Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 117045 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

4reacties

Meedenken over ons Gemeentemuseum

Interesse in kunst en cultuur, bezoek je wel eens tentoonstellingen en vind je het leuk om mee te denken over het Gemeentemuseum?
Dat kan hieronder in de reacties en/of door deelnemer te worden van hun focusgroep.
Voor dat laatste mail je jouw gegevens, wat je leeftijd en leefsituatie is (alleenstaand, kinderen, gezin), waar je woonachtig bent, waarom je wilt meedenken en wat je van je de deelname verwacht. Die groep komt minstens eens per jaar fysiek bij elkaar. Tot en met 20 juli kun je je aanmelden.
Het Gemeentemuseum Helmond is namelijk benieuwd wat jij denkt van tal van museumzaken. Wat vind je bijvoorbeeld van de museumshop? Wat vind je van hun promotie en affiches? Welke onderwerpen vind jij interessant voor nieuwe tentoonstellingen? Door het publiek te laten meedenken, wil het museum aantrekkelijker worden voor hun bezoekers. Geen zin in zo’n focusgroep, maar wel een mening? Gelukkig kan dat hieronder in de reacties.Lees verder »

Deze bedrijven maken de weblog mede mogelijk.

ROC-student ontwierp 3 podia festival WISH

Supertrots is Jasper van den Wildenberg. De student stand-, winkel- en decorvormgeving van ROC Ter AA ontwierp in zijn stage 3(!) podia voor festival WISH Outdoor! Op vrijdag 3 juli barst dit 3-daagse festival los. En gaan ruim 25.000 mensen volledig los voor Jaspers’ ‘stages’ zo laat zijn school weten.
‘Het is wel heel bizar, hoe groot het eigenlijk is’, zegt Jasper op het bouwterrein van WISH Outdoor. In een paar maanden ontwierp de student 3 verschillende decors voor het festival. Een knappe prestatie, WISH staat bekend om zijn indrukwekkende decorstukken. Die worden in slechts een paar maanden tijd, in het diepste geheim in en loods ontworpen en gemaakt. Op zijn Facebook liet hij vrijdag ietwat mysterieus weten “Geslaagd voor de opleiding Expo & Design! Iedereen die WiSH dit jaar komt bezoeken kan mijn examenproject komen bekijken!”
Best een pittige klus voor Jasper zo’n groot decor te ontwerpen. ‘In de opleiding leer je het wel, maar het nu echt doen was toch anders.’ 1 Decor ontwierp Jasper volledig zelfstandig, 2 podia werkte hij uit van een concept naar 3D tekening.
Ook stagebegeleider Bjorn Berkers (Stagekings) is tevreden. ‘Het was relatief nieuw voor Jasper. Maar als hij het nu zou moeten doen zou het nog sneller gaan.’ Jasper is vooral trots. En erg blij dat hij de kans kreeg écht iets te ontwerpen. ‘Toen ze op school zeiden dat ik dit kon gaan doen geloofde ik het eerst niet. Maar het was dus wel zo.’

Baasje en haar hond in het kanaal

Gisteren om 14.22 uur rukte zowel de brandweer, politie als de ambulance uit voor een melding van een hond en een vrouw te water. Ter hoogte van de Adonislaan aan het Piet van Bokhovenpad in Helmond Noord, bleken beiden te water geraakt te zijn in het ‘nieuwe’ kanaal.
De hond was in het water met zijn riem verstrikt geraakt in het riet. Het baasje kreeg de hond vanaf de kant niet los. Hierop is zij in het kanaal gesprongen om haar hond los te maken. Zowel het baasje en de hond zijn veilig en zonder letsel op het droge gekomen. Het uitrukken van de hulpdiensten gaf grote publieke belangstelling, zo laat de politie weten.

