Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 117045 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

34reacties

Ammonium in de Aa door lozing Den Ouden

Gisteren is door Waterschap Aa en Maas een verhoogd gehalte van ammonium aangetroffen in het afvalwater van de rioolwaterzuivering in Aarle-Rixtel. Onderzoek heeft nu uitgewezen dat de bron van de vervuiling ligt bij het bedrijf Den Ouden Groep aan de Gerstdijk op het industrieterrein BZOB. “Er is géén sprake van risico’s voor de volksgezondheid” zo laat de gemeente een half uur geleden nadrukkelijk weten.Lees verder »

Deze bedrijven maken de weblog mede mogelijk.
7reacties

Inbreker op heterdaad betrapt in Mierlo-Hout

Gisteren aan het einde van de middag is een man aangehouden die vlak daarvoor in een huis aan de Windmolenstraat in Mierlo-Hout had ingebroken. Toen de bewoonster thuis kwam zag zij de vreemde man in huis en begon om hulp te roepen. De inbreker kon vervolgens via de tuin wegkomen maar is door buurtbewoners achterhaald.
De man nam de benen met de buit maar kon op de Sint Antoniusweg door omwonenden worden vastgepakt en naar de grond gewerkt. Met spoed ter plaatse gekomen politiemensen hielden de man aan. De man had inbrekersgereedschap bij zich. In de buurt is een tas met daarin sieraden, een laptop en een breekijzer gevonden die de inbreker daar had laten vallen. De verdachte is een 30-jarige Helmonder. Hij is ingesloten en in verzekering gesteld.

15reacties

Lichaam gevonden in het kanaal (2 foto’s)

In het kanaal ter hoogte van de voetbalvelden van Rood-Wit is vanmiddag een lichaam gevonden. De politie gaat er vanuit dat het een zelfmoord betreft.
Sinds zaterdag is dat de waarschijnlijk derde zelfmoord in het kanaal. Zaterdag reed een vrouw met een auto het kanaal in en overleed later. Vanmiddag werd bekend dat de man die gisteren in het kanaal werd aangetroffen een 33-jarige Helmonder is. Zie de (foto) die Ramon Dankers gister maakte. “Er zijn geen indicaties dat het gaat om een misdrijf” aldus de woordvoering van de politie.
Rebecca van der Steen maakte de onderstaande foto’s vanaf de Zoutmanstraat.

Lees verder »

8reacties

Helmondse cultuur en bewustwording

Het ‘kabinetinwording Rutte III’ wil het Wilhelmus als verplichte kost opvoeren in het onderwijs. Iedere Nederlander moet de tekst, de betekenis en de melodie kennen van het lied dat ons allen zou moeten (ver)binden. Zo is de redenering van de betrokken bewindslieden is spé met voorop de eerste man van het CDA, Sybrand Buma.

Dit nobele streven van de mannen die hard werken aan de totstandkoming van een nieuwe regering (ik ben heel benieuwd of die er komt, maar dat terzijde), heeft me ongewild doen denken aan ons Helmondse volkslied. Volgens een stadstemming in het verleden is dit ‘M’n stad’ uitgebracht door ’t Akkoordje’. Ik ben er nog niet zo zeker van of dit wel het herkenbare lied is dat door alle rasechte Helmonders wordt gedragen. De recente gebeurtenissen in onze stad bewijzen opnieuw dat het muziekstukje waar ik mee ben opgegroeid ‘D’n Hellemonder’ (1963) nog steeds van deze tijd is. U voelt het al aankomen: ik heb het nu over ‘de kwestie Elly Blanksma’.Lees verder »

9reacties

Chahim: Onschuldig, maar wel politie in huis

Afgelopen week kopte het Eindhovens Dagblad Onschuldig, maar wel politie in huis. Bij Simone en Bas uit Eindhoven was er een politie-inval. Er was een vermoeden dat zij een hennepkwekerij hadden in hun woning, maar de melding bleek onjuist. Ik kreeg meteen een déjà vu.

Het was een koude woensdagochtend ergens in 2011. Ik was net verhuisd en er werd aangebeld. Ik open de deur en daar stond de wijkagent. Hij vroeg mij of ik iets gemerkt had van een inbraak in een huis hier tegenover. Ik vertelde hem dat ik niet veel thuis ben en het beter was als hij later nog een keer kwam. Dan was mijn vrouw thuis, misschien dat zij wel iets verdachts had opgemerkt.Lees verder »

