in hun campagnes. “Niet iedereen is een blond meisje met blauwe ogen en een perfect lichaam” aldus Debbie van der Putten.

Deze bedrijven maken de weblog mede mogelijk.
1reactie

Duo met wapens in Dierdonk aangehouden

De politie hield gisteravond rond 21.15 uur op de Wildenborchlaan in Dierdonk een 20-jarige man en een 18-jarige vrouw uit Bakel aan voor wapenbezit.
Kort daarvoor gaven agenten de auto waarin het stel zat een stopteken. Ze waren namelijk eerder op de dag mogelijk betrokken bij een bedreiging. In de auto vonden agenten meerdere airsoftwapens, die door de politie in beslag zijn genomen. Het tweetal is meegenomen naar het politiebureau, waar de vrouw kort na middernacht is heengezonden. Haar vriend zit nog vast voor verder onderzoek.

4 Helmondse inbrekers gepakt in Asten

De politie hield gisteravond in Asten 4 Helmonders (20, 21, 22 en 23 jaar oud) aan in verband met het bezit van inbrekersgereedschap.
Eerder was een auto gezien die met gedoofde lichten door de Appelwijk in Asten reed. Op de Neptunusstraat troffen gewaarschuwde agenten het voertuig aan met daarin het viertal. Ook lag er een aantal bivakmutsen en handschoenen in de auto en vonden agenten inbrekersgereedschap.
De vier mannen zijn meegenomen naar het politiebureau en zitten vast voor verder onderzoek.

1reactie

Dronken man vlucht na ongeluk

Gistermiddag rond 17.30 uur vond er een kop/staart aanrijding plaats op de Kanaaldijk Zuid West. De veroorzaker van dat ongeluk vluchtte daarna naar zijn woning in Helmond West. Daar werd deze 51-jarige man kort daarna door de politie aangehouden.
Wijkagent Henny Gehem vermoedt dat er sprake is van teveel alcoholgebruik. De verdachte weigerde medewerking te verlenen aan een ademanalyse en is ingesloten.

32reacties

Man in elkaar geslagen in Mierlo-Hout

Vannacht is een man gewond geraakt op de Pastoor Elsenstraat in Mierlo-Hout. Vermoedelijk is hij in elkaar geslagen. Het slachtoffer werd in de opening van de voordeur van een woning in die straat aangetroffen.
De man is met een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Er arriveerde ook een traumahelikopter vanuit Nijmegen. Die werd om 00.40 uur ingeroepen vanwege de ingeschatte ernst van zijn toestand. Het is onbekend hoe ernstig de man gewond is en of hij de bewoner van het huis is waar hij door de hulpdiensten is aangetroffen.
Harrie Fotografie maakte onderstaande foto.

5reacties

51 Bekeuringen bij verkeerscontrole

nullGisteren hield het verkeershandhavingsteam van de politie een grote controle op de Rembrandtlaan. Ter hoogte van Sportpark De Braak werden in totaal 51 bekeuringen uitgeschreven.
Die boetes werden uitgedeeld voor onder andere kale banden, rijden zonder rijbewijs, overschrijding van de constructiesnelheid van de bromfiets of snorfiets, kapotte uitlaten en te donkere ramen. Deze verkeerscontrole werd gehouden in samenwerking met de RDW.
Ook elders in Helmond hield de politie controles.

56reacties

“Meten met twee (politieke) maten”

Met trots presenteert de weblog onze nieuwe columnist Lucy d’Uylenspiegel. Na illustere voorgangers als Jean Cat en De Textielbaron is het nu de beurt aan deze scherpe doch charmante dame. Zij spiegelt, reflecteert en confronteert. Politiek Helmond wees gewaarschuwd voor deze (eigen)wijze tante. Veel plezier (met) Lucy!