3reacties

School slechthorenden opent in 2016

In augustus 2016 opent de Taalbrug uit Eindhoven, een school voor kinderen met een communicatieve beperking een nevenvestiging in Helmond. Kentalis sluit zich bij de nevenvestiging aan. Zij vestigen zich aan de Hortensialaan 87 in Helmond, waar nu nog de onder- en middenbouw van De Toermalijn, school voor speciaal basisonderwijs, gevestigd is. Dit deel van De Toermalijn trekt in bij de bovenbouw aan de Reigerlaan 5.
Om de nevenvestiging van de Taalbrug en Kentalis en de samenvoeging van de vestigingen van De Toermalijn mogelijk te maken, is een investering in de gebouwen nodig. Op 9 juni stelde de gemeenteraad van Helmond geld daarvoor beschikbaar. Afgelopen week ondertekende de gemeente de intentieovereenkomst met de betrokken partijen.
Gemeente Helmond ontving vorig jaar een verzoek van Stichting Speciaal Onderwijs Eindhoven (SSOE) om een nevenvestiging van de Taalbrug in Helmond te openen. De Taalbrug biedt onderwijs voor slechthorende leerlingen, leerlingen met een taalontwikkelingsstoornis (TOS) en leerlingen met een stoornis in het autismespectrum die specifiek leidt tot een communicatieve beperking. Voor beide type leerlingen wordt onderwijs verzorgd in de nieuwe vestiging. Ook Kentalis, specialist op het gebied van diagnostiek, zorg en onderwijs, voor mensen voor wie horen of communiceren niet vanzelfsprekend is, sluit zich bij de nevenvestiging aan. Kentalis gaat vanuit Helmond, diagnostiek en behandeling bieden aan leerlingen van de Taalbrug (en hun omgeving) en aan andere inwoners van 0 tot 23 jaar met een taalontwikkelingsstoornis of slechthorendheid.
Wethouder Margreet de Leeuw heeft zich ingezet voor de komst van De Taalbrug naar Helmond: “Passend Onderwijs wil zeggen dat alle kinderen – ook met een beperking – zo dicht mogelijk bij huis naar school kunnen. Ik ben dus erg blij met de komst van de Taalbrug, dat is belangrijk voor kinderen en ouders. Het levert bovendien een forse besparing op in de kosten van leerlingenvervoer.”
De Toermalijn verwacht de komende jaren een terugloop in het aantal leerlingen. Daarmee wordt het mogelijk de school op één locatie te huisvesten. Het gebouw aan de Reigerlaan 5, wordt geschikt gemaakt voor de komst van de onderbouw en de middenbouw. Hiervoor voegt De Toermalijn twee lokalen en een speellokaal toe aan het gebouw. De Toermalijn streeft ernaar rond 1 januari 2016 te verhuizen.
Op dat moment kan de verbouwing van het gebouw aan de Hortensialaan starten. Er worden 7 lokalen geschikt gemaakt voor de Taalbrug. Een ander deel van het gebouw wordt geschikt gemaakt voor verhuur aan Kentalis. De Taalbrug en Kentalis willen na de zomervakantie van 2016 starten op deze locatie. Voor de verbouwing van beide gebouwen is een bedrag van 1,65 miljoen euro gereserveerd.

1reactie

Verlaagd Wmo-besluit bij Helmonds echtpaar teruggedraaid

Vrijdag deed de voorzieningenrechter in Den Bosch uitspraak in een zaak die was aangespannen door een Helmonds echtpaar tegen de vermindering van het aantal uren en de hoogte van de uurvergoeding op grond van de nieuwe Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo).
De gemeente had bij het persoonsgebonden budget het aantal uren ondersteuning teruggebracht van 4½ naar 2 uur per week en de uurvergoeding verlaagd. Deze ondersteuning zou voor het echtpaar voldoende zijn om het resultaat te bereiken van een schoon en leefbaar huis. Voor het aantal uren was wel een overgangsperiode toegekend, voor de verlaging van het uurtarief niet. De rechter heeft zich niet uitgesproken over de vraag of een lopende indicatie kan worden gewijzigd of ingetrokken, maar bepaalde wel dat de gemeente bij een beperking van de aanspraak een voldoende ruime overgangstermijn in acht moet nemen. Omdat dit niet was gebeurd, moet de gemeente totdat op het bezwaar is beslist, de bestaande afspraken nakomen.
Het echtpaar werd in deze zaak bijgestaan door mr. A. van ’t Laar, procesondersteuner bij KBO-Brabant. Hij wijst er op dat, zolang er nog een toekenning op grond van de oude Wmo van kracht is, het een gemeente niet vrijstaat deze ten nadele van de betrokkene in te trekken. Tenzij de oorzaak ligt in de omstandigheden van de cliënt. Een bezuinigingsopdracht of nieuwe beleidsinzichten zijn onvoldoende reden om een geldende indicatie in te trekken. Het is kansrijk om hiertegen bezwaar en beroep in te stellen. Los daarvan moeten cliënten een ruime overgangstermijn krijgen om zich op een nieuwe situatie in te stellen.
KBO-Brabant-leden die bij Wmo-zaken een beroep willen doen op Van ‘t Laar, kunnen dat via Marieke Pette, beleidsmedewerker van KBO-Brabant (via  [email protected] of 073-6444066) laten weten.