3reacties

Shag op de huishoudschool

MahoniehoutstraatDe overgang van de basisschool in Mierlo-Hout naar de Nazareth-MAVO is over het algemeen soepel verlopen. We begonnen met alleen twee eerste klassen aan de Mahoniehoutstraat. Een aantal kinderen zat al op mijn oude basisschool en anderen kende ik van voetbal of van de kindervakantieweek op ‘t Hout. Omdat de nieuwbouw aan de Dolfijnlaan pas in het derde schooljaar af zou zijn, hebben we de eerste twee jaar in noodlokalen les gehad. Lokaal is eigenlijk het verkeerde woord; het waren afgekeurde hokken waar bouwvakkers weigerden hun brood te eten tijdens hun lunchpauze. De verwarming deed het maar af en toe, het dak lekte, stroomkabels lagen bloot en soms zakte er iemand door de vloer. Taferelen zoals je die nu bij ‘Help mijn man is klusser’ wel eens ziet, waren in de jaren 80 op onze school al heel normaal.Lees verder »

13reacties

Inbreker kan schoonheidskuur nemen

Het onderstaande filmpje is vanochtend om 7 uur gemaakt door een bewakingscamera in Dierdonk. De kennelijk jonge man is hier bezig met inbreken bij Schoonheidssalon LXRY Skincare aan de Tamariskbeek. De nietsvermoedende schoonheidsspecialiste Sanne Vogels en haar echtgenoot lagen (vers terug van vakantie) nog te slapen toen deze inbreker toesloeg.
Via de garage en achterdeur is de inbreker in de salon binnengedrongen en heeft de hele voorraad aan schoonheidsmiddelen van de schappen gehaald en meegenomen. Die deed hij in de werktas van de echtgenoot, nadat hij daar zijn werkschoenen had uitgehaald. De inbreker nam dus kennelijk volop de tijd voor zijn expeditie. Wel liet hij een fors zandspoor achter en is ook bij de buren in de tuin geweest. Daar verdween onder meer een zonnebril van de tafel. De politie heeft inmiddels technisch onderzoek gedaan.
Sanne Vogels is verdrietig en emotioneel aangeslagen: “Ik ben een startende onderneemster, pas anderhalf jaar geleden begonnen. In die verzorgingsproducten heb ik veel geld geïnvesteerd. Geld dat nog lang niet is terugverdiend. Dit is ook een slag voor mijn bedrijf.”
LXRY Skincare gebruikt producten van Alpha-H, een duurdere lijn.: “Sommige crèmes kosten wel 60 euro per potje. En alle prijzen staan erop, dus de dief weet wat ze waard zijn.” Na dit onaangename ontwaken, denkt mevrouw Vogels ook verder: “gisteren na sluitingstijd belde een man op die perse wilde komen en ik ben aan het navragen of mensen in de straat misschien iemand gezien hebben.” Intussen kan de insluiper met haar schoonheidsproducten aan de slag…
De politie heeft inmiddels de oproep gedaan om contact op te nemen als jij spullen van Alpha-H krijgt aangeboden of weet waar deze spullen nu zijn. Je kunt de politie Helmond bereiken via telefoonnummer 0900-88 44. Anoniem melden kan ook via het nummer 0800-7000. Het ‘referentienummer’ hiervoor 2017168229.

1reactie

Dief loopt aan met buitenboordmotor

Bij een diefstal uit een schuur aan de Aarle-Rixtelseweg werd in de nacht van vrijdag op zaterdag onder andere een buitenboordmotor buitgemaakt. Die werd daarna lopend aan de hand door de dader meegenomen.
Op camerabeelden is te zien dat deze dief daarmee om plusminus 05.48 uur in de richting van het Elkerliek ziekenhuis liep. Wijkagent Francisca Kamphuis denkt dat die wandeling met buitenboordmotor een opvallende vertoning moet zijn geweest. Daarom vraagt zij vanochtend of jij dat gezien hebt of er meer vanaf weet. Dan zou zij het fijn vinden dat je de politie belt via 0900-8844. Doe je dat liever anoniem, bel dan 0800-6070.

In een reactie hieronder staat een update.

9reacties

Inzittende auto uit kanaal gehaald (foto’s)

Op de Kanaaldijk Zuidoost is vanmiddag kort voor half twee een auto met persoon in het kanaal terechtgekomen.
Een reddingsteam haalde deze inzittende uit het water, die werd ter plekke gereanimeerd en per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. 1 Of meer omstanders waren eerder al in het water gesprongen om de persoon te helpen. Een traumahelikopter, ambulances, de politie en brandweer kwamen ter plaatse. Hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren, is nog onbekend.

https://twitter.com/brigadierSMRNce/status/896343570424225792

De onderstaande foto’s werden gemaakt door een collega van Harrie Fotografie.

In de reacties hieronder staan updates.

1reactie

Bestuurder gewond bij eenzijdig ongeval

Een 24-jarige Helmonder raakte gistermiddag gewond bij een ongeval bij de afrit Emmen-Noord op de N34. Dat meldde de politie van Drenthe vanochtend.
De autobestuurder kwam door onbekende oorzaak met het rechter voorwiel van zijn auto in de berm. Na een stuurcorrectie verloor hij de macht over het stuur, sloeg met zijn voertuig over de kop, schoot de weg over en kwam aan de andere kant tot stilstand in een droge sloot. De man is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.