Het leek wel een herhaling van zetten: het ED pakt op zaterdagochtend groot uit op de voorpagina met een (helaas) wederom negatief  verhaal over Helmond. En ook de reactie vanuit inwoners was evenzo een herhaling: “Hoe kan dit? Waarom gebeurt er niets? Dit is toch te gek!” De ene keer ging het over taxideclaraties, nu gaat het over Helmondse/Marokkaanse probleemjongeren. Waar er dit keer wél een verschil zat: de reactie van het College en haar aanvoerder de Burgemeester. En juist daar zit nu een onrustbarend verschil.Lees verder »

4reacties

Helmond dementievriendelijke gemeente

De gemeente Helmond wil een dementievriendelijke gemeente zijn. Uitgangspunt van een dementievriendelijke gemeente is dat inwoners met dementie, samen met hun mantelzorgers, zo lang mogelijk een volwaardig bestaan leiden in hun vertrouwde omgeving.
Om dit te bereiken, is de Programmaraad Zorgvernieuwing Psychogeriatrie een 4-jarig project gestart. De gemeente en de partners in de stad op het gebied van dementie, zetten samen de schouders onder dit project. Samen gaan zij aan de slag om behoeften van dementerenden in kaart te brengen en nieuwe initiatieven op te zetten. Ook willen de partners het taboe dat nog vaak op dementie rust doorbreken, het onderwerp gemakkelijker bespreekbaar maken en mensen met dementie meer betrekken bij de samenleving.
Vrijdag is de aftrap van het project en zetten de gemeente en de Programmaraad hun handtekening onder een intentieverklaring.

5reacties

Geladen vrachtwagen vannacht gestolen

Vannacht om 03.37 uur is op het industrieterrein een vrachtwagen gestolen die met merkkleding was geladen. Dat voertuig stond op het afgesloten terrein van Fashion Wheels op de Heibloemweg.
Op deze witte vrachtwagen (zie de foto van die vrachtwagen) staat aan de zijkant groot Fashion Wheels. Het merk is Mercedes-Benz en het kenteken is BX-JH-69.
Naar het zich laat aanzien zijn er er vannacht meerdere vrachtwagens op dat terrein bij Fashion Wheels bestolen. Spullen daaruit werden overgeladen, maar die voertuigen werden niet meegenomen.
Het laatste GPS-signaal in Helmond van het gestolen voertuig werd ontvangen om 03:48 uur in zuidelijke richting van Someren, Kanaaldijk-Zuid. Naar alle waarschijnlijkheid werd daar het signaal gedoofd middels een loden afdekplaat. Gelukkig hebben we via TomTom de route tot daar:

Zag of zie je de vrachtwagen ergens, bel dan met de eigenaar: Van Bussel Logistics & Warehousing, Roger van Bussel op 0475 – 461708.
Zojuist werd een heel korte tijd een GPS-signaal opgevangen. Daaruit zou blijken dat het voertuig in de buurt van Venlo is.

8reacties

Onze Mien genomineerd voor de Blogparel

Met zijn column ‘De mug die dacht dat ie een gum was’ is onze Mien genomineerd voor de publieksprijs Blogparel 2013. Deze award wordt sinds 2009 uitgereikt aan weblogs die de lezers een lach ontlokken en vervolgens tot nadenken zetten.
Onder alias Mien schrijft Rob Mientjes al jaren columns op zijn eigen weblog. Op de weblog schreef hij columns in de rubriek Helmond (West) under construction. Rob woont en werkt in Helmond en hoopt van het schrijven zijn werk te kunnen maken.
Op dit moment staat Rob bij de Blogparel-verkiezing op de vijfde plaats (van de 24 genomineerden). Met een stuk of 80 stemmen extra staat hij gewoon op nummer 1. Daarmee wint hij dan de publieksprijs op 1 maart in het Centraal Museum Utrecht. Wil je ook op hem stemmen, ga dan vóór donderdag naar www.blogparel.nl en vink daar nummer 10 aan: ‘De mug die dacht dat ie een gum was’. Klik hier om die genomineerde column te lezen.

78reacties

Janssen: Breken we ons centrum af?

Maarten Janssen Raadslid D66 (lid fractie SDOH-D66-Helmondse Belangen) Enkele maanden geleden was ongeveer heel Helmond in rep en roer toen het Eindhovens Dagblad naar buiten bracht dat voormalig wethouder Trix Houthooft maandelijks een vergoeding van € 1000 netto per maand ontving. Deze vergoeding is haar toegezegd omdat ze dagelijks voor dag en dauw het centrum van onze stad inspecteert. Tekortkomingen, vernielingen, losliggende stoeptegels en dat soort dingen worden direct opgemerkt en direct ter hand genomen. Als de winkels opengaan is het centrum, veelal in optimale conditie, een prima zaak !
Na alle commotie heeft Trix, hetgeen heel begrijpelijk is haar inspectiewerkzaamheden gestopt. Het is immers niet niks om elke ochtend, zes dagen per week als een speurhond door de stad te lopen en de juiste mensen aan het werk te zetten om, vaak kleine problemen op te lossen.Lees verder »