Helmonder oa gearresteerd ivm hennepkwekerijen

De politie arresteerde vandaag 2 mannen op verdenking van betrokkenheid bij hennepkwekerijen, zo laat de politie zojuist weten.
Een 34-jarige Helmonder werd begin van de middag aangehouden in een woning in Utrecht. Zijn auto werd daar ook in beslag genomen. In zijn huis in Helmond vond de politie ongeveer 100 gram gedroogde hennep en attributen om hennep te knippen. Er werd daar ook een hoeveelheid geld in beslag genomen. In een woning in Eindhoven werd vanochtend rond 9.00 uur een 46-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats opgepakt. In het huis was een plantage met ongeveer 1100 planten en de benodigde kweekapparatuur ingericht. Alles is in beslag genomen voor verder onderzoek en zal worden vernietigd. Het onderzoek tegen beide mannen loopt nog door.
De acties werden gecoördineerd door het Ondermijningsteam en sluiten aan bij de bredere aanpak om als overheid de ondermijnende criminaliteit een halt toe te roepen. Die bestaat vanuit de gedachte dat 1 van de grootste gevaren voor de Nederlandse samenleving de vermenging van onder- en bovenwereld is. Dit heet ondermijning, waarbij het gaat om illegale activiteiten die bijna niet zijn uit te voeren zonder gebruik te maken van legale diensten zoals transport, opslag, financiën, vergunningen en huisvesting. Het Ondermijningsteam bestaat uit medewerkers van politie, FIOD en Belastingdienst en werkt nauw samen met gemeenten, provincies, openbaar ministerie, bedrijven/instanties, justitie in het buitenland, bijzondere opsporingsdiensten en burgers. Iedere interventie raakt en verstoort dit soort criminele samenwerkingsverbanden.

1reactie

Trio opgepakt na stevige straatvechtpartij

De politie arresteerde gisteravond 3 Helmonders na een stevige vechtpartij op straat.
Rond 23.15 uur kregen 2 Helmonders (47 en 48 jaar oud) het op de Holterbergweide in Dierdonk met elkaar aan de stok. De mannen zijn bekenden van elkaar en het conflict lag in de privésfeer. Tijdens de ruzie beet de 48-jarige verdachte zijn opponent in diens arm. Hij liep zelf letsel op aan een oor en zijn rug. Zijn 45-jarige vriendin reed tijdens het conflict met een auto in op de 2 mannen. Door opzij te springen, konden zij de wagen ontwijken. Ook een getuige werd bijna geraakt door het voertuig.
Gewaarschuwde agenten hebben de 2 mannen en de vrouw op straat aangehouden. De aanwezige politiehond hoefde niet te worden ingezet. De mannen zijn voor de zekerheid naar een ziekenhuis gebracht om zich aan hun verwondingen te laten behandelen en konden daarna worden ingesloten voor verder onderzoek. De vrouw zit ook vast.
Als er nog getuigen van de vechtpartij zijn die zich nog niet bij de politie hebben gemeld, dan kunnen zij contact opnemen met de Helmondse politie via 0900-8844.

33reacties

Smits: Politieke Zomer

De zomer doet de laatste tijd haar uiterste best om ons te behagen. Naast temperaturen van ruim boven de 30 graden vallen we toch nog met enige regelmaat terug naar temperaturen rond de 18 graden. Kortom stabiel zomerweer zit er nog niet in. Is hiermee enig vergelijk te maken met het Helmondse politieke klimaat ?
Kabbelde de politiek na de start in 2014 nog een beetje voort echter de laatste periode zit er, zeker voor de buitenstaander, aardig wat deining in. Zoals gezegd was de start en zeker het eerste jaar redelijk rustig. SP-wethouders zochten hun weg en gevestigde wethouders gingen gestaag verder. Geen schokkende politieke dossiers kwamen er op tafel. Lees verder »