6reacties

Elkerliek let in Brabant wél op ondervoeding

Het Elkerliek ziekenhuis haalde vorig jaar als 1 van 11 ziekenhuizen in heel Nederland de norm van de prestatie-indicator ondervoeding. Dat wil zeggen dat het ziekenhuis speciale aandacht besteedt aan ondervoeding bij patiënten. Van patiënten met (risico op) ondervoeding is op de vierde opnamedag (het voorgeschreven meetmoment) 62% adequaat gevoed.
Ondervoeding is in ziekenhuizen een letterlijk levensgroot probleem. Dit wordt o.a. bestreden met speciale ‘krachtvoeding’. Via de zo geheten indicatoren leggen ziekenhuizen verantwoording af over de kwaliteit van hun zorg. Ziekenhuizen moeten daarvoor voldoen aan een hele rij normen, van het ministerie van volksgezondheid, van zorgverzekeraars, van het Nationaal Ziekenhuis Instituut (NZI) en noem maar op. In dit geval gaat het om een norm van het IGZ, de Inspectie voor de Gezondheidszorg. Nederlandse ziekenhuizen worden sinds 2006 gescreend op ondervoeding. Tijdige herkenning en behandeling is onderdeel van de ‘basisset van prestatieindicatoren’ van de Inspectie voor de Gezondheidszorg voor alle verpleegafdelingen en de pre-operatieve en geriatrie polikliniek
Het Elkerliek hoort nu dus bij de top-11 van de circa 100 ziekenhuizen in Nederland. “Ik zou liever bij de top-3 horen maar een elfde plaats is een mooi begin,” zegt Petra van Zuilen, manager communicatie van het Elkerliek. En haar collega-communicatieadviseur Rob van Druenen voegt daaraan toe: “Uiteraard zijn wij trots dat we als enige Brabantse ziekenhuis de norm hebben behaald. Maar dat is geen reden om achterover te gaan leunen. Ook in dit specifieke geval gaan we kijken hoe we nóg betere zorg kunnen leveren.”

Gewonde na kop-staart-botsing (2 foto’s)

Op de Deurnesweg (N270) bij de oprit naar de N279 vond vanochtend rond 11 uur een kop-staart-botsing plaats tussen 2 personenauto’s. Een oudere man is met onbekende verwondingen per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De andere betrokkenen bleven ongedeerd.
Pim Verkoelen maakte de onderstaande foto’s.

6reacties

Nieuwste video Moun in Helmond gefilmd

Moun (de nieuwe artiestennaam van Gewoon Mounir) bracht gisteren zijn nieuwste video uit. Binnen 24 uur werd die al 9.093 keer bekeken.
“Het is een positieve clip waarbij ik ook met trots mijn stad uitstraal. Ik ben benieuwd naar jullie reactie!” zo laat deze 24-jarige uit Helmond Noord enthousiast weten. Deze Helmondse rapper, die in het dagelijkse leven Mounir Boualin heet, acteerde ook in films als Pizzamaffia en Of ik Gek ben (van Frank Lammers). Het multi-talent wil nog altijd een boegbeeld voor Helmond zijn.

129reacties

Onkruid vergaat niet in Helmond

Eikendreef op 6 juliEen jaar geleden voorspelde B&W dat de bezuiniging op onkruidbestrijding van de openbare ruimte dit jaar merkbaar zouden zijn.
Het welig tierende onkruid op de 3 bijgaande foto’s zou daarvan het gevolg kúnnen zijn. Óf is het voor het derde jaar op rij de schuld van de daartoe ingehuurde onkruidbestrijders? Want nadat dat bedrijf in 2015 al was aangesproken op het gebrek aan gecontracteerd onderhoud, volgden vorig jaar kortingen en boetes.
Het melden van de onkruidoverlast bij de gemeente hielp Elise 2 jaar geleden.
Lees verder »

90reacties

Brouwhuis stinkt weer

Het regent weer klachten over stankoverlast in Brouwhuis. Op de Facebookgroep Stankoverlast Brouwhuis/Rijpelberg én bij de Milieuklachtencentrale van de provincie Noord-Brabant. “Niet te harden hier… de laatste tijd bijna dagelijks last… Wat een misselijkmakende kotslucht hangt er weer,” om maar een greep uit de reacties te noemen. Een ander omschrijft het als ‘een vieze zurige lucht bij zuidenwind; dus afkomstig van BZOB-terrein.’ En niet te vergeten deze: “Een tijdje geleden kwam ik in Deurne het ziekenhuis uit en wat rook ik? Op het parkeerterrein de misselijkmakende lucht van Den Ouden op het BZOB-terrein; dat is zeker over een afstand van ongeveer 8 km.”Lees verder »