5reacties

Keiharde muziek tot zwijgen gebracht

De politie is vanmorgen in een woning aan de Baroniehof in de Rijpelberg binnengetreden en heeft daar de geluidsinstallatie in beslag genomen. De bewoonster in aangehouden.
Om 6.15 uur kreeg de politiemeldkamer verschillende telefoontjes binnen van mensen die overlast hadden van keiharde muziek. Op het moment dat de agenten de straat in reden werden ze overspoeld door harde muziek van een radiozender. Op aanbellen werd niet open gedaan. Eerst werd geprobeerd het slot te openen met een slotenmaker. Dat lukte niet waarna een raam is ingeslagen. De bewoonster had zich verstopt op de badkamer. Ze is aangehouden en naar het bureau gebracht. De radio is in beslag genomen.

9reacties

Kiddo’s Place XL moet mogelijk stoppen

Het college van B en W heeft een last onder dwangsom opgelegd aan de directie van kinderopvang Kiddo’s Place XL. Reden is dat deze kinderopvang niet voldoet aan de wettelijke kwaliteitseisen. Die maatregel kan gaan leiden tot een exploitatieverbod. Kiddo’s Place is gevestigd aan de Keizerin Marialaan en sinds 2008 geopend.
Aanleiding voor het handhavingstraject zijn signalen van ouders en (oud)medewerkers over onder meer onderbezetting van personeel op de groepen, het inzetten van niet-gekwalificeerd personeel, het vaak wisselen van kinderen en leidsters tussen groepen, het niet tijdig aanwezig zijn van levensmiddelen en pedagogisch onverantwoord handelen van een van de directieleden. Tevens blijkt at de arbeidsverhoudingen tussen directie en personeel flink zijn verstoord. Het gaat hierbij overigens niet om signalen van mishandeling of misbruik van kinderen.
In opdracht van de gemeente hield de GGD in de periode maart 2013 tot en met januari 2014 diverse onaangekondigde controles. Daarbij werden meerdere keren overtredingen geconstateerd ten aanzien van de opvangkwaliteit in de groepen. Tijdens gesprekken tussen houder, gemeente en GGD werden afspraken gemaakt over het oplossen van de overtredingen en tekortkomingen. Als eerste stap in het handhavingstraject (in december 2013) is een maatregel opgelegd; houder moest een verbeterplan indienen waarin werd aangegeven hoe de overtredingen en tekortkomingen uit het inspectierapport zouden worden opgelost. Het verbeterplan werd tijdig ingediend maar bleek onvoldoende onderbouwd volgens de afgesproken voorwaarden.
Bij controles in januari werden opnieuw overtredingen geconstateerd. Daarom legt de gemeente nu, als volgende stap in het handhavingstraject, een last onder dwangsom op. Binnen 2 weken moeten de overtredingen zijn opgelost en alsnog een goed verbeterplan worden ingeleverd. Wanneer dat niet gebeurt kan de gemeente een dwangsom opleggen die varieert van 350 tot  7.500 euro per overtreding.
Wanneer ook een dwangsommaatregel niet tot de noodzakelijke verbeteringen leidt, kan als zwaarste handhavingsmaatregel een exploitatieverbod worden opgelegd aan de houder. De houder mag er dan geen kinderen meer opvangen, totdat alsnog de overtredingen zijn opgelost. Een dergelijke maatregel kan de gemeente ook direct opleggen als de veiligheid van kinderen in het geding is. Een exploitatieverbod is een zwaar dwangmiddel, met grote consequenties ook voor kinderen, ouders en personeel. Door het totaal aan signalen maken wij ons ernstig zorgen over de kwaliteit van de kinderopvang bij Kiddo’s Place XL. De directie neemt tot op heden nauwelijks initiatieven om de noodzakelijke verbeteringen te treffen. Het welzijn van de kinderen is niet (acuut) in het geding, maar dat is mede te danken aan de grote betrokkenheid van de pedagogisch medewerkers om alles goed te laten blijven lopen. Die verantwoordelijkheid wil de gemeente echter niet bij het personeel laten liggen.
“Het belang van de kinderen staat voorop. Zij moeten veilig kunnen opgroeien en ontwikkelen, ook in een kinderdagverblijf. Wanneer het welzijn van kinderen niet voldoende gegarandeerd is, kunnen we niet anders dan ingrijpen. Een exploitatieverbod is dan het uiterste middel, dat wij zullen aangrijpen als er niet binnen enkele weken verbetering optreedt” aldus de gemeente in haar schrijven vandaag.
De oudercommissie van Kiddo´s Place XL en een vertegenwoordiging van het personeel zijn betrokken geweest bij de diverse gesprekken met de houder. Ouders en personeel zijn gisteravond tijdens een bijeenkomst geïnformeerd door de GGD en de gemeente. Wanneer het komt tot een exploitatieverbod zal de gemeente hen opnieuw informeren en (nood)maatregelen treffen zodat ouders tijd hebben m alternatieve opvang voor hun kind te zoeken.