Eerste training Helmond Sport achter de rug

foto Helmond SportVanochtend om 11 uur begon de eerste training van de selectie van Helmond Sport ter voorbereiding op het nieuwe seizoen. Op de Braak waren ruim honderd toeschouwers volgens de club aanwezig om de sterk gewijzigde spelersgroep te bekijken. De keepers Wouter van der Steen, Jamie Watt en Stijn van Gassel en de veldspelers Maiky Fecunda, Sven van de Kerkhof, Gillian Justiana, Jeffrey van Nuland, Mounir El Allouchi (gehuurd van NAC), Colin van Gool, Roel vande Sande, Sam Strijbosch, Kevin Visser, Stanley Elbers en Marc Koot.
De aanwinsten tot op heden zijn Steven Edwards (lange verdediger/middenvelder van Achilles ’29), Alexander Bjelica (linksbenige verdediger van FC Zwolle) en de aanvallers Thomas Schilders en Charlton Vicento, beiden van Willem II. Laatstgenoemde was vandaag afwezig vanwege zijn interlandverplichtingen voor Curaçao. Hij sluit later aan bij de selectie. Tot de selectie behoort ook Tim Rerimassie, deze linksback is de enige speler die vanuit de jeugd is doorgestroomd. Directeur Mario Captein wil de selectie met nog minimaal 4 spelers uitbreiden. Zodra de selectie rond is, wordt de doelstelling voor komend seizoen bepaald.
Kevin Gomez Nieto, Dave Nieskens, Ferry de Regt (Fortuna Sittard), Koen Weuts, Arne van Geffen, Daniel Guijo-Velasco, Charles Kazlauskas, Oumar Diouck, Marciano Duda (Helmondia ’55), Lars Hutten en Jack Tuijp (Volendam) hebben verlieten de club van trainer Jan van Dijk.
Op deze training waren overigens nog 4 spelers uit de jeugdopleiding aanwezig, de aanvallers Marijn van Heugten, Joost van Heck en Vincent Bogaerts (vorig seizoen nog B-junior), en middenvelder Wietse van Lankveld.
Helmond Sport speelt zaterdag zijn eerste oefenwedstrijd al in Beek en Donk tegen het jubilerende Sparta ’25.

5reacties

Wiens handtekening is dit?


De juiste voornaam is voldoende voor het punt.
Let op: Tot maandagochtend 10.00 uur maximaal 2 antwoorden per deelnemer.


Tussenstand:
4 punten: case én Mark
3 punten: Milan én Stapper én Tim
2 punten: arnold
1 punt:en Mario K én Noud én Wilco Leenen én Ad én arjen én
-1 punt:en Lonneke Maraczi én Mirjam
-2 punten: Erik (winnaar vorige ronde startte automatisch met 2 minpunten)

Kijk hier voor meer informatie over
De kennisquiz over Helmond.
2reacties

Nep-agenten belden ook aan in Helmond

Nep-agenten hebben bij Helmonders aangebeld. Zij vertelden hen dat er personen aangehouden waren met een briefje op zak met het woonadres van deze burgers erop. Dat liet de echte politie zojuist weten.
De nep-agenten vroegen of er waardevolle goederen in huis waren. Deze nep-agenten probeerden zo te achterhalen of de woning interessant genoeg was om op een later tijdstip leeg te halen. De bewoner vertrouwde het niet en belde de echte politie.
Vraag om een politie-legitimatie als iemand (in burger) zich voorstelt als politieagent. Bij twijfel bel de politie en probeer zo veel mogelijk informatie door te geven over de persoon en/of eventuele vervoersmiddelen, zo adviseert de echte politie.
Dinsdagochtend gebeurde iets soortgelijks in Middelbeers (een dorp in de gemeente Oirschot). Daar werd in een bewoonster in haar achtertuin ondervraagd door 2 nep-agenten die achterom gekomen waren. Die mannen in burger stelden ook vragen over waardevolle spullen in huis.

2reacties

Demente man in Brandevoort nog vermist

Een demente man van 68 jaar wordt sinds 20.00 uur vermist. Hij werd voor het laatst gezien op de fiets in de omgeving Buitenvoort in Brandevoort.
Ondanks een zoektocht is de man tot 21.36 uur niet aangetroffen, zo laat Burgernet weten.
De vermiste heet Jan, heeft een blanke huidskleur, een gezet postuur en is grijs kalend. Hij droeg een blauw jack en beige broek.
Politie zoekt verder, heb je tips voor hen, bel dan naar 0900-8844.

13reacties

Man in woning in Brouwhuis overvallen

Een man in een woning aan de Berkelstraat in Brouwhuis is overvallen. Dat meldde de politie om 09.45 uur vanochtend.
De overval gebeurde 3 kwartier eerder. De politie gaat uit van 2 daders, zo laat hun woordvoerder weten. Hoe het met het wat oudere slachtoffer is en of de daders bewapend waren en hoe hun signalement luidt, is ons nog onbekend.

Zodra we meer info hebben, laten we dat uiteraard hieronder weten.

31reacties

De raad semi-live uitzenden kost niks

Gisteravond filmde Eddie de hele gemeenteraadsvergadering. Hij maakte als proef onderstaande opnames van het ingelast interpellatiedebat over Peel 6.1. Daarmee loopt hij vooruit op het live uitzenden van raadsvergaderingen, de ‘Raad in Beeld’ geheten.
“Voor wie niet kan komen, je ziet zo meer dan via een artikel in de krant en kan terugkijken wie wat en hoe precies gezegd heeft” zo laat deze voorstander van de Raad in Beeld weten. Als weblog verleenden we graag medewerking aan zijn initiatief. Niet altijd perfecte NOS-beelden en met ‘slechts’ 1 camera vanaf de hoge perstribune. Maar Eddie zorgde er in zijn eentje wel voor dat het hele debat 24 uur later online staat voor 0 euro. Iets goedkoper dan de geschatte kosten (46.000 tot 96.000 eenmalig en jaarlijks 15.000 euro) voor de Raad in Beeld.

Lees verder »

29reacties

Bedreigingen beïnvloedden besluiten Jacobs

“Achteraf ben ik me ervan bewust dat sommige besluiten wellicht anders tot stand zouden zijn gekomen als ik vrij had kunnen opereren. Als ik nu zou zeggen, dát besluit zou er anders uitzien, zou dat consequenties hebben voor de besluitvorming die gepleegd is. Ik wil dus niet concreet worden. Maar het is gebeurd, daar ben ik van overtuigd.” Dat zegt oud-burgemeester Fons Jacobs dadelijk in het televisieprogramma EenVandaag.
Hij reageert daarmee op de brandstichting in de auto van de Haarlemse burgemeester zondagnacht die mogelijk een wraakactie was van motorclub Hells Angels. Jacobs moest als burgemeester in 2010 enkele maanden onderduiken in het buitenland en werd langere tijd bewaakt nadat hij ernstig werd bedreigd.