4reacties

Nieuwe directievoorzitter Rabobank

Peter de Bruin is door de raad van commissarissen van Rabobank Helmond, per 1 april benoemd tot directievoorzitter van de bank. Hij volgt Antoine Driessen op die per 1 maart de functie van directievoorzitter zal vervullen bij Rabobank Rijk van Nijmegen.
De 48-jarige Peter de Bruin is sinds 1988 in dienst van de Rabobankorganisatie en vervulde diverse functies bij lokale banken en Rabobank International. Momenteel is hij statutair directeur Bedrijven bij Rabobank Westland. Peter de Bruin woont samen met zijn vrouw en 3 kinderen in Helmond.
Met zijn benoeming is het directieteam van Rabobank Helmond, dat verder bestaat uit Theo van den Berkmortel, directeur Bedrijfsmanagement en Theo Heldens, directeur Bedrijven, weer compleet.
Ter gelegenheid van het vertrek van Antoine Driessen organiseert Rabobank Helmond op 26 februari een seminar. Tijdens dit seminar zal Peter de Bruin zich persoonlijk voorstellen.
De Rabobank heeft 2 vestigingen in Helmond, in de Kerkstraat (in het centrum) en in de Hoofdstraat in Mierlo-Hout.

48reacties

Weinig fatsoen op de aanplakborden

“Elke 4 jaar is het weer een dringen van jewelste om opnieuw weer de beste plaats met je poster op het aanplakbord geplaatst te krijgen. De ene politieke partij plaatst schaamteloos zijn poster over de poster van (collega) andere politieke partij. Somtijds is het gewoon een grote janboel, respectloos naar elkaars politieke partij.” Dat schreef (pdf) Theo van Mullekom, lijsttrekker van Helmond Aktief, een maand geleden aan het college van B&W.
Vanwege de gemeenteraadsverkiezingen plaatste de gemeente deze week 22 grootformaat aanplakborden met ruimte voor elk van de 11 deelnemende partijen. Aan die spelregel bleek vanochtend geen gehoor gegeven te zijn. Op de Wethouder van Wellaan was het aanplakbord al vol. Michiel van Geel constateerde dat en maakte de onderstaande foto.

Lees verder »

8reacties

Bestuurster 45km-auto gewond

De bestuurster van een 45km-auto raakte rond 12 uur vanmiddag gewond bij een ongeval.
Zij reed tegen een boom op de Warandelaan, vlakbij de kruising met de President Rooseveltlaan. De vrouw die nog aanspreekbaar was, werd door het ambulancepersoneel uit haar auto gehaald. Daarna is ze vervoerd naar het ziekenhuis dat op een steenworp afstand ligt.
Harrie Fotografie maakte de onderstaande foto.

1reactie

Autobrand in de Rijpelberg

De brandweer rukte vannacht om 1.51 uur uit voor een auto die in brand stond op het Eymerickhof in de Rijpelberg. Bij aankomst bleek de voorkant van de wagen in brand te staan.
Door snel optreden van de brandweer was die snel geblust, maar de auto moet toch als verloren worden beschouwd. Hoe de brand in de geparkeerde auto is ontstaan is (nog) niet bekend. Er is niemand gewond geraakt.
Harrie Fotografie maakte de onderstaande foto’s.