5reacties

Wethouder Yvonne van Mierlo stopt

foto: Pressvisuals.comWethouder Yvonne van Mierlo neemt per 1 september afscheid als wethouder van de gemeente Helmond. Ze gaat dan beginnen aan  haar nieuwe functie als voorzitter van de Raad van Bestuur van Movisie, het landelijk kennisinstituut en adviesbureau voor de aanpak van sociale vraagstukken.
Wethouder Van Mierlo: “In een interview werd me laatst gevraagd wat mijn volgende carrièrestap zou zijn. Ik heb toen eerlijk geantwoord, dat ik dat nog niet wist. Die volgende stap kwam sneller dan verwacht, en ook sneller dan gewenst. Ik heb er binnen de VVD-fractie nooit een geheim van gemaakt dat dit mijn laatste termijn als wethouder zou zijn, maar ik was nog lang niet bezig met mijn vertrek. Toen werd ik gepolst of ik voorzitter van de Raad van Bestuur van Movisie zou willen worden. Een prachtige functie, een unieke kans. Een nieuwe uitdaging om wederom iets te betekenen in het sociale domein. Een logische stap ook: in deze functie komt alles samen wat ik aan kennis en ervaring in het publieke én private domein heb opgebouwd. Hoewel de keuze mij ontzettend zwaar is gevallen, heb ik uiteindelijk besloten dat ik deze kans niet kon laten lopen.”
Yvonne van Mierlo is sinds 2010 wethouder in Helmond. Momenteel heeft zij de portefeuilles Economie en Arbeidsmarktbeleid, Brainport, Werk en Inkomen, Atlantgroep, Deregulering, Personeel en Organisatie, Interne Diensten, Informatiebeleid, Aanbesteding- en inkoopbeleid. Daarnaast is zij wijkwethouder voor de wijken Centrum en Stiphout-Warande, en was ze actief binnen de VNG en de G32. Van Mierlo: “Ik ben blij dat een aantal grote dossiers in mijn portefeuille goed op de rit staat. De Participatiewet is ingevoerd, het Werkbedrijf staat in de steigers. We zijn écht werk aan het maken van deregulering. Gelukkig lijkt de economische crisis op zijn retour, en kijken de Helmondse ondernemers weer met meer vertrouwen naar de toekomst. Natuurlijk zijn er nog uitdagingen genoeg, maar ik heb er alle vertrouwen in dat dit college daar samen met mijn opvolger een succes van gaat maken.”
Wethouder Van Mierlo vertrekt per 1 september 2015. Haar opvolger is nog niet bekend; het is aan de VVD-fractie om deze te selecteren. Dat gebeurt in goede samenspraak met raad en college; de exacte procedure wordt binnenkort bekendgemaakt. Burgemeester Elly Blanksma: “Yvonne van Mierlo is een daadkrachtig en vooruitstrevend bestuurder, met een groot netwerk in het belang van de stad. Ze heeft in de afgelopen vijf jaar veel voor Helmond betekend. We zullen haar missen. Maar natuurlijk respecteren wij haar besluit. We wensen haar alle succes in haar nieuwe uitdaging, en feliciteren Movisie met hun nieuwe bestuurder: een betere hadden zij zich niet kunnen wensen.”

In de reacties staan updates.

3reacties

Hans van de Waarsenburg overleden

In zijn woonplaats Maastricht is in de nacht van zondag op maandag de dichter en literatuurcriticus Hans van de Waarsenburg na een kort ziekbed overleden. De in Helmond geboren en getogen Van de Waarsenburg is 71 jaar geworden.
Deze Helmondse kapperszoon debuteerde in 1965 met de bundel: Gedichten. In 1973 won hij de Jan Campertprijs voor poëzie en in 2004 kreeg hij de eerste oeuvreprijs van Helmond. Enkele dichtregels van zijn gedicht Zuidwal staan op de achterkant van de ijssalon aan de Noord Koninginnewal.
Hans van de Waarsenburg was jarenlang kroonlid van de raad voor de kunst, afdeling Letteren. Van 1995 tot 2000 was hij voorzitter van de Nederlandse afdeling van de internationale schrijversorganisatie PEN. Op zijn website zijn biografie en uitgebreide lijst met publicaties.
In 2010 schreef Jef de jager over deze Helmondse Held.

2reacties

Grommetje: Diverse stromingen

Ik laat me niet makkelijk in vervoering brengen, niet meevoeren in de stroming die ontstaat in de wereld en onze stad.

“Helmond, de stad die Stroomt”, ik lees het en ik kijk verbaasd. Verbaasd omdat ik het geen plekje geven kan. Een verbazing die toeneemt door een voorbije week waarin ik meer dan eens mijzelf moest onttrekken aan de maalstroom in mijn hoofd. Even denk ik aan alle stroom van de wietkwekerijen, maar het gaat toch echt over groene stroom.Lees verder »

Fietsers gewond na botsing, auto rijdt door

2 Overstekende fietsers zijn vanmiddag op de kruising Churchilllaan / Kasteel Traverse aangereden door een rode auto. Dat gebeurde omstreeks 16.35 uur. De rode auto reed met hoge snelheid komende vanaf de Churchillaan, rechtsaf de Deurneseweg (richting Deurne) op.
Van deze doorrijder is nog geen spoor te bekennen. Volgens de slachtoffers moet deze, oud model rode auto, door de aanrijding schade hebben aan de rechter achterzijde.
De slachtoffers kwamen door de aanrijding ten val en raakten hierbij gewond aan arm en voet, ook raakten hun fietsen beschadigd.
De drukke kruising wordt door veel automobilisten en fietsers gebruikt. De politie vraagt een hen die iets gezien heeft van de aanrijding, of informatie heeft over de mogelijke veroorzaker te bellen naar 0900-8844. Het referentienummer is 2015132433.